Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DUYGU DELEN’İN TAHLİYE EDİLEN ERKEK ARKADAŞI YENİDEN TUTUKLANDI  

GAZİANTEP’te, Duygu Delen’in (17) balkondan düşüp öldüğü olaya ilişkin tutuklu yargılanırken geçen hafta ‘ev hapsi’ şartıyla tahliye edilen erkek arkadaşı Mehmet Kaplan (21), başsavcılığın itirazının ardından yeniden gözaltına alındı. Kaplan’ın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği ve mahkeme kararının yüzüne okunmasının ardından cezaevine teslim edileceği belirtildi.
Batıkent Mahallesi’nde, geçen yıl 13 Ağustos’ta meydana gelen olayda Duygu Delen, 5 katlı apartmanın 4’üncü katındaki erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın evinin balkonundan düşüp yaşamını yitirdi. Mehmet Kaplan, tartıştığı kız arkadaşının intihar ettiğini ileri sürdü. Duygu Delen’in cinayete kurban gittiği iddiası üzerine gözaltına alınan Mehmet Kaplan, ‘kasten öldürme’, ‘cinsel istismar’, ‘yağma’ ve ‘hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı ve hakkında, ‘ağırlaştırılmış müebbet’ ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 10 aydır tutuklu bulunan Mehmet Kaplan, devam eden davanın 16 Haziran’da görülen 4’üncü duruşmasında, mahkeme heyeti tarafından ‘ev hapsi’ şartıyla tahliye edildi.
BAŞSAVCILIĞIN İTİRAZI KABUL EDİLDİ
Kamuoyunda tepkiye yol açan tahliye kararına; aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen pazartesi günü ise Duygu Delen’in ailesi itirazda bulundu. İtirazları değerlendiren üst mahkeme olan 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, dün akşam saatlerinde mevcut delil durumu ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, Mehmet Kaplan’ın tekrar tutuklanmasına yönelik karar verdi.
YENİDEN GÖZALTINA ALINDI
Kararın tebliğ edilmesinin ardından harekete geçen İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Kaplan’ı ‘ev hapsi’ için bildirdiği adreste yeniden gözaltına aldı. Geceyi emniyette geçiren Kaplan’ın bugün adliyeye sevk edileceği ve mahkemenin verdiği ‘yakalama, tutuklama’ kararının yüzüne okunmasının ardından cezaevine teslim edileceği belirtildi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Gaziantep’te, Duygu Delen’in balkondan düşüp, öldüğü olaya ilişkin tutuklu yargılanırken, ev hapsi şartıyla tahliye edilen erkek arkadaşı Mehmet Kaplan, başsavcılığın itirazıyla yeniden gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede çıkarıldığı 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce karar yüzüne okundu. Mehmet Kaplan, tekrar tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü
————————
-Arşiv görüntüler 
-Adliye (Aktuel) 

Hasan KIRMIZITAŞ-GAZİANTEP/DHA

=====================================================

EMEKLİ PROFESÖR, KALP KRİZİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Reklam Alanı

ESKİŞEHİR’de Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde görev yaparken bir süre önce emekli olan Prof. Dr. Tahir Karasu (71), bahçeye ve otoparka diktiği ağaçların bakımını yapmak için geldiği kampüste, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde görev yaparken emekli olan Prof. Dr. Tahir Karasu, daha önce okulun bahçesi ve otoparkına diktiği ağaçların bakımını yaptı. Yakınlarını arayıp, Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde olduğunu ve kendisini iyi hissetmediği için hastaneye gideceğini söyleyen Prof. Dr. Karasu, 26 PY 348 plakalı otomobiline binmek için otoparka gittiği sırada yere yığıldı. Telefonla bilgi verdiği yakınlarının ihbarı üzerine otoparka gelen sağlık ekipleri, Karasu’nun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi. Savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Karasu’nun cenazesi Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Prof. Dr. Tahir Karasu’nun cenazesinin, Eskişehir’in Alpu ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Fakülte otoparkı
-Polis ekipleri
-Çekilen güvenlik şeridi
-Polisin incelemesi
-Otoparktan görüntüler
-Tahir Karasu fotoğrafı
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

=====================================================

BAHÇE DUVARI NEDENİYLE TARTIŞTIĞI KOMŞUSUNU ÖLDÜRDÜ (EK)
CİNAYET ANI KAMERADA

Bursa’da, Nizamettin Güngörmüş’ün bahçe duvarı nedeniyle tartıştığı komşusu Tuna T. tarafından tüfekle vurularak, öldürüldüğü anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülere Güngörmüş’ün elinde tüfek olan Tuna T.’den kaçtığı, şüphelinin Güngörmüş’ü yakalayıp ateş ettiği, Güngörmüş’ün yere düştüğü ve şüphelinin tüfeğin namlu kısmıyla Güngörmüş’ün kafasına vurduğu anlar yansıdı.

Görüntü Dökümü:
—————————
-Cinayet anı güvenlik kamera görüntüsü
Haber: Kazım BULUT-Kamera:GEMLİK (Bursa), (DHA)

=====================================================

KAZADA YAŞAMINI YİTİREN POLİS MEMURU TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

SİİRT’in Eruh ilçesindeiki otomobilin çarpıştığı kazada yaşamını yitiren polis memuru Mustafa Demircioğlu (31), düzenlenen törenle memleketi Adana’ya uğurlandı. Kaza, dün gece saatlerinde Eruh ilçesine bağlı Bayramlı köyü mevkisinde meydana geldi. Eruh İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Demircioğlu yönetimindeki 01 ABL 652 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Yemlihan Teğin yönetimindeki 34 DCM 576 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada, polis memuru Demircioğlu ile Yemlihan Teğin ve yanındaki Azat Teğin yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye sevk edilen ambulansla yaralılar, ambulansla Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan polis memuru Mustafa Demircioğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis memuru Mustafa Demircioğlu için Siirt Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenlendi. Vali Osman Hacıbektaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, polis memurları ve çok sayıda kişinin katıldığı törende, okunan duanın ardından polis memuru Mustafa Demircioğlu’nun cenazesi toprağa verilmek üzere Adana’ya uğurlandı.

Görüntü Dökümü
————
-Kazanın meydana geldi
-Polis memurunun kaza yaptığı araç
-Vefat eden polis memurunun siren sesleri ile getirilmesi
-Tören alanına getirilen polis memuru
-Törene katılan heyet
-Polis memurunun memleketine uğurlanması
-Genel ve Detay
Haber ve Kamera: Mehmet Yücel DURAK SİİRT, (DHA) 

=========================================

30 ADET NARENCİYE AĞACI KÜL OLDU

MERSİN’in Tarsus ilçesinde meydana gelen yangında 30 adet narenciye ağacı kül okurken yaklaşık 5 dönüm kargılık alan ise kullanılamaz hale geldi. 
İlçeye bağlı Bağlar mahallesi otoyol bağlantı noktasına yakın kargılık ve kuru alanda başlayan yangın Barış B.’ye ait narenciye bahçesine sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın fazla büyümeden söndürülürken 30 adet yetişmiş narenciye ağacı ile 5 dönüme yakın kargılık alan kullanılamaz hale geldi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü
—————————-
-Yangından görüntü
Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)

=======================================

KORAY’A ÇARPARAK ÖLÜMÜNE YOL AÇAN SÜRÜCÜ KUSURLU BULUNDU

MERSİN’de, okul çıkışında yaya geçidinden geçen Koray Tekin Turhan’a (8) otomobiliyle çarpıp ölümüne neden olan Zühal G. (45), bilirkişi raporunda ‘Yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmekte olan yayaya ilk geçiş hakkını vermemek ve uyarı levhalarına uymamaktan’ kusurlu bulundu. Zühal G.’nin tutuklandıktan 15 gün sonra serbest bırakılmasına tepki gösteren anne Mehtap Tekin Turhan, “Ben adalet istiyorum, adalete güveniyorum” dedi.

Mehtap ve Kaan Tekin Turhan çiftinin oğulları Koray, 22 Mart’ta okul çıkışında Zühal G. yönetimindeki 33 TN 880 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Koray Tekin Turhan, bir gün sonra yaşamını yitirdi. Kazanın ardından tutuklanan Zühal G. hakkında, 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede Zühal G.’nin, yaya geçidine yaklaştığında durmadığı ve yayalara yol vermediği belirtildi.
Mersin 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde kazadan 15 gün sonra görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Zühal G., güneşin gözünü alması nedeniyle kazanın yaşandığını ileri sürerek, “30 yıldır araç kullanırım, ilk defa kaza yapıyorum. Bu kazanın sonuçları çok ağır oldu. Ben normalde çok dikkatli sürücüyüm. Olay anında karşıdan gelen güneş gözümü alınca, yaya geçidini ve trafik levhalarını görmedim. Frene bastım ama duramadım, bir anda oldu. Olaydan dolayı çok üzgünüm, çok pişmanım” dedi. Zühal G., tahliye edilerek duruşma ertelendi. 
‘BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI’
Davanın yarın görülecek olan duruşma öncesi kazanın bilirkişi raporu çıktı. Raporda Zühal G., ‘Yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmekte olan yayaya ilk geçiş hakkını vermemek ve uyarı levhalarına uymamaktan’ kusurlu, yaşamını yitiren Koray ise kusursuz bulundu.
‘3 AYDIR GÖZÜME UYKU GİRMİYOR’
Sanık Zühal G.’nin tutuklandıktan 15 gün sonra serbest bırakılmasına tepki gösteren anne Mehtap Tekin Turhan, “Bu acının bir tarifi yok. Her geçen gün daha da artıyor. Yokluğuna alışmak, kaybının bu şekilde olması bizi her geçen gün daha da yıkıyor. Çok neşeli bir çocuktu, ölümü bu şekilde hak etmiyordu. Bu bir kaza değil. O gün oğlumu gülerek bıraktım akşam kaybını yaşadım. Adil bir yargılama olmasını istiyorum. O günden bu yana acılarla uyuyup acılarla uyanıyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.
‘OLASI KAST YÖNÜNDEN CEZALANDIRILMALI’
Bilirkişi raporunda Zühal G.’nin tamamen kusurlu bulunduğunu belirten ailenin avukatı Bedi Uygun, “Dosya içindeki iddianame ‘taksirle ölüme neden olma’ yönünden bir değerlendirmede bulunmuştu, ancak suçun olası kast yönünden değerlendirilmesi gerekiyor. Sanığın bu yönden cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
—————————-
-Kaza anı güvenlik kamera görüntüsü
-Koray Tekin Turhan’ın bisiklet sürerken görüntüsü
-Koray Tekin Turhan’ın şiir okurken görüntüsü
-Turhan ailesi ve avukat görüşmesi
-Anne Mehtap Tekin Turhan ile röp.
-Ailenin avukatı Bedi Uygun ile röp.
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=========================================

EN AZ VAKA GÖRÜLEN OSMANİYE’DE DENETİMLER SÜRÜYOR

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında, 100 bin kişide 6.20 vaka sayısı ile nüfusa oranla en az vakanın görüldüğü Osmaniye’de denetimler sürüyor. Vali Erdinç Yılmaz, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Mücadelemizi, koronavirüs vaka sayısını sıfırlayana kadar, tamamen bitirene kadar sürdüreceğiz” dedi.
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık ile denetim yaptı. Halkı ve esnafı kurallara uymaları konusunda uyaran ve tedbirlerin gevşetilmemesini isteyen Vali Yılmaz, Osmaniye’nin en az koronavirüs vakası bulunan il olduğunu söyledi.
‘SIFIRLAYANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM’
Hindistan’da ortaya çıkan, ‘delta’ varyantı virüsünün çok daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken ve tedbirlerin asla gevşetilmemesi gerektiğini söyleyen Vali Yılmaz, “İnşallah sıfırlayana, bitirene kadar devam edeceğiz. Dün yayınlanan koronavirüs tablosuna göre Türkiye’de en iyi iller sıralamasında 1’inci sırada yer aldık ve tabii ki çok mutlu olduk. Bu başarıyı Osmaniyeli hemşehrilerim ile elde ettik. İnşallah hep birlikte bu başarıyı sürdürmeliyiz. Asla kuralları gevşetmeye gelmez. Çok çabuk yayılabilen tehlikeli bir virüs ve bunu hepimiz biliyoruz. Hamdolsun Osmaniye olarak bu mücadelede çok iyiyiz. Sırası gelen vatandaşlarımızın aşı olmalarını önemle hatırlatmak istiyorum” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz, bu mücadelede başarının elde edilmesine katkı sağlayan başta sağlık çalışanları olmak üzere, emniyet ve jandarma teşkilatına, kamu çalışanlarına ve destek olan tüm Osmaniyelilere teşekkür etti.

Görüntü dökümü
—————————
-Vali Erdinç Yılmaz’ın denetim yapması 
-Vali Yılmaz’ın vatandaşlara uyarılarda bulunması
-Denetimlerden detay görüntüler
-Vali Yılmaz’ın konuşması
Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)  

======================================

VAKA SAYISINDA 5’İNCİ SIRADAKİ RİZE’DE ‘REHAVET’ ETKİSİ
 
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı güncel koronavirüs risk haritasında, en çok vaka görülen iller arasında 96,99’luk oranla 5’inci sırada yer alan Rize’de vaka sayısı, yeniden yükselişe geçti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kazım Şahin, geçen haftaya göre yüzde 21,01’lik artış gözlenen kentte vaka düşüşünün, rehavete yol açtığını ve bu nedenle yükseliş olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanı Koca’nın illere göre açıkladığı, 5-11 Haziran haftasının koronavirüs risk haritasında Rize’nin 100 bin kişide 80,15 olan vaka sayısı, 12-18 Haziran haftasının güncel haritasında 96,99’a yükseldi. Kent, güncel haritada en çok vaka görülen iller arasında 5’inci sırada yer aldı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de vaka sayısında 1’inci sırada yer alan Rize’de, geçen haftaya kıyasla yüzde 21,01’lik artış gözlendi. İlde artan vaka sayılarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin, önce yaşanan vaka düşüşünün, halk arasında rehavete yol açtığını ve bu nedenle vakaların yükseldiğini belirterek, herkesi uyardı.
‘VAKALAR DÜŞENE KADAR DAHA FAZLA GAYRET’
Salgın tedbirlerine uyulması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Şahin, “Daha önce bizle beraber vaka sayılarında çok artış olan Doğu Karadeniz’deki iller belli bir düşüş yakaladılar. Biz çayla beraber vaka sayılarında bir artış olacağını daha önceleri belirtmiştik. Birinci sürgün çay kesimi tamamlandı. Bu arada vaka sayıları düştüğü için vatandaşlar rehavete kapıldı. Yaşanan bu rehavet döneminde insanlar cenaze ve düğün törenlerine katılımı arttırdılar. Kısıtlamaların da yavaş yavaş kaldırılması ile beraber ilde de bir turizm hareketliliği başladı. İlde çok sayıda yabancı plakalı araç görmek mümkün. Bütün bunlar yeni vakaların olmasına bir sebep ve vaka düşüşünün önüne engel olarak çıkıyor. İnsanların gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Maske mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeye devam edeceğiz, aşılamaya randevumuz geldiğinde mutlaka gideceğiz. Hem Rize’de hem Türkiye’de vaka sayıları belli bir oranın altına düşene kadar azami gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.
‘BANA BİR ŞEY OLMAZ, MODUNDALAR’
Kentte yaşayan Meryem Beyazal da “Vatandaş dikkatli davranmadığı için vakalar artıyor. ‘Bana bir şey olmaz, diğerleri tedbir alsın’ modundayız. O yüzden vakaların eksileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.
Veysel Zehir de “Aşı olmamız gerekiyor. Ben 30 yaşında aşı oldum, 60 yaşında şu an aşı olmayan insanlar var. Sonuçlarını da sevdiklerimizi kaybederek ödüyoruz. Hep beraber kurallara uyuyacağız ve bu hastalığı atlatacağı” dedi.
Ahmet Yeniay ise “Bizim burada cenazelere çok önem veriliyor. İnsanlar bu hastalık sürecinde de cenazelere gitmeye devam ediyorlar. Cenaze yakınlarına da sarılmaktan geri durmuyorlar. Bu artışların sebeplerinden biri bu olabilir. Çay dolayısıyla da ilde önemli bir nüfus yoğunluğu var. Akrabalar arası ziyaretlerde maalesef artış oluyor” diye konuştu.  

Görüntü dökümü
————————
-Sokak detayları
-Vatandaşlardan detaylar
-Doç. dr. Kazım Şahin röportaj
-Vatandaş röportajı
HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:EMİRHAN PEHLİVAN/RİZE-DHA
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!