Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ESKİ SEVGİLİYE 9 BIÇAK DARBESİNE 17 YIL İSTENDİ
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde eski kız arkadaşı Çağla Çiçekçi’yi (22) 9 bıçak darbesiyle ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Ufuk Özel hakkında, 9 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yaşadığı olayı hala unutamadığını anlatan Çiçekçi, “İzleri her gördüğümde o an gözümde canlanıyor. O nedenle psikolojim hala yerinde değil. Adalet yerini bulsun. Hiçbir kadın şiddeti hak etmiyor” dedi.

Olay, 9 Aralık 2020’de Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi’nde meydana geldi. Çağla Çiçekçi, ev arkadaşı ve evine gelen eski erkek arkadaşı Ufuk Özel ile yemek yiyip alkol aldı. Bir süre sonra Çiçekçi ve Özel arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ufuk Özel’in boğazını sıktığı Çiçekçi, baygınlık geçirdi. Özel, ardından mutfak tezgahından aldığı bıçakla Çiçekçi’yi boğazından ve karnından 9 bıçak darbesiyle yaraladı. Evin penceresinden kaçarak canını kurtaran Çiçekçi, özel hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Ufuk Özel ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çağla Çiçekçi, tedavisinin ardından taburcu edildi.
Savcılığın soruşturmayı tamamlamasının ardından Ufuk Özel hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘hakaret’ suçlarından 9 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ufuk Özel’in de şikayeti üzerine Çiçekçi hakkında, ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından dava açıldı.

‘KENDİMİ CAMDAN ATINCA KURTULDUM’
Çağla Çiçekçi, önümüzdeki günlerde Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak dava öncesi DHA’ya konuştu. Olay gününü anlatan Çiçekçi, “Ufuk Özel, o gün ev arkadaşımla eve gelecekti. Onlar gelince yemek yiyecektik. Sohbet sırasında tartışma çıktı. Tartışma çıkınca evden gitmesini isteyince yükseldi ve boğazımı sıktı. Ben bayılmışım. Ayıldığımda salondaydım ve o sırada beni bıçaklamış. Onun elinde bıçak ve kanları görmüştüm ve ağlıyordu. O an korktum ve kendimi camdan aşağıya attım. O şekilde kurtuldum zaten. Onun haricinde başka bir şey hatırlamıyorum” dedi.

‘İZLERİ HER GÖRDÜĞÜMDE O AN GÖZÜMDE CANLANIYOR’
Olayın izlerini bıçak yaraları olarak vücudunda taşıdığını ifade eden Çiçekçi, şöyle konuştu:
“Çok kötü süreç geçirdim. Psikolojim hiç normal değil. Bir hafta hastanede yattım. Çıktıktan sonra da psikolojik olarak beden olarak hala atlatamadım. Boğduğunda gözlerim çok sızlıyordu ve açtığımda hiçbir şey göremedim. Gözümden de darbe almış olabilirim. Çok sorunlar yaşadım. Evde tek başıma kalamıyorum. Panik atağım olsun gece kabuslarım olsun. İzleri her gördüğümde o an gözümde canlanıyor. O nedenle psikolojim hala yerinde değil. Davası başlıyor. Adalet yerini bulsun. Hiçbir kadın şiddeti hak etmiyor kesinlikle. Elimden geldiğince hukuki olarak bu olayın peşinden koşacağım. Tek istediğim adalet yerini bulsun. Benim yerimde kimse olmak istemez, olmasında. O nedenle adalet yerini bulsun.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Çağla Çiçekçi’nin fotoğraflarını göstermesi
-Çağla Çiçekçi ile röp.
-Olay yerinin görüntüleri (arşiv)
-Hastaneden detay
-Ufuk Özel’in adliyeye getirilmesi (arşiv)
-Adliyeden detaylar
-Çağla Çiçekçi’nin olay sonrası çektiği fotoğrafları
-Daha önce çektirdiği fotoğraflar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Sinan KABATEPE/ZONGULDAK, (DHA)

Reklam Alanı

=================================

2) PALANDÖKEN’DE BİR TEK ONLAR KALDI
 
DÜNYANIN tek otizmli ikiz milli kayakçıları 16 yaşındaki Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül, katılacakları ‘Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası’na sezonun bittiği Palandöken’de çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Gençlik Spor Kulübü’nün lisanslı kayak sporcuları olan ikizler, kayak antrenörleri Burak Baysal ve Serhat Türkmen eşliğinde günde yaklaşık 4 saat çalışıyor. Denizden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken’in 2 bin 800 rakımında kayan Bingül kardeşler, sezonun bitmesine rağmen çalışarak güçlerine güç katıyor. Erzurum Bölge Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden emekli mühendis Nesrin Kaya Bingül çiftinin çocukları olan Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, bu yıl yapılması planlanan Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası’nda oldukça iddialı.
Sezonun bittiği Palandöken’de dünyanın tek otizmli ikiz milli kayakçıları Zeynep ve Murat ile birlikte gece-gündüz demeden şampiyonaya hazırlandıklarını söyleyen kayak antrenörlerinden Burak Baysal, şunları söyledi:
“Palandöken’de sezon bitti ama pistlerde 1.5 metre kar var. Ara sıra bizimle birlikte kayan sporcu veya kayakseverler de oluyor. Ama biz Palandöken’in nimetinden son gününe kadar faydalanmak istiyoruz. Zeynep ve Murat 6 yaşından beri kayağın içinde. Son 9 yılda bu sporu profesyonel olarak yapmaktalar. Her ikisinin de birçok Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra, Avrupa 4’üncülüğü ve dünya 5’inciliği var. İkizler ayrıca jimnastikte de son 5 yılın Türkiye şampiyonu ve ayrıca dünyada ‘gelecek vadeden sporcular’ olarak seçildi. Zeynep ve Murat, Özel Sporcular Dünya Kupası yarışmasına hazırlanıyor. Geçen sene İtalya’da düzenlenecekti ama pandemi nedeniyle iptal oldu. Virüsün devam etmesi nedeniyle bu sene için de net bir tarih oluşturulmadı. Ama biz sezonun bitmesine ve kimsenin olmamasına rağmen hızımızı hiç kesmeden çalışmalara devam ediyoruz. Günde yaklaşık 4 saat çalışıyoruz. Fitness ve kayak dersi veriyoruz. 9 yıldır bu sporu yapan ikizler son 5 yıldır kendi kategorilerinde Türkiye şampiyonu. Zeynep dünya kupasında 4’üncü oldu. Şu an ki hedefimiz ise birincilik.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Otizmli kayakçıların beklemesi
-Kayak hocalarını öpmeleri
-Telesiyeje binmeleri
-Kayak yapmalarından genel görüntüler
-Kayak yaptıkları sırada arkalarından çekilmiş görüntüler
-Kayak yaptıkları sırada karşılarından çekilmiş yakın detaylar
-Kayak antrenörü Burak Baysal ile röp
-Otizmli kayakçı ikiz kardeşler ile röp
-İkiz kardeşlerin birbirleriyle çak yapmaları 

Haber: Turgay İPEK / Kamera: Şifanur TAVUS / ERZURUM, (DHA)

==================================

3) BABASINI İKNA ETTİ, MİLLİ FORMAYI GİYDİ
 
ANTALYA’da derslerini aksatacağı düşüncesiyle hentbol oynamasına izin vermeyen babasını ikna eden Ayşe Dinç (22), plaj hentbol milli takımı ve Süper Lig’de formasını giydiği Konyaaltı Belediyespor’da şampiyonluklar hedefliyor.

Hentbol Kadınlar Süper Lig’de ‘Mavi Kelebekler’ adıyla tanınan Konyaaltı Belediyespor, ligdeki ilk yılında Türkiye kupasında yarı finale yükseldi. Antrenör Birol Ünsal’ün çalıştırdığı Konyaaltı Belediyespor, ligi ilk 8 takım arasında tamamlayıp, Türkiye kupasını kazanarak, ilk sezonunda Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor.
Mavi Kelebekler’in başarısında önemli rol oynayan Ayşe Dinç, hentbola 10 yıl önce başladığını anlattı. Okuldan sonra antrenmanlara giderken derslerinin olumsuz etkileneceği düşüncesiyle babasının hentbol oynamasına izin vermediğinden bahseden Ayşe Dinç, “Ondan gizli antrenmanlara gittiğim çok oldu. Hocamın yönlendirmesiyle amcamla konuşup, babamı ikna ettik. Sonrasında çalışmalarıma yoğunluk verdim. Annem ve babamın ayrılmasının ardından sporla motive oldum. Konyaaltı Belediyesi’nde ilk defa Süper Lig’de mücadele ediyoruz. İlk sezonumuzda güzel mücadele ettik. Ligde kalmayı garantiledik ve 8’inci sıradayız. Kupada ilk 4’e kaldık. Bir kulüp için ilk sezonda bu başarıyı göstermek çok önemli. Önümüzdeki sezon ligde daha üst sıralarda yer almayı ve Avrupa kupalarına katılmayı istiyoruz. Plaj milli takımında aktif olarak oynuyorum. Salon hentbolunda da milli takım formasını giymek başarılı olmak istiyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Ayşe Dinç’in koşarken görüntüsü
– Ayşe Dinç’ten detay görüntüler
– Maç sırasındaki görüntüleri

HABER: Tolga YILDIRIM- KAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

==============================

4) HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ TUTUKLANINCA, ADLİYEDE İNTİHARA KALKIŞTI
 
ADANA’da otomobilden hırsızlık yaptığı iddiasıyla tutuklanan U.Y. (17), cezaevine götürüldüğü sırada adliyede intihar girişiminde bulundu. Merdivenin boşluğuna atlamaya çalışan U.Y., polis ekipleri ve adliye personeli tarafından kurtarıldı.

Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi Şinasi Efendi Sokak’ta oturan İ.A., 20 Mart günü, park halindeki otomobilinin camının kırık olduğunu gördü. Aracını kontrol eden İ.A., mont ile kulaklık ve 20 dolarının çalındığını belirleyip, polise haber verdi.
Polis ekiplerinin yaptığı çalışmayla şüphelinin U.Y. olduğu tespit edildi. Ekipler, şüpheliyi 23 Mart’ta saklandığı adreste yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bir gün sonra Adana Adliyesi’ne sevk edilen U.Y., tutuklandı. U.Y. cezaevine götürüldüğü sırada adliye binasında intihar girişiminde bulundu. Merdivenin beton korkuluklardan tırmanıp, merdiven boşluğuna atlamak isteyen U.Y., polis ve adliyedeki görevliler tarafından kurtarıldı.
Sağlık durumu iyi olan U.Y., cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Adana Adliyesi’nden dış plan görüntüler
– İntihar girişiminin fotoğrafı
– İntihar girişiminde bulunan U.Y.’nin fotoğrafı

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=================================

5) TAŞKAPI KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI
 
BURDUR merkeze bağlı Taşkapı köyü artan Covid-19 vakaları nedeniyle üçüncü defa karantinaya alındı.
Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar gereğince 13 pozitif Covid-19 vakası ve çok sayıda temaslı kişi olması nedeniyle Taşkapı köyü karantinaya alındı. Jandarma ekipleri köy giriş çıkışında tedbir aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
(ARŞİV)
– Köy girişindeki jandarma ekipleri
– Ekiplerin bilgilendirme yapması
– Genel ve detay görüntüler

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!