DHA YURT BÜLTENİ – 7

dha-yurt-bulteni-7-HCaJYpnH.jpg

1) İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN ‘BEBEĞE KORONAVİRÜS AŞISI’ İDDİASINA SORUŞTURMA
 
İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı, bir bebeğe yanlışlıkla korona aşısı yapıldığı iddiası üzerine sorumlu kişiler hakkında ‘taksirle yaralamaya sebebiyet verme’ soruşturması başlatıldığını duyurdu.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün, geçen günlerde bebeğe yanlışlıkla korona aşısı yapıldığını söylemesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sorumlu kişiler hakkında ‘taksirle yaralamaya sebebiyet verme’ soruşturması başlatıldığı açıklandı.

Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)- 

===============================================

2) HAFİF TİCARİ ARACIN ÇARPTIĞI YAYA ÖLDÜ

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Hacı Ali Gürten, hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
Kaza, dün saat 20.30’da Çıplaklı Mahallesi Akdeniz Bulvarı TOKİ yerleşkesi yanındaki yolda meydana geldi. K.Ö.’nün kullandığı 07 EDZ 56 plakalı hafif ticari araç, yolun karşısına geçmeye çalışan Hacı Ali Gürten’e (63) çarptı. Aracın çarpması sonucu Gürten yaklaşık 15 metre savrularak asfalt zemine düştü. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede, Gürten’in hayatını kaybettiği belirlendi. Gürten’in cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hafif ticari araç sürücüsü K.Ö. ise İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yoldan ve çarpan araç ile cesetten farklı görüntüler
– Üst geçit ile cesetten görüntü
– Polis ekipleri cesedin yüzüne bakarken
– Ceset torbası ile taşınırken
– Detay

HABER-KAMERA: Veli KÖKEN/ DÖŞEMEALTI,(Antalya)(DHA) – 

===============================================

3) TUĞBA’YI ÖLDÜREN EŞİ: SÖZLERİNDEN GURURUM İNCİNDİ
 
ADANA’da, 13 yıllık eşi Tuğba Dursun’u (38), çocuğunun gözü önünde 5 bıçak darbesiyle öldüren Burhan Dursun (36), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dursun, ifadesinde, “Tuğba, ‘Sen bize bakamıyorsan, ben bize bakacak birisini bulurum’ dedi. Gururum incindi” diye konuştu.
Olay, 22 Eylül’de, saat 10.00 sıralarında Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi’nde meydana geldi. Burhan Dursun, 3 çocuk annesi eşi Tuğba Dursun ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Burhan Dursun, mutfaktan aldığı bıçakla, yatakta yatan eşini, 3 yaşındaki oğlunun gözü önünde bıçakladı. Boğazına 2, karnına 2 ve eline de 1 bıçak darbesi alan Tuğba Dursun, kanlar içinde yataktan düşerken, Burhan Dursun ise evdeki iki çocuğunu alıp evden kaçtı. Ablası Nimet K.’nin (42) Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’ndeki evine giden Burhan Dursun, çocuklarını bırakıp, “Hakkını helal et” dedi. Durumdan şüphelenen Nimet K.’nin ihbarı üzerine eve gelen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Burhan Dursun’u gözaltına aldı. Dursun’dan alınan anahtarla kapıyı açıp eve giren sağlık görevlilerinin kontrolünde Tuğba Dursun’un hayatını kaybettiği belirlendi. Adli Tıp Kurumu’nun morgundaki otopsisinin ardından ailesince cenazesi alınan Tuğba Dursun, toprağa verildi.
Emniyete götürülen Burhan Dursun ifadesinde, eşiyle 10 yıldır geçimsizlik yaşadıklarını, sürekli kavga edip barıştıklarını anlattı. Son 5 yıldır ise eşinin kendisine hakaret edip, onur kırıcı sözler söylediğini öne süren Dursun, “Tuğba, ben işteyken bakım yapar, ben geldiğimde ise kendisine hiç bakmazdı. Gece vardiyasında çalışırken sürekli WhatsApp’ta çevrim içi olduğunu görürdüm. Sürekli cep telefonuyla uğraşır, başkalarıyla konuşurdu” dedi.
‘KAÇ KEZ BIÇAKLADIĞIMI HATIRLAMIYORUM’
Öldürdüğü eşinin dişinin ağrıdığını ve doktora ödeyecekleri parayı denkleştirmeye çalıştığını anlatan Burhan Dursun, “Tuğba, ‘Sen bize bakamıyorsan, ben bize bakacak birisini bulurum’ dedi. Gururum incindi. Mutfağa giderek bıçak aldım ve yatak odasına döndüm. Daha sonra yatakta uzanan eşimin boğazından, karnından ve elinden bıçakladım. Bıçağı kaç kere vurduğumu hatırlamıyorum. Oğlum bana ‘Baba’ diye seslenince kendime geldim ve durdum. Bir anlık öfkeyle cinayet işledim. Çok pişmanım” diye konuştu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Burhan Dursun, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Zanlının adli tıp biriminde görüntüleri
*ARŞİV*
– Ölen kadının annesi Rukiye Çermikli’nin ağıt yakması 
– Rukiye Çermikli’nin konuşmaları
– Ablasının konuşması
– Olay yerinden genel ve detay görüntüler
– Ölen kadının sağlık fotoğrafı
Haber:Anıl ATAR-Kamera: Can ÇELİK/ADANA, (DHA) 

===============================================

4) MERSİN’DE ‘KAÇAK SİGARA’ OPERASYONU: 4 GÖZALTI

MERSİN’de düzenlenen operasyonda 3 bin 481 paket kaçak sigara ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Toroslar, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde kaçakçılık yaptığı iddiasıyla şüphelilerin adreslerine operasyon düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin sevkiyat için kullandıkları araçların gizli bölmelerinde tütün tespit köpeğinin yardımı ile arama yapan jandarma 3 bin 481 paket kaçak sigara, 10 bin bandrolsüz boş makaron ve bin dolu makaron ele geçirdi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ekiplerin operasyona çıkması
-Ekiplerin evlerde arama yapması
-Ekiplerin araçlarda arama yapması
-Ele geçirilen maddeler
-Şüphelilerin gözaltına alınması

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

===============================================

 

Exit mobile version