Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DİYARBAKIR’DA KISITLAMA SAATİNDE MAHALLE DÜĞÜNÜ KAMERADA
 
DİYARBAKIR’ın Silvan ilçesinin kırsal Altınkum Mahallesi’nde kısıtlama saatinde yapılan düğünde onlarca kişinin kol kola halay çektiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Koronavirüs vaka sayısında artış yaşanan Diyarbakır’da, ilkbaharın gelmesiyle mahalle düğünleri de yapılmaya başlandı. Silvan ilçesine bağlı kırsal Altınkum Mahallesi’nde, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde yapılan düğünde bir araya gelen onlarca kişi, maskesiz ve sosyal mesafesiz halay çekti. Sosyal mesafe ve tedbirlerin uygulanmadığı düğünde çekilen halay, davetliler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Halay çekenler
-El ele girenler
-Para atılması
-Halka oluşturanlar
-Maskesiz olanlar
-Genel ve detay

HABER: Burak EMEK-DİYARBAKIR (DHA)

============================

2) KOCAELİ’DE 3,5 KATTAN FAZLA ARTAN VAKA SAYISI KORKUTUYOR
 
KOCAELİ’de koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 20-26 Şubat tarihlerinde 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayısı kent genelinde 99,18 iken dün açıklanan verilerde 3,5 kattan fazla artış göstererek 371,11 oldu. 

Reklam Alanı

Kocaeli’de koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerde 20-26 Şubat tarihleri arasında 99,18 olan 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayısı sırasıyla 112,25, 138,39, 176,39, 262,11’e yükseldiği görülürken, dün açıklanan verilerde 371,11’e ulaştı. Risk haritasında çok yüksek riskli iller anlamına gelen ‘kırmızı’ iller arasında bulunan Kocaeli’de, kentin birçok noktasında denetimler devam ederken, görevliler kurallara uymayanlar hakkında idari para cezası uyguluyor. 

VALİ YAVUZ: BULAŞLARIN AİLE İÇİNDEN KAYNAKLANDIĞINI DEĞERLENDİRİYORUZ 
Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan verilerin ardından kendi sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, aile içi bulaşlara dikkat çekerek, “Sevgili Kocaelili kardeşlerim, ilimizdeki vaka sayıları aldığımız tüm tedbirlere ve yaptığımız denetimlere rağmen artmaya devam ediyor. Bulaşların bazı ilçelerimizde konutlardan ve aile içinden kaynaklandığını değerlendiriyoruz. Lütfen tedbirli olalımö diye uyarıda bulundu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————- 
-Kent genelinden insan görüntüsü 
-Kalabalık cadde ve sokaklardan görüntü 
-Muhabir anonsu 
-Detaylar 

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

==============================

3) KAPIKULE’DEN PCR TESTİ KONTROLÜYLE GİRİŞ YOĞUNLUĞU
 
KAPIKULE Sınır Kapısı’ndan PCR testini ibraz ederek ülkeye giriş yapanlar gümrükte yoğunluk oluşturdu. Mutant virüsün görüldüğü İngiltere, Danimarka, Brezilya ve Güney Afrika’dan gelenler ise zorunlu 14 günlük karantina uygulamasıyla ülkeye giriş yapabiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Aralık 2020 yılında başlattığı, tüm gümrük kapılarından ülkeye girişlerde ‘PCR testi zorunluluğu’ uygulaması, Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda da devam ediyor. Dünyanın en büyük sınır kapılarından biri olarak gösterilen Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmak için araçlarıyla pasaport kontrol noktalarına gelenlerden, son 72 saat içinde alınmış PCR test sonucu isteniyor. Test sonuçları negatif olanların ülkeye girişlerine izin veriliyor. Belgeyi ibraz edemeyenler ise gidecekleri adresleri bildirip, 10 günlük karantina şartıyla ülkeye giriş yapıyor. Adres beyan edemeyenler ise Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nün belirlediği yurtlarda 10 gün süreyle karantinaya alınıyor. Bu süre içinde koronavirüs testleri pozitif olanların tedavilerine başlanırken, negatif olanların ise karantina süresini tamamlamasıyla ülkeye girişleri sağlanıyor.
Karayoluyla ülkeye giriş yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelenler PCR testi kontrol noktası önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşturuyor.

4 ÜLKEDEN GELENLERE, KARANTİNA UYGULAMASI İLE GİRİŞ İZNİ
Sağlık Bakanlığı’nın şubat ayında aldığı kararla mutant virüsün görüldüğü İngiltere, Danimarka, Güney Afrika ve Brezilya’dan gelenler, son 72 saatte yapılan PCR testi belgesi ibraz etseler de 14 günlük zorunlu karantinaya alınıyor. Tüm gümrüklerde olduğu gibi Kapıkule Sınır Kapısı’nda da bu uygulama devam ediyor. İngiltere ve Danimarka’dan gelenler ülkede ikamet edecekleri adreslerde 14 günlük karantina uygulaması zorunluluğu ile ülkeye giriş yaparken, Güney Afrika ve Brezilya’dan gelenlere ise Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nün belirlediği yurtlarda 14 gün süreyle karantina uygulanıyor. Bu süreçte testleri negatif olanların ülkeye girişleri sağlanıyor.

‘UYGULAMALARI ÇOK YERİNDE BULUYORUZ’
Bulgaristan’dan gelerek PCR testini ibraz eden Bülent Üstün, koronavirüs tedbirlerini yerinde bulduğunu söyledi. Alınan önlemlerin çok sevindirici olduğunu belirten Üstün, “Bursa’da yaşıyorum ama annem Bulgaristan’da yaşıyor. Onu Bursa’da tedavi ettirmek için Bulgaristan’a gittim ve şimdi PCR testi negatif olarak belgemi ibraz ettim. Ancak anneme test yaptıramadık ve 10 gün süreyle karantinada kalacağı adresi beyan ettim. Burada yapılan uygulamalar çok yerinde. İçimiz rahat olarak ülkemize giriş yapıyoruz. Bulgaristan’da hastanelerdeki sağlık uygulamaları çok yetersiz. Türkiye bunun çok üstünde” dedi.
Bulgaristan’dan gelerek, Tekirdağ’a gideceğini söyleyen Bülent Akçan da Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki uygulamaları yerinde bulduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Araç yoğunluğu
-PCR testi ibaraz edenler
-Muhabir Ali Can Zeray ile röp.
-Test ibraz detayı
-PCR testlerini ibraz edenler  ile röp.
-Bulgaristan bayrağı
-Detay görüntüler
-Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE,(DHA)

=========================

4) TEKİRDAĞ’DA, BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİLER
 
TÜRKİYE’de yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler, Bulgaristan’da bugün yapılan genel seçimler için oy kullandı. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de çifte vatandaşların oy kullanması için 9 sandık kuruldu. 

Bulgaristan’da bugün yapılan genel seçimler için Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar da Ankara, İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Manisa, Eskişehir, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ile Çorlu ilçesinde kurulan sandıklarda oy kullandı. Seçmenler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.
Trakya’da ise Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de çifte vatandaşların oy kullanması için 9 sandık kuruldu. Bu sandıklarda ön beyanda bulunan 5 binden fazla kişinin bugün oy kullanması bekleniyor.
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan çifte vatandaşlar seçimlere yoğun ilgi gösterdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında oy kullanmaya gelenlerin ateşleri ölçüldü, maskeleri bulunmayanlara maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı. Seçmenler, Bulgaristan kimliği ve pasaportlarını göstererek, oy kullanırken, seçmen listelerinde isimlerini bulamayanlar dilekçe vererek oylarını kullandı.
Oy kullananlar, seçimlerin iki ülke için de hayırlı olmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
(ÇORLU)
-Oy kullanmaya gelenler
-Muhabir Mehmet Yirun anons
-Ateş ölçümü yapılması
-Oy verenler
-Oy sandığından görüntü
-Kuyruktan görüntü
-Vatandaşlara sosyal mesafe uyarısı
-Detaylar
(TEKİRDAĞ)
-Sandık kurulan okul ve tabelası
-Okula gelen seçmenler
-Vatandaşların oy kullanmaları
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)-

==============================

5) VAN’DAKİ VAKA ARTIŞI TEDİRGİN EDİYOR
 
SAĞLIK Bakanlığı’nca açıklanan vaka oranı haritasına göre sarı kategoride ‘orta riskli’ iller arasında bulunan Van, Hakkari ve Bitlis’te bu hafta vaka artışı devam ediyor. Van’daki vaka artışı ise esnaf ve vatandaşları tedirgin etti.

İl il risk haritası Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. 27 Mart-2 Nisan Türkiye risk haritası vaka sayılarının illere göre vaka haritasında; her 100 bin kişideki kovid-19 vaka sayısı, geçtiğimiz haftaya göre artış gösterdi. Samsun, İstanbul, Yalova koronavirüs vaka sayısı en çok artan illerden olurken, verilere göre Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Van ve Bitlis 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası görülen iller oldu. Sağlık Bakanlığı’nca yaklaşık 1 ay önce açıklanan vaka oranı haritasına göre, mavi kategorideki ‘düşük riskli’ iller arasında olan Hakkari Van ve Bitlis vaka artışıyla geçen hafta sarı kategorideki ‘orta riskli’ iller arasında yer aldı. Yaklaşık1 ay önce Türkiye’nin en iyi 5 ili arasında bulunan 3 kentte vaka sayısındaki yükseliş,  tedirginliğe neden oldu. Dün açıklanan haftalık koronavirüs haritasında vaka artışının sürmesine rağmen kentteki cadde, sokak ve  meydanlarda yoğunluk devam etti.
19-26 Mart 100 bin kişideki kovid-19 vaka sayısında 37,04 olan Bitlis’te bu  hafta bu oran 47,29′ a yükseldi. Geçen haftaki verilere göre 35.65 olan Hakkari bu hafta 36,72, Van ise 31,58’den  42,55’e yükseldi. Geçen haftaya göre vaka sayısı oldukça artan Van’ın cadde ve sokaklarındaki yoğunluk hafta sonu da dikkat çekti.

‘MÜŞTERİLERİMİZİ HES KODUYLA ALIYORUZ’
Bölge esnafından Sıtkı Cintan, ‘mavi’den ‘sarı’ya dönen Van’daki vaka artışının giderek artmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirterek, “Kahvaltı salonu işletiyorum. Normelleşme süreci ile birlikte daha önce Vanımız mavi iken şu an sarıya geçti. Tabi bu bizi endişelendiriyor. Çünkü araya Ramazan ayının girmesiyle beraber çoğu yer kapanacak. O yüzden insanların biraz daha dikkat etmesi lazım, kurallara uyuması lazım. Buraya gelen müşterilerimizi maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarıyoruz. HES koduyla içeri alıyoruz. Bu salgının bir an önce bitmesi için dua ediyoruz. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Esnaf olarak uyarı levhaları asıyoruz. Gelen müşterilerimizi de bilinçlendiriyoruz” dedi.
Vatandaşlardan Yakup Göktürk ise, kentteki son zamanlardaki vaka artışının herkesi tedirgin ettiğini ifade ederek, “Buraya gezmek amacıyla geldim. Geçen haftalarda biz buraya geldiğimizde mavi kategorideydi, buna sevinmiştik. Ama sonra vaka artışı ile birlikte sarıya geçti. Devletimiz de insanlara tölerans tanımıştı. Ama bu güven boşa çıktı. Çünkü bugün Türkiye’nin hemen hemen dörtte üçü kırmızıya boyandı. Geriye kalanların da durumu vahim. Bence tedbirlerin biraz daha artması lazım. Özellikle Ramazan ayında çok şiddetli tedbirlerin gelmesi lazım” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Van şehir merkezinden detaylar
-Vatandaşlardan detaylar
-Muhabir anonsu
-Vatandaş ve esnaf ile röportaj
-Şehir merkezinden ve vatandaşlardan detaylar

HABER-KAMERA: Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- 

==========================

6) 9 KEZ REKOR KIRAN MARDİNLİ ELİF’TEN ULUSLARARASI ŞAMPİYONALARA HAZIRLIK

MARDİN’de, antrenör olan annesinin çalıştırdığı, kendi kategorisinde 9 Türkiye rekoru bulunan milli atıcı 14 yaşındaki Elif Berfin Altun, önümüzdeki aylarda yapılacak uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil edecek. Başarısının çok çalışmaktan kaynaklandığını anlatan Altun, “Bundan sonrası için çok önemli yarışmalar var. Orada altın madalya kazanıp, birincilik kürsüsünde Türk bayrağını göndere çekmek istiyorum. Burada elde edeceğim başarıdan sonra ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum” dedi.

Mardin’de yaşayan milli atıcı Elif Berfin Altun, katıldığı müsabakalarda, kategorisinde 9 kez rekor kırmayı başlardı. Antrenör annesi tarafından eğitilen Elif Berfin, 23 Mayıs’ta Hırvatistan’da, 21 Haziran’da Azerbaycan’da, 3 Temmuz’da Almanya’da ve 25 Eylül’de Peru’da yapılacak uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil edecek.
Mardin Fen Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi olan Elif Berfin, en büyük hedefinin yurt dışında birincilik kürsüsünde Türk bayrağını göndere çekmek olduğunu söyledi. Başarısının çok çalışmaktan kaynaklandığını anlatan Altun, “Başarımın sebebi düzenli antrenman ve inançtır. Bundan sonrası için belli başlı yarışmalar var. Onlarda iyi bir derece elde edip bir sonraki olimpiyatlara gitmeyi hedefliyorum. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Ama her şeyin bir zorluğu var. Hem spor hem ders ama ortak noktayı bulunca sıkıntı yaşamıyorum. İkisinde de başarılıyım. Olimpiyatlarda iyi bir derece elde etmek istiyorum. Onun için belli bir dereceye girmek istiyorum. Olimpik sporcu olarak devam etmek istiyorum. Yurt dışındaki müsabakalarda belli bir derece alıp birincilik kürsüsünde bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum” dedi.

‘KIZIM ELİF, POLİGONDA BÜYÜDÜ’
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde kadrolu antrenörlük yapan aynı zamanda kızını çalıştıran Nedret Altun, Elif Berfin ile gurur duyduğunu söyledi. Kızının 2024 olimpiyatlara katılması için hazırlıklar yaptığını anlatan Altun, “Atıcılık sporuna çocukluk yıllarımda başladım. Yıllarca sporculuk yapıp dereceler elde ettim. 11 yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde kadrolu antrenörlük yapıyorum. Kızım Elif, poligonda büyüdü. Bu nedenle bu sporla haşır neşir oldu. Tercihi de bu yönde olunca antrenmanlara başladık. Yıldızlar kategorisinde 9 Türkiye şampiyonluğu var. Aynı zamanda 9 defa Türkiye rekorunu kırdı. Şu an gençler kategorisinde yarışıyor. Olimpik sporcu kadrosuna girebildi. Bu yıl katılacak müsabakalarda inşallah daha iyi başarılar elde edecek. Performansıyla potansiyeli yüksek bir sporcudur Berfin. İnşallah 2024 olimpiyatlarına gitmeye hak kazanacak. Elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizi temsil etmesi bizim için ailecek gurur kaynağımız. Ayrıca göklere çekerse çok mutlu olacağız” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Salondan genel görüntü
-Elif Berfin Altun antrenmanda atışlar yaparken
-Elif Berfin Altun konuşması
-Antrenör Nedrek Altun konuşması
-Antrenmandan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim KAYA/MARDİN, (DHA)

==========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!