Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Belediye bahçesinde yetişen narenciyeler vatandaşın sofrasına aş oluyor
 
MERSİN’de Yenişehir Belediyesi bahçesinde yetiştirilen narenciyeler toplanarak belediyenin aşevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Yenişehir Belediyesi yerleşkesinde bulunan bahçede yetişen greyfurt, portakal ve mandalinalar vatandaşın sofrasına ulaşıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi, C vitamini deposu narenciyeler, özenle hasat edilip kasalara dizilerek aşevinin yolunu tutuyor. Aşevinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yemek ihtiyacını karşılayan Yenişehir Belediyesi sıcak yemeğin yanından vatandaşlara narenciye de ikram ediyor.

YILDA 15-20 TON NARENCİYE HASAT EDİLİYOR
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Belediyemizin bahçesinde yaklaşık 150-200 ağacımız var. Burada yetiştirdiğimiz narenciyeleri 25 yıldır hizmet veren Aşevimizde vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. 15-20 ton civarında hasat oluyor. Hasatı çalışan arkadaşlarımız gönüllü bir şekilde gerçekleştiriyor. Özellikle pandemi döneminde, C vitaminin çok önemli olduğu süreçteyiz. O yüzden narenciye tüketiminin önemli olduğu bir dönemdeyiz. Biz de belediyemizin bahçesinden elde ettiğimiz narenciyeleri onlara sunarak bağışıklık sistemlerinin bu süreçte daha kuvvetli olmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Narenciye bahçesinden genel ve detay görüntü (drone)
-Narenciye hasadından görüntü
-Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile röp
-Narenciyenin aşevine götürülmesi
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

========================

Reklam Alanı

Haber alınamayan kadın polisi alarma geçirdi

ANTALYA’da kendisininden haber alınamayan Zeynep T., polis ve itfaiyeyi alarma geçirdi. Kadının oturduğu daireye itfaiye merdiveniyle balkondan giren polis, Zeynep T.’nin evde olmadığını belirledi. 

Olay, saat 23.30 sırasında Muratpaşa ilçesi Üçgen Mahallesi 94 Sokak üzerinde bulunan 5 katlı binada meydana geldi. Yakınları bir süredir Zeynep T.’den haber alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. İhbarla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Zeynep T.’nin 2’nci kattaki dairesine çıkan polis, apıyı uzun süre çalmasına rağmen yanıt alamadı. Ekipler Zeynep T.’ye ulaşamayınca itfaiye ekibinden yardım istedi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri dairenin olduğu kata merdiven açtı. Sepete binen bir polis ve itfaiye eri, daireye balkon kapısından girdi. Yapılan aramada, Zeynep T.’nin evde olmadığı belirlendi. Aramanın sonuçsuz kalmasıyla polis ve itfaiye ekipleri normale döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————
– Polis ekipleri detay
– Apartmandaki vatandaşlar detay
– İtfaiye ekipleri detay
– Polis ve itfaiye ekibinin balkona çıkması detay
– Polisin evde kimse yok demesi detay
– Genel detaylar
HABER – KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

========================

Emrecan Sabancı’nın lüks cipi dere yatağına saplandı 

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde bir otelde konaklayan Ali Sabancı’nın oğlu Emrecan Sabancı arkadaşlarıyla gezdiği sırada lüks cipi dere yatağına saplandı. Emrecan Sabancı ve arkadaşları otele götürülürken, cip de traktörle çekildi. 

Olay sabah saatlerinde, Sapanca Ünlüce Mahallesi Sarp Deresi’nde meydana geldi. Sapanca’da bulunan bir otelde konaklayan Emrecan Sabancı 3 arkadaşıyla gezmek için otelden çıktı. Emrecan Sabancı, kullandığı 34 ES 640 plakalı lüks cipiyle girdiği dere yatağına saplanarak mahsur kaldı. Sabancı ve arkadaşlarının polisi arayarak yardım istemesi üzerine bölgeye, polis ve AFAD ekipleri geldi. Araçlarında yardım gelmesini bekleyen Sabancı ve arkadaşları, ekiplerin gelmesiyle araçlarından çıkartıldı. Sabancı ve arkadaşları, polis aracıyla güvenli bölgeye alındıktan sonra başka bir araçla kaldıkları otele gönderildi. Sabancı ve arkadaşlarının battıkları orman yoluna navigasyonun yönlendirmesiyle girdikleri ve sonrasında araçları ile derede mahsur kaldıkları öğrenildi. Dere yatağına saplanan lüks cip bir traktörle dere yatağından çekilerek çıkarıldı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Dere yatağındaki cipten görüntü
Ekiplerin görüntüsü
Cipin traktörle çekilmesi
Emrecan Sabancı ve arkadaşların polis aracıyla götürülmesi
HABER-KAMERA: İsa ÇİÇEK/SAPANCA (Sakarya), (DHA)

========================

Yasağa rağmen kumar oynayan 16 kişiye, 72 bin 872 lira ceza 

ÇORUM’da sokağa çıkma kısıtlamasında iş yerinde kumar oynarken yakalanan 16 kişiye toplamda 72 bin 872 TL para cezası kesildi.
İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Yavruturna Mahallesi Kulaksız Sokak’ta iş merkezinin 3’üncü katında bulunan bir iş yerinde kumar oynandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Gece saatlerinde operasyon düzenleyen ekipler, 206 adet açılmış, 26 adet açılmamış iskambil kağıdı destesi, kumar için kullanılan hesap defteri ele geçirdi. Kumar oynadıkları belirlenen 16 kişiye toplamda 72 bin 872 TL idari para cezası kesildi. 

Görüntü Dökümü
-Polisin işyerinde kumar oynayanların üst araması yapması
-Tutanak tutması
-Kumar malzemelerine el koyması
-Şahısların karakola götürülmesi
-Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!