Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

17 yaşındaki kızın su şişesiyle sağlık çalışanını yaraladığı anlar kamerada (2)

Samsun’da annesiyle birlikte geldiği hastanede, tartıştığı sağlık çalışanı Nurhan Y.’yi su şişesiyle başına vurup darbeden Edanur Ç. (17), işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli adliye girişinde yüzünü montuyla kapatmaya çalıştı. 

Görüntü Dökümü:
———–
– Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi
– Emniyet ve adliyeden detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

=================================

Tekerlekli sandalyeyi tekmeleyip hakaret eden komşuya ceza

Reklam Alanı

Antalya’da, bedensel engelli Hadiye Günaydın’ın (51) bina girişine koyduğu tekerlekli sandalyelerini tekmeleyip, hakaret ve tehditler savuran komşusu M.D., 5 ay hapis ve 1740 TL para cezasına çarptırıldı.

Olay, Konyaaltı ilçesi Gürsu Mahallesi’nde, 3 Aralık 2017 günü saat 02.00’de meydana geldi. Bedensel engelli Hadiye Günaydın, biri manuel diğeri akülü tekerlekli sandalyesini kiracı olarak yaşadığı binanın girişine bıraktı. Ancak komşusu M.D., geçişleri engellediği iddiasıyla tekerlekli sandalyeleri tekmeleyip sürükledi. M.D., hakaret edip, tehditler savurduğu Hadiye Günaydın’ın evden çıkarılması için de uğraştı.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ AVUKATI OLDU
Hadiye Günaydın, avukatlığını üstlenen Antalya eski İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan aracılığıyla M.D. hakkında ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçundan dava açtı. Antalya 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, M.D, ‘tehdit’ suçundan 6 ay hapis cezası aldı. Bu ceza 5 aya indirilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme ayrıca sanığın 5 yıl boyunca denetim altında bulundurulmasına karar verdi ve ‘haraket’ suçundan da 1740 TL para cezasına çarptırdı.

Avukat Feyzullah Arslan, verilen cezanın farkındalık yaratılması açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “Toplumun her ferdi engellilerin engelini kaldırmaya, onlara engelsiz bir ortam sunmaya çalışsın. Herkesin bir engelli adayı olduğu akıldan çıkarılmasın” dedi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE
Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

======================

İnşaatta asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

SAKARYA’nın Hendek ilçesinde inşaatta asansör boşluğuna düşen Yusuf Başaran (66) yaşamını yitirdi. Yusuf Başaran’ın cansız bedeni inşaattan çıkarılırken yakınları sinir krizi geçirdi.

Olay öğle saatlerinde, Hendek Başpınar Mahallesi Ömer Bayraklıpaşa Caddesi’nde bulunan bir inşaatta meydana geldi. İnşaatta çalışan Yusuf Başaran dengesini kaybederek asansör boşluğuna düştü. Başaran’ın düştüğünü gören işçiler 112 Acile haber verdi. Olay yerine itfaiye ve 112 Acil ekipleri gelirken, sağlık ekibi Başaran’ın öldüğünü belirledi. Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Başaran’ın cenazesi itfaiye ekipleri tarafından asansör boşluğundan çıkarıldı. Başaran’ın cenazesi morga götürülürken inşaatın önünde bulunan yakınları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Olay yeri detay
Ekiplerin inşaat girmesi
Cansız bedenin inşaattan çıkarılması
Yusuf Başaran’ın yakınlarının sinir krizi geçirmesi
Cenaze aracının olay yerinden ayrılması
HABER-KAMERA: Mehmet KAVİS/HENDEK (Sakarya), (DHA)

======================

Görme engelli eşi ve 3 çocuğunun bakımını üstlenen baba yardım bekliyor
 
SAMSUN’da yaşayan Ferhat Kılıç, eşinin görme engeli nedeniyle 3 yaşındaki ikizleri ve 8 yaşındaki oğullarının bakımını kendisinin üstlendiğini söyledi. Aldıkları engelli bakım ücreti ile geçinmeye çalıştıklarını ifade eden Kılıç, yardım beklediklerini belirtti.

Canik ilçesinde yaşayan 18 yıllık evli görme engelli olan Cemile (40) ile eşi Ferhat Kılıç (42), maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler yaşıyor. 3 yaşından itibaren iltihaplı eklem romatizması hastalığı tedavisi gören Cemile Kılıç, 12 yaşındayken sağ gözünü, 28 yaşında da sol gözünün görme yetisini kaybetti. Son 7 yılda Cemile Kılıç’a 3 defa kornea nakli yapıldı. Nakillerden hemen sonra görmede iyileşme yaşandı, ancak sonrasında tekrar görme kaybı oluştu. Enes (8), Eray (3) ve Eren (3) üç çocukları bulunan Kılıç ailesi aldıkları bin 600 liralık engelli bakım ücreti ile geçinmeye çalışıyor. Görme engelli eşi ve 3 çocuğunun bakımını üstlenen Ferhat Kılıç, bu nedenle çalışamadığını söyledi.

Eşinin ve gözlerinden rahatsız olan büyük oğlunun tedavisi için bankalardan kredi aldığını, ancak çalışamadığı için borçlarını ödeyemediğini söyleyen Ferhat Kılıç, “Eşim ilk kornea naklini 2012’de oldu. İyileşir diye çok bekledik ama düzelmedi. 3 tane çocuğum var işe gidemiyorum. Önceden plastik topluyordum. Şimdi koronavirüs nedeniyle onu da yapamıyorum. Evim kira. Bin lira kredi borcum var. Ben sağlığı yerinde bir insanım ama çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Eşimin ve çocuklarımın bakımını ben yapıyorum. Eşimin ve oğlumun tedavileri için de yardım istiyorum” diye konuştu.

Cemile Kılıç ise 3 defa kornea nakli olduğunu ancak tedaviye devam edemediği için tekrar durumunun kötüye gittiğini ifade ederek, “Ayda bir Ankara’ya gitmem gerekiyor tedavi için ancak ben en son 6 ay önce gidebildim. Maddi durumumuz iyi değil, tedavilerime devam edemiyorum. Eşim çalışamıyor, 3 tane çocuk var, evimiz kira. Büyük oğlumun sağ gözünün altında su toplanması oluyor, onun da ameliyat olması gerekiyor. Ameliyatını da yaptıramadık. Ben de şu an sadece ışığı ayırt edebiliyorum. Şu anda gücümüz yetmiyor. Belediye bize pişmiş yemek getiriyor onları yiyoruz. Ben biliyorum şansımı kaybettim ama umudumu hiç kaybetmedim” dedi.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Aileden detaylar
-Röportajlar
Haber-Kamera:Yaprak KOÇER-Miraç ŞENTÜRK/SAMSUN, (DHA)  

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!