Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ‘KAYIP’ DEDİĞİ EŞİNİ ÖLDÜRÜP, İŞ MAKİNESİYLE ARAZİYE GÖMMÜŞ
 
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde Mesut Öztürk’ün (29) kayıp başvurusunda bulunduğu eşi Aslı Öztürk’ü (36) çıkan tartışma sonrası boğarak öldürdüğü, daha sonra halıya sarıp, götürdüğü araziye iş makinesiyle gömdüğü ortaya çıktı.
Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde 20 Nisan saat 04.30 sıralarında jandarmaya giden Mesut Öztürk, eşi Aslı Öztürk’e ulaşamadığını belirterek, kayıp başvurusunda bulundu. Hemen harekete geçen Konaklı Jandarma Karakolu ekipleri, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda Mesut Öztürk’ün, olay gecesi halıya sarılı bir şeyi aracına taşıdığı belirlendi. Bunun üzerine yakalanarak gözaltına alınan Mesut Öztürk ifadesinde olayı itiraf etti. Eşiyle evde tartıştıktan sonra yatak odasında boğarak öldürdüğünü daha sonra halıya sararak araziye götürdüğünü ve burada iş makinesiyle gömdüğünü anlatan Öztürk, işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.
ÖLDÜRÜP, KAYIT OLSUN DİYE ARAMIŞ
Mesut Öztürk’ün karakoldaki ifadesinde eşini planlayarak öldürdüğünü, soğukkanlılıkla anlattığı öğrenildi. İfadesinde, tartışma sırasında kendisine ve ailesine küfür ve hakaret ettiği gerekçesiyle eşini boğarak öldürdüğünü, daha sonra halıya sarıp araziye götürüp iş makinesiyle gömdüğünü söyleyen Mesut Öztürk’ün, ardından Aslı Öztürk’ü yürüyüşe gitmiş gibi göstermek için kıyafetlerini evden alıp yolda çöplere attığını, kayıt olsun diye de cep telefonuyla onu aradığını söylediği ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı sürdürüldüğü belirtildi.
2 çocuk annesi Aslı Öztürk’ün cansız bedeni toprağa gömüldüğü yerden çıkarıldıktan sonra otopsi yapılmak üzere morga götürüldü.

Görüntü Dökümü
————————
– Adliyeden genel ve detay görüntüler
– Şüpheli adliyeye sevk edilirken görüntü

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ ALANYA (Antalya), (DHA)

==============================================

2) 50 TL İÇİN KAVGA ETTİĞİ KARDEŞİNİN, ARKADAŞINI VURDU

BURSA’da, Berkay D. (26), istediği 50 TL’yi vermeyen  kardeşi Ferdi D. (24) ile kavga etti. Berkay D.’nin tabancayla açtığa ateşte, kavgayı engelemeye çalışan kardeşinin arkadaşı Kürşat Teber (31) bacağından vuruldu. Berkay D. kaçarken, yaralı Teber, hastanede tedaviye alındı.
Olay, saat 09.30 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi, Değirmenlikızık Mahallesi 4’üncü Şahin Sokak’ta meydana geldi. Berkay D., iddiaya göre kardeşi Ferdi D.’den 50 TL borç istedi. Ferdi D. parayı vermeyince, ikili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ferdi D.’nin arkadaşları, kavgayı ayırmaya çalıştı. Bu sırada Berkay D., belinden çıkardığı tabancayla kardeşinin arkadaşlarına 5 kez ateş etti. Merminin sol bacağına isabet ettiği Kürşat Teber, yaralandı. Teber kanlar içinde kalırken, Berkay D., kaçtı. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Teber, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Teber’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kaçan Berkay D.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Polise ağabeyinden şikayetçi olduğunu söyleyen Ferdi D., “Bunun umudu falan yok, bu eceline susamış. Biri bir yerde ağabeyimi vurur böyle giderse” diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-Yaralı Muhammet Kürşat Teber’in ambulansa bindirilmesi
– Ferdi Dere’nin (Siyah tişörtlü) polis ekipleriyle konuşması
-Olay yeri detay
-Polis ekipleri detay

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

=======================================================

3) ŞANTİYEDEKİ KÖPEĞİ TÜFEKLE VURDU, GÖZALTINA ALINDI
 
BURDUR’da, huzurevi inşaatının şantiyesinde bulunan Kangal cinsi 8 aylık ‘Zeyna’ adlı köpek M.M. tarafından av tüfeğiyle arka bacaklarından vuruldu. Köpek veterinere götürültrken, M.M. ise gözaltına alındı.
Burdur- Ankara yolu Küçük Sanayi Sitesi kavşağında yapımı devam eden huzurevi inşaatının şantiyesinde bulunan Kangal cinsi köpek, av tüfeğiyle arka bacaklarından vuruldu. Vurulduktan sonra yaralı halde şantiyeye gelen köpek, inşaat formeni Yasin Toğ tarafından veterinere götürülerek tedaviye alındı.  
İhbar üzerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri çevrede yaptıkları araştırmada köpeği vuran kişinin M.M. olduğunu tespit etti. M.M. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
‘HANGİ ZİHNİYETLE VURDU, ÇÖZEMEDİK’
Yasin Toğ, “Şantiyedeki köpeklerinizi her akşam 20.00-20.15 gibi serbest bırakıyoruz. Köpeklerimiz saf Kangal. Köpeğimiz 8 aylık. Kimseye bir zararı yoktur. Şantiyeden köpeğimi gözlüyordum. Yukarıdaki arkadaş elinde kürekle geliyor zannettim. Gelir gelmez köpeklerin arkasından dört el ateş etti. Köpeğin birisi yanımıza geldi, diğeri de 5 dakika sonra kanlar içinde yanımıza geldi. Adamla hiçbir husumetimiz yok. Burada birçok arıcı var. 9 aydır buradayız. Bir kişiden şikayet almadık. Buna rağmen hangi zihniyetle vurdu, çözemedik” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
– Polis ekip otosu
– Köpeğin tedavi edilmesi (cep tel görüntüsü) 
– Yasin Toğ ile röp. 
– Polis ekip otosu

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=======================================================

4) SP’Lİ VE YÜZDE 50 GÖRME ENGELLİ ELİF’İ, YAPTIĞI RESİMLER HAYATA BAĞLIYOR
 
KIRKLARELİ’nin Babaeski  ilçesinde Serebral Palsi hastası ve yüzde 50 görme engelli Elif Aktan (30), tuval, üzerine yaptığı resimlerle hayata tutunuyor. 
Babaeski’de Sedat (64) ve Cemile Aktan, (59) çiftinin Serebral Palsi hastası ve yüzde 50 görme engelli kızları Elif Aktan, tuval üzerine yaptığı yağlı boya resimlerle dikkat çekiyor. 2013 yılında, Babaeski Halk Eğitim Merkezi’nde hobi olarak katıldığı kursla resim yapmaya başlayan Aktan, o günden bugüne fırçayı elinden bırakmadı.
Resim yapmaya başladığında renklerin kendisini etkimesiyle ayrı bir dünyaya girdiği daha iyi görebildiğini söyleyen Aktan’ın en büyük hayali ise yaptığı resimlerden oluşan bir sergi açmak. Aktan, “2013 yılında resim yapmaya başladım. Halk Eğitim Merkezi’nde özel kurs açılmıştı oraya katıldım ve kendimi geliştirmeye devam ettim. Resim yaparken çok mutlu oluyorum. Tuval, seramik ve mandala üzerinde çalışıyorum. Mandalaya son dönemde başladım. Bu nedenle resim yapmayı kendime hobi edindim ve kendimi geliştirdim. Daha çok manzara ve kadın resimleri yapmayı seviyorum. Dışarıya çok çıkamıyorum pandemide, en fazla 1 saat çıkıp gezebiliyorum. Eğer bu hobi olmasaydı evde çok sıkılıyor olacaktım. Bu hobi bana terapi gibi geldi. Benim hayalim, yaptığım bütün resimleri sergileyebilmek. Birçok insanın, yaptığım resimleri görmesi beni çok mutlu edecek. Ama hiçbir resmimi satmayı düşünmüyorum” dedi.
‘RESİM YAPARKEN GÖRME ENGELİM KALKIYOR’
Yüzde 50 elli görme engelinin resim yaparken kalktığını ve renkleri iyi gördüğünü belirten Aktan, “Görme engelime rağmen resim yapmayı çok seviyorum. Aynı zamanda yakından renkleri zor seçmeme rağmen, sabırla boyamaya çalışıyorum. Görme engeli olan insanlar da resim yapmayı bırakmasınlar. Yüzde 50 görme engelim olduğu için bunu başarabiliyorum. O nedenle benim gibi olanlar resim yapmayı bırakmasınlar. Resim yaparken normalde olan dünyamdan daha farklı bir dünyaya giriyorum. Renkler beni daha farklı bir dünyaya götürüyor, diyebilirim. Bir anlamda resim yaparken görme engelim kalkıyor” diye konuştu.
ANNESİ: RESİM KURSUYLA SOSYALLEŞTİ
Annesi Cemile Aktan kızının resim kursuna katılmasıyla  sosyalleştiğini belirterek, “Elif, Babaeski Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurslar sayesinde resim yapmaya başladı. O arada kurslar birlikte hem oradaki ortamı sevdi hem de resim yapmayı sevdi. Zamanla kendini geliştirdi. Bu süreçte daha merak sardı, resim yapmaya. Sosyal yönden bu sayede çok gelişti. En büyük hayali sergi açmak. İnsanların görmesini istiyor. Onun kendini geliştirmesi beni çok mutlu ediyor. O varsa biz varız, o benim her şeyim” dedi.
‘ÇOCUKLARI SOSYALLEŞTİRİN’
Kızı Elif’in resim yaptığı sırada çok mutlu olduğunu söyleyen Cemile Aktan, “Engelli ailelere tavsiyem, çocuklarını sosyalleştirsin. Çeşitli faaliyetler duydukları zaman mutlaka çocuklarını oralara yönlendirsin. Hem sosyal yönden gelişmesi, hem de mutlu olması açısından çok önemli bu. Elif’in görme engeli de var. Resim yapmaya başladıktan sonra duygusal açıdan bu engelinin önüne geçti diyebilirim. Daha önce insanlara bakmıyordu, resim sayesinde insanlara ve hayata daha odaklanabiliyor artık. Renkleri yakından seçebiliyor. Mesafe uzaklaşınca seçemiyor. Her alanda görme engeli nedeniyle zorlanıyor ama resim yaparken zorlanmıyor çünkü çok seviyor. Resim yapmak onun yaşam sevinci diyebilirim” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
– Engelli Elif’in resim yapması
– Elif’ten detay
– Yaptığı resimlerden detay
– Elif’le röportaj
– Elif’in resimlerinden detay
– Muhabir Ali Can Zeray anons
– Yaptığı resimlerden detay
– Annesinin elife sarılması
– Annesi Cemile Aktan ile röportaj
– Eliften ve fırçasından detay
– Elif ve ailesinin kameraya el sallaması

Haber – Kamera: Ali Can ZERAY – Olgay GÜLER /BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)

=======================================================

5) BAHARDA COŞAN MURADİYE ŞELALESİ’NE FOTOĞRAF İLGİSİ
 
VAN’da, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Muradiye Şelalesi, ilkbahar ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekiyor. Coşkun akmaya başlayan şelale, seyrine doyumsuz manzarası ile dikkat çekerken, doğa fotoğrafçıları şelalenin fotoğraflarını çekip, sosyal medyadan paylaşıyor.
Muradiye’deki, kente yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Muradiye Şelalesi, ziyaretçilerinin beğenisini topluyor. Özellikle kışın donunca turistlerin ilgi odağı olan şelale, ilkbahar mevsiminde de gürül gürül akıyor. İlkbahar mevsimi ile debisi yükselen ve yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelale, en çok da fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekiyor. Fotoğrafçılar, çektikleri fotoğrafları kendi sosyal medya hesaplaında paylaşırken, şelale kışın Pamukkale’deki travertenleri andıran buzla kaplı hali, yazın ise coşkulu akışı ile eşsiz manzara sunuyor.
Doğa fotoğrafçısı Harun Yavruöztürk, çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Muradiye Şelalesi’nin bahar mevsiminde ayrı güzelliğe büründüğünü belirterek, “İlçede doğa fotoğrafçılığı yapıyorum. Bu yıl pandemi nedeniyle şelaleye çok az sayıda ziyaretçi geldi. Kademeli normalleşme ile ziyaretçiler buraya akın etti. Kısıtlamalar bitince biz de bunu fırsata çevirdik. Ben ve fotoğrafçı arkadaşlarım bu muhteşem doğa olayını resmedip, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşarak burayı tanıtıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şelaleden genel ve dataylar
-Fotoğrafçıların görüntü çekmesi
-Ziyaretçilerin şelale önünde fotoğraf çekmesi
-Harun Yavruöztürk ile röportaj
-Genel ve detaylar

HABER: Barış KUL/ERCİŞ,(Van), (DHA)

=======================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!