DHA YURT BÜLTENİ- 7 

dha-yurt-bulteni-7-ZYRu4eXI.jpg

 

Karadeniz’de kar esareti; 458 köy yolu kapandı

DOĞU Karadeniz’in yüksek kesimleri, kar yağışıyla beyaza büründü. Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta, kardan kapanan 458 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler, çalışma başlattı.

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde etkisini gösteren soğuk havayla birlikte kar yağışı başladı. Yağışla birlikte bölgedeki çam ağaçları ve çayırlar, beyaz örtüyle kaplandı. Karadeniz’de kışın zorlu yaşamın sürdüğü bazı yayla ve köylerde de güzel manzaralar oluştu. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde bazı köy ve mahallelerde kapanan yollar için belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, teyakkuza geçiyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta karla mücadele ekipleri, kar ve tipi nedeniyle kapanan yolları ulaşıma açmak için de yoğun çalışma yürütüyor. Kar yağışı nedeniyle bölge illerinin yükseklerinde toplam 458 köy yolu, ulaşıma kapandı. Özel İdare, Karayolları ve belediye ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları açmak için başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yoğun mesai harcayıp, kar kalınlığının yüksek kesi    mlerde yer yer 40 santimetreye ulaştığı yolları açarak, vatandaşı kar esaretinden kurtarmaya çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Bölge illeri iş makineleri kar temizleme çalışmaları
-Arşiv kar drone görüntüleri
HABER KAMERA: TRABZON, (DHA)-

=====================

Uzungöl beyaza büründü, seyrine doyumsuz görüntüler oluştu
 
TRABZON’da dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl, yağan karla beyaza büründü, kartpostallık görüntüler oluştu. 

Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, denizden 1250 metre yükseklikte yer alan doğa harikası turizm merkezi Uzungöl yağan karla beyaza büründü. Çam ağaçları ile çevrili gölde seyirlik manzaralar oluştu. Göl kıyısında yürüyüş yapan turistler, karın ve doğanın keyfini çıkardı. 

Esnaf Uğur Kırbıyık, “Uzungöl’e yağan kar sonrası birçok ziyaretçi bu güzelliği görmeye geldi. Uzungöl zaten güzeldi kar yağışının ardından bambaşka bir güzelliğe büründü” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Uzungöl’de kar manzarası
-Ziyaretçi görüntüleri
-Muhabir anonsu (Aleyna KESKİN)
-Detaylar
HABER KAMERA: Selçuk BAŞAR-Aleyna KESKİN/ÇAYKARA (Trabzon), (DHA)-

=====================

Bolu Dağı’nda kar durdu, ulaşım rahatladı
 
BOLU Dağı’nın TEM ve D-100 Karayolu geçişlerinde 3 gündür aralıksız süren kar yağışının durmasıyla ulaşım rahatladı, trafik normale döndü.

Kentte, cuma gecesi başlayan yoğun kar yağışı, bu sabah etkisini kaybetti. Bolu Dağı’nın TEM ve D-100 Karayolu geçişlerinde, kar yağışının kesilmesiyle ulaşım rahatladı. Karayolları ekipleri, özellikle yol kenarlarında biriken kar yığınlarını temizleyerek tüm şeritleri ulaşıma açık hale getirdi. Kar yağışı nedeniyle en fazla sorun yaşanan D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı geçişinde ulaşım normale döndü. Araçlar, tamamen açılan yollardan rahatlıkla ilerledi. Ayrıca yolda oluşabilecek buzlanmaya karşı tuzlama çalışması da yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yoldan görüntüler
-Araç geçişleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=====================

Afyonkarahisar’da çocukların kar sevinci

AFYONKARAHİSAR’da kar yağışı etkisini gösterirken, bunu fırsat bilen çocuklar, sokak iznini karda oynayarak geçirdi.
Afyonkarahisar’da etkili olan kar yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Zaman zaman lapa lapa yağan kar, kent merkezindeki çatıları, cadde ve sokakları kapladı. Kentin işlek caddelerinde kar erirken, Zafer Meydanı’nda ve kaldırımlarda biriken kar da Afyonkarahisar Belediyesi’nin temizlik ekiplerince temizlendi.
Kent merkezindeki kar yağışı özellikle çocukları sevindirdi. Sokağa çıkmaya izinli oldukları saatlerde mahalle aralarında bazı çocuklar kar topu oynadı, bazıları da ellerine aldıkları poşetleri kızak yapıp karda kaymaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Mahalle arası detay
– Afyonkarahisar Ankara Çevre Yolu üzeri detay 
– Zafer Meydanı’ndan kar temizleme çalışması 
– Anıt Park detay
– Çocuklar karda kayarken detay
– Karda yürüyen kedi detay
– Merdivenleri süpüren temizlik görevlisi detay
– Ara sokakla detay 
HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Exit mobile version