Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

‘Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?’ diyen imama verilen beraat kararı bozuldu

ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde, 2013 yılındaki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen yürüyüşle ilgili habere, “Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?” yorumu yazan imam Ali A. (52) hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla açılan davada verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu. İmam Ali A., 2 Nisan’da tekrar hakim karşısına çıkacak.

Çaycuma ilçe merkezinde 2013 yılında ki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciği tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, yerel internet sitesinde ‘8 Mart’ta Çaycuma’da yürüdüler’ başlığı ile haber yapıldı. İlçeye bağlı Helvacılar köyünde görev yapan imam Ali A., haber ile ilgili bir kullanıcının yaptığı, “8 Mart’ın Çaycuma’da bu kadar etkili kutlanması ne kadar güzel. Çaycuma’ya her türlü kötülüğü yaptılar ama Çaycumalı kadınları eve hapsetmeyi başaramadılar” şeklindeki yorumuna cevap olarak, “Başını kumdan çıkart da Çaycuma’ya öyle bakmanı tavsiye ediyorum. Bak ki neler çıkacak? Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?” diye yazdı. İlçede tepki çeken yorum üzerine imam Ali A., sosyal medya hesabından özür diledi, ancak Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikayet nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldı. Ali A. hakkında ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlamasıyla 2 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YEREL MAHKEMEDEN BERAAT KARARI
Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2015 yılındaki karar duruşmasında imam Ali A.’nın ‘Hakaret suçunun oluşabilmesi için isnat edilen fiilin belirli bir şahsa veya şahıslara yönetilmesi gerektiği, sanığın yaptığı yorumun somut bir şahsa veya şahıslara yöneltilmediğinin görüldüğü, bu nedenle sanığın internet sitesinde yaptığı paylaşımın üzerine atılı sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçunu oluşturmayacağı görüldüğü’ gerekçesiyle beraatine karar verildi. Davaya müdahil olan 29 kadın, Yargıtay’a başvurarak mahkemenin kararına itiraz etti.

YARGITAY KARARI BOZDU
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 10 Aralık 2020 tarihinde verdiği kararda yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir kısım müştekinin de içerisinde yer aldığı grubun, Çaycuma’da yapmış olduğu yürüyüşe ilişkin yerel internet sitesinde yayınlanan haberin yorumlar kısmında sanık tarafından yazılan ifadelerin, yürüyüşe katılan kadınlara yönelik olduğunun anlaşılması ve sanığın üzerine atılı hakaret suçunun sübut bulması karşısında, hatalı değerlendirme ve kanuna uygun olmayan gerekçeyle sanık hakkında mahkumiyet yerine beraat kararı verilmesi kanuna aykırı görüldüğünden tebliğ nameye uygun olarak hükmün bozulmasına, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine oy birliği karar verildi” denildi. Kararın bozulmasının ardından ilk duruşma, 2 Nisan’da aynı mahkemede görülecek.

Görüntü Dökümü
-Çaycuma adliyesinden detay
-Çaycuma’dan dron görüntüsü
-Yürüyüşün fotoğrafları
-İmam Ali A.’nın fotoğrafı
-Paylaştığı yazı

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Yeliz ALAGÖZ/ZONGULDAK,(DHA)

=====================

Otomobilin ateşe verildiği anlar güvenlik kamerasında

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, park halindeki otomobilin kundaklanma anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçen hafta Çarşamba günü Ayvanat Mahallesi’nde meydana geldi. Park halindeki Mahmut Talantemur’a ait 63 ACF 535 plakalı otomobil, kimliği belirsiz kişi tarafında üzerine benzin dökülerek ateşe verildi. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, otomobilin yandığı görenler, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Otomobilde maddi zarar gelirken, polis ekipleri kamera kayıtlarından eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Park halindeki otomobil
– Bahçeye giren bir kişi
– Otomobili ateşe vermesi
– Yanan otomobil
– İtfaiyenin müdahalesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK–ŞANLIURFA-DHA)

=================================

Ereğli’de köyde karantina tedbiri sona erdi

ZONGULDAK´ın Ereğli ilçesinde koronavirüs vakalarının görüldüğü Danışmentli köyünün 88 haneli Aşağı Mahallesi’nde karantina sona erdi.

Ereğli’ye bağlı 830 nüfuslu Danışmentli köyü muhtarı Fahrettin Donat’ın koronavirüs testi pozitif çıkması üzerine geçen 26 Şubat’ta 88 haneli Aşağı Mahallesi’nde karantina tedbirleri alındı. Ereğli Kaymakamlığı, jandarma ve diğer kurumlar, karantina süresi boyunca vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de köye giderek filyasyon çalışması kapsamında test yaptı. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Danışmentli köyünde karantina uygulamasının sabah 07.00 itibariyle sona erdiğini açıkladı. Kaymakam Çorumluoğlu, karantina süresi boyunca köyde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

Muhtar Fahrettin Donat test sonucunun negatife döndüğünü belirterek, “Karantina sürecimiz sona erdi. Herhangi ciddi bir sıkıntımız olmadı. Tabi ufak tefek rahatsızlanmalar oldu. Bir iki yaşlımız hastanede. Onlar da yoğun bakımda değiller. Normal servisteler. Köyümüzün karantinaya alınması biraz moralimizi bozdu. Ama bu süreci de atlattık. Halkımız tedbirlere uymaya devam edecek.” dedi.

Görüntü Dökümü
-Köyden Dorn ile detay görüntü
-Köyün girişini kapatan Jandarma ekipleri
-Ekiplerin yolu Bariyer ile kapatması
-Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun gelişi
-Jandarma ekiplerinden bilgi alması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

=================================

15 gün bayatlamayan ekmek yapıp, satıyor

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, 3 çocuk annesi Mine Emek (45), ekşi hamurdan yapılan ve 15 gün bayatlamayan ekmek yaparak satıyor. Emek, bayatlamaması nedeniyle ilgi gören ekmeklerden günde 150 tane yaptığını söyledi.

Kırıkçalı Mahallesi’ne yaşayan Mine Emek, 4 yıl önce kendi evinin ihtiyacını karşılamak amacıyla odun ateşinde ekmek yapmaya başladı. Ekşi hamurdan yapılan ve tazeliğini 15 gün koruyan ekmek, süreç içerisinde vatandaşlardan da talep görmeye başladı. Gelen siparişler üzerine satış yapmaya başlayan Mine Emek, şimdi günde 150 ekmek pişirerek isteyenlere satıyor.

Odun ateşinde pişirdiği ekmekleri satarak hem aile ekonomisine katkıda bulunduğunu hem de 3 çocuğunun eğitim masraflarını karşıladığını anlatan Mine Emek, “Maya ve hiç bir katkı maddesi kullanmadan buğday unu ile hazırladığımız hamuru 4 saat dinlendirdikten sonra 1 odun ateşinde yarım saat kadar pişiriyoruz. 15 gün tazeliğini koruyan ekmeğimizden günlük 150 adet üreterek tanesini 3,5 liraya satıyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Ekmek pişirilmesi
– Mine Emek ile röp
– Ekmek alan müşteri ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

=================

Amasyalı kadınlardan ‘Kadınlar Günü’ne özel klip

AMASYA’da pek çok meslek grubunda çalışan kadınlar, bir araya gelerek seslendirdikleri ‘her şey seninle güzel’ şarkısına çektikleri kliple, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çeşitli mesleklerde görev yapan kadınların yer aldığı klip çekildi. Merzifon Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde ilçede çeşitli mesleklerden kadınların yer aldığı klipte kadınlar ‘Her şey seninle güzel’ adlı şarkıyı seslendirdi.

Merzifon kadınının sadece fabrika ve tarlada mücadeleci karakteriyle öne çıkmadığı, iş yaşamı, sanat ve sosyal hayatta da var olduğu mesajı verilen klip, paylaşıldığı sosyal medyada ilgi odağı oldu, beğeni topladı. Kadına yönelik şiddete dikkat çekilen klipte; erkek polis ve futbolcular da “Her şey sizinle güzel” mesajını paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Klip görüntüleri

HABER: Serap Şerife KARA KAMERA: AMASYA,(DHA)-

=======================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!