DHA YURT BÜLTENİ – 6

dha-yurt-bulteni-6-2DsvBXe9.jpg

 

Adana merkezli 13 ilde oto hırsızlık şebekesine operasyon: 41 gözaltı- 2

Adana merkezli 13 ilde oto hırsızlığı yapıp, bu araçların şasi numaraları değiştirerek satan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ayrıca, piyasadaki hacizli arabaları ya da ağır hasarlı araçları değerinin altında satın aldıkları, ardından da aynı model araçlardan çalarak parça değişimi yaparak sattıkları tespit etti.

Aralarında çete liderinin de bulunduğu 41 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, 8 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

Görüntü Dökümü:
-Çalıntı arabalardan görüntüler
-Araba parçalarından görüntü
-Sergilenmiş araç ruhsatları ve silah ve nermilerinden görüntü
-Emniyet müdürlüğünün tabelası
-Genel ve detaylar

HABER:Can ÇELİK KAMERA: ADANA, (DHA)

=====================================

Vincin ters dönen sepetinden düşen reklamcı, öldü

RİZE’de bir alışveriş merkezinin tabelasını değiştirmeye çalışırken, çıktığı vincin sepetinin ters dönmesi sonucu düşen reklam şirketi sahibi Aslan Yıldız (43), hastanede hayatını kaybetti.

Olay, saat 12.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi’nde bir alışveriş merkezinin önünde meydana geldi. Alışveriş merkezinin tabelasını değiştirmek için vincin sepetine binen reklam şirketi sahibi Aslan Yıldız, bu sırada sepetin aniden ters dönmesi ile düştü. Beton zemine çakılan Yıldız, ağır yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi ile Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yıldız, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evli ve 4 çocuk babası Yıldız’ın cenazesi morga kaldırıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Olay yerinden detaylar
Yaralılara müdahale edilmesi

Haber-Kamera:Selman KUTLU RİZE-DHA

===========================

Eylem hazırlığındayken yakalanan teröristin, Suriye’de evlerinde eğitim aldığı 2 kişi yakalandı

ADANA’da 2 yıl önce polisin düzenlediği operasyonla, metropollerde sansasyonel bombalı eylem hazırlığı yaparken 7 litre sıvı patlayıcıyla yakalanan Elif K.’nin, Türkiye’ye gönderilmeden önce Suriye’de evinde eğitim aldığı saptanan Gulistan A. ile eşi Ali Rıza G., İstanbul’da yakalandı. Adana’ya getirilen 2 şüpheli, tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün 2019 yılının ağustos ayında kentte yaptığı operasyon sonucu bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen Elif K., 7 litre nitrometan ve anilin karışımlı sıvı patlayıcı madde ile yakalandı. Soruşturmayı sürdüren polis, Elif K.’nin terör örgütü PKK’nın sözde ‘özel kuvvet’ faaliyetleri kapsamında bombalı eylemler gerçekleştirmek üzere PYD/YPG/YPJ’nin sözde Prag temsilcisi ‘Şervin’ kod adlı Uman Derviş tarafından Suriye’den Türkiye’ye gönderildiğini saptadı. Teröristin, Derviş’in 2016’da kamuoyuna yansıyan, ‘YPG genel merkezini Prag’da açtı’ haberlerindeki fotoğraflarda da yer aldığı tespit edildi.

METROPOL KENTLERDEKİ EYLEMLERİ PLANLIYORMUŞ
Terörist Elif K., gözaltına alındıktan sonra polise verdiği ifadede Temmuz 2019’da Türkiye’ye gelmeden önce ‘Şervin’ kod adlı örgüt üyesinin Türkiye’de eylem yapmak amacıyla kendisini görevlendirdiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan ‘Şervin’ kod adlı teröristin, son dönemde Türkiye’deki metropol kentlere eylem yapılması amacıyla gönderilen tüm örgüt üyelerinden sorumlu olduğu, Türkiye’ye gönderilen teröristlerin eylem yapacakları yerleri belirlediği tespit edildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Soruşturmayı sürdüren polis, Elif K.’nin 2019 yılında Türkiye’ye eylem için gönderilmeden önce bir süre Suriye’de Gulistan A.’nın evinde eğitim aldığını saptadı. Polisler yaptıkları çalışma sonucu Gulistan A.’nın eşi Ali Rıza G. İle İstanbul’daki bir evde olduğunu tespit etti. Ekiplerin şafak operasyonu ile gözaltına alınan şüpheliler, daha sonra Adana’ya gönderildi. Şüphelilerin buradaki ifadesinde terörist Uman Derviş’ten emir aldıklarını söyledikleri belirtildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
-Şüphelilerin Adli tıp birimine getirilmesi
-Şüphelilerin Adli tıp biriminden çıkartılması

Haber- Kamera: ADANA,(DHA)

==================================

Karabük’te göletler buz tuttu 

KARABÜK’ün Eflani ilçesinde bulunan Bostancılar, Kadıköy ve Ortakçı Göleti, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesinin ardından buz tuttu.

Eflani’de hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesinin ardından Bostancılar, Ortakçı ve Kadıköy göletlerinin yüzeyi buz tuttu. Ormanın ortasında bulunan göletlerin buz tutmasıyla birlikte seyrine doyumsuz manzaralar ortaya çıktı. Kar sonrası ortaya çıkan etkileyici manzara dron ile görüntülendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Drone ile buz tutan göletin görüntüleri

HABER: Yasin ALDEMİR/EFLANİ (Karabük),(DHA)

====================================

Karacadağ Kayak Merkezi ziyaretçilerini bekliyor

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde 45 kilometre uzaklıkta bulunan kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi, ziyaretçilerini bekliyor.

Karacadağ Kayak Merkezi’nde geç gelen kar yağışı ve yaşanan pandemi nedeniyle sezon gecikmeli olarak hafta içi açılacak. Hafta sonu kısıtlamalar nedeni ile bölge halkının gidemediği kayak merkezinde hafta içi yoğunluğun olmasının beklendiğine dikkat çeken Ramazan Argiş, “Bölgede kar kalınlığı kayak yapmaya elverişli hale geldi, hafta içi kayak sezonunu açıyoruz, herkesi kayak merkezine davet ediyoruzö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Kayak merkezi
– Boş kayak pisti
– Tesislerden görüntüler
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK–ŞANLIURFA-DHA)

===================================

Kıbrıs gazisi, kavgayı ayırmak isterken bıçaklandı

ÇORUM’da arkadaşının karıştığı kavgayı ayırmaya çalışan Kıbrıs gazisi Necati Aslan (70) göğsünden bıçaklandı. Ağır yaralanan Aslan tedaviye alınırken, kaçan şüpheli İzzet K. aranıyor.

Olay, gece saatlerinde Çepni Mahallesi Taşhan Caddesi’nde meydana geldi. Arkadaşının bir kişiyle kavga ettiğini gören Kıbrıs gazisi Necati Aslan, tarafları ayırmak için araya girdi. Ancak bu sırada Aslan göğsünden bıçaklandı. Aslan, kanlar içerisinde yerde kalırken, arkadaşının ihbarı ile olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Necati Aslan, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Aslan’ın tedavisi sürüyor.

Polis olay sonrası kaçan İzzet K.’yi yakalamak için çalışma başlattı. 

Görüntü Dökümü
– Polis ekipleri olay yeri
-Hastane acil
-Gazi foto
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=============================

Aktör Jason Statham, kurşun geçirmez camlı villada kalıyor

ANTALYA’da çekilen ‘Five Eyes’ filminde rol alan dünyaca ünlü aktör Jason Statham, kaldığı Regnum Carya Oteli’nde görüntülendi. ABD’li ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’in de konakladığı, otelin kurşun geçirmez camlı villasında kalan ünlü aktör, dün akşam yemeğini ana restoranda yedi. Filmin çekimlerine tarihi semt Kaleiçi’nde devam edilirken, kovalamaca sahnesinde Statham’ın yerine dublörü görev aldı.

Ünlü yönetmen Guy Ritchie ile Jason Statham’ın bir araya geldiği aksiyon filmi ‘Five Eyes’in çekimleri Antalya’da sürüyor. Çekimler, 1.8 milyar TL’ye inşa edilen ve dev bir film platosuna dönüşen EXPO alanı ve tarihi Kaleiçi’nde devam ediyor. Sıkı güvenlik önlemleriyle, film çekimlerinden görüntü alınmasına izin verilmiyor. Sahnelerin çekimlerine bugün tarihi semt Kaleiçi’nde devam edildi. Sabah saatlerinde çekilen aksiyon sahnesinde, motosikleti kaçıran adamı kovalayan Statham’ı dublörü canlandırdı. Çekim alanına görevli kartı olmayan hiç kimse alınmazken, ünlü aktörün oteldeki villasında dinlendiği öğrenildi.

AKŞAM YEMEĞİNİ ANA RESTORANDA YEDİ
Ünlü aktör Jason Statham, dün akşam yemeğini otelin ana restoranında yedi. Otelde kalan Antalyaspor kafilesinden Adis Jahovic’in oğlu Lejs, ünlü aktörle fotoğraf çektirdi. Kırmızı beyazlı futbolcu, sosyal medya hesabından da bu fotoğrafı güçlü kol simgesi eşliğinde ‘Best actor’ diyerek paylaştı.

LOPEZ’İN DE KALDIĞI VİLLADA KONAKLIYOR
Film çekim ekibi Lara’daki Akra Hotel’de konaklarken, Jason Statham ise 2015 yılında G-20 Dünya Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Regnum Carya Hotel’in ultralüks villasında kalıyor. Jason Statham, 6 Ağustos 2019 tarihinde Antalya’da konser veren ABD’li ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’in de konakladığı Regnum Carya Otel’in en önemli villalarından biri olan Crown villada konaklıyor. 3 katlı, 5 yatak odası, 5 giyinme odası, teras barbekü, müzik sistemi, özel SPA merkezi ve havuz bar gibi özellikleri bulunan, 10 kişinin kalabildiği, helikopter transferi, özel şoför ve araba verilen 3500 metrekare alandaki villanın ayrı bir havuzu bulunuyor ve dışarıdan görünebilecek bütün camları kurşun geçirmez özellik taşıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Adis Jahovic’in oğlu Lejs’in Jason Statham ile çektirdiği fotoğraf
– Jason Statham’ın kaldığı villanın görüntüleri (fotoğraf)
– Otel yetkilisinin villa ile ilgili bilgi verirken (arşiv)
– DHA Muhabiri Aslı Duran’ın villa ile ilgili anonsu (arşiv-Lopez ile alakalı)
– Expo alanının ve film çekimi yapılan kongre merkezinin drone görüntüsü (arşiv)
– Yat Limanı ve Kaleiçi dron görüntüleri (arşiv)
– Kaleiçi’nde yapılan ve Jason Statham’ın dublörünün rol aldığı çekimden görüntü
– Film ekibinin havalimanı çekimlerinden görüntü

GÖRÜNTÜ DURUMU: Link geçildi
HABER-KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,(Antalya)(DHA)
 

Exit mobile version