Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Samsun’da 2 ticari takside, 9 göçmen yakalandı

SAMSUN’da, Afganistan uyruklu 9 kaçak göçmen, ticari taksi ile Ankara’dan Trabzon’a çalışmaya giderken yakalandı. Göçmenler, kişi başı 250 lira para verdiklerini anlatarak, “Orada çalışacaktık, ne iş olursa yapacaktıkö dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara yolu üzerinde şüphe üzerine peş peşe seyir halinde bulunan 06 T 5863 ve 06 T 2838 plakalı ticari taksileri durdurdu. Taksilerde araç sürücüleri K.K. (54) ve Ü.K. (24) ile birlikte kimliksiz olduğu belirlenen 9 göçmen yakalandı. Afganistan’dan Türkiye’ye kaçak yollarla geldikleri belirlenen ve Ankara’dan Trabzon’açalışmaya giden 9 göçmen, kontrol noktasına alındı. Göçmenlerden bazıları, “Ankara’dan Trabzon’a gidiyorduk, orda çalışacaktık, ne iş olursa yapacaktık. Trabzon’a gitmek için kişi başı 250 lira para verdik. Hepimiz Afganistan’dan Türkiye’ye geldik’ dedi.

Araç sürücüleri, K.K. ve Ü.K., ‘göçmen kanuna muhalefet suçundan’ gözaltına alınırken, 9 göçmen ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Göçmenlerden detaylar
-Göçmenlerin konuşması
-Detaylar
-Taksilerden detaylar
-Valizlerden detaylar
Haber-Kamera: Tayfur KARA, Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA) –

===============================

Reklam Alanı

Balkan Şampiyonu atlet, Antalya’da fenalaştı

Tokyo Olimpiyatları’na hazırlık için geldiği Antalya’da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Avrupa ve Balkan Şampiyonu atlet Elzan Bibic (22), tedavisinin ardından taburcu edildi.

Sırbistanlı orta ve uzun mesafe koşucusu Elzan Bibic, TOKYO Olimpiyatları’na hazırlık için geldiği Antalya’da antrenman sırasında fenalaşınca OFM Antalya Hastanesi’nde tedaviye alındı. Akut karın sendromu teşhisi ile tedaviye alınan Elzan Bibic, kendisini tedavi eden doktor ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.
Olimpiyatlara hazırlık için Antalya’nın çok uygun hava koşulları olduğunu, tavsiye üzerine geldiğini söyleyen Balkan Şampiyonu atlet Elzan Bibic, “Antrenmanlar sırasında aniden karın ağrım oldu. Hastaneye geldiğimde çok ağrım vardı. Doktorum Ufuk Şenköylü ilgilendi ve beni tedavi etti. Doktor ve hemşire ekibine çok teşekkür ederim” diye konuştu.  
TOKYO OLİMPİYATLARI’NA ANTALYA’DA HAZIRLANDI
Türkiye’ye ve Antalya’ya ilk kez geldiğini, Antalya’nın iklim ve insanını çok sevdiğini söyleyen Elzan Bibic, “Antalya’ya 20 Mart’ta TOKYO Olimpiyatları’na hazırlık için gelmiştim. Burada çok güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurdum. Antrenmanlarda Türk atletlerle de tanışma fırsatım oldu. Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Çok güzel bir ülke, çok beğendim” ifadelerini kullandı. 
SAĞLIK DURUMU İYİ
Balkan Şampiyonu atleti tedavi eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ufuk Şenköylü, hastanın akut karın ağrısı şikâyeti ile kendilerine başvurduğunu, gerekli tedavilerin yapılarak taburcu edildiğini söyledi. Op. Dr. Şenköylü, “Balkan Şampiyonu atlet kardeşimiz Elzan Bibic çalışmaları sırasında akut karın sendromları belirmesi üzerine hastanemize başvurdu. Biz de kendisine gerekli müdahaleleri yaptık. Uyguladığımız tedavi de gayet iyi gözüküyor. Şikâyetleri ortadan kalktı. Şu anda gayet iyi. İnanıyorum ki çok yakında çalışmalara başlayacak ve olimpiyatlarda ülkesi adına yarışmaya devam edecek” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– RÖP: Elzan Bibic ile servis yatağında röportaj (İNGİLİZCE- TÜRKÇE TERCÜMELİ)
– Op.Dr.Mehmet Ufuk Şenköylü muayene için odaya gelirken
– RÖP: Op.Dr. Şenköylü ile röportaj
– Servise gelen hemşinenin tansiyon ve ateş ölçerken
– Detay
HABER-KAMERA: ANTALYA, (DHA) 

======================

Koronavirüsten ölen kişiye mezar açan kazıcılar, kemik dolu kefen buldu

GİRESUN’un Şebinkarahisar ilçesinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Şerif Subaşı’na (84) mezar yeri açan mezar kazıcıları tarafından, 1 buçuk metre derinlikte içi kemik dolu yıpranmamış kefene rastlanıldı. Yıllar önce alana gömüldüğü değerlendirilen kefenin üzeri toprakla kapatılırken, Şubaşı da yan tarafta yeni açılan alana defnedildi.

İlçede yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Şerif Subaşı için mezar kazıcıları Orhan Önal ve Mehmet Gümüşhaneli, Avutmuş Mezarlığı’nda mezar yeri açmak için kazı çalışmasına başladı. Çalışmalarında 1 buçuk metre derinliğe inen Önal ve Gümüşhaneli, yıpranmamış halde yeşil bir kefene rastladı. Önal ve Gümüşhaneli, durumu Şerif Subaşı’nın aile fertlerine haber verdi. Yıllarca önce alana gömüldüğü değerlendirilen ve içerisinde kemik parçaları bulunan kefenin üzeri toprakla kapatıldı.  Kılınan cenaze namazının ardından Şerif Şubaşı ise kabristanlıkta yeni açılan alana defnedildi.

‘3’ÜNCÜ KEZ ÇÜRÜMEMİŞ KEFENE RASTLIYORUM’
Mezar kazıcılarından Orhan Önal, bölgede 3’üncü kez çürümemiş kefene rastladığını söyledi. Mehmet Gümüşhaneli de “Şerif Subaşı için mezar kazarken, toprağın altında hiç çürümemiş kefen bulduk, içinde de kemikler vardı. 3 sene önce de yine bir vatandaşımız için mezar kazarken, kadın cenazesi bulduk ve bileğinde 5 tane desenli mavi renkli kristal bilezik vardıö dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Mezarı kazan Orhan Önal ve Mehmet Gümüşhaneli’den detaylar
-Detaylar
-Mehmet Gümüşhaneli’nin röportajı
-Çıkan kemiklerden detaylar
-Orhan Önal’ın röportajı
-Kefenden detaylar
Haber-Kamera: Gülşen Mutlu AKYOL/ ŞEBİNKARAHİSAR, (Giresun), (DHA) –

======================

Kursiyerlerden ahşap ‘Albatros’ uçağı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı ahşap atölyesinde kursiyerler tarafından milli mücadele döneminde kullanılan Albatros savaş uçağının ahşaptan prototipi yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı Demircikara Sanat Atölyesi’ndeki ahşap kursundaki kursiyerler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla farklı bir çalışma yaptı. 4 kursiyer ve atölyenin eğitmeni Nurhan Aytürk, Milli Mücadele döneminde kullanılan Albatros savaş uçağının prototipini ahşaptan yaptı. Yaklaşık 2.5 metrelik prototip uçak, kursiyerler tarafından boyandıktan sonra sergilenecek.
Atölyenin eğitmeni Nurhan Aytürk, atölyede ahşap oyma ile birçok eser yapıldığını söyledi. Aytürk, “2. Dünya Savaşı’nda Milli Mücadele’de kullanılan Albatros savaş uçağının prototipi, Muratpaşa Belediyesi Demircikara Sanat Atölyesi’nde yaklaşık 1 ayda imal edildi. 4 kursiyerimizle birlikte ahşaptan yaptık. Sadece son dokunuşları kaldı” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Ahşap uçaktan görüntüler
– Uçaktan detaylar
– Atölyeden detaylar
– Eğitmen Nurhan Aytürk Röp.
HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) – 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!