Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan mezarı başında anıldı

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü görevindeyken uğradığı saldırı sonucu şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.  

24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevindeyken uğradığı hain terör saldırısında yanındaki 5 polis memuruyla birlikte şehit düşen Ali Gaffar Okkan, Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı. Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ali Gaffar Okkan’ın ablası Sebahat Arslan ve kız kardeşi Gülsüm Özgen ve polisler törene katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın okundu.  

Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır törende yaptığı konuşmada, “Aziz şehidimiz Ali Gaffar Okkan, 20 yıl geçmesine rağmen halen milletin kalbinde yaşamaya devam eden çok önemli bir devlet adamıdır. Halkın dertleri ile dertlenmiş, sevinci ile sevinmiş ve her zaman bir meşale gibi insanlara ışık ve sıcaklık sunmuştur. Meslek hayatı boyunca görevini büyük bir başarıyla sürdürmüş ve bu başarısını milletin gönlüne taht kurarak perçinlemiştir. Bir ülkenin tarihinde bu gibi devlet adamlarının yeri müstesnadır. Ali Gaffar Okkan aradan yüz yıllar geçse bile cesareti, sevgi dolu yüreği ve terör ile mücadelesiyle anılmaya devam edilecektir”  dedi. 
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın mezarı başında edilen dua sonrası mezarlığına çiçek bırakıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
Genel detay 
İstiklal Marşı 
Kaymakam açıklama 
Mezar başında anılma ve dua 
Emniyet Müdürünün konuşması 
HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR-Mehmet KAVİS/HENDEK (Sakarya),(DHA)

========================

Reklam Alanı

Gemiden kaçırılan stajyer gemici Hamza Orhan’ın babası: Korsanlar, kahrolsun
 
NİJERYA açıklarında korsan saldırısına uğrayan ‘Mozart’ isimli gemide, rehin alınan 15 personelden birisinin Ordulu Hamza Orhan (25) olduğu öğrenildi. Son seferine çıktığı öğrenilen genç gemicinin, Fatsa ilçesinde yaşayan ailesi, ‘iyi haberini’ bekliyor. Kaçırılan Hamza Orhan’ın babası Sezai Orhan, “Oğlum aybaşında gelecekti. Staja gitmişti. Korsanlar, kahrolsun” dedi.

Nijerya açıklarında ‘M/V Mozart’ isimli bir Türk gemisi, silahlı korsanlar tarafından rehin alınırken, 19 kişilik mürettebattan 1 kişi öldürüldü, 15 kişi de kaçırıldı. Rehin alınan personelden birinin Ordu’nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı Hamza Orhan, olduğu öğrenildi. İlçede yaşayan Hamza Orhan’ın ailesinin, rehin haberi üzerine endişeli bekleyişi başladı. Orhan’ın yaklaşık 5 ay önce gemide staj görevine başladığı bildirildi. Orhan ailesi, oğullarından gelecek iyi haberleri merakla bekliyor.

‘OĞLUMUN SAĞ SALİM DÖNMESİNİ İSTİYORUM’
Baba Sezai Orhan (53), oğlunun stajyer olarak gemide görevli olduğunu ve aybaşında geri geleceğini söyledi. Oğlunun kaptan olarak devam etmek istediğini belirten Sezai Orhan, “Oğlum aybaşında gelecekti. Staja gitmişti. Yaklaşık 4,5 aydır çalışıyordu. En son dün sabah mesaj atmıştı annesine ‘yatacağım’ diye. Daha sonra aynı akşam saat 22.00 sularında şirket oğlumun kaçırdığı bilgisini verdi. Son seferiydi. Artık kaptan olarak devam etmek istiyordu. Oğlumun sağ salim dönmesini istiyorum” dedi.

‘KORSANLAR KAHROLSUN’
Oğlunun kaçırıldığı bölgelerde kendisinin de gemilerde çalıştığını  ifade eden Sezai Orhan, “Ben de denizciydim. Oğlumun kaçırıldığı bölgelerde bulundum. En son gittiği Nijerya Limanı’nda ben 6 ay kaldım. Oralar korsan bölgesi. Onlar gemiye girdiği zaman vermezsen seni götürüyorlar. Valla korsanlar kahrolsun” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Kaçırılan gemicinin evinden detay görüntüler
-Baba ile röportaj
Haber/Kamera: Nurcan ŞANLI-FATSA-ORDU-DHA

=========================

Kalbinden 7 santimetrelik kitle çıkarıldı

KAHRAMANMARAŞ’ta nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede acil ameliyata alınan Menekşe Malkoç’un (55), 2 saat durdurulan kalbinden 7 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Ameliyatı yapan doktorların çok nadir görüldüğünü ifade ettiği kitleyi görünce şaşkınlık yaşayan Malkoç, “Çok büyük. Vallahi ben iyi yaşamışım” dedi.

Çağlayancerit ilçesinde yaşayan Menekşe Malkoç, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti. Burada yapılan tetkiklerinde kalbinde kitle olduğu tespit edilen Malkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kirişci’nin yaptırdığı tetkiklerde de kalbin içerisinde büyük bir kitle olduğu belirlenmesi üzerine Malkoç’un acil ameliyatına karar verildi.

TAM 7 SANTİMETRE
Doç. Dr. Mehmet Kirişci öncülüğünde Doç. Dr. Aydemir Koçarslan ve 8 kişilik ekip tarafından ameliyata alınan Malkoç’un kalbi 2 saat durduruldu ve içerisinden 7 santimetre çapında bir kitle çıkarıldı. 5 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Malkoç, 8 günlük tedavisinden sonra hastaneden taburcu oldu.

“GÖRÜNCE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU”
Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Menekşe Malkoç, kalbinden çıkarılan kitlenin fotoğrafını görünce şoke oldu. Malkoç, “Görünce tüylerim diken diken oldu. Çok büyük. Ben bununla nasıl oturup yatmışım hayret kaldım. Vallahi ben iyi yaşamışım. Veren de Allah alan da Allah” dedi. Kendisini ameliyat eden doktorlar Mehmet Kirişci ve Aydemir Koçarslan’ın ellerini tutarak onlara teşekkür eden Malkoç, “Doktor ultrason çekti ve ‘Kitle var. Hemen Kahramanmaraş’a git’ dedi. Ağlayarak yola düştüm. Doktorum Mehmet Kirişci hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Allah razı olsun ondan. Beni önce Allah, sonra da doktorlar kurtardı. Ameliyatta kalbimden 7 santimetrelik bir kitle çıkarıldı. Ben kendime hiç bakmamışım. Nefesim daralıyordu, yerden bir şey aldığım zaman kalbim hızlı hızlı atıyordu” diye konuştu.

“ÇOK NADİR BİR DURUM”
Doç. Dr. Mehmet Kirişci, Menekşe Malkoç’un nefes darlığı şikayeti olduğunu, efor sarf ettikçe bu darlığın daha da çok arttığını belirtmesi üzerine hemen tetkiklerini yaptıklarını söyledi. Tetkiklerde kalbinde çok büyük bir kitle olduğunu görünce hemen ameliyata karar verdiklerini kaydeden Kirişci, şöyle konuştu: “Hastamızı hazırladıktan sonra bu tip ameliyatlarda yaptığımız üzere kalbini 2 saat durdurup ameliyata aldık. Ameliyatta kalbi açtığımızda kitlenin 7 santimetre büyüklüğünde olduğu görüldü ve tamamen kalbin içerisini doldurduğu tespit edildi. Hiçbir yabancı doku, kanser hücreleri kalmayacak şekilde 7 santimetrelik kitlenin hepsini çıkardık. Hastamızı 2 gün yoğun bakımda tuttuktan sonra servise aldık. Hiçbir şikayeti kalmadı, genel durumu iyi, nefes darlığı şikayetleri kayboldu. Bundan sonraki hayatında böyle bir problemle de karşılaşmayacaktır. Kalp tümörleri genel itibariyle fazla görülmeyen bir durumdur. Ama daha önce de bu noktada tecrübelerimiz var. Bu kadar çok büyük bir tabloyla karşılaşmamız çok çok nadir bir durum.”

“İYİ HUYLU TÜMÖRDÜ”
Doç. Dr. Aydemir Koçarslan ise ameliyattan sonra Menekşe Malkoç’un sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, “Kalp tümörleri çok sık görülen tümörler değil. Ancak iyi huylu dediğimiz tümörler en sık görülen çeşitleri oluyor. Bu hastamızdaki de o tür bir tümördü. Burada önemli olan tümörün tamamen çıkarılması ve kalbin temizlenmesi. Bu operasyonu başarılı bir şekilde geçekleştirdik” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Hastane yazısı
– Hastane girişi
– Hastane binası
– Kardiyoloji servisi
– Menekşe Malkoç’un kitlenin fotoğrafına bakması
– Malkoç ile röp.
– Malkoç’un kitleyi gösteresi
– Mehmet Kirişci’nin Malkoç ile sohbet etmesi
– Malkoç’un Mehmet Kirişci (Solda) ile Aydemir Koçarslan’ın (Sağda) ellerini tutması
– Doç. Dr. Kirişci ile röp.
– Doç. Dr. Koçarslan ile röp.
– Menekşe Malkoç’un yürümesi
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!