Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Cenazede 22 kişiye virüs bulaştırdı; mahalle ikinci kez karantinaya alındı (2)
 
ALTERNATİF YOLLAR DA ULAŞIMA KAPATILDI
Trabzon’un Araklı ilçesinde 8 ay arayla ikinci kez karantinaya alınan Taşönü Mahallesi’nde ekiplerin kontrol ve denetimleri sürüyor. Giriş-çıkışların kapatıldığı mahallede kullanılan alternatif yollar da moloz dökülerek kapatıldı.

Taşönü Mahalle Muhtarı İbrahim Yakupçebioğlu, kurallara uyulması çağrısında bulunarak, “Köyümüzde cenaze vardı, buradan kaynaklı bir durum oldu. Dışardan gelmiş bir vatandaş taziye için. Daha önceden mahallemizde vaka yoktu. Yaklaşık 8 ay önce de bir hasta ziyaretinde İstanbul’dan gelen pozitif bir kişi yakınlarına bulaştırmış. O zaman 19 vaka vardı, karantinaya alınmıştık. Ekipler çalışmalarını sürdürdü; şu anda 4 hanede 22 vakamız var. Yeni testler de yapıldı, sonuçları henüz çıkmadı. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. ‘Yayılma ihtimali var’ diye komple bir karantina durumu oldu. 14 gün içinde tekrar yeni vaka çıkarsa sıfırdan başlar. Bu karar bizim sağlımız için. Hepimiz kurallara uymaya devam etmeliyiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Muhtar açıklama
-Detaylar
HABER KAMERA: Tolga SAĞLAM- Selay SAYKAL-Salim SARIKOÇ/ARAKLI (Trabzon), (DHA)-

========================

5’inci kat balkonundan düşüp ağır yaralandı

Reklam Alanı

Antalya’da 5’inci kattaki evlerinin balkonundan dengesini kaybedip düşen Fethi Turhan (59), ağır yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi 2674 sokakta bulunan 5 katlı apartmanda meydana geldi. Eşi ve çocukları evden ayrıldıktan sonra 5’inci kattaki dairelerinin balkonuna çıkan Fethi Turhan, iddiaya göre başı dönünce dengesini kaybedip düştü. Alt katlardaki balkon demirlerine de çarpan Turhan’ın beton zemine düştüğünü görenlerin haber vermesi üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Turhan’ı ilk müdahalenin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Turhan’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Olay yerinden görüntü
– Polisin inceleme yapması 
– Düştüğü balkondan görüntü
– Kendisi ile düşen terliğinin görüntüsü
– Detaylar
HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI /ANTALYA, (DHA)

==========================

Erdemli Çamlığı yaza hazırlanıyor

MERSİN’de Erdemli Belediyesi, yaza hazırlık çalışmaları kapsamında, Talat Göktepe Çamlığı’nda budama, bakım, onarım çalışması gerçekleştirdi. 
Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaza hazırlık çalışmaları kapsamında hummalı bir çalışma yürütüyor. Ekipler, bir taraftan seralarda çiçek dikim çalışmalarını sürdürürken,  diğer taraftan da, ilçenin öne çıkan turizm yerlerinde çalışmalar sürdürüyor. 15 Nisan’da başlayacak turizm sezonu için hummalı bir çalışma sürdüren ekipler, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Talat Göktepe Çamlığı’nda budama, çim biçme ve bakım gibi çalışmalar yaptı.
Sıfır rakımından iki bin beş yüz rakımına kadar her alanda aralıksız çalışma sürdürdüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaza hazırlık çalışmalarında hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Başkan Tollu, “Biz Erdemli Belediyesi olarak ilçemizin daha yeşil daha yaşanılabilir bir kent olması adına her alanda çalışmalar yürütüyoruz. 15 Nisan’da açılacak turizm sezonu içinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, kentimizin her bölgesinde çalışmalar yürütüyor. Geçen yıl belediyemiz kontrolüne geçen Talat Göktepe Çamlığıda bu yerlerden bir tanesi. Kentimizin göz bebeği çamlığımızı, vatandaşımızın hizmetine en iyi şekilde sunmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Çamlık genel görüntü
-Çimlerin biçilmesi
-Ağaçların budanması
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

============================

Küçükaslan ailesi büyük mutluluk yaşadı
 
MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, Aralık 2020’de elektrik kontağından çıkan yangında evinde büyük hasar meydana gelen Küçükaslan ailesini yeniden sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yangın mağduru dar gelirli ailelerin evini bakım-onarım çalışmalarıyla yenileyip eşya desteğinde bulunuyor. Küçükaslan ailesi de Büyükşehir’in desteğinden yararlandı. Yenişehir ilçesi Limonluk Mahallesi’nde yaşayan ailenin evi, 2020 yılı Aralık ayında elektrik kontağından çıkan yangınla kullanılamaz hale geldi. Büyükşehir ekipleri evi yeniledi, aileye eşya ve Halk Kart desteği verdi.

Evdeki tüm hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir, Küçükaslan ailesini evlerine davet etti. Gözlerini kapatarak evin kapısından içeri giren aile büyük bir şaşkınlık yaşadı. Anne Gülşen Küçükaslan uzun süre gözlerine inanamazken, evin küçük çocuğu Fatih ise odasına girdiğinde bir sürprizle daha karşılaştı.

Yangında bisikleti kullanılamaz hale gelen evin küçük çocuğu Fatih, Büyükşehir Belediye Başkanı’na “Vahap Amca’dan yeni bir bisiklet istiyorum” cümleleriyle seslenmişti. Başkan Seçer, Fatih’in talebini yerine getirdi. Ekipler, yeni bisikletini Fatih’in odasına bıraktı. Odasına girdiğinde yeni bisikletle karşılaşan Fatih, yaşadığı mutluluğu “Evimiz yanmıştı, bisikletim yanmıştı. Vahap Amca’dan bisiklet istemiştim. Evimizi yaptı. Bisiklet gönderdiği için de eşyalar için de Vahap Amca’ya çok teşekkür ederim” cümleleriyle dile getirdi. Fatih, evinin bulunduğu sokakta arkadaşlarıyla birlikte yeni bisikletinin tadını çıkardı.

Anne Gülşen Küçükaslan da yaşanan olayın ardından yenilenen evlerinde çocuklarına daha sıkı sarılacağını vurgulayarak, “Elektrik kontağından evimiz yanmıştı. Bir felaket gelip bizi vurdu. Eskiden de harabeydi zaten, fayansların hepsi dökülmüştü. Şimdi çok temiz oldu, Başkanımızdan da emeği geçen herkesten de Allah razı olsun, çok beğendim. Allah bana çocuklarımın acısını göstermedi, onlarla artık daha güzel zaman geçireceğim, çocuklarıma daha çok sarılacağım” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı ise ekiple birlikte çalışmaları tamamlanan Küçükaslan ailesinin evinden ayrılırken şunları söyledi: “Şu an aile çok mutlu. Onlar için elimizden geleni yaptık. Aynı zamanda küçük bir çocukları var, Fatih. Vahap Başkanımızdan bir tane bisiklet istemişti. Onu da kendisine teslim ettik. Çocuğumuzu da mutlu ettik, biz de buradan mutlu ayrılıyoruz.Bu, sadece görünen kısmı. Bunun gibi biz Tarsus’tan Anamur’a kadar her yerde yangın sonrası tadilat ve eşya yardımıyla ilgili destek veriyoruz.”

Tadilat sürecinde çocuklarıyla birlikte kayınpederinin evinde kaldıklarını belirten anne Gülşen Küçükaslan, artık kendi evini temizleyip eşyalarını yerleştirmeye başladı. Anne Küçükaslan, “Geldim, temizliğimi yaptım, halılarımı serdim,dolabımı yerleştirdim. Önce mutfaktan başladım. Şaşırdım, güzel olmuştu. Temizledikçe eşyalarımızı yerleştirdik. Çok güzel bir duygu. İki aydır çok zorlandık ama değdi. Çocuklar da eve geldiklerinde çok sevindi” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Halk Kart ekibi de Küçükaslan ailesini yenilenen evlerinde ziyaret etti. 
Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan 2019’dan bu yana evi yanan 170 aileye eşya yardımında bulundu. Yangın mağduru dar gelirli ailelerin evlerinde yapılan tadilat çalışmaları ise 2020 yılında başladı. Çalışmanın başladığı günden bu yana yangın mağduru 10 ailenin evini Büyükşehir ekipleri onarıp yaşanabilir bir duruma kavuşturdu.

Görüntü Dökümü:
-Yangın görüntüsü
-Evin yanmış hali
-Evde onarım çalışmaları
-Yeni eşyaların eve getirilmesi
-Gülşen Küçükaslan röp
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!