Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Sulama kanalına düşmeye ramak kala duran kamyonetteki sürücü için zamanla yarıştılar

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde kontrolden çıkan kamyonet, sulama kanalına düşmesine 1 metre kala sazlık ve balçığa saplandı. Alkollü olduğu belirlenen sürücü, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Manavgat’ın Sanayi Mahallesi’nde DSİ sulama kanalı yolunda meydana geldi. Y.Ş. idaresindeki 07 ABH 005 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu sulama kanalına yöneldi. Kenardaki sazlık ve balçığa saplanan kamyonet, su kanalına düşmeye ramak kala durdu. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri su kanalına düşmesine 1 metre kala duran kamyoneti, itfaiye aracına çelik halatla bağlayıp, kurtarma çalışması başlattı. Ekipler, alkolün etkisiyle kendinden geçen sürücü Y.Ş.’yi uzun uğraşlar sonucu çıkarabildi. Yapılan ilk müdahalesinin ardından Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Y.Ş.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.
İtfaiye görevlileri, kamyonetin 1 metre daha aşağı kayması veya devrilmesi durumunda suya düşeceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Su kanalına uçan kamyonetten görüntü
– Dışarı çıkarılan yaralıya müdahale
– Yaralının ambulansa taşınması
HABER- KAMERA: Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA).

========================

Reklam Alanı

Kayıp, Kader Buse Acar’dan 2 yıldır iz yok

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde 2 yıl önce etkili olan hortum felaketinde içinde bulunduğu otomobilin dereye sürüklenmesi sonucu kaybolan o gün 20 yaşındaki Kader Buse Acar halen bulunamadı. O günden sonra yapılan tüm arama çalışmaları Kader Buse Acar’ın bazı kıyafetleri ve eşyalarının bulunmasından öteye gidemedi.

Kemer’de, 24 Ocak 2019’da meydana gelen hortum felaketinde, annesinin kullandığı aracın Ağva Deresi’ne sürüklenmesi sonucu üniversite öğrencisi Kader Buse Acar kayboldu. O günden sonra jandarma, sahil güvenlik, emniyet ekiplerince yapılan aramalarda 25 Ocak’ta Kader Buse Acar’a ait çanta ve içindeki şarj cihazı, küpe, tarak ve şal gibi malzemeler, aracın sürüklendiği derenin ıslahında, yan duvarları tutması için konulan kayaların arasında bulundu. 
Kader Buse Acar’ı arama çalışmaları, Ağva Deresi’nden denize doğru sürdürüldü. 27 Ocak’ta ise derenin denize döküldüğü noktanın sağ tarafında yer alan Çamyuva sahilindeki 4 yıldızlı otelin plajında, Kader Buse Acar’a ait ayakkabının sol tekine ulaşıldı. 2 Mayıs 2019 Cuma günü ise kayıp Kader Buse Acar için gıyabi cenaze namazı düzenlendi.
Kader Buse’yi hortum felaketinde kaybeden babası Ahmet Acar ve annesi Ayla Acar ise 730 gündür kızlarından gelecek haberi bekliyor. Ailenin tam 2 yıl önce kaybolan Kader Buse Acar için sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar acı veriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kader Buse Acar fotoğraf (arşiv)
– Son doğum günü görüntü (arşiv)
– Arama çalışmaları ve otomobilin dereden çıkartılması (arşiv)
– Baba ve arama heyeti beraber yürürken detay (arşiv)
– Baba Ahmet Acar ilk röportaj (arşiv)
– Dere yatağındaki arama çalışmaları detay (arşiv)
– Gıyabi cenaze namazı (arşiv)
– Arama çalışmaları detaylar (arşiv)
HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA).

=========================

Amasya’da cami lojmanında yangın

AMASYA’da çıkan yangında boş cami lojmanı, kullanılmaz hale geldi.

Ezinepazar köyündeki Hunlar camisinde din görevlisi Osman Avcı, ailesiyle birlikte yaşadığı tek katlı camiye ait lojmanda, sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı.  Dumanları fark eden vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine mahalleye gelen ekipler, yangına müdahale etti. Kontrol altına alınan yangında ev kullanılmaz hale gelirken, yangın sırasında evde bulunmayan Avcı ailesine ise komşuları haber verdi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
————————-

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesinden detaylar
Haber: Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA).

=========================    

Motosikletli kuryeyi kask kurtardı

AFYONKARAHİSAR’da otomobille çarpışan motosikletli kurye kafasında kask sayesinde ciddi bir yara almadan kurtuldu.

Karşıyaka ve Osmangazi Mahallesi’nin giriş noktası olan Filli kavşakta yaşanan kazada 03 AB 965 plakalı motosikleti ile dağıtım yapan kurye Erdinç Y., Mehmet T. idaresindeki 26 ADD 938 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile yaklaşık 7 metre savrulan motosiklet sürücüsü Erdinç Y., yola düşerek yaralandı. Kazanın ardından olay yerinden geçen 112 ambulansı ile yaralanan Erdinç Y., Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Erdinç Y.’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, kafasındaki kask sayesinde kazada ciddi bir yara almadığı öğrenildi. 
Kazanın ardından polis tarafından inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yerdeki kan görüntüsü
– Kan görüntüsü motosikletteki eşyaların  
– Motosikletin kazanın etkisi ile sürüklendiği yerin görüntüsü 
– Otomobil sürücüsü ve polis ekipleri detay
– Otomobilin kazada aldığı bere
– Olay yerinden detay
HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
=========================

Saçmayla yaralanan kuğu Ormanya’da tedaviye alındı

SAKARYA Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri yaralanan kuğuyu tedavisi için Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Ormanya’ya getirdi. Tüfek saçmasıyla yaralandığı belirlenen kuğu, kanadının kırık olması nedeniyle tedaviye alındı. 

Sakarya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir vatandaşın yaralı halde bulduğu kuğuyu teslim alarak tedavisinin yapılması için Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi. Veteriner hekimler tarafından kanadının kırıldığı belirlenen kuğunun röntgen görüntülerinde, kırık kanadının içerisinde 1 adet tüfek saçması olduğu tespit edildi. Ameliyata alınan kuğunun kanadındaki saçma çıkarılarak tedavisine başlandı. 

Ameliyat sonrasında vitamin ve mineral desteği verilen beyaz kuğunun rehabilitasyon süreci başladı. Kuğu, tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğal ortamına bırakılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Yaralı kuğunun görüntüleri
– Röntgen çekilmesi
– Ameliyatından görüntüler
– Detay
KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!