Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Oğlunu Allah yolunda kurban edeceğini söyleyip bıçakla boğazını kesti

ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde, oğlu A.O.A.’yı (16) Allah yolunda kurban ettiğini iddia ederek ensesini kesip ağır yaralayan sağlık memuru Yusuf A. (42), tutuklandı.

Çaycuma Devlet Hastanesi’nin acil servisinde çalışan sağlık memuru Yusuf A., önceki gün aracına bindirdiği oğlu A.O.A.’yı Veli köyü yolunda ormanlık alanda indirdi. Yusuf A., yanında getirdiği bıçakla A.O.A.’nın ensesini kesti. Yusuf A., olayın ardından jandarmaya giderek kendini ihbarı etti. Yusuf A.’nın gösterdiği yere giden ekipler, A.O.A.’yı kanlar içinde kendinden geçmiş halde buldu. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne kaldırılan A.O.A., yoğun bakımda tedaviye alındı.

Gözaltına alınan Yusuf A., kendisini Allah yoluna adadığını, kravatıyla intihar girişiminde bulunduğunu, ancak kravat koptuğu için başarılı olamadığını söylediği öğrenildi. Bir gün sonra ise uykusunda çocuğunu Allah yoluna kurban etmesi istendiğini anlatan Yusuf A., “Oğlumu araca bindirdim. Kendisini Allah yoluna kurban edeceğimi söyledim. Oğlum kabul etti. Olay yerine gittik. Kasaptan aldığım bıçağı çıkarttım. Oğlumu önüme oturttum. Ensesinden kestim. Üstüne montunu örttüm. Karakola gidip oğlumu öldürdüğümü söyledim. Pişman değilim. Oğlumu Allah yoluna adadım” dedi.

Yusuf A. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü
-Hastaneden detay
-Adliyeden detay
-Baba ve oğlunun fotoğrafları
Haber-Kamera: Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA(Zonguldak),(DHA)

Reklam Alanı

================================

Yakalanan teröristin İngilizce öğretmeni olduğu, 4 dil bildiği ortaya çıktı
 
TÜRKİYE’ye bombalı eylem için geldiği tespit edilip Adana’da yakalanan YPG’li bir teröristi sınırdan geçirdiği saptanınca gözaltına alınıp tutuklanan terörist Gülistan A.’nın İngilizce öğretmeni olduğu ve 4 dil bildiği ortaya çıktı.

?Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün 2019 yılının ağustos ayında kentte yaptığı operasyon sonucu bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen Elif K., 7 litre nitrometan ve anilin karışımlı sıvı patlayıcı madde ile yakalandı. Terörist Elif K., gözaltına alındıktan sonra polise verdiği ifadede Temmuz 2019’da Türkiye’ye gelmeden önce ‘Şervin’ kod adlı örgüt üyesinin Türkiye’de eylem yapmak amacıyla kendisini görevlendirdiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan ‘Şervin’ kod adlı teröristin, son dönemde Türkiye’deki metropol kentlere eylem yapılması amacıyla gönderilen tüm örgüt üyelerinden sorumlu olduğu, Türkiye’ye gönderilen teröristlerin eylem yapacakları yerleri belirlediği tespit edildi.

Soruşturmayı sürdüren polis, Elif K.’nin 2019 yılında Türkiye’ye eylem için gönderilmeden önce bir süre Suriye’de Gulistan A.’nın evinde eğitim aldığını saptadı. Polisler yaptıkları çalışma sonucu Elif K.’yi sınırdan geçirdiği belirlenen Gulistan A.’nın, eşi Ali Rıza G. ile İstanbul’daki bir evde olduğunu tespit etti. 23 Ocak’ta ekiplerin şafak operasyonu ile gözaltına alınan şüpheliler, daha sonra Adana’ya gönderildi. Adana’da sorguya alınan Gülistan A., bombacılara yardım etmediğini, sınırdan geçirdiklerinin bombacı olmadığını öne sürdü. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Gülistan A. tutuklandı. 
Bu arada Gülistan A.’nın İngilizce öğretmeni olduğu ve Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce olmak üzere 4 dil bildiği ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü
————————
-Şüphelilerin Adli tıp birimine getirilmesi (ARŞİV)
-Şüphelilerin Adli tıp biriminden çıkartılması (ARŞİV)
Haber- Kamera: ADANA,(DHA)

========================

Koşarken hafif ticari aracın çarpmasıyla ölen adamın görüntüleri kamerada 

Antalya’da yol kenarında koşarken, hafif ticari aracın çarpmasıyla yaşamını yitiren Mustafa Ergün’ün (44), triatlona hazırlandığı ortaya çıktı. 
Kaza anı ise bir güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Kaza dün saat 15.30 sıralarında, Serik Caddesi üzerinde meydana geldi. Behran Şahin’in (50) kullandığı 07 BVS 72 plakalı hafif ticari araç, havalimanından Antalya istikametine giderken yol kenarında koşan Mustafa Ergün’e çarptı. Ergün çarpmanın etkisiyle savrularak başını yol kenarındaki bariyere vurduktan sonra refüje düştü. Kazayı görenler sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen 112 ekibi, Mustafa Ergün’ün yaşamını yitirdiğini belirledi. Mustafa Ergün’ün cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından adli tıp morguna kaldırıldı. Sürücü Şahin ise gözaltına alındı.
TRİATLONA HAZIRLANIYORMUŞ
Mustafa Ergün’ün triatlona hazırlandığı, her gün kent merkezinden Belek’e koştuğu öğrenildi. Kaza anı ise bir güvenlik kamerasının görüntülerine yansıdı. Ergün’ün cenazesinin, bugün Aksu ilçesinde toprağa verileceği kaydedildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Güvenlik kamerası görüntüsü (kaza anı ölen kişinin refüje savrulması)
– Olay yerinden detaylar
– Behran Şahin RÖP
– Genel ve detaylar
– Mustafa Ergün’ün sahilde oğluyla oynarken
– Yakın plan görüntüleri
HABER: Bülent TATOĞULLARI -KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=======================

Mersin’de koronavirüs tedbirleri kapsamında online asker mevlidi 

MERSİN’in Toroslar ilçesinde, vatani görevini yapmak için askere gidecek olan Alperen Şahpaz için online mevlit okutuldu.

Mersin Toroslar Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz’ın oğlu Alperen Şahpaz için online asker mevlidi yapıldı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Toroslar Belediye eski Başkanı Hamit Tuna ile askerin yakınlarının katıldığı mevlit, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Avustralya’da yaşayan askerin kuzeni Yasin Göngör’ün online bağlantı ile Kuran-ı Kerim okuduğu mevlitte, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz gence hayırlı tezkereler diledi. Mevlid-i Şerif’te, mesafelerin, gönüllerin bir olmasına engel olmadığı belirtildi. Başkan Yılmaz, online mevlidin ardından vatani görevini yapacak olan Şahpaz’a, Toroslar Belediyesi olarak hazırlattıkları asker setini takdim ederek, heyecanını yürekten paylaştıklarını belirtti. Askerlik vazifesinin en kutsal vatandaşlık görevi olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, “Genç kardeşimiz Alperen’i vatani görevini yapmak üzere Toroslar’dan uğurluyoruz. Allah’ın izniyle sağ salim görevini yapıp dönmesini diliyorum. Allah tüm askerlerimizin yolunu bahtını açık eylesin” diye konuştu.

Alperen Şahpaz da kendisini bu mutlu gününde yalnız bırakmadığı için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Alperen Şahpaz’a hediye verirken 
-Online okumadan dualar 
-Avustralya’da yaşayan askerin kuzeni Yasin Göngör’ün online bağlantı ile Kuran-ı Kerim okuması
-Mevlide katılanlarını görüntü 
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!