DHA YURT BÜLTENİ-7 

dha-yurt-bulteni-7-fWfel1cD.jpg

Bartın’da gemi battı (4)

FİLİKALARA ULAŞILMAYA ÇALIŞIYOR 
Bartın Valisi Sinan Güner kurtarma çalışmaları hakkında, “Rus bandıralı kuru yük gemisi bu kötü hava şartları nedeniyle battı. 10-15 arası mürettebatı olduğunu biliyoruz. Bunlar filikalarla can yelekleri giyerek denize açıldılar. Şu anda bu imkanlarla kurtarma çalışmalarına başladık. Denizde dalga çok yüksek, hava şartları çok kötü. Sahil Güvenlik’in botu ulaşmaya çalışıyor. Çok zor şartlarda yani denizin dalga boyu botun boyundan yüksek. Deniz Kuvvetleri’ne ait bir gemi Ereğli’den hareket etti. Eğer uçuş imkanı varsa Samsun’dan helikopterde talep ettik. Şu anda Güzelcehisar civarlarında 600-700 metre açıklarda filikalar gözle görülebiliyor. Deniz altı dalgıç ekibimiz filikaları kendi botlarına yüzdürebilirlerse bu 600-700 metreye ulaşmaya çalışacaklar, denizden de Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ulaşmaya çalışıyor.” dedi. 

Batan geminin personelinin filikalara bindiği, şiddetli rüzgar nedeniyle filikaların Güzelcehisar mevkiine sürüklenmesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu ulaşmaya çalışırken, 3 kişinin kurtarıldığı öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Valinin açıklaması
GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ 

========================

Kaybolan doktoru arayan itfaiyeciler, mahsur kalan keçiyi kurtardı

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde kaybolan Doktor Uğur Tolun’u (51) aramak için bölgeye gelen itfaiye ekipleri, arama çalışmaları sırasında uçurumda mahsur kalmış bir keçiyi kurtardı. Keçi, sahibine teslim edildi.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde özel bir hastanede görev yapan ve 13 Ocak tarihinden itibaren kendisinden haber alınamayan doktor Uğur Tolun’u arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarında destek için bölgeye gelen ve yamaçlarda doktora ait bir iz arayan itfaiye ekipleri uçurumda mahsur kalan bir keçiyi gördü. Bunun üzerine keçinin bulunduğu yere giden 3 itfaiye eri, keçiyi mahsur kaldığı yerden çıkararak güvenli bir noktaya getirdi. Keçi daha sonra sahibine teslim edildi.

Görüntü Dökümü  
-Kurtarma çalışmalarından görüntüler
-Detaylar
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-Dinçer AKBİR/KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

========================

Tarihi ilçe beyaza büründü 

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde tarihi yapılar kar yağışıyla kartpostallık görüntüler oluşturdu. 

Osmanlı mimarisini, şehir hayatı ve kültürünü yansıtmasıyla ‘Osmanlı’nın parmak izi’ olarak adlandırılan, han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran tarihi ilçede, kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı sonrası tarihi ilçede eşsiz görüntüler ortaya çıktı. Açık hava müzesi gibi olan Safranbolu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizliğe bürünürken, beyaz örtü ilçeye ayrı bir güzellik kattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Muhabir anons
Tarihi ilçenin tepeden görüntüsü
Tarihi evlerden görüntüler
HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA) 

========================

Kaçkarlar’da heliski heyecanı başladı

RİZE’de Kaçkar Dağları’nda gerçekleştirilen helikopterle kayak sporu heliski heyecanı başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa ülkelerinde helikopterle kayak sporuna ara verilince rotalarını çevirdikleri Türkiye’de Kaçkarlar’ın zirvesine ulaşan kafile, karla kaplı zorlu ve dik yamaçlardan kayarak, adrenalin dolu anlar yaşadı.

Dünyada, Alaska, Kanada ve Alp Dağları’nda yapılan, Türkiye’de ise Rize’nin Kaçkar Dağları’nda gerçekleştirilen helikopterle kayak sporu heliski heyecanı başladı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının en çok etkilediği Avrupa ülkelerinde bu yıl helikopterle kayak sporuna ara verilince rota Türkiye’ye çevrildi. Her yıl 200 dolayında kayakçıyı ağırlayan Kaçkarlar için aralarında İsviçre, İtalya, Avusturya, Almanya, Fransa ve Rusya’dan 350 sporcu rezervasyon yaptırdı. Alpler yerine Kaçkarları tercih eden ilk kayakçı kafilesi bölgeye ulaştı. Ruslardan oluşan ilk ekip sabah 2 helikopterle alınarak zirvelere bırakıldı. Sporcular, karla kaplı zorlu ve dik yamaçlardan kayarak, adrenalin dolu anlar yaşadı.

KAR KALİTESİ İÇİN KAÇKAR’I TERCİH EDİLİYOR
Dünyanın pek çok yerinde kaydığını ve Kaçkarlara ilk kez geldiğini söyleyen Rus kayakçı Petrov Kuznetsov,  “Anlattıkları gibi bir kayak keyfi yaşadık. Sabah helikopterle Kaçkarların zirvesine çıktık. Kar kalitesinin en güzel olduğu yerlerden biri Kaçkarlar. Bir kaç farkı parkurda kaydık. Ekipte çok güzeldi. Bir hafta buradayız, farklı kulvarlarda adrenaline devam edeceğiz” dedi.

İsviçre’den gelen kayakçı George  Robin de “Daha önce defalarca geldim Kaçkarlara. Kar kalitesi çok güzel olduğu için burayı tercih ediyoruz. Avrupa’ya da yakın olması burada kayağı bizlere cazip hale getiriyor. Gelen sporcular memnun ayrılıyorlar. Parkurlar fazlasıyla adrenalin sunuyor” diye konuştu.

‘RUS KAYAKÇILARLA SEZONU AÇTIK’
Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Haşimoğlu ise “Bugün itibari ile 2021 heliski sezonuna start verdik. Teknik ekip 1 haftadır dağlardaki direkleme, vericilerin yerleştirilmesi gibi altyapı çalışması çalışmasını yaptı. İlk grubumuz dün geldi. Rus ekip özel jetleri ile Trabzon’a geldi. Ayder’e transferlerini gerçekleştirdik ve bu sabah itibariyle sporlarını yapmaya başladılar. Kaçkarlar ‘da hayal ettikleri adrenalini bir hafta boyunca yaşayacaklar. Şu anda rezervasyonlarımız dolmuş durumda. 350 – 400 civarında misafir ağırlayacağız. Mart ayı sonuna kadar devam edecek sezonun çok güzel geçmesini umut ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Helikopter iniş- kalkışı
-Dağlarda kayan sporcu detayları
-Helikopterden inen sporcular
-Röportajlar
HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:DĞANCAN İLEK/RİZE-DHA

========================

Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı

BOLU Dağı’nın TEM ve D-100 yolu geçişlerinde kar yağışı etkili olurken, yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. 
Bolu’da kar yağışı bu sabah etkisi artırarak devam etti. D-100 ve TEM yolunun Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar beyaz örtüyle kaplandı. Karayolları ekipleri, yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. 900 rakımlı bölgedeki yeşil alanlarda kar kalınlığı, 40 santimetreye kadar ulaştı. Sürücüler, TEM’in Bolu Dağı Tüneli mevkisinde, elektronik levhalarla hız yapmamaları konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri de yol üzerinde denetimlerini artırdı. Bölgede kar yağışı, yoğun şekilde devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yoldan görüntüler
-Araç geçişleri
-Kar küreme araçları
GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ 
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

========================

Telefon numarasını istediği kızkardeşler tarafından cadde ortasında dövüldü

ADIYAMAN’ın Gölbaşı ilçesinde, bir lokantacı iddiaya göre telefon numarasını istediği kızlar tarafından sokak ortasında tekme tokat dövüldü. Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi.

Geçen hafta Namık Kemal Caddesi üzerinde lokanta işleten M.Y., iddiaya göre yoldan geçen Tuğçe ve kardeşi Zeynep E. isimli kızkardeşlerden telefon numarasını istedi. Talep karşısında şaşkına dönen iki kardeş, M.Y.’ye tekme tokat saldırdı. İki kardeşin M.Y.’ye saldırma anı ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Kavga, mahalle sakinlerinin araya girmesiyle sonlandırıldı ve M.Y., iki kardeşin elinden kurtarıldı. İki kardeş, bir süre daha M.Y.’ye hakaret ederek caddeden ayrıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Olay yeri
– Kardeşlerin lokanta işletmecisine saldırması
– Kızların hakaret etmesi ve boğazına sarılması
– Kızların çantaları ile lokanta işletmecisine vurması
– Genel ve detay görüntüler 
Haber: Mahir ALAN-Kamera -ADIYAMAN-DHA)
 

Exit mobile version