Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

CAMI KIRILAN BANKADAN 200 LİRA ÇALINMA ANI KAMERADA

BURSA’da, özel bir banka şubesinin camını kırarak içeri giren kimliği belirsiz şüphelinin 200 lira çaldığı anlar, güvenlik kamerasınca kaydedildi. 

Olay, gece saat 02.30 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Profesör Tezok Caddesi’nde bulunan özel bir bankanın şubesinde meydana geldi. Bankaya gelen kimliği belirsiz şüpheli, parke taşı ve dubayla camı kırarak içeri girdi. Alarmın çalmasıyla birlikte paniğe kapılan şüpheli, vezneden aldığı paralarla olay yerinden kaçtı. Bankanın alarm ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Banka şubesinin camının kırıldığını gören ekipler, banka yetkililerine haber verdi. Yapılan incelemede, şüphelinin bankadan 4 adet 50 liralık banknot çaldığı belirlendi. Ekipler, şüpheliyi yakalamak ve şüpheliye yardım eden kişilerin olup olmadığını belirlemek için soruşturma başlattı.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Öte yandan hırsızlık anı bankanın güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülere; şüphelinin parke taşını defalarca kez cama attığı, camdan içeriye girdiği, şube içerisinde bir süre gezdiği, vezne bölümündeki kasaları baktığı ve kaçtığı anlar yansıdı.

Görüntü Dökümü:
——————————
-Şüphelinin bankanın camını kırmasından güvenlik kamera görüntüsü
-Hırsızlık anı güvenlik kamera görüntüsü
-Şüphelinin kaçtığı andan güvenlik kamera görüntüsü

Reklam Alanı

Haber: Muammer İRTEM/BURSA,(DHA) – Kamera: BURSA,(DHA)

=======

SOMA DAVASINDA KARAR; FİRMA SAHİBİ GÜRKAN’A 20 YIL HAPİS CEZASI (2) 

Soma Maden Faciası’nın yeniden görülen davasında, “Bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma” suçlamasıyla yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 20 yıl  Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Evinç beraat, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu 12 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldı.

Soma’da, 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden kazasında, 301 madenci hayatını kaybetti. Faciadan sonra başlatılan adli süreçte, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik’in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Sonraki süreçte 3 sanık tahliye edildi. Yargılamaların ardından mahkeme heyeti, aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın da bulunduğu tutuklu 5 sanık için 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar, 9 tutuksuz sanık için de 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verdi. Şirketin patronu Alp Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 37 sanık ise beraat etti. Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, ‘olası kastla insan öldürme’ suçundan ceza alan Can Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan cezalandırılmalarını istedi. Bunun üzerine sanıklar, nisan ayında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Açıklanan mütalaada Can Gürkan, Efkan Kurt ve Adem Ormanoğlu’nun ‘bilinçli taksirle çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan cezalandırılmaları, Haluk Evinç’in ise beraati istendi. Mütaalanın ardından madenci ailelerin avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Ancak yerinde olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Geçen 14 Haziran’da görülen 3’ncü celsede son sözü sorulan Can Gürkan, “Ben medyanın yarattığı gibi bir insan değilim. Hiç kimseye bilerek kötülük yapmadım” diyerek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, kararın 16 Haziran’da açıklanacağını belirterek duruşmayı ertelemişti. 

AİLELER SALONA YÜRÜYEREK GELDİ
Davanın bugün görülen karar duruşması öncesinde duruşmanın yapılacağı salon ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Salonun çevresi yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Madenci aileleri, STK’lar, siyasi parti üyeleri salona yürüyerek geldi. Açıklamaların ardından izleyiciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında salona alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Yürüyüşten görüntü
-Ailelerden görüntü
-Polislerden görüntü
Haber: Tolga TAHÇI – Serkan ÖZDEMİR – Kamera: Ersan ERDOĞAN / AKHİSAR, MANİSA, (DHA)

==========

SERİ GASPÇILAR YAKALANDI
 
ADANA’da iki gün arayla otomobillerine binip, boğazlarına bıçak dayayarak tehdit ettikleri Mehmet Şerif Gündüz’ün (71) 5 bin 300 lirasını, Mustafa Aydoğan’ın (34) ise 3 bin 500 lirasını gasbeden Ömer B. (18) ile Ogir T. (24), yakalandı.

Merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde 10 Haziran’da su ısıtıcısını tamir ettiren Mehmet Şerif Gündüz, iş yerinden çıkıp otomobiline bindi. Bu sırada aracına binen iki kişiden biri, cebinden çıkardığı bıçağı Gündüz’ün boğazına dayayıp, “Adam yaraladık. Polise yakalanmamak için hızlı bir şekilde kaçmamız lazım. Sür arabayı” dedi. Bunun üzerine Gündüz, aracını hareket ettirdi. Araçla giderken Gündüz’ün cebindeki 300 TL’yi gasbeden şüphelilerden daha fazla para vermesini söyledi. Gündüz de cep telefonuyla kızını arayıp, şüphelilerin verdiği IBAN numarasına 5 bin TL göndermesini istedi. Şüpheliler, Adana Merkez Otogarı’nda araçtan inip kaçtı.

ELLERİNİ DİREKSİYONA KELEPÇELEDİ

Bu olaydan iki gün sonra Güzelyalı Mahallesi’nde market alışverişi yapan Mustafa Aydoğan, evine gitmek için otomobiline bindi. Bu sırada arka koltuğa binen tanımadığı kişi, Aydoğan’ın boğazına bıçak dayayıp, kendisini götürmesini söyledi. Yolda Aydoğan’ın cebindeki 500 TL’yi alan şüpheli, cüzdandaki hesap kartını da alıp ATM’ye sürmesini istedi. Banka şubesi önünde aracını park eden Aydoğan’ın cep telefonunu alıp, ellerini direksiyona kelepçeleyen şüpheli, hesaptan 3 bin TL çekti. Geri dönüp Aydoğan’ın elindeki kelepçeyi açan şüpheli, kendisini Adana Merkez Otogarı’na bıraktırdı.

ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERASINDAN YAKALANDI

İl Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Şerif Gündüz ile Mustafa Aydoğan’ın şikayetleri üzerine çalışma başlattı. Olayların yaşandığı bölgelerdeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin Ömer B. ile Ogir T. olduğunu tespit etti. Polis ekipleri iki şüpheliyi Seyhan ilçesindeki Merkez Park’ta yakaladı. Ömer B.’nin üzerinde, gasp olaylarında kullandığı bıçak ile 275 TL bulundu.

‘AMCAYI, AKRABASI ZANNEDİP KARIŞMADIM’

Emniyete götürülen şüphelilerden Ömer B., suçu işlediklerini kabul etti. Ogir T.’nin ise ifadesinde, “Bindiğimiz araçtaki amcayı, Ömer’in akrabası sandım. Bir anda bıçak çekti, ne olduğunu anlamadım, ama şakalaştıklarını düşündüm. Akrabası olduğu için de karışmak istemedim” dediği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ömer B. ile Ogir T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
*GÜVENLİK KAMERASI*
– Tamirciden çıkan Mehmet Şerif Gündüz’ün otomobile (sağdan 4’ncü) binmesi
– İki şüphelinin de Gündüz’ün otomobiline binmesi
– Otomobilin gidişi
– Mustafa Aydoğan’ın marketten çıkması
– Elindeki poşeti bagaja koyup otomobiline binmesi
– Şüphelilerin Aydoğan’ın otomobiline binmesi
– Otomobilin gidişi
– Asayiş Şube Müdürlüğü tabelası
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Polis aracına bindirilmesi

Haber:Anıl ATAR-Kamera: Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)

========

SERİK’TE HORTUM KAMERADA

*- Antalya’nın Serik ilçesinde çıkan hortum bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Serik’e bağlı Boğazkent Mahallesi’nde sabah saatlerinde şiddetli sağanak sonrası hortum oluştu. Boğazkent sahil bölgesinde deniz üzerinde ortaya çıktığı belirlenen hortum, Manavgat ilçesinin İlarma sahili bölgesine doğru bir süre ilerledikten sonra gözden kayboldu. Hortumu bölgede oturan Nahit Toklu cep telefonu kamerasıyla kaydetti. 
Nahit Toklu, “Saat 06.30 sıralarında şimşekle birlikte yağmur başladı. Evimin balkonuna çıktım. Bahçeye bakıyordum, birden karşıda deniz üzerinde hortumu fark ettim. Cep telefonumla çekmeye başladım. Yaklaşık 20 dakika sürdü. Boğazkent ve İlarma sahili ortasında çıktı hortum. Daha önce de sahilde hortum çıktığını görmüştüm” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Hortum anları

HABER: Namık Kemal KILINÇ- KAMERA: SERİK (Antalya), (DHA)

=======

KISITLAMADA MUHTARLIK BİNASI VE 3 İŞ YERİNE GİREN HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu geçen Pazar günü muhtarlıkların bulunduğu bina ile 3 iş yerinden hırsızlık yaptığı belirlenen ve bekçi ekiplerince yakalanarak, gözaltına alınan C.K. (16), tutuklandı. Yaşanan hırsızlık olayları muhtarlık ve iş yerlerinin güvenlik kameralarınca görüntülendi.  

Olay, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu geçen pazar günü, akşam saatlerinde Yukarı Zaferiye, Büyük Cami ve İspat Cami Mahallesi muhtarlıklarının bulunduğu binada meydana geldi. Daha öncede hırsızlık suçundan sabıkası bulunan C.K., kapısını zorlayarak girdiği muhtarlık binasından cep telefonu çaldı. C.K., daha sonra camını açarak girdiği yan taraftaki kafenin güvenlik kameralarının bağlı bulunduğu adaptörün kablosunu kopartarak, içeriden yiyecek ve içecek çaldı. C.K., aynı akşam kapı kilitlerini kırarak girdiği 2 iş yerinden daha hırsızlık yaptı. Yaşanan hırsızlık olayları muhtarlık ve iş yerlerinin güvenlik kameralarınca görüntülendi.  

İhbar üzerine inceleme başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şüphelinin daha önce de 10 ayrı ‘hırsızlık’ suçundan soruşturması devam eden dosyası bulunan C.K. olduğunu belirledi. C.K., çarşı ve mahalle bekçileri tarafından Yenimescit Mahallesi Huzur Sokak’ta yakalanarak, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.K., tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Hırsızlık olayı yaşanan muhtarlık binası
-Muhtarlık binasının zarar gören kapısı
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Şüphelinin muhtarlık binasından çıkışı
-Şüphelinin kafeye girişi
-Kafede çekmeceleri karıştırması
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

==========

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!