Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Çelik kasadan 100 bin TL çalan hırsızlar yakalandı
 
ADANA’nın Pozantı ilçesinde bir iş yerindeki çelik kasayı kırarak içerisindeki 100 bin TL’yi çalan 4 şüpheliden 3’ü, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

İlçeye bağlı Aşçıbekirli Mahallesi’ndeki bir işletmenin ofisinde bulunan çelik para kasasının kırılarak içerisindeki 100 bin TL’nin çalındığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, 4 şüphelinin otomobille Mersin’in Mezitli ilçesine gittiğini tespit etti. Otomobilin yerini saptayan ekipler, K.Ö.’nün kimliğini belirledi. Saklandığı evde gözaltına alınan K.Ö.’nün verdiği bilgiler doğrultusunda diğer şüpheliler H.Ç. ile S.A. da adreslerine yapılan baskında gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda toplam 74 bin 800 TLpara, 15 gram esrar, 52 uyuşturucu hap ve uyuşturucu olduğu değerlendirilen 15 gram sıvı madde ele geçirildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Olaya karışan diğer şüphelinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Güvenlik kamerası görüntüsü
– Şüphelilerin adliyeye sevki
Haber-Kamera: ADANA,(DHA)

=========================

Kilis’te, 112’ye gelen çağrıların yüzde 78’i asılsız

KİLİS Valisi Recep Soytürk, kentte tüm acil çağrıların 112 hattında toplandığını açıkladı. Vali Soytürk, 45 gün önce sisteme giren uygulamada şu ana kadar gelen çağrıların yüzde 78’inin asılsız olduğunu belirterek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Reklam Alanı

Ekrem Çetin Mahallesi’nde kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi tüm birimleriyle faaliyete başladı. Kilis Valisi Recep Soytürk, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek personel ve Çağrı Merkezi Müdürü Şakir Yüztaş’dan bilgi aldı.

Kilis Valisi Recep Soytürk, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin 45 gün önce faaliyete başladığını belirterek, “Şu an incelediğimiz kadarıyla sistem artık oturmuş. Bizi en fazla rahatsız eden şey, gereksiz çağrılardır. Şu ana kadar gelen çağrıların yüzde 78’ini asılsız ve bu meşguliyet buranın hızlı çalışmasını engelliyor. En fazla çağrı, emniyet bölgesinden, doğal olarak emniyet bölgesinde yaşayan nüfus fazla, sonra sağlık hizmetleri, daha sonra jandarma geliyor. En az çağrı ise orman ve AFAD’a geliyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
– 112 çağrı merkezinden görüntü
– Valinin birimleri gezişi
– Vali Recep Soytürk’ün açıklaması
– 112 çağrı merkez binası
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=========================

Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 98’inci yıl dönümü törenle kutlandı

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 98’inci yıl dönümü törenle kutlandı. Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mart 1923’te trenle Adana Tren Garı’na gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Merkez Seyhan İlçesi Atatürk Parkı’nda başlayan törene Adana Valisi Süleyman Elban, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı ilçe belediye başkanları, askeri-mülki erkan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bugünün kent adına onurlu bir gün olduğunu vurgulayarak “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı öncesi geldiği Adana’da, Adanalılardan aldığı güçle milli mücadeleye başladığını ifade ettiği ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleri bizlere bahşettiği ve sonsuza kadar çok büyük bir kıvançla taşıyacağımız en yüksek payedir” dedi.

98 YIL ÖNCESİ CANLANDIRILDI
Tören, daha sonra Adana Tren Garı’nda yapılan etkinlikle devam ettti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mart 1923’te trenle kente gelerek Adana’ya ayak bastığı anlar temsili olarak canlandırıldı. Vali Süleyman Elban, canlandırmayı yapan gazilerden birinin bayraklarla donatılmış trenden inerek kendisine teslim ettiği Türk Bayrağı’nı 3 defa öpüp alnına götürdü. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Askerlerden detay görüntüler 
– Protokolden genel görüntü 
– Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması 
– Saygı duruşu ve İstiklal Marşı 
– Askeri bandonun marş çalması 
– Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın konuşması 
– Atatürk’ün Adana’ya gelişini temsil eden trenin gara giriş yapması 
– Gazilerin trenden inip Türk Bayrağı’nı Adana Valisi Süleyman Elban’a teslim etmesi
– Vali Elban’ın Türk Bayrağı’nı 3 kere öperek alnına götürmesi 
Haber-Kamera: Can ÇELİK/ADANA, (DHA)

=========================

Kovalamacada terk edilen otomobilden uyuşturucu çıktı

ADIYAMAN’da, polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçan şüphelilerin terk ettiği otomobilde uyuşturucu ele geçirildi. Yaya olarak kaçan 2 şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Gece geç saatlerde devriye görevi yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendiği içerisinde 2 kişi bulunan 01 EM 276 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak sürücü ‘dur’ ihtarına uymadı, polis ekipleri de otomobilin peşine düştü. Otomobil, Yeni Mahalle’de terk edilmiş bulundu. Yakıtı bittiği için terk edildiği anlaşılan otomobilde yapılan aramada 5 gram bonzai ele geçirildi, Yaya olarak kaçan D.Y. ve B.Y. polis ekiplerinin takibi sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Olay yeri ve polis ekipleri
– Otomobilde ele geçirilen uyuşturucu
-Genel ve detay görüntü

Haber: Mahir ALAN-Kamera -ADIYAMAN-DHA

======================

Yayla evlerine giren 3 hırsız, güvenlik kamerasından tespit edilerek yakalandı

MERSİN’de kentin yüksek kesimlerinde bulunan yazlık evlere girerek hırsızlık yapan 3 kişi, güvenlik kameraları görüntülerinden tespit edilip, yakalandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), merkez Toroslar ilçesine bağlı Gözne Mahallesi’nde son dönemde yazlık evlerde meydana gelen hırsızlık olayların aydınlatılması için harekete geçti. JASAT ekipleri yaptıkları araştırmada 5 ayrı yayla evine pencere ve giriş kapısı kırarak giren, içeride bulunan elektronik eşyalar, yiyecek maddeleri ve muhtelif ev araç ve gereçlerin çalındığı tespit etti. Ekipler, görgü tanıklarının beyanı ve 7 gün süre ile 320 saatlik güvenlik kamerası görüntü analizi sonucunda şüpheli 1 araç ve 3 kişiyi belirledi.

Ekipler, bölgede yaptıkları araştırmada hırsızların çaldıklarını terk edilmiş bir baraka içerisine depolandıklarını da belirleyip, malzemelere el koydu.

Soruşturmayı derinleştiren JASAT, elde ettiği delillerden şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirleyerek 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. 3 hırsız gözaltına alınırken, olayda kullanılan araca da el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinde hırsızlığı kendilerinin gerçekleştirdiğini itiraf etmesi ile 5 ayrı olay da aydınlatıldı. Yakalanan 3 hırsız, sevk edildiği mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Güvenlik kamerasından hırsızların kullandığı aracın gelme ve gitme anları 
Hırsızların petrole gelmesi ve gitmesi
Hırsızların markette gitmesi ve çıkması
Yakalanan hırsızların jandarmadan çıkması
Hırsızların götürülmesi
Hırsızların araca bindirilmesi

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!