Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Arkadaşının döktüğü temizlik malzemesi Yiğit Ali’nin yüzünü yaktı

ADANA’da 11 yaşındaki Yiğit Ali Yılmaz’ın yüzü, oyun oynadığı arkadaşının döktüğü temizlik malzemesi ile yandı. Hastanedeki doktorların yüzünde iz kalacağını söylediği Yiğit Ali, arkadaşının cezasını çekmesini istediğini söyledi.

Olay, 21 Mart Pazar günü merkez Sarıçam ilçesi Orhangazi Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Yiğit Ali Yılmaz, arkadaşı E.S. ile birlikte oynamak için evden çıktı. Yiğit Ali yangın merdiveninde otururken, iddiaya göre arkadaşı E.S., merdivene temizlik malzemesi döktü. Temizlik maddesi merdivenin alt kısmında oturan Yiğit Ali’nin yüzüne ve vücuduna sıçradı. Maddenin temas ettiği kısımlarda şiddetli yanma hisseden Yiğit Ali, durumu annesi Asiye Köker’e haber verdi. Köker ise oğlunun yüzünü yıkayıp, hastaneye götürdü. Doktorların müdahale ettiği Yiğit Ali Yılmaz’ın, yüzünde yaralar oluştu. Tedavi uygulanan Yiğit Ali’nin, yüzünde yara izi kalacağı belirtildi.

‘CEZASINI ÇEKMESİNİ İSTİYORUM’
Bu olay nedeniyle kendisini çok kötü hissettiğini ve üzgün olduğunu belirten Yiğit Ali Yılmaz, “Yangın merdiveninde otururken, arkadaşım temizlik malzemesi döktü ve yüzüm bu hale geldi. Başta çok yandı ve hala ağrı olmaya devam ediyor. Cezasını çekmesini istiyorum” diye konuştu.

‘KIYAFETLERİ DELİK DEŞİK OLMUŞ’
Asiye Köker ise oğlunun yüzünü görünce büyük korku yaşadığını belirterek, “Eve gelir gelmez, ‘Anne yüzüm yanıyor. Beni hastaneye götür, yüzüm yanıyor’ deyince, hemen hastaneye götürdüm. Doktorlar yapabilecekleri bir şeyin olmadığını, beklememiz gerektiğini söyledi. Oğlumun kıyafetleri bile delik deşik olmuş. İz kalacak dediler. Bilinçli bir şekilde yaptığını düşünüyorum. Zaten çok yaramaz bir çocuktu. Ailesinin de suçu olduğunu düşünüyorum. Bugün benim oğluma yaptı, yarın başkalarına da yapabilir. Şikayetçiyim ve cezasını çekmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
Aile, polis merkezine giderek E.S. ve ailesi hakkında şikayetçi oldu.

Görüntü Dökümü:
– Yiğit Ali Yılmaz’ın yüzünden görüntü
– Anne Asiye Köker ile röportaj
– Yiğit Ali Yılmaz ile röportaj
– Annesi ile Yiğit Ali’den görüntüler
– Yiğit Ali’nin yanan kıyafetleri
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

Reklam Alanı

==========================

Kahta’da, silahlı kavga: 3 yaralı, 4 gözaltı

ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde, iki grup arasında para meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, dün gece saatlerinde Turgut Özal Mahallesi’nde meydana geldi. Para meselesi nedeniyle husumetli olan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunlar, Mahsum Yetkin (20), Fatma Yetkin (55) ve Hüseyin Uslu’ya (44) isabet etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polisin müdahalesiyle kavga son bulurken, yaralanan 3 kişi, ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralılardan durumu ağır olan Hüseyin Uslu, Adıyaman’a sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kavgaya karıştığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kahta Devlet Hastanesi
-Ambulansın gelişi
-Yaralıların ambulanstan indirilmesi
-Yaralıların acil servise götürülmesi
Haber-Kamera -ADIYAMAN-DHA)

==========================

Tesadüfen bulunan padişah fermanı, restore ediliyor

GAZİANTEP Zeugma Mozaik Müzesi’nin kütüphanesinde yapılan tasnif sırasında Osmanlı İmparatorluğu’nun 30’uncu padişahı olan 2’nci Mahmud’a ait olduğu belirlenen ferman bulundu. Deforme olan ve uzman ekipler tarafından restorasyon ve konservasyonuna başlanan ferman, incelemelerin ardından müzede sergilenecek.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde tasnif çalışması yapan ekip, kütüphane bölümündeki kitapların arasında Arapça el yazılı bir belge buldu. Yapılan incelemelerde kısmen tahrip olmuş yazılı belgenin, Osmanlı padişahlarından 2’nci Mamhud’a ait ferman olduğu belirlendi. Müze envanterinde yer almayan fermanın restorasyonu için uzman ekip görevlendirildi. Yapılan ön incelemede fermanın padişah 2’nci Mahmud tarafından Mustafa Veledi Mehmet’e yazıldığı ve içeriğinde Ayıntap Kalesi ile ilgili bilgiler bulunduğu belirlendi.

‘FERMANI BÜTÜN AYRINTILARIYLA BİLİMSEL OLARAK İNCELEYECEĞİZ’
Arapça el yazması olan fermanda Gaziantep’teki tarihi kalenin o dönemki ismi ile Ayıntap Kalesi ile ilgili bilgilerin yer aldığını ifade eden Zeugma Mozaik Müzesi Müdürü Özgür Çomak, “Gaziantep Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü’nde, Zeugma Mozaik Müzemizin kütüphanesinde yaptığımız tasnif çalışmaları esnasında bulduğumuz 2’nci Mahmud’a ait fermanın restorasyon ve konservasyon çalışmasını yapmaya başladık. Müzenin kütüphanesindeki tasnif çalışmaları sırasında tesadüfen Arapça el yazması 2’nci Mahmud’a ait 1819-1820 tarihli Ayıntap Kalesi ferman olduğunu tespit ettik. İlk yaptığımız yüzeysel incelemede Divan edebiyatı şeklinde sülüs yazı tekniğinde yazılmış olan belgenin 2’nci Mahmud tarafından Mustafa Veledi Mehmed’e verildiğini anlatan bir ferman olduğunu belirledik. Restorasyon ve konservasyon çalışmalarının sonrasında da gerekli bilimsel çalışmaları tarihçilerimizle beraber inceleyeceğiz. Fermanın bütün bilimsel çalışmaları tamamlanınca bakanlığımızın izinleri doğrultusunda müzemizde sergilemeyi düşünüyoruz” dedi.

‘HER AŞAMASINI MİKROSKOPLA TAKİP ETTİK’
Gaziantep Restorasyon ve Konservasyon Müdür Yardımcısı Ayşe Ebru Çorbacı ise müzede tesadüfen bulunan fermanın nemli ortamda kalması sebebiyle deforme olduğunu söyledi. Fermanda parça kayıplarının olduğunu anlatan Çorbacı, şunları söyledi:

“Şu an üzerinde çalıştığımız belge, 19’uncu yüzyıla ait kağıt eser olan bir fermandır. Bize geldiğinde eserde yanlış depolama nedeniyle birtakım bozulmaların olduğunu tespit ettik. En yoğun fiziksel bozulmalar kat yerlerinde görüldü. Çok fazla katlandığı için de hem izler hem de parça kayıpları oluşmuş. Eserin çok yoğun nemli bir ortamda bekletildiğinin farkına vardık. Yüzeyinde biyolojik bozulmalar başlamış. Bizim aslında ilk çalışmalarımız bunun tespitine yönelikti. Eserle ilgili çalışmalara başladık ve eserin hem varyantlarını belirledik hem de bire bir çizimi ile fermandaki bozulmaları tespit ettik. Daha sonrasında bu bozulmalar doğrultusunda ne tür işlemler ve hangi işlemlerden geçeceğine karar verdik. Uzman restoratörlerimiz ferman üzerinde çalışmalarına başladılar. Öncelikle bir temizlik çalışması yürüttük, ardından sağlamlaştırma ve dezenfeksiyon çalışmalarımız oldu. Üzerinde kullanılan mürekkebin sulu temizliğe dayanıklı olup olmadığına yönelik testler yaptık. Tüm bu çalışmaların her aşamasında mikroskoplarla tespit ederek belgelenmelerini sağladık. Temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarımızın ardından kırıkların, yırtıkların ve boşlukların yapıştırılması ile ilgili dolgu çalışmamız oldu. Artık yavaş yavaş yapılan işlemlerin sonuna geldik. Yakın zamanda tamamlayarak Müze Müdürlüğümüze teslim edeceğiz.”

Kütüphanedeki tasnif çalışmaları sırasında tesadüfen bulunan fermanın yapılan işlemlerin ardından Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergileneceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– İkinci Mahmud’un fermanı
– Fermanın incelenmesi
– Mustafa Kanlı anons
– Ekibin ferman üzerindeki çalışması
– Özgür Çomak ile röp.
– Ayşe Ebru Çorbacı ile röp.
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Mustafa KANLI-Kamera: Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA)

==========================

Yunus polislerinden Nehir’e doğum günü sürprizi
 
ADANA’da motorize yunus polisleri, büyüyünce polis olmak isteyen 12 yaşındaki Nehir Özdemir’e doğum günü sürprizi yaptı. Polis sirenini duyunca koşarak sokağa çıkan Nehir, ‘İyi ki doğdun geleceğin yunusu’ pankartı taşıyan polisleri görünce büyük mutluluk yaşadı. Polisin getirdiği doğum günü pastasındaki mumları üfleyen Nehir, “Yunus polisleri mahallemize geldiğinde balkona koşup, onlara bakıyordum. Bugün geldikleri için çok sevindimö dedi.

Kentte yaşayan Önder ile Songül Özdemir çiftinin 4 bebeği, anne kanında pıhtılaşma olması nedeniyle hamilelik döneminde hayatını kaybetti. Aile bu hastalığı 5’inci çocuğu Nehir’e hamileliği sırasında fark edince anne Songül Özdemir, ilaçlı tedavi aldı. Tehlikeli bir hamilelik sürecinin ardından Nehir, 25 Mart 2009’da dünyaya geldi. Nehir bir kardeş istediyse de Özdemir çiftinin 2018’de dünyaya getirdiği bebek, 8 günlükken hayatını kaybetti.

POLİSLER EVİNE GİTTİ
Polis hayranı olan ve büyüyünce yunus polisi olmak isteyen ailenin tek çocuğu Nehir’in doğum günü öncesi Songül Özdemir ile eşi Önder Özdemir, birlikte İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, polislerin kızlarına doğum günü sürprizi yapmalarını istediklerini söyledi. İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin talimatıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ve motorize yunus polisleri, yaptırdıkları pastayla 12 yaşındaki Nehir’in evine gitti.

POLİS SİRENİNİ DUYUNCA AŞAĞI KOŞTU
Polisin siren sesini duyunca balkona koşan Nehir, çok sevdiği yunus polislerini görünce büyük mutluluk yaşadı. Koşarak aşağı inen Nehir, polisin elindeki ‘İyi ki doğdun geleceğin yunusu’ pankartını görünce duygulandı. Doğum günü pastasındaki mumları üfleyen Nehir, hayalini kurduğu polis motosikletine bindi.

‘MAHALLEMİZE GELDİKLERİNDE BALKONA ÇIKIYORDUM’
Polisleri görünce duygulandığını ifade eden Nehir Özdemir, “Ağlayacak gibiyim. Yunus polisleri mahallemize geldiğinde balkona koşup, onlara bakıyordum. Bugün geldikleri için çok sevindim. Ben de yunus polisi olmak istiyorumö diye konuştu.

‘NEHİR DE GELECEĞİN YUNUSU’
Songül Özdemir ise kızlarını mutlu ettikleri için polislere teşekkür ederek, “Nehir’den önce 4 kardeşini kaybettik. Nehir’den sonra bir çocuğumuz daha oldu, onu da kaybettik. Nehir bizim bir tanemiz ve o da geleceğin yunusu. Çok istiyor ve inşallah ideallerine kavuşur. Allah polisi ve askerimizi korusun, ayaklarına taş değirmesinö diyerek gözyaşı döktü. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Polisin sokağa gelmesi
– Polisin taşıdığı pankarttan görüntü
– Siren sesini duyunca aşağı koşan Nehir
– Nehir’in polisleri görünce mutluluk yaşaması
– Nehir’in mumları üflemesi ve hediye alması
– Nehir’in polislerle fotoğraf çektirmesi
– Nehir Özdemir ile röportaj
– Songül Özdemir ile röportaj
– Nehir’in motosiklete binmesi
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!