Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) RUS SAVAŞ GEMİSİ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ
 
ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen, Rus Donanması’na ait ‘Vasily Bykov’ isimli savaş gemisi, Akdeniz’e doğru yol aldı.
Marmara Denizi’nden saat 07.15’te Çanakkale Boğazı’na giriş yapan, Rus Donanması’na ait, 368 borda numaralı ‘Vasily Bykov’ isimli savaş gemisi, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu dönükten sonra saat 08.30 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir köyü dağındaki ‘Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen savaş gemisi, Akdeniz’e inmek üzere Ege Denizi’ne doğru yol aldı. Boğaz geçişi sırasında gemiye, güvenlik gerekçesiyle Türk Sahil Güvenlik botuyla eşlik edildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Rus Donanması’na ait ‘Vasily Bykov’un Çanakkale Boğazı’ndan geçişi sırasında çekilen görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA) 

================================================== 

2) VAN’DA HAVAYA ATEŞ AÇAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

VAN’ın İpekyolu ilçesinde havaya ateş ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet-Gasp Büro Amirliği ekipleri, İpekyolu ilçesinde Van gölü kıyısında meskun mahalde havaya ateş açan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, bölgede yaptıkları incelmede çok sayıda AK-47 ve tabanca kovanı buldu. Kimlikleri tespit edilen E.S., S.A., S.B. ve Ş.İ., düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3’ü tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde çıkartılan şüpheliler
-Şüphelilerin araçlara bindirilmesi

HABER: Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- 

========================================

3) KORUMA ALTINDAKİ AYI GÜLLERİNİ KOPARMANIN CEZASI 80 BİN 465 LİRA

Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesindeki Kisra Vadisi’nde, koruma altındaki ‘ayı gülü’ çiçekleri açtı. Halk arasında ‘kızıl gül’ olarak da bilinen ayı gülü, sadece mayıs ve haziran aylarında açıyor. Çiçekleri koparan ya da zarar verene 80 bin 465 lira para cezası veriliyor.
Ayı gülü çiçeği, Kızılören’e 8 kilometre mesafedeki Kisra Vadisi’nde, 2 bölüm halindeki yaklaşık 10 bin metrekare alanda her yıl mayıs ve haziran aylarında açıyor. Küme halinde açan çiçekler, görsel şölen sunuyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), bölgeye çiçeklerin korunması için özel koruma statüsü uyguluyor. Latince adı ‘Paeonia officinalis’ olan ayı güllerinin çoğalmasını sağlamak için kameralar ve foto kapanlar ile takip yapılıyor. Koruma altındaki çiçeği koparmak ya da zarar vermenin cezası ise 80 bin 465 TL.
‘MUHTEŞEM BİR GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞÜYOR’
Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, “Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesi sınırlarında yer alan Kisra Vadisi’nin belirli noktalarında her sene mayıs ayının ikinci haftasından haziran ilk iki haftasına kadar bir aylık süreliğine tabiat harikası ile karşı karşıyadır. Koyu kırmızı güllerinin renkleri ve koyu yeşil köklerinin renkleri ile bu vadide gerçekten muhteşem bir görsel şölene dönüşüyor. Her gülün göbeğinde bir arı var. Arılar bunun tadını alıyor. Biz de bu görselliği her yıl bir ay yaşıyoruz” dedi.
‘ZARAR VERENLERE PARA CEZASI UYGULANIYOR’
Belediye Başkanı Erol, bu bölgeye insanların sevdikleri ile gelip tadını çıkarması gerektiğini tasfiye ederek, “Burası birkaç yıldır Orman Genel Müdürlüğünün bilgisi ve koruması altında. Buraya zarar verenlere para cezası uygulanıyor. Bu şekilde korunuyor” diye konuştu.
‘HERKES BU GÜLÜ BİLİYOR KİMSE ZARAR VERMİYOR’
Kızılören sakinlerinden Ali İşleyen de şöyle dedi:
“Kızılören ilçesinin en güzel noktalarından birindeyiz şu an. Bu gördüğünüz güzel çiçekleri devlet koruma altına aldı. Herkes de bunu biliyor kimse zarar vermiyor. Bizim bir hobimiz var. Biz de dağlarda geziyoruz. Bu nedenle devlet adına bu gülleri biz de elimizden geldiği kadarıyla izliyor takip ediyoruz.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Ayı gülleri toplu görüntü
– Ayı gülleri vadinin üstünden yüksekten çekilmiş görüntü
– Ayı gülleri yakın görüntü
– Vadiden aşağı doğru ayı gülleri toplu halde görüntü
– Ayı gülü içerisine arılar konarken görüntü
– Belediye Başkanı Ali Erol ve Kızılören sakinlerinden Ali İşleyen güller içerisinde dolaşırken görüntü
– Belediye Başkanı Ali Erol ayı gülleri içerisinde ki taş üzerinde otururken görüntüleri
– RÖP 1:Ali Erol (Belediye Başkanı)
– Belediye Başkanı Ali Erol ve Kızılören sakinlerinden Ali İşleyen güller içerisinde dolaşırken görüntü
– Ali işleyen güller arasına uzanarak gülleri koklarken görüntü
– RÖP2:Ali İşleyen(Kızılören sakinlerinden)
– Ayı Gülleri küme halinde toplu görüntü

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/KIZILÖREN (Afyonkarahisar), (DHA)

===========================================

4) ANTALYA’DA DENİZDE VE KARADA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Muratpaşa Belediyesi’nin 30 tekneyle Akdeniz’de gerçekleştirdiği kutlamalarda, saat 19.19’u gösterdiğinde falezlerde meşaleler yandı, hem denizde hem karada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.
Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Muratpaşa Belediyesi’nin hem denizde hem de bisiklet turuyla karada düzenlendiği etkinliklerle kutlandı. Bisikletçiler, kutlamalar için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930’da kenti ziyaretinde kaldığı ve şimdi müze olarak ziyaret edilen evin önünden pedala bastı.
Bisikletçilerin şehir turu, tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda sona erdi. Bisikletçiler burada tur boyunca taşıdıkları Türk bayrağını, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a emanet ederken kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından denizde devam etti. Akdeniz’in masmavi sularında devam eden kutlamalara Başkan Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal’la birlikte katılırken, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer de yer aldı. 
Başkan Uysal, kutlamalar için Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılan 30 teknenin hareketinden önce yaptığı konuşmada, 19 Mayısların muasır uygarlık düzeyini yakalama, dünya uluslar ailesinde en ön sırada olma, ekonomide, eğitimde, bilimde ve sosyal yaşamda daha ileri noktalara gelmek için birçok misyon ve görev yüklediğini söyledi. Başkan Uysal, “19 Mayıslar hiç bitmeyecek. Her 19 Mayıs mücadelemizde yenilenme günü olacak. Bize vasiyet edilen muasır uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak için bir kez daha ant içeceğiz ve bayramımızı böyle kutlayacağız” diye konuştu.
Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından tarihi Kaleiçi Yat Limanı’ndan hareket eden tekneler, falez bandı boyunca Antalyalıların bayramını kutladı. Saat 19.19’u gösterdiğinde falezlerde meşaleler yandı, hem denizde hem karada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Bisikliletlilerin Yat Limanı’na gelmesi
– Başkan Uysal’ın Yat Limanı’nda bisiklet grubundan Türk bayrağının teslim alması
– Başkan Ümit Uysal’ın konuşması
– Yat Limanı’ndaki teknelerin denize açılması
– Teknelerde Türk bayrağı sallayan vatandaşlardan ve teknelerden renkli görüntüler
– Falez Parkı’ndaki kalabalık
– Ellerindeki Türk Bayrakları olan vatandaşlar
– Denizdeki teknelerden görüntü
– 19.19’da istiklal Marşı söylenmesi
– Marş ve müzikler ile teknelerden sis çıkarması

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

========================================

5) TEMİZLİK İŞÇİLERİ YETENEKLERİNİ DUVARLARA YANSITTI 

İZMİT Belediyesi’nde görevli temizlik personelleri merdivenleri rengarenk boyarken, yeteneklerini de göstererek duvarlara ve asfalta resimler yaptı. Temizlik işçilerinin eserleri profesyonelce olmasa da içtenlikle duvarlara resimler yaparak renklendirmeleri beğenildi. 
İzmit Belediyesi mahallelerdeki merdivenlere rengarenk boyuyor. Boyaya yeteneği olan temizlik personelleri merdivenleri boyarken, asfalta ve duvarlara da kendilerince resimler yaparak renklendiriyor. Resimler profesyonelce olmasa da temizlik personellerinin içtenlikle yaptıkları resimlerle renklenen duvarlar beğeni kazandı.  
Temizlik işçisi Mustafa Akar, “Elimizden gelen yeteneği amatör de olsa sergilemeye çalışıyoruz. Biz sadece temizlik işçisiyiz. Bir ressam kadar olmasa da elimizden geleni yapıyoruz. Genelde olumlu tepkiler alıyoruz. Pandemiden dolayı insanlar bunalıma girmiş durumdaydı. Bu açıdan insanlar güzel karşıladı. Hatta bize yardım ettiler. Halkla iç içe bu resimleri yaptık. Gayet başarılı bir çalışma çıktı. Bize Picasso diyorlar.” dedi. 
‘BİZDEN PİCASSO DİYE BAHSETMELERİ MÜKEMMEL’ 
Resim yeteneği olan personelleri tespit ederek bu işe başladıklarını söyleyen İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Bölge Amiri Kerem Kocaderi, “Öncelikle kaldırım boyama çalışmalarına başladık. Temizlik işlerinde çalışan ve yetenekleri yüksek olan personeli tespit ederek bu işi daha da ilerletmek istedik. Bizden Picasso diye bahsetmeleri mükemmel bir duygu. Biz de kendimizi ilerletmeye çalışıyoruz. İnternet üzerinden bu işi yapan ressamların çalışmalarına bakarak çıtayı daha da yükseğe çıkartma konusunda çalışmalarımız sürüyor. Arkadaşlarımızın da bu konuda özverileri, istek ve arzuları yüksek. Çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
– İşçiler duvarları ve yolları boyarken görüntüler 
– Temizlik İşçisi Mustafa Akar ile röp. 
– Bölge Amiri Kerem Kocaderi ile röp. 
– Detay 

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA) 

========================================

6) MİNİKLER TOHUM TOPLARINI ARILAR İÇİN DOĞAYA BIRAKTI
 
MERSİN’in Tarsus ilçesinde çocuklar, 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle arıların sevdiği bitkilerin tohumlarının yer aldığı tohum toplarını doğaya bıraktı.
Kentte, ‘Biz arıyız Hareketi’ni başlatan sivil toplum kuruluş temsilcileri ve arıcılar, miniklerin oluşturduğu tohum toplarını doğayla buluşturdu. Minikler Toros, Dağları’nın zirvesinde bulunan Pirömerli Mahallesi’nde önceden hazırladıkları tohum toplarını ormanın çeşitli yerlerine bıraktı.
Etkinliğe katılan Mersin Arıcılar Birlik Başkanı Adem Kurt, arıların nüfusunun giderek azaldığına dikkat çekti. Kurt, “20 Mayıs Dünya Arı Günü’nde, çocuklarımızla birlikte farkındalık yaratmak istedik. Arılar ne yazık ki zirai ilaçlar nedeniyle ciddi bir şekilde zehirlenmekte. Maalesef arı neslinin gelecekte tükenmesiyle karşı karşıya kalma durumumuz varö diye konuştu.
Doğa büyük önem verilmesi gerektiğini ifade eden üretici Gökçe Çay ise “Çocuklara doğanın önemini, sofralarına gelen yiyeceklerin nasıl oluştuğunu kıymetlerinin nasıl bilmesi gerektiğini öğretmek için bu etkinlikte farkındalık yaratmış oldukö dedi.
BOŞ KOVANLARLA FELAKETE DİKKAT ÇEKTİLER
Boş kovanlarla, arısız bir geleceğin felaket olacağına dikkat çekmek istediklerini ifade eden arıcı Celal Çay da “Bugün lavanta bahçesindeyiz. Arılar lavantayı çok sever. Arıların önemini çocuklara anlatmak için çocuklarımızı bugün burada topladık. Arıların çok sevdiği bitki tohumundan tohum topu yaparak doğaya beraber bıraktık. Çünkü arılar varsa geleceğimiz var. Arılar varsa gıdalarımız var. Arılar varsa yaşam var. Bugün buraya boş kovan da getirdik. Yani kovanlar boş olursa, geleceğimiz de olmayacakö diye konuştu.
Tohum toplarını doğayla buluşturan çocuklar ise etkinlik sayesinde farkındalık sahibi olduklarını bildirdi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Lavanta tarlası ve çocuklardan drone görüntüsü
-Çocukların tohum topları hazırlaması
-Doğaya tohum topları atmaları
-Arı kovanlarından görüntü
-Adem Kurt ile röp.
-Gökce Çay ile röp.
-Celal Çay ile röp.

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA) 

==============================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!