Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MARKETTE DÖVÜLEN KADIN: HİÇ Mİ İNSANOĞLU YOK ORADA
 
YOZGAT’ta, akaryakıt istasyonu marketinde erkek arkadaşı Şevket Türksoy (24) tarafından tekme tokat dövülen Aysel D. (45), çalışanların ve müşterilerin müdahale etmemesine üzüldüğünü söyledi. Aysel D., “Orada o insan, elinde bıçakla veya kesici aletle bir kadına saldırırken, çalışanlar, oraya girip çıkan insanlar; kanlar içinde kalan bir kadın, bu nasıl insanlık ki kimse elini kıpırdatmayıp, ‘Ne yapıyorsunuz?’ demiyor.Araya girmiyor. Hiç mi insanoğlu yok orada?” dedi.
Şevket Türksoy, 11 Mayıs’ta, Karatepe Mahallesi’ndeki akaryakıt istasyonunun marketinde Aysel D.’yi tekme tokat dövüp, boğazına bıçak dayadı. Aysel D., yerde dakikalarca darbe alırken, market çalışanları ve müşterilerin müdahale etmemesi dikkat çekti. Marketin güvenlik kamerasına yansıyan olaya ilişkin görüntüler, sosyal medyada da tepki çekti. Polis tarafından gözaltına alınan Şevket Türksoy, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
‘TUTUKLANMASINA RAZI DEĞİLİM’
Polisin ısrarına rağmen darp raporu almayan ve Şevket Türksoy’dan şikayetçi olmayan Aysel D., DHA’ya konuştu. Aysel D., Türksoy’un eski erkek arkadaşı olduğunu, olay günü buluşup, barıştıklarını anlatarak, “O gün tekrar konuştuk barıştık, bir yerlere gittik, birlikte alkol aldık. İşlerim olduğunu söyleyip, yanından ayrıldım. Döndüğümde aşırı derecede alkol almıştı. İsteyerek bana zarar verecek bir insan değil. Alkolün etkisiyle bir şeyler oldu. Tutuklanmasına hiç razı değilim. Serbest bırakılması için elimden geleni yapacağım. Kesinlikle şikayetçi değilim. Kendisi de pişman olmuştur” dedi.
‘SADECE SEYRETTİLER’
Olay anında müdahale etmeyenler nedeniyle üzüldüğünü söyleyen Aysel D., “Orada o insan, elinde bıçakla veya kesici aletle bir kadına saldırırken, orada çalışanlar, oraya girip çıkan insanlar, kanlar içinde kalan kadın, orada alkolün tesirinde olan bir çocuk; bu nasıl insanlık ki kimse elini kıpırdatmayıp, ‘Ne yapıyorsunuz?’ demiyor, araya girmiyor. Orada ben kendimi bıraktım, insanları kınadım. Biri geliyor alışveriş yapıyor, biri oradan geliyor, buradan geliyor, o çocuk orada yıkılıyor, düşüyor, ben kanlar içindeyim, hiç mi insanoğlu yok orada? Bir kadın dövülüyor, bir erkek cinayet işleyebilir; ama biri de kalkıp ‘Yapmayın, etmeyin’ demedi; sadece seyrettiler. Bu insanlık dışı bir şey. Ben olsam öyle bir olaya müdahale ederdim. Ölecek de olsam ederdim” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Aysel D. ile röp
-Detaylar

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, (DHA)

==============================================

2) KAYSERİ MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 5 GÖZALTI
 
KAYSERİ merkezli 4 ilde, FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün ‘mahrem imam’ları tarafından kontörlü ve sabit hatlardan ardışık arandıkları ve örgüt içinde faaliyet gösterdikleri belirlenen, aralarında muvazzaf ve ihraç askerlerin de bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenledi. Kayseri merkezli 4 ilde belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 5 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yakalanan şüphelilerin Emniyet Müdürlüğüne getirilişi 
– Diğer görüntüler

Reklam Alanı

Haber – Kamera: KAYSERİ, (DHA)

==============================================

3) UZUNDERE’DE ‘JES İPTALİ’ SEVİNCİ
 
İZMİR’in Karabağlar ilçesine bağlı kırsal Uzundere Mahallesi’ne jeotermal enerji santrali (JES) kuyusu açılması yönündeki projeye karşı köylülerin açtığı dava, iptal kararıyla sonuçlandı. Karardan memnuniyetlerini dile getiren bölge halkından Fatma Yılmazer, “Henüz 3 yaşındaki bebeğini alıp gelen de bastonunu alıp gelen de vardı. Soğuklarda üşüdük, evimizden odun taşıyıp ateş yaktık ama vazgeçmedik. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.
Karabağlar ilçesine bağlı kırsal Uzundere Mahallesi’ne şirket tarafından yapılmak istenilen jeotermal santralin projesi, köylülerin açtığı dava sonucu durduruldu. İzmir 1’inci İdare Mahkemesi, 3 kilometrelik bölgede zeytinliklerin bulunması ve sondaj çalışmalarının çevreye zarar vereceği gerekçesiyle planın iptaline karar verdi. Danıştay’ın eksik inceleme nedeniyle kararı bozması üzerine tekrar görülen davada bilirkişi incelemesi yaptırıldı. Bilirkişinin de  planın çevreye zarar vereceği yönünde rapor sunması üzerine mahkeme, JES için bir kez daha iptal kararı verdi.
‘KENDİMİZLE GURUR DUYUYORUZ’
İdare mahkemesinin kararı, Uzundereliler tarafından sevinçle karşılandı. Bölgede yaşayan Cemile Türkeli (46), “Havamızı, ağaçlarımızı zehirleyen, doğamızı bitiren jeotermali koklamamak adına verdiğimiz mücadeleyi çok haklı bir şekilde sonuçlandırdık. Kendimizle gurur duyuyoruz” dedi.
‘GÜNLERCE NÖBET TUTTUK’
İnşaat alanında günlerce nöbet tuttuklarını dile getiren Fatma Yılmazer (61) da “Henüz 3 yaşındaki bebeğini alıp gelen de bastonunu alıp gelen de vardı. Soğuklarda üşüdük, evimizden odun taşıyıp ateş yaktık ama vazgeçmedik. Tahtadan barakalar yaptık. Kararlı, haklı mücadelede mutlu sona ulaşmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Süleyman Gür ise “Biz davayı kazanınca Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan bu bölgeyi Karabağlar Belediyesi, 3 yıllığına kiralayıp, köyün ağaçlandırma ihtiyacının karşılanması için alanı fidanlık haline getirdi. Çok mutluyuz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Köylülerle röportaj
-JES alanından görüntüler
-Köylülerin geçimini sağladığı pazardan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Gökçe ADAR – Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR (DHA)-

================================================

4) AKSARAY, YONCA ÜRETİMİNDE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
 
AKSARAY, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2020 yılı yonca üretimi verilerine göre 1 milyon 551 tonla Türkiye ikincisi oldu. Kentte 200 bin dekarlık alanda yonca üretildiğini ve bu yıl 1,5 milyon tonun üzerinde rekolte beklediklerini ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, “Tuz Gölü havzasında bulunduğumuz için yoncamızın protein değeri 19 ile 22 arasında bulunuyor. Bu yıl üretimimiz çok iyi durumda ve 200 bin dekar alanda üretim yapıyoruz ve iç piyasaya yetecek kadar yoncamız var” dedi.
Kentte, 420 bin 430 hektarlık tarım alanında, hububatın yanı sıra en fazla yonca ve ayçiçeği yetiştiriliyor. İlin yüzde 42.2’sine istihdam sağlayan tarım sektöründe, yonca üretimi son yıllarda artış gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2020 yılı verine göre 1 milyon 774 bin tonla en fazla yoncanın üretildiği Konya’nın ardından Aksaray 1 milyon 551 tonla ikinci oldu. Aksaray’ı 1 milyon 495 bin tonla Iğdır izledi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, bu yıl da 1,5 milyon tonun üzerinde yonca üretimi beklediklerini kaydetti. Saklav, “Bitkilerin kraliçesi yonca hasadının ilk biçimine başladık. Şehrimizde yılda 4 ile 5 kez yonca biçimi yapılıyor. Yonca üretiminde ise 2020 TÜİK rakamlarına göre 1 milyon 551 ton yonca üreterek Türkiye ikincisi olduk. Tuz Gölü havzasında bulunduğumuz için yoncamızın protein değeri 19 ile 22 arasında bulunuyor. Bu yıl üretimimiz çok iyi durumda ve 200 bin dekar alanda üretim yapıyoruz ve iç piyasaya yetecek kadar yoncamız var” diye konuştu.  
200 BİN DEKARLIK ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR 
Saklav, yonca üretiminin 200 bin dekarlık alanda gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi:
“Ortalama 200 bin dekar alanda üretimim yapıyoruz. Ekiplerimiz şu an da sahada denetim yaparak teknik destek veriyor. Yoncamızın enerji ve protein değeri çok yüksek olduğu için yarış atları ile yurt içindeki 80 ile gönderiyoruz. Bu sezon üretimimiz ve verimimiz çok iyi durumda. Bu yıl yine inşallah 5 biçim ile ortalama 1,5 milyon tonun üzerinde üretim yapacağız. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı olarak yonca üreticilerine dekarda 90 TL destek veriyoruz. Bu desteklerle üretimi daha da arttırmayı hedefliyoruz. Şu an da 1,5 milyon ton üretimi 2 milyon tona çıkarmayı hedefliyoruz. Burada yaş yonca 1,5 milyon ton kuru ot olarak ise 400 ile 450 tona denk gelmektedir. İlk biçimde verim ve kalite çok güzel, yonca üretiminde ise Türkiye ikincisiyiz, amacımız ise Türkiye birincisi olmak. Yonca üretiminde zaten markayız bir de birinci olursak verimimiz daha da artacak.”
300 MİLYON GELİR ELDE EDİLİYOR
Yenikent beldesinde 15 yıldır yonca üreten Aydemir Ölmez ise, ‘Bu ürettiğimiz yoncayı iç piyasada her yere gönderiyoruz. Bu yıl sıcak hava dolayısıyla biraz erken yetişti. Birinci biçim olmasına rağmen, verimimiz çok iyi durumda. Bu yoncaya tüm Türkiye’deki çiftliklerden talep var. Bu sezon iç piyasaya yetecek kadar yoncamız var. Şehrimizde yoncamızın protein değeri ortalama 18 ile 20 değerinde geliyor. Beldemizin nüfusu 5 bin kişiyi geçti ve tüm belde bu işten geçimini sağlıyor. Bu sezonda verim ile kalitesi de oldukça iyi durumda. Bu yoncadan yıllık ortalama Aksaray’a 300 milyon lira gelir elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yonca hasadı tarlasının dron görüntüsü
-Traktör ile yonca hasadı yapılarken dron görüntüsü
-Tarlada çiftçiler ile Tarım Orman İl Müdürü Bülent Saklav’ın incelemesi  
-Tarım Orman İl Müdürü Bülent Saklav’ın açıklaması
-Çiftçi Aydemir Ölmez’in açıklaması
-Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

=============================================

5) GÜMÜŞHANELİ ÇİFTÇİLERDEN YAĞMUR DUASI
 
GÜMÜŞHANE’nin Kelkit ilçesinde su kaynaklarının kuruması nedeniyle ekinlerini sulayamayan çiftçiler, protokolün de katılımı ile yağmur duası yaptı.
Kelkit ilçesi Karaçayır Mahallesi’nde kuraklık nedeniyle ekinlerini sulamayan çiftçiler, yağmur duasına çıktı. Kaymakam Aziz Onur Aydın, Belediye Başkanı Aziz Nas ile çiftçiler, tarlada toplanarak dua etti. Karaçayır Mahalle Muhtarı Bilal Gündüz, kuraklık nedeniyle kaynak sularının bittiğini ve hayvanların içecek suyunun kalmadığını söyledi. Gündüz, “Yağmur yağmadığı için kuraklık oldu. Biz de yağmur duasına çıktık. Bu sene ne yağmur yağdı ne kar yağdı çiftçimiz çok mağdur. Şu anda kuraklık nedeniyle bütün ekinlerimiz bitme noktasına geldi, kaynak suları bitti, hayvanların içecek suyu kalmadı. Yağmur duasına çıktık, hocalarımız burada. Pancar bitmedi, mısır bitmedi hiçbir şey kalmadı, yağmuru bekliyoruz. Ben 64 yaşındayım bu zamana kadar hiç böyle bir kuraklık görmedim” dedi.
‘DAHA ÖNCE BÖYLE KURAKLIK GÖRMEDİM’
Uzun yıllardır tarımla ilgilendiğini söyleyen çiftçi Mustafa Kılıç, “Arpa buğday ve mısır ekiyorum. Bu sene kuraklık çok, ektiğimiz mahsuller hep kurudu. Verim alamıyoruz. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık, ilk defa görüyorum, inşallah Allah bize yağmur verir. Yağmur duası ile birlikte temennimiz yağmurun yağması. Kelkit tarım açısından çok önemli bir bölgede yer alıyor, burada ekin olmayınca çevre iller de mağduriyet yaşıyor. Eğer yağmur yağmazsa tarım açısından sonuçları vahim olur” diye konuştu.
Mehmet Meral de Kelkit’te seferberlik döneminden bu yana böyle bir kuraklık görmediğini belirterek, “Ben daha önce böyle bir kuraklık görmedim, seferberlik zamanında en son böyle bir kuraklık gördük. Burada arpa mısır ekiliyor ama bu sene kıtlık çok, sıkıntı çok. Devlet eğer bir çaresini bulursa bu sorun çözülür, onun dışında yapabileceğimiz tek şey yağmur duası. Eğer yağmazsa da ekin biçilmez burada” ifadelerini kullandı.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Dua görüntüleri
-Çiftçi konuşmaları
-Detaylar

Haber: Sinan UÇAR – Kamera: Uğur AYDIN(KELKİT),(Gümüşhane) 

==============================================

6) MAHALLELİDEN HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI KAMERALI ÖNLEM
 
KAYSERİ’nin Yeşilhisar ilçesi Gülbayır Mahallesi halkı, son dönemde artan hırsızlık olaylarına karşı kameralı önlem aldı.
Gülbayır Mahallesi’nde oturanlar son dönemde artan hırsızlık olaylarına karşı güvenlik kamerası kurulması talebinde bulundu. Muhtar Ümit Karaca, mahalleli ve bölgede evleri olan gurbetçilerin desteğiyle 8 ayrı noktaya güvenlik kamerası yerleştirildi. 413 nüfuslu mahalle, kameralar ile 24 saat izlenmeye başlandı.
Muhtar Ümit Karaca, güvenlik kamerası taktırarak rahatladıklarını belirterek, “Mahallemizde hırsızlık olayları oluyordu. Gurbetçi vatandaşların evlerine girmeye çalışıyorlardı. Onun için böyle bir düşüncemiz oldu. Gurbetçi hemşehrilerimiz ve mahalle halkımızın desteğiyle bu kameraları taktırdık. Mahallemizde hırsızlıklar son günlerde epey çoğalmıştı. Bu kamerayı taktıralı bir hafta oldu. Bu süreçte hiçbir hırsızlık olayı olmadı. Bu kameraların çok faydası olduö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Mahalle Muhtarı Ümit Karaca’nın kameraları göstermesi
-Ümit Kartaca ile röportaj
-Genel detay

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN-Metin DEĞİRMENCİ/ KAYSERİ,(DHA)

==============================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!