Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) 71 YAŞINDAKİ EŞİ TARAFINDAN ‘KISKANÇLIK’ TARTIŞMASINDA ÖLDÜRÜLDÜ
 
DİYARBAKIR’da Şehmuz A. (71), dini nikahla 25 yıldır birlikte yaşadığı Şirvan Dönmez’i (46), 5 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Şehmuz A. ilk ifadesinde, cinayeti kıskançlık nedeniyle çıkan tartışmanın ardından işlediğini söyledi.
Olay, Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 13 Mayıs’ta saat 03.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde meydana geldi. Şehmuz A., 3 çocuğunun annesi dini nikahla birlikte yaşadığı Şirvan Dönmez ile kıskançlık nedeniyle tartıştı. Tartışmanın ardından Şehmuz A. ve Dönmez, uyumak için ayrı odalara geçti. Bir süre sonra Şehmuz A., mutfaktan aldığı bıçakla, Şirvan Dönmez’in bulunduğu odaya girdi. Şehmuz A., uyuyan Şirvan Dönmez’i 5 yerinden bıçakladı.
Annelerinin sesine uyanan çocuklar, polise haber verdi. İhbar üzerine adrese, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, Şirvan Dönmez’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Dönmez’in cansız bedeni otopsi için hastane morguna götürülürken, olayın ardından kaçan Şehmuz A. ise bir süre sonra polis merkezine gidip teslim oldu.
İLK SÖZÜ ‘KISKANDIM’ OLDU
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen Şehmuz A., ilk ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini öne sürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şehmuz A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Şirvan Dönmez’in cenazesi, otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü 
———————–
-Olay yeri
-Mahalle
-Apartman ve bina girişi
-Morg binası
-Yeniköy Mezarlığı girişi
-Mezarlıktan görüntüler
-Genel ve detay 

Haber-Kamera: Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

=========================================================

2) KAMYONET 200 METRELİK UÇURUMDAN YUVARLANDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde kamyonetin yaklaşık 200 metre uçurumdan yuvarlandığı kazada sürücü İbrahim Aslan (39) yaşamını yitirirken, aynı araçta bulunan Volkan Özalp (35) yaralandı.
Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Sugözü Mahallesi Soğukoluk Yaylası Çal mevkiinde meydana geldi. Yayladan ilçe merkezine seyir halindeki İbrahim Aslan’ın kullandığı 07 UC 700 plakalı kamyonet viraja girdiği anda sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araçta bulunan Koru Mahallesi muhtarı Volkan Özalp kapıyı açıp dışarı atlamayı başarırken, sürücü İbrahim Aslan ise taklalar atarak yaklaşık 200 metre uçurumdan yuvarlanan kamyonetin içinden çıkamadı.
Yaralı Volkan Özalp’ın haber vermesiyle olay yerine sağlık ekipleri, itfaiye ve jandarma sevk edildi. Ekipler kamyonetin bulunduğu noktaya güçlükle ulaşabildi. Hurdaya dönen kamyonetin yanında İbrahim Aslan’ın cansız bedeni bulundu. İbrahim Aslan’ın cansız bedeni; itfaiye, jandarma ve sağlık ekiplerinin yanı sıra kazayı görüp gelen vatandaşların yardımı sonucu yaklaşık 1 saat süren çalışmayla yola çıkarıldı. Yaralı Volkan Özalp ise ilk müdahalesinden sonra Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. İbrahim Aslan’ın cansız bedeni Cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra cenaze aracına konularak morga götürüldü. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.
HASTANE ÖNÜNE GELDİLER
Volkan Özalp’in yaralandığını duyan ailesi ve tanıyanlar ise hastaneye geldi. Yaralı Özalp’ın tedaviye alınmasının ardından kalabalık dağıldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü 
———————–
– Hastane acil önü
– Bekleyenlerden görüntü
– Olay yeri hurdaya dönen araç foto
– Ölen Ali Aslan foto

HABER-KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

=========================================================

3) TEM OTOYOLU’NDA TAM KAPANMA SAKİNLİĞİ 
 
İZMİT’te, TEM Otoyolu geçişinde tam kapanmadan dolayı önceki yıllardaki Ramazan bayramlarında yaşanan yoğunluk oluşmadı. TEM Otoyolu boş kaldı. 
Önceki yıllarda Ramazan bayramlarının son gününde İstanbul’a dönüş yoğunluğu nedeniyle kilometrelerce araç kuyruklarının oluştuğu TEM Otoyolu İzmit geçişi, bu yıl tam kapanma dolayısıyla boş kaldı. Yolu genellikle kamyon ve TIR’lar kullanırken, binek araçların ise neredeyse hiç geçmediği gözlendi. 

Görüntü Dökümü 
———————–
– TEM Otoyolundan drone görüntüsü 
– Anons 
– TEM Otoyolundan aktüel görüntü 
– Detay 

Haber: Selda Hatun TAN-Kamera: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA) 

=========================================================

4) ANADOLU’NUN BOZKIRINDA KURDUĞU SERADA YILDA 3 KEZ HASAT YAPIYOR
 
AKSARAY’da bozkır bir yapıya sahip bölgede 10 yıl önce küçük bir sera kurup sebze üretimine başlayan Musa Arıbaş (46), geçen süre içerisinde işlerini büyüttü. 2 bin metrekarelik sera kuran Arıbaş, yılda 3 kez hasat yapıyor.
Gökçe köyünde daha önce hububat ekip, yılda 2 kez hasat yapan 4 çocuk babası Musa Arıbaş, bozkır bir yapıya sahip olan bölgede deneme amaçlı 50 metrekarelik alana sera kurdu. Burada ürettiği sebzelerden iyi verim alan Arıbaş, zamanla parça parça serasını büyütmeye başladı. 3 yıl önce ise sera alanını 2 bin metreye kadar çıkaran Arıbaş, şu an yılda 3 kez ürün hasadı yapıyor. Kış aylarında tere ve marul, diğer dönemlerde ise salatalık ve domates yetiştirdiğini belirten Arıbaş, şunları söyledi:
“2 dekar kapalı ve 3 dekar açık alanda salatalık, domates ve biber yetiştiriciliği yapıyorum. Bu yıl 28 Şubat’ta seralara domates ile salatalığın ekimi yaptık. Şu an da ise salatalıkların hasadına başladık. Seramızda yılda 3 kez ekim yapıyoruz. İlkbahar ve sonbahar dönemlerinde salatalık, domates ve biber ekimi yapıyoruz. Kış aylarında ise tere, roka, marul ve ıspanak olarak devam ediyoruz. Anadolu’da seracılık çok zor ve iklimlerimiz Akdeniz iklimi gibi değil. Şehrimiz karasal iklim, kışın soğuk ve yazın ise sıcak ve kurak bir iklimimiz var. Serada doğal iklim haliyle üretim yapıyoruz. Seralarımızda ısıtma kullanmıyoruz. Damlama sitemi ile malç naylonu kullanarak, ürünleri biraz daha erken hasat etmemizi sağlıyor. Kış dönemi ilk ektiğimizde soğuk havalarda don olaylarına karşı ise sera içinde ateş yakıp duman vererek ürünlerimizi soğuktan koruyoruz.”
‘GEÇİM KAYNAĞIMIZ SERALARIMIZ OLDU’
Seralarda çalışacak işçi bulamadıklarını için eşi Şükran Arıbaş ile birlikte ekip, hasat yaptıklarını belirten Arıbaş, “Bu nedenden dolayı eşim ile birlikte bu serada çalışıyoruz. Seraya getirdiğim işçiler serada 1 gün ya da 3-4 saat çalışıp kaçıyor. Bunun nedeni ise seraların sıcak olduğu belirtiyorlar ve böyle bir işte çalışmak istemiyorlar. Aksaray’da böyle bir zor imkanımız var. Ama biz, eşimle işimizden çok memnunuz. Üretimi de sürdürüyoruz. Yılda 3 kez ürün hasat ettiğimizi içinde bizi fevkalade geçindiriyor. 10 yıl önce 50 metrekare sera ile başlayıp 10 yıl sonunda ise 2 bin metre kare kapalı serada devam ediyoruz” diye konuştu. 
TALEPLERE YETİŞEMİYOR 
Taleplere yetişemediğini ifade eden Arıbaş, “Hasat ettiğimiz salatalık yoğun talep görüyor. Şu anda manav, market ile sebze haline kilosunu 6 TL’den veriyoruz; ama taleplere yetişemiyoruz. Sera işinde köyümüzde ilk ve tekiz. Biz burayı kendi imkanlarımızla kurduk” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Seraların dıştan genel görüntüsü
-Seraların içten görüntüsü 
-Musa ile eşi Şükran Arıbaş’ın salatalık toplaması
-Çiftçi Musa arıbaş’ın açıklaması
-Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

=========================================================

5) ÇİFTLİK EVİNDE KAÇAK İÇKİ ÜRETEN ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

ESKİŞEHİR’de çiftlik evinde kaçak içki üretip, hint keneviri ektiği tespit edilen şüpheli N.B. gözaltına alındı.
Eskişehir Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Odunpazarı ilçesine Aşağıılıca Mahallesi’nde N.B.’ye ait çiftlik evinde kaçak içki üretildiği ve hint keneviri yetiştirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Savcılık talimatıyla izlenen N.B.’nin çiftlik evine yapılan baskında, 3 adet plastik su deposu içinde toplam bin 700 litre fermenteye bırakılmış alkol, 40 litre kaçak içki, 150 litrelik kazandan yapma kaynatma kazanı, 180 litrelik plastik soğutma kabı düzeneği, alkolmetre, kağıt bardak ve plastik kova içine ekilmiş toplam 40 kök kenevir bitkisi, 2 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirildi. Şüpheli N.B. gözaltına alınırken, ifadesi için Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü 
———————–
-Kaçak alkolün üretildiği yerin görüntüleri
-Fermente edilen erikler ve alkol damıtma düzeneği
-Balkonda bulunan hintkeneviri fideleri
-Evde bulunan tüfekler
-Evin içinde yapılan arama ve bulunan etil alkol
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,(DHA)-

=========================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!