Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DUMANLAR ARASINDA KALAN VEDAT BEBEĞİ, İTFAİYE ERİ KURTARDI

ERZURUM’da bir apartmanda çıkan yangında ailesiyle birlikte dumanların arasında kalan 3 aylık Vedat Kılıç’ı, itfaiye erleri kurtardı. 

Yangın, dün gece merkez Palandöken ilçesindeki TOKİ konutları B/12 blokta meydana geldi. 6 katlı apartmanın 1’inci katında oturan Ömer Faruk Bayoğlu’na ait evde, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Dumanların kapladığı ve büyük paniğin yaşandığı yangında, alt katlarda oturanlar kapıdan tahliye edilirken, orta ve üst katlardakiler bir süre mahsur kaldı. İtfaiye erleri, vatandaşların dumandan zehirlenmemesi için yangın merdiveni sepetiyle birer birer tahliye işlemini gerçekleştirdi. Binanın 5’inci katında yaşayan Kılıç ailesinin 3 aylık bebeği, itfaiye görevlisi tarafından indirilerek olay yerinde bekleyen ambulansa konuldu. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Yangından annesi, babası ve kardeşiyle kurtulan Rabia Kılıç, gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Rabia Kılıç, “Babam kapıyı açarak bağırdı. ‘Yangın çıktı’ dedi. Kardeşimi hazırlayıp çıktık. Bir daha yukarı çıkardılar. Komşumuzun evine girdik. Oradan sağ olsun bizi çıkardılar” dedi.
İtfaiye ekipleri ayrıca 5’inci katta karantinada olan bir kadını da merdivenli araçla dumanların arasından kurtardı. Dumandan etkilenen vatandaşlara ambulansta oksijen tedavisi uygulandı. Yangının çıktığı evdeki bazı eşyaları da itfaiye ekipleri tarafından camdan dışarı atıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-İtfaiye araçlarının görüntüsü
-Yangın yerinde bekleyen vatandaşların görüntüsü
-Yanan evden çıkan dumanların görüntüsü
-İtfaiye erlerinin yanan eşyaları boşaltmasından görüntüler
-Camdan çıkarılan eşyaların görüntüsü
-Binadan görüntüler
-Yangını izleyen vatandaşların görüntüsü
-Binada mahsur kalanların kurtarılmasının görüntüsü
-Vedat bebeğin merdivenle kurtarılmasından görüntüler
-İtfaiye erinin bebeği babasına teslim etmesinden görüntüler
-Bebeğin ambulansa götürülmesinin görüntüsü
-Bebeğe ambulansta müdahaleden görüntü
-Vedat bebeğin babası ile röp
-Vedat bebeğin ablası Rabia Kılıç ile röp
-Ambulansta oksijen tedavisi uygulanmasından görüntü
-Ev sahibi Ömer Faruk Bayoğlu ile röp
-İtfaiye araçlarının görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA)

================================

Reklam Alanı

2) TİNER TENEKESİNİ YAKMAYA ÇALIŞIRKEN PATLAMA OLDU; AĞIR YARALANDI
 
BURSA’nın İnegöl ilçesinde, İbrahim C. (14), inşaat halindeki binada tiner tenekesini yakmaya çalışırken meydana gelen patlamada ağır yaralandı.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında İnegöl ilçesi Huzur Mahallesi’nde meydana geldi. Arkadaşıyla birlikte oynamak için iki katlı bir inşaatın birinci katına giren İbrahim C., kapağı kapalı olan tiner tenekesini yakmaya çalıştı. Bu sırada patlama meydana geldi. İbrahim C.’nin kıyafetleri alev aldı. İbrahim C., bina içinde önce toz kirecin, ardından da kumun üzerine yatarak alevleri söndürdü. Çevreden patlama sesini duyup gelenler, İbrahim C.’yi yaralı bulup, ailesine haber verdi. Ailesi tarafından otomobille İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İbrahim C.’nin vücudunda üçüncü derece yanıklar oluştuğu belirlendi. İbrahim C., ilk müdahalesinin ardından Bursa Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. İbrahim C.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-İbrahim C.’nin hastaneye getirilişinden görüntü
-İbrahim C.nin yakınlarından görüntüler
-Yaralının Bursa Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesinden görüntü
-İnşaattan genel görüntüler
-Yanan tiner tenekesinden görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=================================

3) TALEP AZALDI, LİMON FİYATLARI DÜŞTÜ; 3 LİRADAN ALICI BULUYOR
 
MERSİN’in Erdemli ilçesinde limon hasadının sonuna yaklaşıldı. Üreticiler, talebin az olması nedeniyle limon fiyatlarında düşüş yaşandığını, kilosunun 3 liradan alıcı bulduğunu söyledi.

Türkiye’nin limon ihtiyacının yüzde 65’inin karşılandığı Mersin’in Erdemli ilçesinde hasat sonrasında kasalara konulan limonlar, fabrikalara getirilerek paketlenip tüketilmek üzere yurtiçi ve yurtdışı pazarlara gönderiliyor. Pandemi nedeniyle işletmelerin birçoğunun kısıtlamaya gitmesiyle limona olan talebin azalması, fiyatların da düşmesine neden oldu. Geçen yıl kilosu 6 liradan alıcı bulan limonun kilosu, bu yıl 3 liradan satılıyor. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, ilçede bulunan limon fabrikalarını gezerek, üretici ve tüccarlardan bilgi aldı. Başkan Şahin, “İlçemizde limon hasadının son dönemlerine yaklaştığımız bu günlerde limona olan talebin az olması nedeniyle fiyatlarda düşüş yaşanıyor. Yurt dışına olan ihracatımızda da büyük azalma var” dedi.

İHRACAT DA AZALDI
Erdemli’de limon üreticisi ve aynı zamanda limon tüccarı olan Erdoğan Yaşar ise, “Limona olan talep geçen yıla oranla yüzde 50 oranında azaldı. Fabrikalarda dinlenme ve yatak limonlarının işlenmesine başladık. Rusya, Ukrayna, Romanya gibi ülkelere limon ihracatımız var ama bu ülkeler daha önceki yıllar gibi fazla limon almıyorlar. Talep az olduğu için limon ihracatımızda geçen yıla oranla yüzde 50 oranında azaldı” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Limon Hasadı yapılırken görüntüler
-Limon fabrikasında limon işlenirken görüntü
-Dalında limon görüntüsü
-DHA Muhabiri Mehmet Doğaner’in anonsu
-Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile röportaj
-Limon üreticisi ve tüccarı Erdoğan Yaşar ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)

=============================

4) KADIN MUHTAR, KÖYÜNDE HEMCİNSLERİ İÇİN OKUMA YAZMA KURSU AÇTIRDI
 
ARDAHAN’ın Balıkçılar köyünün kadın muhtarı Aysel Kaya, köyde okuma yazma bilmeyen kadınlar için kurs açılmasını sağladı. Köy okulunda, 14 kadının başvurusuyla başlayan kursun ilk dersine katılan Vali Hüseyin Öner, “Öğrenmenin yaşı yok” diyerek, kadınları tebrik etti.

Ardahan’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Balıkçılar köyünün kadın muhtarı Aysel Kaya, okuma yazma bilmeyen kadınları belirleyerek, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne kurs açılması için başvuru yaptı. Kaya’nın başvurusu üzerine öğretmen görevlendirilirken, köy okulunda birinci kademe okuma yazma kursu açıldı. 14 kadının katılımı ile başlayan kursta, okuma yazma dersleri de koronavirüs salgını nedeniyle gruplar halinde verilmeye başlandı.
Eşi Zehra Mine Öner ile birlikte kursu ziyaret eden Ardahan Valisi Hüseyin Öner, “Okumanın yaşı yok” diyerek, okuma yazma öğrenmek için kursa katılan kadınları tebrik etti. Vali Öner, “İlimiz merkez Balıkçılar köyümüzde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müzce açılan birinci kademe okuma yazma kursunun başlangıcını yaptık. Cumhurbaşkanı’mızın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde yürütülen okuma yazma kampanyasını ilimizde devam ettiriyoruz. Bunun güzel örneklerinden biri olarak Balıkçılar köyümüzde 14 annemiz, 14 hanımefendinin katılımı ile başlattığımız bu kurs oldu. Kadınlarımız 80 saatlik eğitim sonucu okuma ve yazmayı öğrenecekler. Okuyup yazdıklarında hayata daha farklı bakacaklar. Köyümüzün kadınlarını, annelerini cesaretleri dolayısıyla kutluyorum. Muhtar hanımı da bu girişimi dolayısıyla tebrik ediyorum” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Kurstan genel görüntüler
-Vali Öner ve eşinin kadınlarla sohbetinden görüntü
-Vali Öner ve eşinin ilk derse katılmasının görüntüsü
-Kadınların kusta yazmasından görüntüler
-Vali Hüseyin Öner ile röp.
-Muhtar Aysel Kaya ile röp.
-Kursiyerlerle röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Dinçer AKTEMUR/ARDAHAN, (DHA)

==============================

5) MİNİBÜSE ÇARPAN CİPİN TAKLA ATMA ANI KAMERADA
 
MARDİN’de, gece saatlerinde park halindeki minibüse çarpan cipin takla atma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, 5 Nisan gece saatlerinde kent merkezindeki Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Plakası ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen cip, 225’inci sokakta hareket halindeyken, henüz belirlenemeyen bir sebeple park edilen minibüse çarptı. Kazanın etkisiyle sürücüsünün kontrolünden çıkan cip, takla atarak durdu. Cipin takla atma anı ise çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
(Güvenlik kamerası)
-Cipin ilerlemesinden görüntüler
-Cipin minibüse çarpmasından görüntüler
-Cipin takla atmasının görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: MARDİN,(DHA)

================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!