Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

FOÇA’DA ARAMA KURTARMA GEMİSİ BÖLGEYE GELDİ

DENİZ Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG Alemdar adlı arama- kurtarma gemisi, İzmir’in Foça ilçesinde düşen KT-1 tipi eğitim uçağının enkazı için bölgeye geldi. Sağ kurtarılan pilotlar Albay Ahmet Kendir ile Yarbay Hakan Eryılmaz’ın ise tedavileri sürüyor.
İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim uçuşu için havalanan KT-1 tipi uçak, dün saat 10.40 sıralarında Foça açıklarındaki İngiliz Burnu Orak Adası önlerinde denize düştü. Uçağın düştüğünü gören balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 helikopter, polis, Sahil Güvenlik, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uçaktaki fırlatma sistemi sayesinde paraşütle atlayıp, denize düşen pilotlar Albay Ahmet Kendir ve Yarbay Hakan Eryılmaz, balıkçılar sayesinde kurtarılarak sahile çıkarıldı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tadiveya alınan pilotlmarın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı ise ilk verilere göre eğitim uçağının motor arızası nedeniyle kaza kırıma uğradığı açıkladı.
Uçağın denizde düştüğü bölgeye giriş yasaklandı. Sahil Güvenlik ekipleri, bölgede aralıksız devriye görevi gerçekleştiriyor. Uçağın enkazının olduğu bölge ise, şamadıralarla işaretlendi. Ayrıca bu sabah Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TCG Alemdar adlı arama kurtarma gemisi enkazın kaldırılması için bölgeye gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
–  Arama kurtarma gemisinden görüntü
– Devriye gezen sahil güvenlik ekiplerinden görüntü
– Muhabir Davut CAN’ın anonsu
– Genel ve detay görüntü

Haber: Davut CAN, Seyfi GÜL – Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA)

=========

Reklam Alanı

KIRŞEHİR’DE YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 13 YARALI

KIRŞEHİR-Kayseri karayolunda şehirlerarası yolcu otobüsünün yoğun tipi nedeniyle kontrolden çıkarak, şarampole devrildiği kazada 13 kişi yaralandı.

Kaza, saat 11.45 sıralarında Kırşehir-Kayseri karayolu Kurugöl mevkiinde meydana geldi. Sürücüsü henüz öğrenilemeyen 50 DK 141 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü yoğun tipi nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada otobüs içinde bulunan 13 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlı ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-Olay yeri

-Genel detay

Haber-Kamera:Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR,(DHA)

============

ANTALYA’DA, 5 YILDIZLI OTELDE KORONAVİRÜSE RAĞMEN GALA GECESİ
 

ANTALYA’daki 5 yıldızlı otelde, koronavirüs kısıtlamalarına rağmen yemekli gala gecesi düzenlendi. Davetlilerin çoğunun maske takmayıp, pistte müzik eşliğinde oynadığı eğlencede, pasta kesilirken de sosyal mesafe hiçe sayıldı. Bu anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyadan paylaşıldı. 

Antalya’nın da dahil olduğu ‘çok yüksek riskli’ kentlerde, cuma günü saat 21.00 ile pazartesi günü 05.00 saatleri arasında kısıtlama uygulanırken, 5 yıldızlı otelde gala gecesi düzenlendi. Serik ilçesinin Belek Mahallesi’ndeki otelde yapılan galaya katılan davetlilerin çoğu, maske takmazken, bazıları da piste müzik eşliğinde dans etti. Davetliler, pasta kesilirken ise sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı. Koronavirüs kısıtlamalarının unutulduğu bu anları, yine geceye katılan davetliler, cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip, sosyal medyada paylaştı. Görüntüleri izleyenler tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Galanın yapıldığı salon ve masalardan
– Pistte oynayan davetlilerden 
– Pasta kesme seramonisinden ve mesafesiz davetlilerden
– Sahnede eğlenenlerden detay

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

===================

‘ERKEKLERİN TEPKİSİNE PİSTTE CEVAP VERDİM, ARTIK SAYGI DUYUYORLAR’
 
ERZURUMLU Katring yarış pilotu Sümeyye Ayan, pistte kadın sayısı ne kadar fazla olursa otomobil sporlarının da o kadar güzelleşeceğini söyledi. Erkeklerin kendilerini çok fazla kabullenemediğini belirten Ayan, “Tepkilerine pistte çok güzel cevap verdim. Artık saygı duyuyorlar, eğitim bile almak isteyen oluyor” dedi.

Memleketi Erzurum’a ‘Minik eller üşümesin’ projesine destek için gelen Sümeyye Ayan, kentte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Aslen Oltu ilçesinin Yukarıcamli Mahallesi’nden olduğunu belirten Ayan, memur çocuğu olduğunu tenis, dalış, rüzgar sörfü, buz pateni ve kayak gibi sporları ile de uğraştığını vurguladı. Otomobil sporlarının kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu ifade eden Ayan, 12 yaşından beri de motor sporlarıyla ilgilendiğini kaydetti. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan (TOSFED) otomobil sporları uluslararası yarış pilotu unvanına sahip olan Sümeyye Ayan, hız tutkusu sayesinde kartinge yöneldiğini ifade etti.

‘Minik eller üşümesin’ projesi sayesinde Erzurum’da özellikle köy çocuklarının okula giderken artık üşümeyeceğini vurgulayan Sümeyye Ayan, “Erzurum’da taş üstüne taş koyan herkesin yanında olmayı bir görev bilirim. Karakışın hüküm sürdüğü Erzurum’da artık öğrenciler okul yolunda el ve ayakları üşümeyecek. Bunu bilmek benim içimi ısıtıyor” diye konuştu.

Motor sporlarına gönül vermiş biri olarak Türkiye’yi 23 Nisan’da Duabi’de ve ardından İtalya ile Almanya’da temsil edeceğini sözlerine ekleyen Ayan şunları söyledi:

“Turizm ve Gençlik Spor İl müdürümüzle konuştuk. Erzurum’a yarış pisti yapılmasını talep ettik. Genç kızlarımız çocuklarımızın eğitmenliğini yapmak istiyorum. Çok güzel otomobil sporcuları yarışçıları çıkarmak istiyorum. Aslında, kadın söz konusu olunca erkekler çok fazla kabullenemiyor. Bir de piste çıkıp derece, kupalar ve uluslararası lisans alınca kabulleniyorlar bir yerden sonra. Kadınların otomobil sporlarında daha çok var olmasını istiyorum. Kadın sayısı ne kadar fazla olursa bence otomobil sporları da o kadar güzelleşir. Bütün kız çocuklarımızı pistlere bekliyorum. Erkeklerin bana karşı ilk başlarda tepkileri vardı onlara cevabı pistte verdim. Artık saygı duyuyorlar, eğitim bile almak isteyenler oluyor. Kız çocuklarında ülkemizde bastırılmış bir duygu var. Erkekler çok iyi araba sürer deniliyor. Kadın sürücülere trafikte korna çalınıyor, sıkıştırılıyor. Bence kadınların bunu pistlere çıkarak aşabileceklerini, neler başarabileceklerini göstereceklerini düşünüyorum”

Yakutiye kent merkezinde ‘Minik eller üşümesin’ projesini yürüten Erzurum Büyükşehir Belediyesi Macera Off-Road ekibi ile bir araya gelen ve burada küçük bir gösteri sürüşü yapan Sümeyye Ayan, izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yakutiye Meydanındaki araçların görüntüsü
-Meydandaki araçlardan detay
-Çocukların Sümeyye Ayan ile fotoğraf çekilmesi
-Sümeyye Ayan’ın meydanda araç sürmesi
-Sümeyye Ayan’ın araç sürüşünden detaylar
-Sümeyye Ayan’ın araç içinde poz vermesi
-Meydanda toplanan vatandaşlar
-Sümeyye Ayan’ın araç üzerinde poz vermesi
-Sümeyye Ayan ile röp
-Çocuklarla röp
-Meydanda araçla gösteri yapılması

Haber: Turgay İPEK – Kamera: Salih TEKİN / ERZURUM, (DHA)

====================

KENTSEL DÖNÜŞÜM SONRASI, YENİ BİNALARIN YAPILMASINI BEKLİYORLAR
 
İZMİR’in Karabağlar ilçesinin Uzundere Mahallesi’nde kentsel dönüşüm bölgesi sakini bir grup, bazı hak sahiplerinin evlerine kavuşmasına rağmen kendileri gibi birçok kişinin hala beklediklerini söyledi. Yeni evlerine 2 yıl içinde yerleşeceklerinin söylendiğini, ancak 8 yıl geçmesine rağmen bekleyişin sürdüğünü belirten grup, kentsel dönüşüme verdikleri evlerin yıkılmasını bekledikleri için tadilat da yapamadıklarını, son deprem sonrası eski yapıların zarar gördüğünü ayrıca yeni evleri için anahtar teslim zamanı yapmaları gereken ödemelerin her yıl TEFE/TÜFE nedeniyle arttığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’ndeki 32 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyor. Yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla yapılan çalışmada, yapılan birçok bağımsız yapı hak sahiplerine teslim edildi. Ancak bazı bölge sakini bir grup, aradan geçen zamana rağmen evlerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hala başlamadığından dert yandı. Son depremde evlerinin zarar gördüğünü ancak kentsel dönüşüm kapsamında binalarının yıkılacak olması nedeniyle tadilat dahi yapamadıklarını ifade etti. Bazı vatandaşların evlerine kavuştuğunu da hatırlatan grup, ancak 2 yılda tamamlanacağı söylenen binalar için harekete geçilmediğini vurgulayarak bir an önce kendi yapıları için de kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılmasını istedi. Bunun yanında vatandaşlar, kentsel dönüşüm için ödemeleri gereken miktarın ise TEFE/TÜFE’ye göre her yıl yapılan hesaplama nedeniyle arttığını da kaydetti.

Belediyeden emekli evli ve 3 çocuk babası Ahmet Uslu (62), “Mahallemizde 2013’te kentsel dönüşüm yapılacağı söylendi. Biz de olumlu karşılık verdik. Sözleşmeye 2013’te imza attık. Bize 3 ay sonra kazma vurulacağı, 24 ay sonra evlerimize geçeceğimiz söylendi. Proje kapsamında bazı binalar tamamlandı. Bizim buralar yapılmadı. Mağduruz, bir an önce bizim evlerimiz de kentsel dönüşüm kapsamında yapılmasını istiyoruz” dedi.

Evli ve 2 çocuk annesi Emine Toyran (60) ise, “Biz bir an önce evlerimiz yıkılacaksa yıkılsın, aksi halde bu işler dursun en azından başımızın çaresine bakalım istiyorum. Bazı hak sahipleri evlerini teslim alıp yerleşti, bizimkiler hala duruyor” diye konuştu.

Bir diğer mahalle sakini memur emeklisi evli ve 3 çocuk babası Memiş Toprak (73) da, “Bize 2 yılda yapılacağı söylendi. Evini ilk verenlerden biri de benim. ‘İlk sizin buradan başlayacağız’ dediler. 2 yılda yapılacak yerler yıllar geçti, bir şey yok. 59 bin lira borçlanmıştık, şimdi sorduğumda 112 bin lira ödeme yapacağım söylendi. TEFE/TÜFE işliyor” ifadelerini kullandı.

Mağdur olduklarını söyleyen vatandaşların avukatı Hakan Dimdik, yaptığı yazılı açıklamada, “Buradaki insanlarla 2013 yılından beri kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalanıyor. İnsanlar kamulaştırma ile ellerinden arsaları alınmasın diye okumadan sözleşmeleri imzalamışlar. 2013 yılından beri enflasyon oranına dayalı borçlanma söz konusu. İnşaata başlandığı yok ama insanların borçları kat kat artıyor. Hem borçtan dolayı mağdurlar hem inşaata başlanmaması nedeniyle mağdurlar. Ayrıca çok düşük oranlarla sözleşmeler imzalanmış. Rayiçlerinin çok altında. Bu konuda mağdurların taleplerini büyükşehir belediyesi görmezden geliyor. Deprem felaketinden sonra daha da tedirgin oldular. Depreme rağmen kat adedini arttırdılar ve bir mağduriyet daha yaşattılar insanlara. Bazı mağdurlar evlerine girmeye dahi korkuyor. Müteahhitler buraya girmek istemiyorlar” dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada ise, 1’inci ve 2’nci etapta 817 bağımsız birimin inşaatı tamamlanıp kat mülkiyet tapularının hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. 3’üncü etap için de kura çekiminin yapıldığı, ayrıca 1133’ü konut ve 289’u iş yeri olmak üzere toplam 1422 bağımsız birimin inşaatının başlanacağını kaydedildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Projenin maliyeti uygulama esaslarının Belediye Meclisi tarafından onaylandığı yıl itibariyle hesaplanarak, hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başlanmaktadır. 32 hektar büyüklüğündeki alanda bulunan hak sahiplerinin sözleşme imzaladığı tarih farklılık gösterebilir. Hak sahiplerinin sözleşme imzaladığı tarih göz önüne alınarak borç, m2 bedellerinin hesaplanması durumunda, proje maliyetinin de sözleşme tarihine göre yeniden TEFE- TÜFE oranında güncel bedellerle hesaplanması gereklidir. Proje maliyet hesabı ve borçlanma durumunda birim bedel, Uygulama Esaslarının Belediye Meclisi tarafından kararlaştırıldığı yıl itibari ile hesaplanmıştır. Uzlaşma görüşmelerinde hak sahipleri kendi tercihleri doğrultusunda konut tipleri arasından seçim yaparak sözleşme imzalamaktadır. Uygulama Esasları kapsamında belirlenen inşaat hakkından (m2) daha büyük konut tercih etmeleri durumunda ise inşaat hakkının üstünde olan kısım için borçlanmaktadır”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ahmet Uslu röp.
Emine Toyran röp.
Osman Kılıç röp.
Mehmet Akça röp.
Memiş Toprak röp.
Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)

========================

MUHTARIN ‘KAVGA’ İHBARIYLA GELEN POLİSLERE PASTA SÜRPRİZİ

ÇORUM’da muhtar ve azaları, Polis Haftası dolayısıyla 2 grup arasında ‘kavga’ ihbarında bulunup, mahalleye çağırdıkları polislere pasta keserek, sürpriz yaptı.

Kentte Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray ve azaları, 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak, mahallelerinde 2 grup arasında kavga olduğu yönünde ihbarda bulundu. Muhtar ve azaları, olay yerine gelen polis ekiplerine ise Polis Haftası dolayısıyla pasta ile sürpriz yaptı. Şaşıran polisler, üzerinde ‘176’ıncı yılınız kutlu olsun’ yazılı pastanın üzerindeki mumları üfleyip, sürpriz için teşekkür etti. 

Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray “Emniyet teşkilatımızın 176’ıncı yılını en kalbi duygularımızla kutluyorum. Bugün onların günü böyle bir sürpriz yapmak istedikö dedi.

Görevli Komiser Yusuf Karatay de “Biz buraya kavga anonsu ile gelmiştik, güzel bir sürprizle karşılaştık. Bize bu güzel günü yaşatan  Muhtarımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruzö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yeniyol Mahalle Muhtarı Seydi Demiray’ın 155 polis imdat’ı arayıp ihbarda bulunması

-Olay yerine siren sesi çalarak gelen ekipler

-Polislerin şaşkınlığı

-Muhtar ve polislerin pasta kesmesi ve ikramı

-Muhtar Demiray ve komiser Yusuf Karatay açıklama

 -Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

==========

BURDUR’DA POLİS HAFTASI KUTLAMALARI

*- Burdur’da 10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ncı yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. 

Burdur’daki kutlama töreni kapsamında İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören şehitlikte devam etti. 
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Bugün 176’ncı kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Türk Polis Teşkilatı; 81 il ve ilçelerinde teşkilatlanmış, tüm dünyadaki değişim ve gelişmeleri takip edip, standartlar üstü teknoloji kullanarak, teknik ve fiziki açıdan her türlü donanıma ulaşmıştır. Türk Polis Teşkilatı nitelikli insan kaynağı ile personelinin tamamına yakını üniversite mezunu ve alanında uzmanlaşmış, tarihi birikimi, moral ve motivasyonu yüksek, yüreği vatan sevgisiyle dolu, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla, milletinin emrinde ve hizmetinde olan bir teşkilattır. Türk polisi suç ve suçlularla mücadelede hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş, vatandaşının can ve mal emniyeti için canı pahasına görev yapmaktan geri kalmayacak cesarette ve fedakârlıktadır” dedi.
Şehitlikteki törende de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. İl Müftüsü Enver Türkmen tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Şehitler için helva dağıtılmasının ardından tören sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunulması
– Ümit Bitirik’in konuşması
– Şehitlikteki tören
– Helva dağıtımı

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

===============

EDİRNE VE TEKİRDAĞ’DA POLİS HAFTASI KUTLANDI

TÜRK Polis Teşkilatının 176’ncı  yıl dönümü Edirne ve Tekirdağ’da koronavirüs tedbirleri ile kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı yıl dönümü 10 Nisan Polis Haftası kutlamaları, Edirne ve Tekirdağ’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında, düzenlenen etkinlikle yapıldı. Etkinliğe, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, ve emniyet müdürü yardımcıları, şube müdürleri ve birimlerde görevli az sayıda görevli  polis ekipleri katıldı. Atatürk anıtına Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un çelenk sundu. Pandemi nedeniyle kısa süren kutlamaların ardından konuşan Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, “Elbette ki daha coşkulu bir 10 Nisan kutlamak isterdik. Ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu pandemi sebebiyle içimiz biraz daha buruk. Bu sebeple biraz daha sade şekilde 10 Nisan’ı gerçekleştiriyoruz. Bu vatan için bu millet için kanlarını ve canlarını feda etmiş şehitlerimizi unutmadık, gazilerimizi unutmayacağız. Buradaki törenin ardından şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edeceğiz, orada bir dua okuyup 10 Nisan etkinliklerimizi bu sene bu şekilde tamamlamış olacağız.”dedi.

TEKİRDAĞ’DAKİ TÖREN

Tekirdağ’daki kutlama töreni ise Tekirdağ Valiliği önündeki, Atatürk anıtında yapıldı. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaş İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan,, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, emekli polisler  ve çeşitli birimlerde görevli polisler katıldı. Valilik önünde Tekirdağİl emniyet Müdürü Mehmet Erduğan,  Atatürk anıtına çelenk sundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen törenin ardından kutlama, günün anısına toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kutlama alanı
-Polislerden detay
-Anıta çelenk sunumu 
-Ali Kemal Kurt’un konuşması
-Tören alanı detayı
-(TEKİRDAĞ)
-Anıt önünde toplananlar
– Saygı duruşu ve İstiklal Marşı 
-Çelenk  sunması
-Emekli polislerin çelenk sunması
-Kutlamadan detaylar
-Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN-ResulORUÇOĞLU/EDİRNE,TEKİRDAĞ,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!