Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

10 metre derinlikteki kuyuda mahsur kalan köpeği itfaiye kurtardı

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde 10 metre derinlikteki su kuyusuna düşen köpek itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaklaşık 4 saat soğuk suyun içinde kalan titreme ve kasılma nöbeti geçiren köpek, tedavisi için hayvan barınağına götürüldü.

Sarılar Mahallesi 3059 sokak sakinleri dün saat 15.00 sıralarında boş bir arazideki su kuyusundan havlama ve uluma sesi geldiğini fark etti. 10 metre derinliğinde içi su dolu kuyuya düşen köpeğin mahsur kaldığını gören mahalleli, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Gelen itfaiye ekibinden Mesut Başkal, halatla kuyuya indi. Mahalleli de kurtarma çalışmalarını yakından takip etti. Kurtarma çalışması sırasında köpek tarafından eli ısırılan Başkal, uzun bir mücadeleden sonra iple bağladığı köpeği yukarı çıkardı. Yaklaşık 4 saat suyun içinde kalan titreme ve kasılma nöbeti geçiren köpeği vatandaşlar battaniye ile ısıtmaya çalıştı. Bu sırada köpeği kuyudan kurtaran itfaiyeci Mesut Başkal da dışarı çıkar çıkmaz hayvanın yanına giderek başını okşadı. Köpek, Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı yetkililerince tedavisi için hayvan barınağına götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kuyudan görüntü
– İtfaiye ekiplerinin hazırlanması
– Bir itfaiye erinin kuyuya girişi
– Kuyudaki çalışma
– Köpeğin halatla çekilmesi
– Dışarı çıkarılan köpekten görüntü
– Köpeğin üzerinin örtülmesi
HABER- KAMERA: Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

===========================

Vinç üzerinde sürpriz evlilik teklifi

Reklam Alanı

ANTALYA’da bir genç, kız arkadaşına sürpriz evlilik teklifi yaptı. Vincin sepetine binip kız arkadaşının evinin balkonuna yaklaşan genç, cebindeki yüzüğü çıkartıp, evlilik teklif etti. Teklifi kabul eden genç kız, yüzüğü parmağına taktı.

Antalya’nın Kepez İlçesi Varsak bölgesinde dün gece bir genç, kız arkadaşına sürpriz evlenme teklifi için harekete geçti. Vinci balonlarla süsleyen genç, fotoğraflarının yer aldığı ‘Seni seviyorum prenses benimle evlenir misin’ yazılı pankartı vince astı. Vincin sepetine çıkıp, sevgilisinin oturduğu evin balkonuna yaklaşan genç, kız arkadaşına Hakan Altun’un ‘Benimle evlenir misin’ şarkısını dinletti. Elindeki çiçekleri kız arkadaşına verdikten sonra vinçle birlikte aşağı inen genç, kız arkadaşının önünde eğilerek cebindeki yüzüğü çıkartıp evlenme teklifi etti. Genç kız ise sevgilisinin teklifine ‘Evet’ cevabını verip yüzüğü parmağına taktı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Vinç üzerine elindeki çiçeklerle çıkan gencin görüntüsü
– Genç kızın balkondan vince bindiriliş görüntüsü
– Balonlarla ve pankartla süslenen vincin aşağıya inme görüntüsü
– Evlenme teklifi ve kızın ‘Evet’ cevabının görüntüsü
Haber-Kamera: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

=========================

PKK’nın şehit ettiği 13 vatandaşın kimlik tespitine başlandı

IRAK’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaşın cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Şehit vatandaşların kimlik tespitine başlandı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesindeki teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı’nın sevk ve idare edildiği sınır hattındaki Harekat Merkezi’ne gitti. Bakan Akar, harekat kapsamında bir mağarada PKK’lı teröristlerce 13 kişinin şehit edildiğini açıkladı. Bakan Akar’ın açıklamasının ardından şehit edilen vatandaşların cenazeleri  askeri helikopter ile Malatya’ya getirildi. Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na getirilen 13 kişinin kimlik tespitine başlandı.

Yapılacak inceleme sonrası kimliklerinin belirlenmesi hedeflenen şehit vatandaşların cenazelerinin bulunduğu Adli Tıp Kurumu çevresinde polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————-
– Adli Tıp Kurumu
– Kurumun tabelası
– Polislerden detay
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

===========================

Evde başlayan yangın ahıra sıçradı, büyükbaş hayvanları köylüler kurtardı
 
BURDUR’da tek katlı evde çıkan yangın yandaki ahıra da sıçradı. Ahırdaki büyükbaş hayvanlar köylüler tarafından kurtarılırken yangın itfaiyenin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. 

Merkez Aziziye köyünde Ayşe Seven’e ait tek katlı evde sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Seven’in evin önünde oturduğu sırada çıkan yangın bir anda büyüyerek yandaki ahıra da sıçradı. Yangını gören köylülerin yardımıyla ahırda bulunan büyükbaş hayvanlar kurtarıldı.

Yangına Aziziye köyü muhtarlığı yangın tankeri, Aziziye Orman İşletme Müdürlüğü arazözü, Büğdüz muhtarlığı itfaiyesi, Kemer Belediyesi itfaiyesi ile Burdur Belediyesi itfaiyesi müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında ev ve ahır kullanılamaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yanan ev (cep tel çekimi)
– Yangına müdahale edilmesi (cep tel çekimi)
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

===========================

Otomobile giren yılanı çıkarmak için her yolu denediler

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde bir otomobilin motor kısmına giren yılan; kükürt, böcek ilacı, sonik ses ve soğuk gaz ile saklandığı yerden çıkarılmaya çalışıldı. Denenen hiçbir yol yılanı çıkarmakta başarılı olamadı. Uzun bir bekleyişin ardından yılan girdiği yerden çıkarak ormanlık arazide gözden kayboldu.

Sorgun Mahallesi 8120 sokakta bulunan bir sitenin görevlisi oto parkta duran otomobile yılan girdiğini fark edince, araç sahibine durumu bildirdi. Araç sahibinin haber vermesi üzerine yılanı çıkarmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye görevlileri ön tampon ile radyatör arasına giren yılanı saklandığı yerden çıkarmak için çalışma başlattı.
İtfaiye ekipleri önce sesle yılanı korkutmaya çalıştı. Daha sonra kükürt kokusuyla yılanın çıkarılması denendi. Kükürt fayda vermeyince böcek ilacı kullanıldı. Ardından yılanı korkutup uzaklaştırmak için sonik ses ve soğuk gaz denendi. En son çare olarak ise araç bir süre çalıştırılarak yılanın çıkması beklendi. Bir ara motor kısmından kafasını çıkarıp etrafa bakan yılan ekipleri görünce yeniden içeri girdi. Saatler süren çabalara rağmen sonuç alınamayınca yılanın kendiliğinden çıkması için beklenmeye karar verildi ve ekipler olay yerinden ayrıldı. Uzun bir bekleyişin ardından yılan saklandığı yerden kendiliğinden çıkarak ormanlık alana doğru giderek, gözden kayboldu öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Aracın etrafına kükürt dökülmesi
– Böcek ilacı, soğuk gaz denemeleri
– Aracın çalıştırılması
– Yılanın motordan başını çıkarıp tekrar içeri girmesi
HABER- KAMERA: Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!