Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) GELİN ALMAYA GİDEN DAMAT VE AİLESİNİN MASKESİZ HALAYI KAMERADA 
 
DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesinde, düğün öncesi gelin almaya giden damat tarafının sokakta maskesiz halay çekme anları, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı, 20- 26 Mart tarihli vaka haritasında her 100 bin kişide 36,28 ile ‘orta riskli’ iller arasında yer alan Diyarbakır’da vaka sayıları, 27 Mart- 2 Nisan verilerine göre 60,05’e ulaştı. İlkbaharın gelişiyle kentte, düğün organizasyonlarının da arttığı gözlendi. Kontrollü normalleşme sürecinde yapılan uyarılara rağmen Bağlar ilçesinde düğün öncesi gelini almaya giden damat ve ailesi, sokakta halay çekti. Araçlarından düğün müziği çalan 9 kişinin maskesiz olarak halay çekme anları, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Halay çekenlerden görüntüler
-Site içinden görüntüler
-Maskesiz dolaşanların görüntüsü
-Gelinin kapı önüne gelmesinden görüntü
-Zılgıtlar çekenlerin görüntüsü
-Genel ve detay görüntü

HABER: Burak EMEK/DİYARBAKIR, (DHA)-

==============================

2) KISITLAMADA RESTORANDA YEMEK YİYEN 15 KİŞİYE VE İŞ YERİ SAHİBİNE TOPLAM 51 BİN TL CEZA

Reklam Alanı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasında kapalı olması gereken saatte bir restoranda yemek yiyen 15 kişiye ve iş yeri sahibine ihlallerinden dolayı toplam 51 bin 150 TL para cezası kesildi.

İnegöl ilçesinde polis ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında saat 19.00 itibariyle kapalı olması gereken restoranlara ilişkin, dün akşam saatlerinde denetimler gerçekleştirdi. Ekipler, Alanyurt Mahallesi’nde saatlerin 21.30’u göstermesine karşın müşterilerini ağırlayan bir restoranı tespit etti. Restorana baskın gerçekleştiren ekipler, içeride masalarda oturarak yemek yiyen 15 kişiye 47 bin 250 TL, iş yeri sahibine ise 3 bin 900 TL olmak üzere kuralları ihlalden toplamda 51 bin 150 TL ceza kesti. Restorandaki müşteriler evlerine yönlendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-İş yerinden detaylar
-Yemek yiyen vatandaşlardan detaylar
-Polis denetiminden detaylar
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

============================

3) İZMİR’DE HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI MAHKEME KARARIYLA DURDU
 
İZMİR’in Menderes ilçesinde, 2 hobi bahçesindeki yapılarının yıkılacağını öğrenen bir grup, yerleşimin girişini araçlarıyla kapattı. Hobi bahçesi sahipleri, yıkım ekiplerini beklerken, mahkemenin yıkımı sonlandırmaya yönelik yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi.

Menderes’te, 200 ile 500 metrekare arasında parsellere bölünerek, kurulan ve kooperatiflere üye olanlara noter aracılığıyla hisse satışı yapılan tarım alanlarının üzerindeki irili ufaklı yapılar için alınan yıkım kararı, bazı kişilerin tepkisine yol açtı. Pandemi dönemi ve İzmir depremi ile şehirden uzaklaştıklarını söyleyenler, hobi bahçeleriyle rahatlama imkanına kavuştuklarını belirtip, yapıların yıkılmamasını istedi. Bölgedeki 2 hobi bahçesinde yıkım yapılacağını öğrenen onlarca hobi bahçesi sahibi, bir araya geldi. Grup, yerleşimin girişini ise araçlarıyla olası kepçe girişini önlemek için geceden kapattı. Yıkım istemediklerini söyleyen grup, ekipleri beklerken, İzmir Bölge İdaresi Mahkemesi’nce yürütmeyi durdurma kararı alındığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Hobi bahçelerinden görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)

===========================

4) DEMRE’DE KURTLAR GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Antalya’nın Demre ilçesinde 3 kurt bir güneş enerji santralinin (GES) güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 

Demre’ye bağlı Gürses Mahallesi Çakalbayat mevkiindeki GES santralinin güvenlik görevlileri, dün saat 01.30 sıralarında tel örgülerin dışında gezinen 3 hayvan gördü. Hayvanları güvenlik kameralarından takip eden görevliler, bunların kurt olduğunu fark etti. Bir süre bölgede gezinip, etrafı gözetleyen kurtlar daha sonra ormana doğru gözden kayboldu. 
GES’in güvenlik görevlilerinden Süleyman Yamaç, “Gece saatlerinde bir ses duydum. Dışarı doğru kameraları incelediğimde, 3 kurdun tel örgüler dışında gezdiğini gördüm. Hiç ses çıkarmadan gözlemledim. Ancak çok fazla durmadan ayrıldılar” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Kurtların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA)

==========================

5) SİTE BAHÇESİNDE YAKALANAN YILAN DOĞAYA SALINDI

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir sitenin bahçesinde 2 metre boyunda yılan yakalandı. Yılan, site sakinleri tarafından tarlaya götürülerek bırakıldı.

Olay, dün İnegöl ilçesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi. Sitenin bahçesinde oyun oynayan çocuklar, yeşil alan içinde yılanı görünce çığlık atmaya başladı. Çocukların bağrışmalarını duyan site sakinlerinden Musa Doğan, 2 metrelik yılanı eliyle yakalayıp kafesin içine koydu. Kafesle siteden tarlalık alana giden Doğan, yılanı doğaya saldı.  Olayı anlatan Musa Doğan, “Site bahçesinde oynayan çocuklar bağırınca koştuk. Yılanı yakalayıp kafese koyduk. Öldürmeyelim dedik. Yazıktır o da bir canlı. İncitmeden doğaya saldık. Oldukça uzun bir yılandı. Zehirli olduğunu düşünüyorum.” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yılandan detaylar
-Çevredeki vatandaşlardan detaylar
-Yılanın doğaya salınması
-Vatandaşın açıklamaları

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

==========================

6) SİLAHLI KAVGA İHBARINA GİDEN POLİS EKİPLERİNE SÜRPRİZ KUTLAMA
 
GAZİANTEPte ‘silahlı kavga’ ihbarına giden polis ekipleri, Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yıl dönümü ve 6-10 Nisan Polis Haftası nedeniyle kuaför Erhan Kaya ve çalışanları tarafından konfeti, pasta ve alkışlarla karşılandı. Polis ekipleri, karşılaştıkları sürpriz karşısında mutluluk yaşadı.

Yeditepe Mahallesi’nde kadın kuaförü olan Erhan Kaya, Polis Haftası dolayısıyla polislere sürpriz yaptı. Kaya, daha önce görüştüğü karakol amirini telefonuyla arayarak iş yerinin adresini verdi, silahlı kavga olduğu yönünde ihbarda bulundu. Durumdan haberdar olan amir, polis memurlarına silahlı kavga olduğunu söyleyip adrese 4 ekip yönlendirdi. İhbar üzerine adrese giden polis ekipleri, iş yerine gelince, konfeti, ve pastalı sürpriz ile karşılaştı. Sürpriz karşısında mutlu olan ve şaşkına dönen polis memurları, Erhan Kaya ve çalışanlarına teşekkür etti. Kendileri için hazırlanan pastayı üfleyen ekibin komiseri, emniyet telsizinden, “Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki kuaför esnafımız Polis Haftası dolayısıyla bizlere bir sürpriz yapmış. Burada herhangi bir olumsuzluk yok” diye anons yaptı.

‘YÜZLERİ GÜLSÜN DİYE BÖYLE BİR ŞEY YAPTIK’
Kuaför Erhan Kaya, polislerin vatandaşlar için her koşulda çalıştığını ifade ederek, onların gününde farkındalık oluşturmak adına böyle bir şey yaptıklarını söyledi. Polislerin özellikle pandemi ile birlikte hem güvenlik hem de sağlık için çalıştıklarını belirten Kaya, şöyle konuştu:
“Bir farklılık yapmak istedik. Polislerimiz bizim için çok kıymetliler. Tüm polis teşkilatımız gece gündüz demeden memleketin dört bir köşesinde sırf milletimizin huzuru ve refahı için elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Özellikle son dönemde, yani pandemi sürecinde artık sağlığımızı da düşünmeye başladılar. Bizler de bir farkındalık olsun, yüzleri bir nebze de olsa gülsün diye bir şeyler yapmak istedik. Çok da memnun kaldılar. Sosyal mesafeye de dikkat ederek polislerimizin haftasını kutladık. Direkt 155’e bir ihbarda bulunmak istemedik. İhbar hattını meşgul etmek doğru olmazdı. O yüzden biz de tanıdık bir komiserimizden rica ettik. Kendisi sağ olsun bir yönlendirme yaptı. Biz komiseri arayıp ihbarda bulunuyormuş gibi iş yerimizin adresini verip silahlı kavga olduğunu söyledik. O da sağ olsun polis arkadaşları yönlendirmiş. Bu kadar beklemiyorduk, baya kalabalık geldiler. Geldiklerinde kendilerini böyle bir sürpriz ile karşıladık. Polislerimiz kendileri için hazırladığımız pastayı ve kutlamayı görünce çok şaşırdılar, çok mutlu oldular. İyi ki varlar.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– İhbarla polis ekiplerinin çağrılması
– Ekiplere Polis Haftası dolayısıyla sürpriz kutlama düzenlenmesi
-Polisler için pasta kesilmesi
– Kuaför Erhan Kaya ile rröp
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ- Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA

============================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!