Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) HUSUMETLİSİNİ YARALADIĞI TÜFEKLE BALKONA ÇIKTI, AÇIKLAMA YAPIP TESLİM OLDU
 
SAMSUN’da Recep M. (63), para meselesi yüzünden husumetli olduğu C.K.’yi (44) tüfekle vurarak yaraladı. Olayın ardından gittiği evinde polisleri görünce tüfekle balkona çıkan Recep M., gazetecilere konuşmadan teslim olmayacağını söyledi. Gazetecilere, “Yanlarına, konuşmaya gittim. Ama bana küfrettiler” diyen Recep M., gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Olay, saat 08.00 sıralarında Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Recep M., para meselesi yüzünden husumetli olduğu C.K.’yi hırdavat dükkanında tüfekle vurdu. C.K., ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

CEZAEVİNE GİRME İHTİMALİNE KARŞIN HAZIRLADIĞI KIYAFET POŞETİYLE TESLİM OLDU
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Recep M.’nin bölgeye yakın olan evine gitti. Burada polisleri gören Recep M., suç aleti tüfekle evinin balkonuna çıkarak, gazetecilere konuşmadan teslim olmayacağını söyledi. Gazetecilere, “Vurmaya gitmedim yanlarına, konuşmaya gittim. Ama bana küfrettiler. Ölümü hak etti ama ben yine de onu öldürmedim” diyen Recep M., cezaevine gitme ihtimaline karşı hazırladığı kıyafet poşeti ve elindeki tüfekle birlikte ekiplere teslim oldu.
Recep M. emniyete götürülürken, olayla ilgili Cinayet Bürosu ekipleri soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Recep M’nin balkonda tüfekle birlikte beklemesi detayı
-Polis memurunun Recep M. ile telefonda konuşması
-Basın mensuplarını yanına çağırması detayı
-Recep M’nin balkondan konuşması
-Teslim olması detayı
-Ayşegül Kaya röportaj

Haber-Kamera: Tayfur KARA, Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) –

===============================

Reklam Alanı

2) ABD’Lİ SUBAY TÜRK ANTRENÖRDEN KİCK BOKS ÖĞRENİYOR 
 
İZMİR’in Buca ilçesinde, NATO’da görev yapan ABD’li subay Hendrix Polo (32), 4 ay önce Türk antrenörlerden kick boks öğrenmeye başladı. Türkiye Kick Boks Milli Takım Antrenörü Berkan Günerli ile antrenman yapan Polo, “Bu spor salonuna gelip dışarıdan gözlemci olarak baktığımda kick boksun tam da bana göre olduğunu hissettim ve başladım. Kendimi geliştirerek profesyonel karşılaşmalara çıkmayı hedefliyorum” dedi.

Türkiye’ye 4 ay önce yerleşen ABD’li subay Hendrix Polo, Uzak Doğu sporları arasında yer alan savunma sporu kick boks öğrenmeye başladı. Polo, Türkiye Kick Boks Milli Takım Antrenörü Berkan Günerli ile her gün spor salonunda yaklaşık 2 saat antrenman yapıyor. Savunma sporu olarak bilinen kick boksu uzun süredir araştırdığını ve müsabakaları izlediğini söyleyen Hendrix Polo, daha profesyonel olmak istediğini ve antrenörüne güvendiğini dile getirerek, “Geçen aralık ayının sonunda internet ve sosyal medya üzerinde araştırarak bu salonu buldum. Berkan Hocanın yanına geldim ve onun da teşvikiyle başlamış oldum. Bu spor bence aşırı zor ve müthiş mücadele gerektiriyor. Daha önce kick boksa ve bu tür bir spora dair hiçbir tecrübem yoktu. Özellikle fiziğe dayalı. Dolayısıyla tümüyle sıfırdan başladım, diyebilirim” dedi.

ÖĞRENDİKLERİNİ ASKERLERİYLE PAYLAŞIYOR
Diğer savunma sanatlarıyla kıyaslandığında olağanüstü disiplin gerektiren kick boksta kendini geliştirmeyi hedeflediğini anlatan Polo, “Bu sporu her şeyden önce kendimi savunma için gerekli görüyorum. Fiziksel ve zihinsel anlamda da vücudu güçlendirmesi ise cabası. Bu da buraya gelip, bu sporu yapmama en büyük etken diyebilirim. Askerlerime burada öğrendiklerimle ilgili paylaşımlarda bulunuyorum. Onlar da aşırı meraklılar ve dikkatleri üzerimde. Tüm bu konularla ilgili sürekli ne kadar öğrendiğimi ve geliştiğimi soruyorlar. Ben de ne kadar eğlenerek bu sporu yaptığımı ve müthiş keyif aldığımı iletiyorum. Onları da bu konuda teşvik ediyor, cesaretlendiriyorum. Birlikte kendi aramızda çalışmalar yapıyoruz. Vuruşlarla ilgili bildiklerimi onlara gösteriyorum. Bu sporu uzun süredir takip ediyorum. Ülkemde çok araştırdım ve birçok salona giderek izledim. Ama bu spor salonuna geldiğimde, dışarıdan gözlemci olarak baktığımda bu sporun aslında tam da bana göre olduğunu hissettim ve başladım. Kendimi geliştirerek profesyonel karşılaşmalara çıkmayı hedefliyorum” diye konuştu.

‘HIZLI İLERLİYOR’
Türkiye Kick Boks Milli Takım Antrenörü Berkan Günerli de Polo’nun oldukça disiplinli öğrenci olduğuna dikkat çekerek, “Evi Alsancak’ta. Kimi zaman arabasıyla, kimi zaman taksiyle kimi zaman da motoruyla her gün derslerine gelip aktif olarak antrenman yapıyor. Çok hırslı. Antrenman saatinde burada olur. Saatlerini hayatta şaşırmaz. Antrenman içinde ne desek harfi harfine yapar. İlginç disiplini var. Onunla çalıştığımız günden beri hızlı şekilde ilerlediğini görüyoruz” dedi.
Hendrix Polo’nun 4 ay önce ilk başladığında kick boks sporu ile ilgili hiçbir şey bilmediğini vurgulayan Günerli, “Tamamen burada yetişti. Şimdi beslenmesine dikkat ediyor. Kısa sürede daha iyi olacak. Kick boksun ‘K-1 contact’, ‘full contact’ ve ‘low kick’ branşlarına uygun çalıştırıyoruz. Biz burada eğitim veriyoruz, o da askerleriyle bu eğitimi pekiştiriyor. 6 ay daha çalışmamız gerekiyor. Eğitmenliği 1 yıl içinde öğrenebilir” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Hendrix Polo’nun antrenmanından görüntü,
-Antrenör Berkan Günerli ile Hendrix Polo’nun birlikte çalışmasından görüntü,
-Hendrix Polo ile röp,
-Berkan Günerli ile röp.

Haber: Nevra UÇKAÇ – Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İZMİR, (DHA)

==================================

3) ÇILDIR GÖLÜ’NDE ‘ATLI KIZAK’ KEYFİ DEVAM EDİYOR 
 
KARS’ın Arpaçay ilçesinde, kış mevsiminde yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü, ilkbahar gelmesine rağmen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ozan Karataş (24), göle gelen turistleri, söylediği türküler eşliğinde atlı kızağı ile gezdiriyor. 5 yıldır gölde atlı kızak çalıştırdığını söyleyen Karataş, kışın uzun sürmesi nedeniyle ilk kez bu duruma tanık olduğunu söyledi.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Ardahan ve Kars sınırlarında kalan Çıldır Gölü, doğal yapısı ve güzelliği ile her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikteki Çıldır Gölü’nün 123 kilometrekarelik alanında, kışın buz tutan yüzeyi hala çözülmediği için atlı kızaklarla yapılan tur, yoğun ilgi görüyor. Çıldır Gölü’ne gelen yerli ve yabancı turistler, göl üzerinde ve çevresinde atlı kızaklarla gezdiriliyor. Turistleri söylediği türküler eşliğinde gezdiren Ozan Karataş, geçimini de bu işten sağlıyor.
Geçmişte dedelerinin ve babalarının şehir merkezine bu kızaklarla gidip geldiğini belirten Karataş, “Kızakların modası geçince bir kenara atıldı ve atıl durumda bekledi. Çıldır Gölü meşhur olunca bizler de buraya gelenleri gezdirmek için atları kızağa koşup göl kenarındaki yerimizi aldık. Büyük rağbet görüyoruz. 5 yıldır bu işi yapıyorum. Çıldır Gölü’nde atlı kızak sayısı çoğalınca atlı spor kulübü kurduk. Kişi başı 25 lira yaklaşık 1 kilometre gezdiriyoruz. Bu yıl kış uzun sürünce buz erimedi ve ekmeğimizi hala kazanmaya devam ediyoruz. İlk kez böyle bir olaya şahit oluyorum” diye konuştu.
Çıldır Gölü’ne gelenlerden Ayfer Erginyürek de önce Eskimo usulü tutulan balıklardan yediklerini sonra göl üzerinde atlı kızak keyfi yaptıklarını söyledi. Gölde açtıkları delikle buzun kalınlığını da kontrol ettiklerini söyleyen Erginyürek, “Koca bir gölün tamamen buz tutması ve üzerinde atlı kızakla hatta otomobille gezmek, hem zevkli hem de ürkütücü. Bugüne kadar buzun kırılıp, içine düşen olmamış. Herkesin gelip, burayı görmesini isterim. Havalar sıcak olduğu için önce çekindik ancak buzun kalınlığının yaklaşık 15 santim olduğunu görünce hiç çekinmedik. Burası muhteşem bir yer” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Vatandaşların göle doğru gitmesi
-Sahibinin atı buzlu göle götürmesi
-Sahibinin atı kızağa bağlaması ve binmeye hazır hale getirmesi
-Kızakçı Ozan Karataş ile röp
-Yerli turistlerin gölü gezmesinden detaylar
-Tuıristlerin gölde drone ile fotoğraf çekilmeleri
-Yerli turistlerin kızak turu atmaları
-Ozan Karataş’ın turistlere gölün zeminindeki buzun kalınlığını göstermesi
-Kızakçıların buzlu göl üstünde dirift yapmaları
-Ozan Karataş ve arkadaşının türküler söyleyerek kızak sürmesi

Haber-Kamera: Suat İNCEDERE / ARPAÇAY (Kars), (DHA)

==============================

4) GAZİANTEP’TE BAL ÜRETİMİ 10 YILDA 42 KAT ARTTI 
 
GAZİANTEP’te, arı yetiştiricileri, bal üretim dönemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, 10 yıl önce yılda sadece 10 ton bal üretilen Gaziantep’te geçen yıl 420 ton bal üretildiğini belirterek, “Bu yıl hedefimiz, 500 ton bal üretmek” dedi.

Gaziantep’te arı yetiştiricileri, yeni sezonda bal üretimi için hazırlıklarını bitirdi. Kovan temizliği, suni oğul yöntemi ile arı sayısı artırmaya yönelik çalışmalar yapan üreticilerin doğaya saldığı işçi arıların çalışmasıyla temmuz ayında bal hasadı gerçekleştirilecek.
Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, mart ayında arı kovanlarında bal üretimi için tüm hazırlıkların yapıldığını ve oluşabilecek hastalıklara karşı önlemlerin alındığını söyledi. Bal üretim sürecinden önce suni oğul yöntemi ile kovanların bölünerek, arı sayısının çoğaltılmasının hedeflendiğini anlatan Koca, “1 Mart itibarıyla Gaziantep’te arıların hastalık ve zararlıklarla mücadele dönemi başladı. Kovanlarımızın temizlikleri ile sezon hazırlığı başladı. Bu dönemde özellikle anasız kovanların tespitleri yapılarak gerekli müdahaleler yapılır. Yine hastalıklara karşı mücadele edilir. Aslında bu dönem bal dönemi için de bir hazırlık dönemidir. Gaziantep bölgemizde bal üretimi için sezon başlamış bulunmaktadır” dedi.

‘BU YIL ÜRETİMİN İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’
Başkan Koca, Gaziantep’in en önemli bal türünün zahter balı olduğunu ve 25 Mayıs’ta bal nektarı akım döneminin başlayacağını dile getirdi. Martta yeterli yağışın alındığını ve nisanda da yağışların devam etmesi ile bal üretiminin bu yıl artış göstereceğini belirten Koca, “Tüm hazırlıkların bitmesiyle birlikte 25 Mayıs tarihinden itibaren bal nektar akımı başlar. Bundan sonra da yaklaşık 1- 1,5 aya bal hasadımız başlar. Temmuz ayında bölgemizde zahter bal hasatlarımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şu anda havanın arılar için gidişatı güzel. Mart ayı içinde yeterli yağışları aldığımızı düşünüyoruz. Nisan ayında da gerekli yağışlar düşerse ve bal nektar akım döneminde de gerekli sıcaklıklar olursa bu yıl bal üretiminin iyi olacağını düşünüyoruz. Yine geçen yıl Türkiye ortalamasında yüzde 25 bal hasadında düşüş yaşanmıştı. Bu yıl arıcılarımız arılarına çok daha iyi bakıyorlar ve geçen yılın hasat düşüklüğünü bu sene tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
Gaziantep’te 10 yıl önce yıllık bal üretiminin 10 ton civarında olduğunu anlatan Koca, “Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te 420 ton civarında bal üretimi yapmıştık. Bu yıl 500 tonun üzerinde rekolte bekliyoruz. İklime bağlı aksaklık yaşanmadığı takdirde bal üretim hedeflerimizi de tutturacağımızı düşünüyoruz. Şehrimizde bal üretimi 10 yıl önce 10 tonlar civarındaydı. Şu anda kentimizde bal üretimi 420 ton ve bu süreçte bal üretiminde 40 kattan fazla artış göstermişiz” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Bal arılarının kış uykusundan uyandırılması ve arazi çekimi
– Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Nebi Koca ile röp
– Arı kovanlarının açıarak temizlik yapılması
-Arıların tütsülenmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ATMACA, Kamera: Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA

===============================

5) ACİL SERVİSTE İTFAİYEDEN YÜZÜK OPERASYONU

ERZURUM’da 35 yaşındaki kadının şişen parmağındaki  2 adet yüzük hastane acil servisinde çıkarılamayınca devreye itfaiye ekipleri girdi.
 
Erzurum’da yaşayan ve ismi açıklanmayan bir kadın, şişen parmağındaki yüzüğün çıkarılması için Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne müracaat etti. Acil servis görevlileri kadının sağ elinin parmağındaki yüzüğü çıkaramayınca Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yardım istedi. Alet çantası ve ekipmanlarıyla acil servise gelen itfaiye görevlileri, genç kadının parmağında sıkışan yüzüğü çıkarmak için çeşitli yollar denedi. Parmakla yüzük arasına törpü koyan görevliler, yüzüğü çıkarmaya çalıştı. Spiral keski ile yüzüğü kesmeye başlayan görevliler, kadının elinin etkilenmemesi için enjektörle soğuk su sıktı. Spiral ile büyük bir bölümü kesilen yüzük pense ve karga burnuyla parmaktan çıkarmayı başardı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-İtfaiye erlerinin yüzüğün altına törpü koyması
-Sprial ile kesip enjektörden sıktıkları sıvıyla parmağın yanmasını önlemeleri
-Kargaburnu ve pense ile ayırmaları
– İtfaiye erlerinin yüzükleri çıkarıp, sahibi olan kadına vermeleri

Haber-Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM,(DHA)

==============================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!