Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

İnternetten zeytinyağı, bal, pekmez gibi ürünleri sipariş edip dolandıran şebekenin üyeleri yakalandı

OSMANİYE’de sosyal medya üzerinden sipariş ettikleri zeytinyağı, bal, pekmez ve salça gibi ürünleri verdikleri adrese bıraktırdıktan sonra üreticileri ödeme yapma bahanesiyle başka bir adrese yönlendiren, ardından da ürünleri kamyonete yükleyip kaçan 4 şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden iletişime geçtikleri üreticileri dolandırdıkları tespit edilen şebekeye yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda, 100’ün üzerinde mobeseden görüntü kaydı izleyen ekipler, şüphelilerin Cuma S. ,Ümit S., Mehmet S. ve Suriye uyruklu Mustafa K. olduğunu tespit etti.

Osmaniye merkez ve Kadirli’deki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonla 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 417 kilo salça, 157 zeytinyağı ve 63 kilo bal ile Osmanlı dönemine ait 250 sikke, bir ruhsatsız kurusıkı tabanca ve av tüfeği ele geçirildi.

Şüphelilerin sosyal medya üzerinden ürünlerini satan üreticilere kayıt dışı numaralarla ulaştıkları, Osmaniye’de bir adres tarif ettikleri ve sipariş ettikleri ürünleri belirtilen adrese bırakmalarını istedikleri belirlendi. Şüphelilerin, siparişleri bu adrese bırakan üreticileri daha sonra ödeme yapmak için farklı bir adrese çağırdıkları saptandı. Ürün sahipleri bu adrese gidince, şüphelilerin bırakılan ürünleri kamyonete yükleyip bölgeden ayrıldıkları saptandı. Şüphelilerin, bu yöntemle Hatay, Kahramanmaraş ve Adana olmak üzere toplam 6 kişiyi dolandırdıkları tespit edildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Ele geçirilen ürünlerden detay görüntüler
Salça, bal zeytinyağları yakın detaylar
Asayiş Şube Müdürlüğü tabelası
Ele geçirilen tabanca tarihi objeler detaylar
Şüphelilerin emniyetten çıkartılışları araçlara bindirilmeleri
Şüphelilerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri
Aracın gelişi, boş dönmesi Farklı araçla geliş gidişi şüphelinin mahalle arasında dolaşması

Haber/Kamera: İbrahim EMÜL – OSMANİYE

========================

Koronavirüse iyi geldiğini öne sürüp, kendilerini bal arılarına ısırtıyorlar

MALATYA’da bazı kişiler, koronavirüse karşı iyi geldiği düşüncesiyle kendilerini, bal arılarına ısırtıyor. Uzmanlar ise uygulamaya yönelik bilimsel bir çalışma olmadığını, alerjisi olan kişilerde arı sokmasının ölümlere neden olabileceğini söyledi.

Malatya’da bazı vatandaşlar, koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirdiği düşüncesiyle kendilerini bal arılarına ısırtıyor. Arının iğnesinin vücuduna girmesiyle koronavirüse karşı bağışıklığının güçlendiğini öne süren bu kişiler, periyodik şekilde bunu uyguluyor. Bu yönde kendilerine gelen talepleri geri çevirmediklerini belirten arıcılar, arı ısırmasının birçok rahatsızlığa faydalı olduğunu öne sürdü.

8 yıldır arıcılık yapan Cahit Aslan (52), çevresinden taleplerin geldiğini belirterek, “Benim romatizma ağrılarım vardı, arılara 5- 6 yıldır kendimi ısırtıyorum ve bundan faydalandım. Dizlerimde, kollarımda, omuzlarımda aşırı derecede ağrı ve sızı oluyordu, havalar da soğuduğunda ağrılarım çok fazla artıyordu ve arılar ağrılarımı kesti. Koronavirüse de iyi geldiği söyleniyor. Çevremdeki arkadaşlardan talepler var. Vatandaşlar randevu alarak gelip kendilerini benim yardımımla arılara ısırtıyor. Bazı vatandaşların arılara alerjisi olabilir, herkese iyi gelmeyebilir. Ben karışmıyorum o boyutuna, ancak bana faydalı olduğunu söylüyorum” diye konuştu.

Yanına gelen kişilere, kollarını açtıran ve küçük bir kafesten çıkardığı arıların iğnesini batırmasını sağlayan Cahit Arslan, bu işlemden ücret almadığını ifade etti.

Uzmanlar ise uygulamadan kaçınılması gerektiğini, bu yönde bilimsel bir çalışma olmadığını belirterek, arı sokmasının ölümlere yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Arılardan görüntü
– Arı iğnesi vurulmaları
– Arıcı Cahit Aslan röp.
– Arı iğnesi vurulanlardan röp.
– Genel ve detay görüntüler

KJ: Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

=======================================

Kartalkaya’da sömestir yoğunluğu

BOLU’da kayak merkezi Kartalkaya, sömestir tatilinin ilk gününde tatilcilerden yoğun ilgi gördü. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı Kartalkaya’daki otellerin doluluk oranı 70’i bulurken, tatilciler kayak ve snowboard yaptı.

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya, sömestir tatiliyle birlikte sezonun en yoğun dönemini geçiriyor. Sömestir tatili nedeniyle müşterilerine 3, 4, 5 günlük paketler sunan 5 otelin doluluk oranı yüzde 70’e yaklaştı. Tatilciler, Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip kayak merkezinde kayak yapmanın keyfini çıkardı. Telesiyejlerle Köroğlu Dağları zirvelerine çıkan tatilcilerin kimisi karla kaplı dev çam ağaçlarının oluşturduğu etkileyici manzara eşliğinde kayak yaptı, kimisi de snowboard heyecanı yaşadı. Pandemi süreci nedeniyle kayak merkezindeki pistlere yalnızca otelde konaklayan müşteriler alındı. Jandarma ekipleri bölgede denetimler yaptı, tatilcilere maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı. Otellerde de pandemi tedbirleri kapsamında tatilcilerin konaklamasına izin veriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kayak yapanlar
-Teleski sırası bekleyenler
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=====================================

Gaziantep’te 111 yaşındaki Fatma nineye, koronavirüs aşısı yapıldı

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde yaşayan 111 yaşındaki Fatma Tıraş’a, torunları tarafından getirildiği hastanede koronavirüs aşısı yapıldı.

İslahiye’nin Türkbahçe Mahallesi’nde yalnız yaşayan 6 çocuğu, 38 torunu, 5 de torunun çocuğu bulunan 111 yaşındaki Fatma Tıraş’a torunları tarafından getirildiği İslahiye Devlet Hastanesi’nde Covid-19 aşılama biriminde sağlık görevlileri tarafından aşı yapıldı.

Koronavirüs aşısını olduktan sonra 30 dakika gözlem altında tutulan Fatma Tıraş, hiçbir ağrı yaşamadığını belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin. Herkes aşı olsun” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-İslahiye Devlet Hastanesi
-Fatma Tıraş’a aşı yapılması
-Fatma Tıraş ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

======================================

Aracın çarptığı tilki, tedaviye alındı

ZONGULDAK’ın Kozlu ilçesine bağlı Sivriler köyünde araç çarpması sonucu yaralanan tilki, tedaviye alındı.

Kozlu ilçesine bağlı Sivriler köyünde vatandaşlar, yol kenarında yaralı bir tilkiyle karşılaşınca Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yaralı tilkiyi alıp, Gökçebey ilçesindeki özel veteriner kliniğine götürüldü. Araç çarpması sonucu yaralandığı değerlendirilen tilkinin bacaklarında ve belinde kırıklar olduğu belirlenirken, tedavisi ise devam ediyor.

Görüntü Dökümü
-Ekiplerin tilkiyi alması
-Tilkinin götürülmesi

Haber: Aytaç ÖZTÜRK/KOZLU(Zonguldak),(DHA)

======================================

Küçükaslan ailesinin evinde yangının izleri siliniyor

MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, evi yanan Küçükaslan ailesini yeniden sıcak bir yuvaya kavuşturmak için tadilat ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, elektrik kontağından çıkan yangınla yaşadıkları evde büyük hasar meydana gelen 3 çocuklu Küçükaslan ailesine destek verdi. Yenişehir İlçesi Limonluk Mahallesi’ndeki evde yaklaşık bir haftadır tadilat ve onarım çalışması yürüten ekipler, yaklaşık 10 günlük bir çalışmanın ardından Küçükaslan ailesini yeniden sıcak bir yuvaya kavuşturabileceklerini belirtti.

Sosyal yardım maaşı ve Büyükşehir’in bağladığı Halk Kart dışında başka geliri olmayan Küçükaslan ailesinin evinde çıkan yangına Büyükşehir İtfaiyesi müdahale etmişti. 2020 yılı Aralık ayında meydana gelen olayın ardından Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler evde incelemelerde bulunmuştu. Ev tadilatından eşya ve kıyafet yardımına kadar birçok konuda Küçükaslan ailesine destek vereceklerini bildiren ekipler, başlattıkları tadilat ve onarım çalışmalarını hızla sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nde görevli sosyal hizmet uzmanı Yusuf Yazgı, yangından sonra büyük hasar görev evin önemli oranda onarıldığını belirterek, “Ev temizlendi. Elektrik ve su tesisatı çekildikten sonra ustalarımız devreye girdi. Şu an onarım aşamasındalar. Bu tarz bir onarım yeni bir ev yapmaktan daha zor bir iş aslında. Düşünün; bütün duvarlar ve kapılar yanmış, bütün odalar is içerisinde ve kullanılamaz halde. Çok kötü bir durumdaydı. Kullanılmayacak haldeydi ama bir haftadır çalışıyoruz, yaklaşık 1 hafta veya 10 güne kadar da bitiririzö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Yanan evden görüntü
-Ev tadilatından görüntü
-Yusuf Yazgı açıklama

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

============================

Kısıtlamada turistlerin sahilde güneş keyfi

ANTALYA’da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ıssızlığa bürünen dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ndeki az sayıda turist güneşlenip, yürüyüş yaparak vakit geçirdi.

Turizm kenti Antalya’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına uyulduğu gözlendi. Kentin simgelerinden dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili ise kısıtlamanın ilk gününde sessizliğe büründü. Parçalı bulutlu havanın olduğu kentte sokağa çıkma kısıtlaması dışında tutulan turistlerden bazıları sahile geldi. Hava sıcaklığının 14 derece ölçüldüğü kentte turistler güneşlenerek vakit geçirdi. Bazıları da sahilde yürüyüş ve spor yaptı. Sahilde zaman zaman polis gerçekleştirdiği denetimlerle dışarı çıkma yasağı ihlali yapılıp yapılmadığını kontrol etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Konyaaltı Sahili’nde polislerin kimlik kontrolünden detay
– Sahilde güneşlenen turistlerden detaylar
– Deniz kıyısındaki turistten detay
– Turistler detay
– Yürüyüş yapan turistler detay
– Martılardan görüntü
– Denizde yüzen kişiden detay
– Sahil detayları

HABER: Tolga YILDIRIM-KAMERA: Aslı DURAN /ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!