Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

DOĞUŞTAN ENGELLİ AZRA, LÖSEMİYE YENİLDİ

*- Isparta’da doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 8 yaşındaki Azra Ecrin Eryiğit, yaklaşık 3,5 ay önce lösemiye yakalandı. 

*- Sağlık personeli olan babasının çalıştığı hastanede tedavi gören Azra Ecrin, kurtarılamadı. 

*- Baba Veli Eryiğit, “Elimizden gelen her şeyi yaptık. Burada tedavi gördük. Hücreler ölünce kemoterapiyi kaldıramadı” dedi.

Isparta SDÜ Hastanesi’nde sağlık personeli olarak çalışan Veli Eryiğit ve Tenzile Eryiğit çiftinin ikinci çocuğu olarak bedensel ve zihinsel engelli halde dünyaya gelen Azra Ecrin Eryiğit’e yaklaşık 3,5 ay önce de lösemi teşhisi konuldu. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bir süre tedavi gören Azra Ecrin, daha sonra babasının çalıştığı SDÜ Hastanesi’ne getirilerek burada tedavisine devam edildi. Azra Ecrin Eryiğit, tüm müdahalelere rağmen 20 Mayıs günü yaşamını yitirdi.
Azra Ecrin Eryiğit’in cenazesi dün Eğirdir ilçesine bağlı Kervansaray Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede Veli ve Tenzile Eryiğit çifti, Azra’nın ağabeyi Berkant, dedesi Osman Kartal ile yakınları büyük üzüntü yaşadı. Cenaze töreninde Azra Ecrin’in annesi Tenzile Eryiğit, anneannesi ve yakınları güçlükle ayakta durabildi. Kılınan namazın ardından Azra Ecrin Eryiğit toprağa verildi.
Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Veli Eryiğit, “Biz Azra Ecrin’in engelli olduğunu anne karnında öğrendik. Anne karnındayken 4-5 aylık civarındayken aldırmadık ‘candır’ dedik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Tedaviye burada başladık, daha sonra Akdeniz Tıp’a çocuk nörolojisine gittik. Epilepsi olduğu için orada tedaviye başladık. Kontroller oluyordu, gelip gidiyorduk. Lösemi olduğunu da orada öğrendik, 3,5 ay oldu. Tedaviye başladık kemoterapi aldı. Daha sonra Isparta’ya getirdik biz Isparta’da olunca, Isparta bizim memleket. Burada tedavi gördük. Hücreler ölünce kemoterapiyi kaldıramadı” dedi.
Eğirdir’de balıkçılıkla uğraşan dede Osman Kartal da “Hiç kolay değil, ne diyebilirim, nur içinde yatsın, Allah’ım mekanını cennet etsin, rabbim. Bir tane kız torunum vardı gitti” diye konuştu.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Cenaze töreninden görüntü
– RÖP 1: Veli Eryiğit (Baba)
– RÖP 2: Osman Kartal (Dede)
– Ölen Azra’nın fotoğrafları

HABER- KAMERA: Kemal ERBEN/EĞİRDİR (Isparta), (DHA)

=========

KUMLUCA’DA SERAYA UYUŞTURUCU BASKINI

*- Antalya’nın Kumluca ilçesinde seraya yapılan baskında 39 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 kardeş ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Kumluca’ya bağlı Göksu Mahallesi’nde oturan A.K. ve M.K. kardeşlerin, serada yasadışı kenevir ekimi yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine Kumluca İlçe Jandarma Komutanlığı 16. JASAT Timi ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince seraya baskın düzenlendi. Yapılan aramada 39 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Savcılık talimatıyla gözaltına alınan A.K. ve M.K. kardeşler ifadelerinin sonrasında serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
(jandarma kamerası)
– Seradaki kenevirlerin sökülmesi

HABER: Ramazan SARIKAYALI- KAMERA: KUMLUCA,(Antalya)(DHA)

=======

KÖPEKLERİNİ ZEHİRLEYENİ BULANA 10 BİN TL ÖDÜL VERECEK (YENİDEN)

MUĞLA’nın Datça ilçesinde yaşayan Funda Üner’in (52) 2 yavru köpeği, çiftlik evinin bahçesine dışarıdan atılan ve zehirli et olduğu düşünülen gıdayla telef oldu. Köpeklerinden 1’inin kurtulduğunu belirten Üner, köpeklerini zehirleyenleri bulana 10 bin TL para ödülü vereceğini belirtip, jandarmaya da şikayetçi olduğunu söyledi.
Almanya’nın Heidelberg kentinden 4 yıl önce ailesiyle birlikte Datça’nın Hızırşah Mahallesi’nde satın aldıkları çiftlik evinde köpek eğitmeni kızı 27 yaşındaki Dünya Üner ile birlikte yaşamaya başlayan 3 çocuk annesi Funda Üner, çok sevdiği 2 köpeğini yitirdi. Datça Hayvansevenler Derneği Üyesi de olan Funda Üner’in 8’er aylık ‘Ruby’, ‘Fee’ ve ‘Kalea’ isimli köpekleri, geçen perşembe günü, bahçeye dışarıdan atılan gıdayla zehirlendi.
Bir köpeğinin kurtulduğunu ve tedavisinin sürdüğünü belirten Üner, “Burada sahipsiz kedi ve köpeklere, kuşlara ve hatta sokağa terk edilen bir eşeğe bile yardımcı olmaya çağırıyoruz. Şuan 100’e yakın hayvana bakıyorum. Hayvanlarımızın burada korumada olduğunu sandık. Çünkü burası bizim özlediğimiz, bizim çiftliğimiz. Böyle bir olayı kesinlikle düşünemedik. Düne kadar her şey çok güzeldi. Hiç korkmadık. Hayvanlarımızın başına bir şey geleceği aklımıza gelmedi” dedi. Zehirlenme olayında tek kurtulan Kalea’yı gözünün önünden ayırmadığını belirten Üner, “Kalea, üç kardeşten tek kurtulan oldu. Zehrin etkisi kısmen azaldı. Yoğun bir tedavi sürüyor. 3 kez serum verildi. Bugün antibiyotik tedavisine başlandı. Zehir iç organları da etkileyebiliyor. Şimdi içindeki zehri atmaya çalışıyoruz. Bize bu acıları yaşatanların mutlaka yakalanmasını istiyorum. Biz aile olarak köpeklerimi zehirleyeni bulana 10 bin TL para ödül vereceğiz” dedi.
Çiftliğindeki 100’e yakın hasta ve bakıma muhtaç kedi ve köpeğin yanı sıra 1 hafta önce yaşlı, hasta ve yaralı bir halde buldukları eşeği de sahiplenerek, ‘Bülbül’ adını verdiklerini söyleyen Üner, “Gördüğümüzde, yürümekte zorlanıyordu, sallanıyordu, bacakları kan içerisinde idi. Araştırdık, kimse sahip çıkmadığı için çiftliğimize aldık. Sadece kedi-köpek değil yardıma muhtaç her hayvana yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Datça’da çiftlik evinin bahçesinde zehirlenen üç yavru köpeğin sağlıklı günlerinde koşup oynarken görüntüleri…
-Talihsiz üç yavru köpeğin, zehirlendiklerinde veteriner kliniğinde can çekişirken görüntüleri…
-Funda Üner ile röp.
-Funda Üner ve köpek eğitmeni olan kızı Dünya Üner, ölen iki köpeğin çiçeklerle süsledikleri mezarı başında..
-Funda Üner ve kızı Dünya Üner, sahiplendikleri yaşlı ve hasta eşek ile…

Haber- Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

=================

PANDEMİ, MİLYON DOLAR BÜTÇELİ HİNT DÜĞÜNLERİNİ BİTİRDİ
 
ANTALYA’da milyon dolar ve üzeri bütçelerle gerçekleştirilen Hint düğün organizasyonları pandemiyle birlikte tamamen durdu.

Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarında Hint düğün organizasyonları gerçekleştiren Inventum Global’in kurucu ortağı Bünyat Özpak, kentin pandemi öncesi Hint düğünlerinin merkezi haline geldiğini söyledi. Pandemi ile beraber Hindistan ve Türkiye arası uçuş trafiğinin kapanması ve 14 günlük karantina süreci dolayısıyla Hint düğün sektörünün yüzde 100 zarara uğradığını aktaran Özpak, şöyle konuştu:
“Pandemi sona ermeden 1 milyon doları aşan yüksek bütçeli Hint düğünlerini görmenin çok mümkün olmayacağını düşünüyorum. Alternatif pazar olan Hindistan için vize, uçuş trafiği ve karantina sürecinin değerlendirmeye alınması gerektiğini söylüyorum. Uçuşlar ve karantina süreçleri kaldırılmadan aktif düğünler mümkün olmayacak. Kısıtlamaların kalması ile Hint düğünlerinde artış gerçekleşemeyecek. Türkiye ile Hindistan arasındaki hava trafiği şu an kapalı. Hindistan kapatmış durumda. Biz de Hintlilere, Türkiye’ye geldiklerinde 14 günlük karantina şartı koyduk. Bu iki faktör ortadan kalkmadan aktif düğün yapmak söz konusu değil.”
Alternatif pazarlar oluşturmaları gerektiğini belirten Özpak, “Hindistan da bu alternatif pazarlardan biri. Pandemi er ya da geç bitecek. Biz şimdi Hindistan’da çok büyük potansiyel yakalayabiliriz. Hindistan’dan yurt dışına yaklaşık 30-40 milyon turist çıkıyor. Birinci sıradaki Rusya’dan bize 6-7 milyon turist geliyor. Dolayısıyla Hindistan bizim için büyük bir alternatif ama en büyük problem vize. Hindistan’a vize uyguluyoruz ve 120 dolar gibi bir ücret alıyoruz. Hindistan alternatif pazar olabilir ama bizim vize gibi unsurları değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Hint düğünlerinden arşiv görüntü

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) – 

=========

ÇANAKKALE’DE SOKAKLAR BOŞ KALDI

ÇANAKKALE’de 17 günlük tam kapanmanın ardından uygulamaya konan kademeli normalleşmede ilk hafta sonu kent merkezinde cadde ve sokaklar boş kaldı.

Türkiye’de 17 Mayıs itibariyle tam kapanma sürecinin sona ermesinin ardından kademeli normalleşmenin ilk hafta sonu Çanakkale’de kent merkezinde cadde ve sokaklar ile çarşı caddesi boş kaldı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentin farklı noktalarında oluşturulan uygulama noktalarında denetim yaptı. Ekipler, kısıtlama saatlerinde araç sürücülerinin izin belgesi olup, olmadığını denetledi. İzin belgesi olmayan bazı sürücüler hakkında tutanak tutuldu.

Cuma günü saat 21.00’den başlayan sokağa çıkma kısıtlaması pazartesi sabah saat 05.00’te sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Çanakkalede kısıtlama sonrası boş kalan cadde ve sokaklardan görüntüler.
-Polislerin denetimlerinden görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!