Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TARIM İŞÇİSİ OLARAK GELİP UYUŞTURUCU SATAN ŞEBEKEYE ŞAFAK OPERASYONU: 24 GÖZALTI

ŞANLIURFA’dan tarım işçisi olarak geldikleri Karaman’da uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 5 ilde Özel Harekat Polisi eşliğinde operasyon düzenlendi. Operasyonda 4’ü kadın 24 kişi gözaltına alındı. Diğer 10 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürerken, adreslerde yapılan aramada metamfetamin, esrar, uyuşturucu hap ile silahların ele geçirildiği öğrenildi. 

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 8 ay önce Şanlıurfa’dan tarım işçisi olarak kente gelen liderliğini Cuma Ç.’nin (25) yaptığı öne sürülen suç örgütünün uyuşturucu ticareti yaptığını saptadı. Şebekenin uyuşturucu ticaretini de kentte kiraladıkları 6 evden yürüttükleri belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 4’ü kadın 34 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ardından bugün, Özel Harekat Polisi eşliğinde Karaman merkezli Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir ve Muğla’da daha önce belirlenen adreslerde şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri olduğu öne sürülen Cuma Ç. ile birlikte 4’ü kadın 24 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada ise metamfetamin, esrar, uyuşturucu hap ile silahların ele geçirildiği öğrenildi. Diğer 10 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Özel harekat ekiplerin kapıları kırıp içeriye girmesinden görüntüler
-Polisin şüphelilere yere yat uyarısında bulunmasının görüntüsü
-Operasyon yapılan sokaklarda özel harekat ekiplerinin çevre emniyeti almasının görüntüsü
-Dedektör köpekten detay görüntüler
-Polisin operasyonu drone ile takip etmesinin görüntüsü
-Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesinden görüntüler
-Operasyondan genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN-DHA

==================================

Reklam Alanı

2) 8 YILDIR OĞLUNUN YOLUNU GÖZLÜYOR
 
MUŞ’a bağlı Düzkışla beldesinde yaşayan Gülbahar Teker (66), terör örgütü PKK tarafından 2014 yılında dağa kaçırılan oğlu Muhammed Emin Teker’e çağrıda bulundu: “Ceza yok, bir şey yok. Oğlum gel teslim ol” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 8 yıl önce vatani görevini tamamladıktan sonra geldiği Batman ilinin Korik köyünde PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan oğlu Muhammed Emin Teker için HDP Diyarbakır binası önündeki evlat nöbeti tutan 6 çocuk annesi Gülbahar Teker, eylemini Muş’ta sürdürmeye başladı. HDP Muş binası önünde, küçük oğlu Cuma ile haftada bir gün oturma eylemini sürdüren Gülbahar Teker, oğlunun yolunu gözlüyor. HDP ve terör örgütüne tepki gösteren Teker, oğlu gelene kadar eylemini sürdüreceğini ve büyük bir özlemle onu bekleyeceğini belirtti.

‘HER KAPI ÇALDIĞINDA, MUHAMMED GELDİ DİYORUM’
Oğlunun bir gün geleceğinin umudu ile yaşadığını anlatan Gülbahar Teker, “Her kapı çaldığında, Muhammed geldi diyorum. Muhammed yok, ses yok. 8 yıl önce kaçırılan oğlumdan son iki yıldır haber de alamadık. Ama ben kapının önünden yolu izliyorum. Kim gelirse, Muhammed geldi sanıyorum. Ben yine beklemeye devam edeceğim. Eylemime devam ediyorum. Oğlum gelene kadar ben vazgeçmeyeceğim” dedi
“Oğlum gel teslim ol, ceza yok, bir şey yok. Gel teslim olö diye çağrıda bulunan Gülbahar Teker, HDP’ye tepki göstererek, “Diyarbakır’da çadıra geldiler, oradan kaçtılar. Sonrasında üzerimize güldüler. HDP kapatılsın, gitsin. 2 yıldır anne ve babalar Diyarbakır’da eylemlerine devam ediyor. Hiçbir zaman HDP gelip dertleri nedir diye sormadı. Biz de Kürt’üz, onlar da Kürt ve neden bizim derdimizi sormadılar” diye konuştu.
Oğlu Muhammed gelene kadar nerede olursa olsun nöbetine devam edeceğini söyleyen Teker, “Ben ne HDP’den ne PKK’dan korkmuyorum” ifadelerini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Anne Gülbahar Teker’den detay görüntüler
-Muhabir Muhammed Sami Maral’ın Anonsu
-Anne Gülbahar ile oğlu Cuma Teker’den detay görüntüler
-Dağa kaçırılan Muhammed Emin Teker’in fotoğrafından detay görüntüler
-Anne Gülbahar Teker ile röp.
-Annenin ağlamasından detay görüntüler
-Annenin camdan yol izlemesinden detay görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Muhammet Sami MARAL / MUŞ, (DHA)

===================================

3) SİVAS’TA SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL ALEV ALDI

SİVAS’ta, seyir halindeyken motor kısmından alev alan otomobil itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, sabah saat 06.00 sıralarında Sivas Nuri Demirağ Havalimanı yolunda meydana geldi. Reşat Altun yönetimindeki 34 JV 6229 plakalı otomobil seyir halindeyken motor kısmından duman çıkmaya başladı. Sürücü Altun, aracı sağa çekerek park etti. Araçta bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 4 yolcu da araçtan indi. İhbar üzerine olay yerine Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 20 dakikalık çalışması sonucu söndürülen araç kullanılamaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Aracın yanma görüntüleri
-İtfaiyenin görüntüleri
-Genel ve detay görüntüler

Haber: SİVAS, (DHA)

==================================

4) TİLKİLERİN DÜNYASINA KUŞBAKIŞI
 
KARS’ta yiyecek bulmak için karla kaplı arazide dolaşan, yorulunca da zaman zaman dinlenen tilkiler, havadan görüntülendi.

Kars’ta, dağlık alanlarda yuva yapan tilkiler, zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanıyor. Zaman zaman yerleşim yerlerine kadar inen tilkiler, duyarlı vatandaşların bıraktığı yiyecekleri yiyip, tekrar kayalıklar arasındaki yuvalarına dönüyor. Yiyecek ararken yorulan tilkiler, zaman zaman karların eridiği bölgelerde dinleniyor. Tilkilerin yiyecek arayışı ve dinlendiği anlar, dron ile havadan görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Tilkinin dron ile çekilen genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

==================================

5) ÖLMEK ÜZEREYKEN BULUNDU, POLİSLERİN EN YAKIN ‘DOST’U OLDU

BOLU’da, polisin ölmek üzereyken bulup tedavi ettirdiği köpek, ekiplerin maskotu oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü’nün bahçesinde bakılan köpeğe ‘Dost’ ismi verildi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaklaşık 6 ay önce sokağa atıldığı için ölmek üzere olan Sibirya kurdu cinsi bir köpek buldu. Köpek, polisler tarafından Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) birimine bağlı polislere verildi. HAYDİ birimine bağlı polisler, köpeğin veterinerde tedavisini yaptırdı. Tedavisi tamamlanan köpeği Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getiren ekipler, köpeğe bahçede bakmaya başladı. Polisler, tarafından ‘Dost’ ismi verilen köpeğe bahçede özel bir alan hazırlandı. Dost isimli köpek, kısa sürede polislerin maskotu oldu. Ekipler, köpeğin bakımını gönüllü olarak üstlenirken, boş zamanlarında da Dost ile oynayarak vakit geçiriyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Köpeğin görüntüsü
-Polislerin köpekle oynamasından görüntüler
-Köpeğin veterinerdeki halinin fotoğrafı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

==================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!