Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kaldırımda otururken otomobil ile duvar arasına sıkıştı; o anlar kamerada

GAZİANTEP’te, kaldırımda oturan engelli kişi, minibüse çarpmamak için manevra yapan otomobil ile duvarın arasında sıkışarak yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, 9 Şubat günü Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otomobil, başka bir sokaktan aniden dönen minibüse çarpmamak için direksiyon kırdı. Kontrolden çıkan otomobil, bu sırada kaldırımda oturan Suriye uyruklu ve engelli olduğu öğrenilen bir kişi ile bakkaldan çıkan iki küçük çocuğun üzerine doğru gitti. Çocuklar son anda kaçarak otomobilin altında kalmaktan kurtulurken, yürüme engeli nedeniyle yerinden kalkamayan Suriye uyruklu kişi ise araç ile duvar arasında sıkıştı. Kaza sonrası araçtan inenler, otomobili geri iterek sıkışan engelliyi yaralı kurtardı. Yaralı, çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılırken, kazaya ilişkin polis tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kaza anı güvenlik kamerası görüntüleri 

GAZİANTEP, (DHA)

=======================

Reklam Alanı

Ereğli’de kar nedeniyle 40 sera yıkıldı
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinin Bölücek Mahallesi’nde, geçen hafta etkili olan kar yağışında yaklaşık 40 sera yıkıldı. Mahalle halkı el birliğiyle yaralarını sarmak için çalışmalara başladı.

Ereğli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle seralar hasar gördü. Bölücek Mahallesi’nde, yaklaşık 40 sera zarar gördü. Seralarda ürettikleri ürünlerle geçimlerini sağlayan vatandaşlar, oluşan hasarı gidermeye başladı. Çoğu yıkılan seralar için mahalle halkı birbirilerine yardım ederek el birliğiyle zararlarını karşılamaya çalışıyor. Seralardaki ürünler de kar nedeniyle zarar görürken, çiftçiler bu durumun ilçedeki halk pazarında satışa sunulan ürünlerin fiyatlarını arttıracağını söyledi.

İlçede çiftçilik yapan Muammer Demirtaş (58), maddi olarak büyük zararları olduğunu söyledi. 26 metrelik serasının kar nedeniyle yıkıldığını ifade eden Demirtaş, “Şu anki hasarımız 10 bin TL’nin üzerinde. Seracılık Ereğli’nin ekonomisine de kaktı sağlıyor”  dedi.

DESTEK BEKLİYORLAR
Çiftçi Hasan Aytekin (68) ise zarar gören seraları için destek beklediklerini ifade ederek, masraflarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
20 bin liraya yakın zararı olduğunu anlatan Emine Sezer ise, “Bize destek çıksınlar, bizde üretelim. Yetkili kim varsa bizlere destek vermesini istiyorum. Gelsinler, görsünler halimizi. Hiçbir şey ekemiyoruz” dedi. 

Görüntü Dökümü
-Bölücek Mahallesi
-Yıkılan seralar
-Seraların tamirini yapan sera sahipleri
-Röportajlar 
Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

=========================

Kadir Şeker’in öldürdüğü Özgür Duran’ın annesine saldırı- TEKRAR 
 
KONYA’da sevgilisi Ayşe Dırla’ya küfredip kameriyeyi yumrukladığı gerekçesiyle müdahale eden Kadir Şeker tarafından kalbinden bıçaklanıp öldürülen Özgür Duran’ın (32) Antalya’da yaşayan annesi Mübeyyen Güner Dalkılınç (48), Dırla’nın kız kardeşi Figen Dırla’nın saldırısına uğradı. Figen Dırla’nın kafa atıp saçını yolduğu, ölümle tehdit ettiği Dalkılınç, şikayetçi oldu.

Konya’da iddiaya göre, geçen yıl 5 Şubat’ta Piri Reis Parkı’nda sevgilisi Ayşe Dırla’ya bağırarak küfreden ve kameriyeyi yumruklayan Özgür Duran’a müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, boğuşma sırasında Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanıp hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan iddianame hazırlanan Şeker, yargılandığı Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şeker’in cezası, olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri uygulanarak 12,5 yıla düşürüldü.
Gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, kararla ilgili İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu. Başsavcılığın başvurusunda, Kadir Şeker’e verilecek cezada, Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaası doğrultusunda haksız tahrik indiriminin üst seviyeden uygulanması istendi. Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın bozulması ve haksız tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulanması durumunda, Kadir Şeker’e verilen ceza, iyi hal hükümleri de uygulanarak, 10 yıla düşecek.

SAÇINI YOLDU, BURNUNA KAFA ATTI
Dava dosyasının bir numaralı tanığı Ayşe Dırla’nın kız kardeşi Figen Dırla, geçen cumartesi günü Antalya’da yaşayan Özgür Duran’ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılınç’ı darbetti. Oğluna yemek götürmek için evden çıkan Dalkılınç, Kadir Şeker hakkında yürütülen ve takipsizlik kararı verilen ‘kiralık katil’ soruşturmasında adı geçen Ayşe Dırla’nın kız kardeşi Figen Dırla ile Yeşildere Mahallesinde sokak üzerinde karşılaştı. Dalkılınç’ın önünü kesen Dırla, tehdit ettiği Dalkılınç’ı dövdü. Dalkılıç’ın saçını kopartan ve tokasını kıran Dırla, burnuna da kafa attı. Hastaneden darp raporu alan Mübeyyen Güner Dalkılınç, emniyete giderek Figen Dırla’dan şikayetçi oldu. Figen Dırla hakkında, kasten yaralama ve tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı.

‘SOKAKTA GÖRÜNCE SALDIRDI’
Mübeyyen Güner Dalkılınç, sokakta oğlunu ararken karşısına Ayşe Dırla’nın kardeşi Figen Dırla’nın çıktığını belirterek, “Bir anda bana saldırmaya başladı. ‘Oğlun gibi seni de öldürsek ne yazar?’ dedi ve yakamdan tutup kafa attı. Tokamı kırıp, saçımı yoldu. Hakaret ve tehditlerde bulundu. Ben yine de bu işin peşini bırakmayacağım. Bunların korktuğu bir şey var ki bize saldırıyorlar. Açıkça ‘Oğlunu biz öldürttük’ diyor. ‘Kadir Şeker’i biz tuttuk’ der gibi itiraf ediyorlar” dedi.

Özgür Duran’ın kardeşi Niyazi Remzi Duran ise ağabeyinden sonra annesinin de canına kıyılmak istendiğini söyledi. Annesinin darbedilmesinin peşini bırakmayacağını belirten Remzi Duran, “Biz daha önceden can güvenliğimiz yok diye koruma talep etmiştik. Bize koruma verilmediği gibi bir de darbedildik. Bu işin takipçisi olacağız. Ailemden ikinci bir kişinin zarar görmesine izin vermeyeceğim” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Mübeyyen Güner Dalkılınç’ın kopan saçları ve tokasını gösterirken
– Darp raporundan görüntü
– Şikayet evrağını gösterirken
– RÖP1: Mübeyyen Güner Dalkılınç ile röportaj
– RÖP2: Niyazi Remzi Duran ile röportaj
HABER: Alparslan ÇINAR-KAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)

=========================

İntihar etmek için kule vince çıkan kişiyi belediye başkanı ikna etti

KOCAELİ’nin Darıca Belediyesi Başkanı Muzaffer Bıyık yürüyüşe çıktığı sırada inşaatta kule vince çıkarak intihar etmek isteyen kişiyi gördü. Başkan Muzaffer Bıyık’ın ikna ettiği kişi aşağı indi.

Darıca Emek Mahallesi Alparslan Caddesi’nde bulunan bir inşaattaki kule vince çıkan kişi intihar etmek istedi. İnşaatta çalışan kişiler, kule vince çıkan kişiyi görünce polise haber verdi. Olay yerine ekipler gelirken, bu sırada sabah yürüyüşe çıkan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaşananları görerek olay yerine geldi. Başkan Muzaffer Bıyık vinçte bulunan kişiye seslenerek, “Sen bizim için değerlisin, çözülmeyecek bir şey yok. Sen aşağıya gel, problemlerini çözeriz İnşallah” dedi. Kule vinçten inen kişi Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile görüşerek, sorunlarını anlattı. Daha sonra ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Polislerin ve belediye başkanının çağrıları
-Belediye başkanının konuşması
-Vinçten inmesi
-Belediye başkanı ile görüşmesi

HABER: Erol POLAT/DARICA (Kocaeli), (DHA)

========================

En çok vaka görülen iller arasındaki Rize’de ‘çay sohbetleri’ yasaklandı

SAĞLIK Bakanlığı’nca paylaşılan vaka sayısı haritasına göre 15- 21 Şubat 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller sıralamasında 5’inci sırada yer alan Rize’de artan vaka sayıları üzerine uygulanan tedbirlere yeni ilaveler getirildi. Kentte iki ya da daha fazla kişinin bir araya gelerek çay sohbeti ile sosyal mesafenin ihlal edildiği faaliyetler yasaklandı, sıkı denetimler yapılması kararlaştırıldı. Yasağın ilk gününde parklarda yan yana oturanların sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

Rize Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kentte artan koronavirüs vakaları nedeniyle daha önce alınan kararlara ilave yeni tedbirler getirdi, denetimlerin sıklaştırılması yönünde karar aldı. Vali Kemal Çeber başkanlığında toplanan kurulun aldığı kararlar şöyle;

“HES kodu uygulamasına hassasiyetle devam edilecek. Cenaze namazları en fazla 30 kişiyle sınırlandırılacak, toplu taziyeler yapılmayacak. Market, toplu taşıma ve berber gibi yerlerde denetimler sıklaştırılacak. Camilere gelen vatandaşlar seccadelerini de beraberinde getirecek. İş yerlerinin ya da binaların önünde iki veya daha fazla kişinin bir arada oturarak ya da ayakta sohbet etmesi, çay ve sigara içilmesi, sahil bantlarında, parklarda sosyal mesafeye uyulmadan oturma, sohbet etme gibi davranışlar yapılmayacak. Sokağa çıkma yasağı günlerinde sadece zorunlu ihtiyaçlar için yürüme mesafesinde market, fırın gibi yerlere gidilebilecek. Hafta sonu köy evlerine gitme ve köyde sosyal mesafeye uymayan ziyaretler, misafirlikler gibi alışkanlıklardan kaçınılması ve denetimlerin artırılması, muhtarların, apartman-site yöneticilerinin yönetiminde bulunduğu alanda sorumlulukları olduğu bilerek bulundukları yerde pandemi kurallarına aykırı davranışlara müsaade etmemesi ve anında ilgili birimlere gerekli bildirimleri yapacak”

SOSYAL MESAFE YİNE İHLAL EDİLDİ
Rize’de alınan yeni ek tedbirlerin ilk gününde parklarda sosyal mesafe kuralının ihlal edildi. Kentte parklarda oturanlar yan yana birbirleri ile sohbet ettikleri görüldü.

Parkta oturan Cemil Yalçın, “Yanıma oturan olursa uzak oturması gerektiğini söylüyorum. Herkes dikkat etmeli kurallara uymalı. Karadeniz’de vakalar artıyor vatandaş üzerine düşen görevi yerine getirmeli” dedi.

Doktora gitmek için köyden geldiğini söyleyen Fatma İpek, “Mecbur bir yerde yemek yiyeceğiz o yüzden maskemizi çıkarmak zorunda kaldık. Zaten ben hasta oldum. Nasıl bir zorluk yaşandığını biliyorum o yüzden çok dikkatli ve tedbirli davranıyorum. Oturduğumuz banklarda çevrede kimse yok yemeğimi yiyip hemen kalkacağım” diye konuştu.

Levent Metin ise “Karadeniz’de artan vakaları görüyoruz. Tabii ki buradaki en büyük görev vatandaşa düşüyor. Müşteri yok canımız sıkılıyor, dükkan önüne çıkıyoruz. Komşu esnafla mesafeli şekilde sohbetimizi yapıyoruz. Bölgede vakaların artmasındaki en büyük sebep bence hafta sonu kısıtlamalarında köye çıkmamız” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Parkta oturanlar
-Yemek yiyenler
-Yanyana sohbet edenler
-Detaylar
-Caddelerden detaylar
-Röportajlar
-Muhabir anonsu (ARZU ERBAS) 

HABER.ARZU ERBAS KAMERA:DOĞANCAN İLEK/RİZE-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!