Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ANTALYA’DA SAZLIK YANGINI
 
ANTALYA kent merkezindeki ‘Yamansaz’ olarak bilinen sazlık alanda yangın çıktı. Bölgeye gelen çok sayıda itfaiye ekibi, söndürme çalışmalarına başladı.
Muratpaşa ilçesine bağlı Kundu bölgesindeki ‘Yamansaz’ olarak bilinen sazlık bölgede saat 10.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, bir anda büyüyerek geniş alana yayıldı. Yangın bölgesine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çevresindeki yerleşim yerleri ve seralara sıçramasından endişe edilen yangının kontrol altına alınması için ekipler müdahaleyi yoğun şekilde sürdürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan alandan görüntüler
-Söndürme çalışmalarından görüntüler

HABER: Süleyman EKİN/ ANTALYA, (DHA)

================================================

2) MOTOSİKLETLE KAZA YAPAN MUHAMMET, YAŞAMA TUTUNAMADI

GAZİANTEP’te park halindeki TIR’a çarpan motosikletin sürücüsü Muhammet Önel (18), 17 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Kaza, 6 Mayıs’ta Alpaslan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, lise öğrencisi Murat Önel plakası öğrenilemeyen motosikleti ile park halindeki TIR’a çarptı. Önel, çarpmanın şiddetiyle yola savrularak yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalesini yaptıkları Önel’i özel bir hastaneye kaldırdı. Burada 17 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Muhammet Önel, sabah saatlerinde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan gencin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsisinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Muhammet Önel’in fotoğrafı
– Adli Tıp Kurumu
– Cenaze aracının gelişi
– Cenazenin çıkarılışı 
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:;Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA

================================================

3) AĞRI 2’NCİ ULUSAL FOTO SAFARİ TAMAMLANDI
 
AĞRI il merkezi, ilçeleri ve köylerinin yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, tarihi dokusunun bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen 2’nci Ulusal Foto Safari çekimleri tamamlandı.
Ağrı Valiliği koordinasyonunda Belediye, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı ve FOTON Derneği’nin  (Fotoğraf Organizasyonları Derneği) katkılarıyla “Serhat Şehrinde Doğa ve İnsan” teması ile düzenlenen 2’nci Ulusal Foto Safari Fotoğraf Yarışmasında, ülke genelinden gelen 45 fotoğraf tutkunu, Ağrı’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini fotoğrafladı.
‘VALi VAROL DA FOTOĞRAF ÇEKTİ’
Foto Safarinin ikinci gününde Ağrı’nın en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Türkiye’nin en yüksek rakımlı gölü Balık Göl’ünde fotoğraf tutkunlarına eşlik edip fotoğraf çeken Ağrı Valisi Osman Varol yaptığı açıklamada, ‘Potansiyelini Keşfet Ağrı’ sloganı ile Ağrı’nın sahip olduğu turizm potansiyelini gün yüzüne çıkarmak amacı ile çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Öncelikle ilimizin çok büyük bir potansiyelinin olduğunu ve bu potansiyeli her alanda ortaya çıkarmak içinde birtakım çalışmalar içerisindeyiz.  İlimizin özellikle tarihi, turistik ve doğal değerlerini de hem ülke insanına hem de dünya insanının beğenisine sunmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında bugün içerisinde yer aldığımız foto safari etkinliği de var. Aslında bu baharda başlayıp, sonbahar ve kış mevsimini de kapsayacak şekilde Doğubayazıt Kültür ve Sanat Etkinlikleri çatısı altında toplanacak. Bir etkinlik dizisinin başlangıcı. Bu etkinliğimize çok ciddi bir başvuru oldu. Fakat pandemi nedeni ile sayıyı kısıtlamak zorunda kaldık. Buna rağmen önemli bir sayıya ulaştık. Çok önemli fotoğraf sanatçıları katıldılar. Etkinlik gayet güzel bir şekilde yapıldı. Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı. Bu etkinliğin ilimize çok katkısı olacak. Bu kapsamda ben önemli çıktıları, önemli sonuçlarının olacağını düşünüyorum. Bu ikinci etkinliğimiz. Bundan sonraki yıllarda bunu sürekli hale getirip pandeminin de sona ermesi ile birlikte daha geniş katılımlarla yapmayı hedefliyoruz.”
‘MUHTEŞEM BİR FOTO SAFARİ YAPTIK’
Safaride fotoğraf tutkunlarına eşlik eden jüri üyesi,  fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral da Ağrı’nın birçok doğal güzelliği içinde barındıran bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek,şöyle konuştu:
“Şu anda rakım olarak Türkiye’nin en yüksek gölü olan Balık Gölü’ndeyiz. Ağrı doğanın en güzel güzelliklerini barındıran bir coğrafya. Yanı başımızda Ağrı Dağı efsanelere konu olmuş. Onun yanı başında Nuh’un Gemisi izi. Diğer taraftan olağanüstü bir doğa ve zenginlik. Bütün bunların içerisinde bir foto safari düzenledik. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 40’ı aşkın meslektaşım buraya geldiler ve iki gün boyunca Ağrı Valiliğinin desteği ile muhteşem bir foto safari yaptılar. Burada ortaya çıkacak fotoğrafların hepsi valilik bünyesinde farklı alanlarda değerlendirilecek. Bir kısmı sergilenecek ve bir kısmı ile de Ağrı’yı, ülkemizi dünyaya tanıtacak gerçekten güzel bir kitap yapılacak. Böyle bir çalışma daha önce yapıldı. Ama bu yılki çalışma ile yerelden ulusala, ulusaldan evrensele bir sıçrama yapıyoruz. Burada bir birinden farklı alanlarda çok değerli objektifler var. Profesyoneller var. Bütün bunları seçmek zordu. Pandemi nedeni ile kısıtlı bir sayı vardı. Ama Sayın Valimizin desteği ile bu iş muhteşem bir hale getirildi. O yüzden bu bir başlangıç. Aynı zamanda Türkiye içinde bir başlangıç. Diğer illerinde böyle bir çalışmayı örnek alması lazım. Ülkemiz gerçekten bir birinden farklı birçok güzelliği barındıran bir ülke. Bu yüzden turizme açılması için yeniden bazı bölgelerin canlanması için bu tür tanıtımlara ihtiyacımız var.”
‘BİZ TÜRK MİLLETİ OLARAK FOTOĞRAFI ÇOK SEVEN BİR MİLLETİZ’
Ağrı’da düzenlenen foto safarinin örnek bir proje olduğunu ve diğer illerinde Türkiye’nin sahip olduğu güzelliklerin dünyaya tanıtılması amacıyla bir an önce benzer projelere imza atması gerektiğini kaydeden bir diğer jüri üyesi fotoğraf sanatçısı Bünyamin Aygün ise şunları söyledi.
“Ağrı doğal güzellik açısından önemli bir şehir olmasına rağmen fotoğraf sanatı için keşfedilmemiş bakir bir kent. Ağrı’da Tendürek ve Ağrı Dağı’nın olması Ağrı’ya önemli bir hikaye sunuyor. Burada Türkiye’nin dört bir tarafından gelen fotoğrafçıların ben en iyi şekilde Ağrı’nın bu güzelliklerini yansıtacağını düşünüyorum. Bu anlamda biz Türk Milleti olarak aslında fotoğrafı çok seven bir milletiz. Buna rağmen bu tarz organizasyonların olmamasından yakınıyorduk. Ama bu Ağrı ile birlikte inşallah Türkiye genelinde bütün iller yapacaktır, diye düşünüyorum. Bu anlamda örnek bir proje.”
Çekimleri tamamlanan Ağrı 2’nci Ulusal Foto Safari Fotoğraf Yarışmasında, derece alan fotoğraflar, jüri üyelerinin yaklaşık 520 fotoğraf arasından yapacağı değerlendirmeden sonra Pazartesi günü belli olacak.

Görüntü Dökümü
———————–
-Fotoğraf tutkunlarının Nuh’un Gemisi izinde fotoğraf çekmesi
-Fotoğraf tutkunlarının Meteor Çukurunda fotoğraf çekmesi
-Fotoğraf sanatçısı ve jüri üyesi Bünyamin Aygün röportaj
-Fotoğraf tutkunlarının Balık Gölü’nde fotoğraf çekmesi
-Coşkun Aral röportaj
-Balık Gölü detay görüntüler
-Vali Varol röportaj

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

================================================

4) CANİK’İN SAKLI GÜZELLİĞİ, KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR
 
SAMSUN’un Canik ilçesine bağlı Demirci Mahallesi’nde yer alan şelale, doğa tutkunlarının ziyaretini bekliyor. Yöre halkı, suyun yaklaşık 25 metre yüksekten aktığı, şelalenin turizme kazandırılmasını istiyor.
Canik ilçesine bağlı Demirci Mahallesi’nde sarp kayalıklar arasında akan ve yalnızca yöre halkı tarafından bilinen şelale, doğa tutkunları ve turistlerin ziyaretini bekliyor. Kent merkezine 10 kilometre mesafede yer alan şelaleye gitmek isteyenler, mahalleden 1 kilometre mesafeyi yürümesi gerekiyor. Yöre halkı, suyun yaklaşık 25 metre yüksekten coşkun aktığı şelalenin, rahat ulaşılabilir hale getirilip, turizme kazandırılmasını istiyor.
‘ÇALIŞMA YAPILMASINI İSTİYORUZ’
Şelalenin turizme kazandırılması isteyen Demirci Mahallesi Muhtarı Hasan Ağu, “Aslında bu alan çok önceden turizme kazandırılmalıydı, çok geç kalındı. Burası Samsun’a çok yakın, Sinop’a gitmektense insanlar buraya gelebilir. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile görüştük,  hafta içi tekrar görüşeceğiz.  Burasıyla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Bu şelale yaz aylarında da kış aylarında da sürekli akıyor” dedi.
Mahalle sakini Ahmet Türk, “Ben 60 yaşındayım ve bildim bileli burası akıyor. Şimdiye kadar kimse bunu gündeme getirmedi. Yeni muhtarımızla beraber daha güzel bir yer olacaktır” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şelaleden drone detaylar
-Yakın plan şelale detayları
-Demirci Mahallesi Muhtarı Hasan Ağu röportaj
-Ahmet Türk röportaj
-Hasan Say röportaj
Haber-Kamera:Oğuzhan UYSAL, Hakan Akgün /SAMSUN, (DHA) 

================================================

5) BELÇİKA’DAN OTİZMLİ ÇOCUKLARA TRAMBOLİN HEDİYESİ
 
BELÇİKA’da yaşayan gurbetçiler, Antalya’daki 60 otizmli, çocuğa gönüllüler aracılığıyla trambolin hediye etti.
Belçika’nın Tessenderlo ve Beringen kentlerinde yaşayan Türkler, aralarında topladıkları para ile Türkiye’deki çocukları sevindirmek isteyince Antalya Yardımlaşma Platformu ve Akdeniz Otizm ve Spor Kulübü ile irtibata geçti. Daha önce de Belçika’da imam olarak görev yapan ve platform gönüllüsü Süleyman Tüzün aracılığıyla yardım platforma ulaştırıldı. Platform üyeleri ise gelen maddi destek ile pandemi sürecinde evde kalan ve bu nedenle enerjilerini atamayan otizmli çocuklara trambolin hediye etti.
Gönüllülerin yardımlarıyla alınan 60 trambolin, platform üyeleri Demet Çileli ve Halit Mert tarafından daha önce belirlenen ailelerin çocuklarına kapı kapı dolaşarak teslim edildi. Evde sıkılan otizmli çocuklar ise trambolin üzerine çıkarak gönüllerince eğlendi.
Tramplen  fiyatı pahalı olduğu için her ailenin ulaşamadığını söyleyen Demet Çileli, “Belçika’dan bizi unutmayan değerli gurbetçilerimiz geçen sene çocuklarımıza bayramlık armağan etmişti, bu sene de trambolin hediye ettiler. Pandemiden dolayı evde kalıp mevcut enerjilerini atamayan çocuklar, hem kendilerine hem de ailelerine büyük sorunlar çıkarmaya başlamıştı. Trambolin onlar için elzem bir ihtiyaç, olmazsa olmazlardan biri. Bu ihtiyacı bu vesileyle karşılamış olduk. 60 çocuğumuz trambolinler sayesinde enerjilerini atacak. Tessenderlo ve Beringen’deki tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Trambolinlerin çocuklara teslim edilmesi 
– Çocukların trambolinlerin üzerinde zıplaması
– Genel detaylar
– Demet Çileli ile Röp

Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER/ ANTALYA, (DHA)

==============================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!