Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ARKADAŞINI POMPALI TÜFEKLE BAŞINDAN VURDU; ‘SİLAHI BOŞ SANIP, TETİĞE BASTIM’ DEDİ
 
ADANA’da önceki gün başından pompalı tüfekle vurulan Emre Korkmaz’ın (25) ölümüyle ilgili aranan arkadaşı İhsan Ulutürk (22), yakalandı. İfadesinde, arkadaşını kazara vurduğunu öne süren Ulutürk, “Kapının arkasındaki pompalı tüfeğin boş olduğunu sanıyordum. Tetiğe bastım ve arkadaşım kanlar içinde kaldı” dedi.
Olay, önceki gün saat 16.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi’nde meydana geldi. Arkadaşı Yaşar Sarı’ya (19) ait eve giden Emre Korkmaz, yanında getirdiği pompalı tüfeği, salon kapısının arkasına bıraktı. Korkmaz evde yalnız başınayken, arkadaşı İhsan Ulutürk geldi. Bir süre sonra evden tek el silah sesi duyuldu. Evden koşarak çıkan İhsan Ulutürk, otomobiline binip kaçarken, komşuların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
HAYATINI KAYBETTİĞİ BELİRLENDİ
Eve giren polis, Emre Korkmaz’ın başından pompalı tüfekle vurulduğunu, kanlar içinde yerde yattığını gördü. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Korkmaz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Evdeki incelemede, suç aleti pompalı tüfek bulundu.
Yapılan incelemenin ardından Emre Korkmaz’ın cansız bedeni, otopsisi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
KAZARA VURDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İhsan Ulutürk’ün yakalanması için çalışma başlattı. Olaydan kısa süre sonra adresi belirlenen Ulutürk, yapılan baskınla gözaltına alındı. Ulutürk emniyetteki ifadesinde, “Arkadaşım Yaşar’ın evine gittim. Emre de evdeydi. Kapının arkasındaki pompalı tüfeği gördüm. Boş olduğunu sanıyordum. Tetiğe bastım ve arkadaşım kanlar içinde kaldı. Ben de korkup, kaçtım” dediği belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olayın yaşandığı evin görüntüsü
– Polis ekiplerinden görüntüler
– Ambulanstan görüntü
– Olay yerinden görüntüler
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=======================================================

(ÖZEL)
2) GAZİANTEP’TE YEMENİYE ONLİNE TALEP ARTTI
 
GAZİANTEP’te, keçi, manda ve sığır derisinden yapılan yemenilere havaların ısınmasıyla birlikte talep arttı. Birçok kişi, doğal malzemelerle yapıldığı için ayak sağlığını koruduğu belirtilen yemenileri, pandemi döneminde online olarak sipariş ediyor.
Gaziantep Kalesi civarındaki dükkânlarda yapımına devam edilen rengarenk yemeniler, ilgi görüyor. Geçmiş yıllarda yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği yemeniler, koronavirüs döneminde seyahat edemeyenler tarafından online olarak sipariş ediliyor. Ayak ölçülerine göre özel hazırlanan yemeniler, kargo ile iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da gönderiliyor.
Ustalar tarafından özenle hazırlanan yemenin tabanında manda ve sığır, yüzeyinde ise keçi derisi kullanılıyor. Yemeninin doğal malzemeler kullanıldığı için ayak sağlığını koruduğunu, yerli ve yabancı turistler tarafından da bu nedenle ilgi gördüğünü anlatan yemeni ustası Mehmet Orhan Çakıroğlu, “Müşteri potansiyelimizin yüzde 80’ninden fazlası şehir dışından gelen kişilerdir. Yurt dışı ve yurt içinden gelen müşterilerimizin talepleri doğrultusunda satış yapıyoruz. Bu sayede gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında yemeniyi Gaziantep ile bütünleştirdik. Yemeni tamamen doğal deriden yapılır. Altları manda, yüzleri dana veya keçi, iç astarları da koyun veya yine dana derisinden olur. Yani gerçek yemeni tamamen deriden yapılır. Bunların asıl amacı ayakkabı olarak giymektir ve ayak sağlığını korur. Bu yaz aylarında giyilir ayaktaki teri çekip serin tutar. Derinin cildini kapatacak herhangi bir kimyasal yoktur. Yemeni giyildiğinde ayakta mantar, egzama ve koku gibi rahatsızlıklar olmaz. Bu nedenle dünyanın dört bir tarafına ihracat yapıyoruz. Başta İngiltere olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyoruz” diye konuştu.
Fiyatı 150 liradan başlayan yemeniyi Gaziantep’le özdeşleştirdiklerini ifade eden yemeni ustası Mehmet Orhan Çakıroğlu, salgın sürecinde insanların yemeni siparişlerini online olarak kendilerine ilettiğini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Satışa hazır yemeniler
– Yemeni yapan ustalar
–  Mehmet Orhan Çakıroğlu ile röp.
– Online alış yapılması 
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber: Mustafa KANLI -Kamera: Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA

==========================================================

3) SOYDUĞU MARKETİN GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARINI DA ÇALDI

AKSARAY’da kapının kilidini kırıp  girdiği marketten 15 bin lira değerinde sigara, kuruyemiş ve gıda malzemesi çalan hırsız, geride delil bırakmamak için güvenlik kamera kayıt cihazını da çaldı. 
Polis, şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Olay, Yeni Sanayi Mahallesi 2 Caddesi’nde Yavuz Altundağ’a ait markette meydana geldi. Yavuz Altundağ, sabah iş yerini açmaya geldiğinde kapının kilidinin kırık olduğunu fark etti. İçeriye girdiğinde sigara, kuruyemiş, gıda malzemeleri ve güvenlik kamerası kayıt cihazının çalındığını görünce, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından da şüphelinin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. 
İş yerine geldiğinde kapının kilidinin kırık olduğunu belirten Yavuz Altundağ, “Sabah saat 04.00-05.00 arası  dükkanımın kapısı kırılarak içeri girilmiş. Yaklaşık 15-20 bin lira zararım var.  İşletmemde bulunan sigaralarının tamamı ve kuruyemiş ile gıda malzemelerini götürmüşler. Bu dönemde zaten küçük esnaf olarak zor bir süreç geçiriyoruz. İnanın ayakta zor duruyoruz. Bir de hırsızlık şoku yaşadık. Benim zararımı kim ödeyecek? Benim bu çalınan malzemelerin daha borcu duruyor. Hırsız ya da hırsızların bulunması istiyorum.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Marketin dıştan görüntüsü
– Kırılan kapı kilidinin görüntüsü  
– Marketteki malzemelerin dağıtılmış yerde görüntüsü
– Market sahibi Yavuz Altundağ’ın çalınan malzemeleri göstermesi
– Market sahibi Yavuz Altundağ’ın açıklaması

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

====================================================

4) KURSTA ÖĞRENDİKLERİYLE TEKSTİL ATÖLYESİ AÇTI, HEDEFİ KADINLARA DAHA FAZLA İMKAN SAĞLAMAK
 
ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde yaşayan Nurten Kaplan (41), Halk Eğitim Merkezi’nde aldığı kursun ardından tekstil atölyesi kurdu. Eşinden ayrı yaşayan ve 3 çocuğuyla hayata tutunan Kaplan’ın hedefi, atölyesini büyüterek, daha çok kadına imkan sağlamak olduğunu söyledi.
Silopi Halk Eğitim Merkezi’nde katıldığı ev tekstili kursunun ardından usta öğretici olan Nurten Kaplan, el becerileriyle tekstil atölyesi de açtı. Eşinden ayrı yaşayan, 3 çocuk annesi Kaplan, atölyesinde başka kadınları da istihdam edip, ürettiklerini kendi iş yerinde satışa sunuyor. 
Halk Eğitim Merkezi’ne 2006 yılında giderek, ev tekstili kursunda eğitim aldığını anlatan Kaplan, “3 yıl boyunca eğitim aldım. Bu eğitimin sonunda, kendimi çok geliştirdim. Usta öğreticilik başvurusunda bulundum. 11 yıldır usta öğreticilik yapıyorum. Bu süre zarfında kendime iş yeri açtım. Bu da bana çok destek oldu. Şimdi hem öğrenci eğitiyorum hem de iş yerimi çalıştırıyorum. Halk Eğitim Merkezi’ne çok teşekkür ediyorum. Buradan herkese sesleniyorum, lütfen kızlarınızı halk eğitim kurslarına yönlendirin. Kızlarımız meslek sahibi olsun, ayaklarının üzerinde durmayı başarsınlarö dedi.
Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen ise gelen talep doğrultusunda kurs açtıklarını söyledi. Kadınların burada aldığı eğitimle kendi ayaklarının üzerinde durmayı başardığına dikkat çeken Bilen, “Hayat Boyu Genel Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi olarak, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda kurs açıyoruz. Vatandaşlarımızın sanatsal, meslek edinme ve hobi anlamında hangi talebi olursa olsun; mahalle aralarında, merkezde ve köylerde o kursları açıyoruz. Şu anki kursumuz da onlardan biri. Buranın iş sahibi yıllar önce bizim kursumuzda kursiyerdi. Ustalık belgesini alarak usta öğretici oldu. Meslek edindirme kursu sayesinde kendi iş yerini kurdu. Kadınlarımızın kendi ayakları üstünde durmasında, ekonomik özgürlüklerini elde etmesi konusunda güzel bir örnek. Bu örneklerin çoğaltılması için planlama yapıyoruz. Meslek edindirme kurslarımızın güzel işlere vesile olacağını biliyoruzö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Atölyede çalışan kadınlar
-Nurten Kaplan’ın dikiş yapması
-Nurten Kaplan ile röp.
-Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen röp.
-Mağazadan detaylar 
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN /SİLOPİ(Şırnak),(DHA)

==========================================================

5) TÜRK KIZILAY’IN KOCA YÜREKLİ MİNİKLERİ
 
ŞIRNAK’ta ilkokul öğrencileri, Türk Kızılay Şubesi ekipleriyle ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi dağıttı. Kızılay Şube Başkanı Muhittin Benek, yardımlaşma bilincini küçük yaştaki çocuklara aşılamak için birlikte yardım dağıtımı yaptıklarını söyledi.
Türk Kızılay Şırnak Şubesi, ilkokula giden çocuklar ile beraber ihtiyaç sahibi ailelere yardım dağıttı. Kızılay yeleği giyen minikler, sokak sokak dolaşıp, ellerine aldıkları kolileri ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Minikler ayrıca akranlarına da çocuk paketi hediye etti.
Kızılay Şırnak Şube Başkanı Muhittin Benek, çocuklara küçük yaşta yardımlaşma bilincini aşılamayı amaçladıklarını dile getirdi. Benek, çocukların ihtiyaç sahiplerine karşı daha duyarlı olma bilinciyle büyümesi için böyle çalışmaları sürdüreceklerini aktardı.
Yardım dağıtan miniklerden Furkan Som ise “Kızılay Şırnak Şubesi gönüllülerimiz ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, çocuklara da hediye paketlerini ulaştırdık. Biz çocuklar olarak okula gitmek, sokaklarda eskisi gibi oynamak, kalabalık sofralarda yemeğimizi arkadaşlarımızla yemek istiyoruz. Günlerimiz artık zor geçse de engelleri Kızılay’dan gelen büyüklerimizle aştık” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Minik Kızılaycıların şubeye gelmesi
-Minik Kızılaycıların toplantısı
-Malzemeleri arac bindirmeleri
-Dağıtım yapılması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN /ŞIRNAK, (DHA)

==========================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!