Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ARKADAŞLIK TEKLİFİNİ REDDEDEN ARİFE ÖĞRETMENİ ÖLDÜRÜP, İNTİHARA KALKIŞTI
 
KAYSERİ’de Tolga Temur (29), arkadaşlık teklifini reddeden rehberlik öğretmeni Arife Nur Sarıoğlu’nu (26) tabanca ile vurarak öldürdükten sonra intihara kalkıştı. Temur hastanede tedaviye alınırken, Sarıoğlu’nun annesi, “Kızıma ne oldu, söyleyin çocuğuma ne oldu?” diyerek feryat edip, gözyaşı döktü.
Olay, saat 09.00 sıralarında Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Taslak Sokak’ta meydana geldi. Rehberlik öğretmeni Arife Nur Sarıoğlu, evden çıkışta, kendisini bekleyen Tolga Temur ile karşılaştı. Tolga Temur, daha önce de birçok kez arkadaşlık teklifinde bulunduğu Sarıoğlu’na teklifini yineledi. Sarıoğlu olumsuz yanıt verince Tolga Temur, belinden çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etti. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Arife Nur Sarıoğlu, kanlar içinde yere yığıldı. Tolga Temur ardından tabancayı başına dayayıp, tetiği çekti.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gene sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sarıoğlu’nun yaşamını yitirdiği saptandı. Tolga Temur ise yapılan ilk müdahalesinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
ANNESİ ‘ÇOCUĞUMA NE OLDU’ DİYE FERYAT ETTİ
Acı haber alan Arife Nur Sarıoğlu’nun yakınları olay yerine geldi. Arife Nur Sarıoğlu’nun annesi, “Kızıma ne oldu? Söyleyin çocuğuma ne oldu” diyerek feryat edip, gözyaşı döktü.
Yapılan incelemenin ardından Arife Nur Sarıoğlu’nun cansız bedeni, otopsisi yapılmak üzere Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cinayeti işleyip kendini yaralayan Tolga Temur’un hastane görüntüsü
-Olay yeri
-Genel detay

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ,(DHA)

===================================================

2) GAZİANTEP’TE ZİNCİRLEME KAZA: 2 ÖLÜ, 8 YARALI
 
GAZİANTEP’te 3 otomobilin karıştığı zincirleme kazada Kadir Dal (64) ve Soner Sarpkaya (10) hayatını kaybetti, 2’si ağır, 8 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saatlerinde, Gaziantep-Nurdağı yolunun 35’inci kilometresinde meydana geldi. Erkan Dal yönetimindeki 27 AHU 015 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Mehmet Kaya yönetimindeki 63 ABB 428 plakalı araca çarptıktan sonra İsmail Kaya’nın kullandığı 51 NA 655 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Gelen ekiplerin yaptığı kontrollerde farklı araçlarda bulunan Soner Sarpkaya ve Kadir Dal’ın öldüğü belirlendi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla kentteki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybeden 1’i çocuk 2 kişinin cansız bedeni ise yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yeri
– Kaza yapan araçlar 
– Cerazenin araca konulması 
– Jandarma ve polisin çalışmaları 
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber : Kamera: Kadir GÜNEŞ -GAZİANTEP-DHA

===================================================

3) VEZİRKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI: SEMAVER ELEŞTİRİLERİNE İTİBAR ETMİYORUZ
 
SAMSUN’un Vezirköprü ilçesinin girişine 4 yıl önce yerleştirilen 5 metre boyundaki yassı semaver anıtı sosyal medyada eleştiri konusu oldu, kaldırılması istendi. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Enis, “Eleştirilere itibar etmiyoruz” derken, ilçeye daha önce koyulan semaver anıtı ise 1 gün kaldıktan sonra tepkiler üzerine kaldırılmıştı.
Vezirköprü ilçesinin girişinde 2017 yılında yapılan yaklaşık 5 metrelik yassı semaver anıtı, son günlerde sosyal medyada eleştiri konusu oldu. İlçeye özgü coğrafi işaret tescili alan yassı semaverin anıtını beğenmeyen sosyal medya kullanıcıları eleştirilerde bulundu. Kullanıcılar, anıtın kaldırılmasını istedi. Yöre halkı ise eleştirilere tepki göstererek anıtın ilçenin sembolü olduğunu belirtip, yerinde kalmasını istedi.
Semaver anıtının ilçenin sembolü olduğunu söyleyen Bekir Arslan, “Vezirköprü’nün güzelliği ve bizi temsil ediyor, neden kaldırılsın. Kime ne zararı var” diye konuştu.
Mehmet Minaz ise, “Semaver maketi güzel bir şey, neden kaldırsınlar. Kaldırmalarını istemiyorum. Ben 65 yaşındayım bu semaverden zevk alıyorum. Semaveri seviyoruz, çünkü Vezirköprü’nün sembolü” ifadelerini kullandı.
‘HALKIMIZIN BENİMSEDİĞİ SEMBOLDÜR’
Semaverin ilçe ile özdeşleştiğini belirten Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Enis, “Yıllar öncesine dayanan ve halk tarafından benimsenmiş bir semboldür. Tarlada, evde, bahçede ve piknik alanlarında oldukça kullanışlı bir aletimizdir. Yassı semaverin tescilini yaptık, coğrafi işaretini aldık. Yassı semaveri Vezirköprü’nün öz malı olarak görüyoruz. Halkımız tarafından sahiplenilmiş ve korunarak bu zamana kadar geldi. Biz semaver maketini 4 yıl önce şehrin girişine koyduk ve orada muhafaza ediyoruz. Yöresel bedesten dediğimiz çarşımızda bunun imalatı yapılıyor. El sanatı olarak biraz zayıf bir aşamada ilerliyor ama önümüzdeki günlerde çoğaltılması ve geliştirilmesi için mücadele edeceğiz. Bu el sanatını unutturmak istemiyoruz” dedi.
Anıtın kimseye zararı olmadığını ve sosyal medyada neden eleştirildiğini anlayamadığını kaydeden Enis, “Vezirköprülü olmayan insanlar böyle bir çalışma içerisinde ve bunun tamamen bir oyun olduğunu düşünüyorum. Biz bu eleştirilere itibar etmiyoruz, çünkü yıllardır biz bu aleti kullanıyoruz. Biz sahip çıkıyoruz ve Vezirköprü semaveri bizim diyoruz” dedi.
İLK YAPILAN ANIT 1 GÜN KALMIŞTI
Vezirköprü ilçesinin simgesi olan semaver için 4 yıl önce belediye tarafından yaptırılan anıt beğenilmedi. Konulduğu alanda sadece 1 gün kalan anıt, eleştiriler üzerine kaldırıldı. Yerine ise şu anki 5 metre boyundaki yassı semaver anıtı konuldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Semaver maketinde detaylar
-Muhabir Hakan Akgün’ün anonsu
-Semaverden detaylar
-Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Enis ile röportaj
-Bekir Arslan ile röportaj
-Mehmet Minaz ile röportaj

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL- Hakan AKGÜN/ SAMSUN, (DHA) –

=================================================

4) TOKAT’TA ÖMRÜNÜ TAMAMLAYAN GÖLET 1,5 MİLYON LİRAYA 14 AYDA YENİLENDİ
 
TOKAT’ın Pazar ilçesinde, içme suyu ve tarım alanlarının sulanması amacıyla 1980’de yapılan ve geçen yıl kullanım ömrünü tamamlayan Erkilet Göleti, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Pazar Belediyesi iş birliği ile temizlenerek, tekrar faaliyete alındı. Pazar Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz, “DSİ yetkililerin anlatımıyla söylüyorum; normalde yenisini 30 milyon liraya 4 yılda yapabilirdik; ama 14 ayda yaptık, 1,5 milyon lira harcadık” dedi.
Pazar ilçesinde 1980’de yapılan Erkilet Göleti, geçen yıl kullanım ömrünü tamamladı. 75 bin ton kapasitesi olan göletin tekrar kullanılması için DSİ Tokat Şube Müdürlüğü ve Pazar Belediyesi proje başlattı. Bu kapsamda gölet içinde zamanla biriken 35 bin kamyon toprak, çıkarılarak, güçlendirme çalışması yapıldı. 14 ay süren çalışmalar sonrası gölet, yeniden hizmete alındı. 
Pazar Belediye Başkanı Yılmaz, “Gölet, Pazar ilçemizin 4 mahallesinin hem sulama suyu ve pazarın tamamının da içme suyu rezervlerinin kaynağı olarak yapılmış. Kullanım ömrünü doldurmuş fakat biz yeni bir gölet yapmaktansa bu göleti temizleyebilir miyiz, diye yola çıktık. Bu göleti temizledik. Göletimizin 75 bin tonluk kapasitesini şu anda 300 bin ton seviyesine çıkardık ve göletimiz şu anda üst tahliyesinden atıyor. Yani su sıkıntımız kalmadı. Artı, ilçenin içme suyu kaynaklarını besliyor. İçme suyu kaynaklarımız gürleşti, çoğaldı. Yani önümüzdeki yüzyılın sorunu olan içme suyu, sulama suyu sorununu biz burada 30 yıllığına çözdük” dedi.  
’35 BİN KAMYON TOPRAK ÇIKARDIK’
Göletten 35 bin kamyon toprak çıkarıldığını söylen Başkan Yılmaz, “Göletimizin hemen yanında, şu anda üzerinde bulunduğumuz alan, orman vasfını yitirmiş bir alandı. Göletimizden 35 bin kamyon toprak çıkardık. Bunun 15 bin kamyonunu gölet yanına çektik ve burada turizme kazandıracağımız bir alanı oluşturduk. Valiliğimizin bir projesi var. 85 dönümlük orman meyveleriyle dolu bir alan oluşturuyoruz. Bu alan da o projeye dahil olacak. Devlet Su İşleri’ndeki yetkililerin anlatımıyla söylüyorum normalde bu göletin yenisini ancak 4 yılda yapabilirdik. 30 milyon lira para harcardık ama biz burayı 14 ayda yeniledik, 1,5 milyon para harcadık. Hem ekonomiye kazandırdık hem de cebimizde para kaldı. Tokat’ımıza, pazarımıza tüm vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yenilenen göletin görüntüleri
-Belediye Başkanı Yılmaz’ın açıklamaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/ PAZAR(Tokat), (DHA) 

=================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!