Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DEFİNECİLER KAYA MEZARI TALAN ETTİ
 
BARTIN’ın Darıören köyünde, ormanlık alandaki kaya mezara defineciler tarafından zarar verildi. Köy muhtarı Hikmet Erdemir alanın koruma altına alınmasını isteyerek, “Müze müdürlüğüne buranın korunması için başvuruda bulunduk. Henüz bir sonuç çıkmadı” dedi.
Bartın Darıören köyünde kayanın içinin simetrik şekilde oyulmasıyla oluşturulan mezarda defineciler tarafından kaçak kazı yapıldı. Üzerindeki kayadan yapılan kapağın parçalandığı mezarın yanlarındaki basamaklar da dikkat çekiyor. Mezarın bulunduğu kayanın altı defineciler tarafından yaklaşık 5 metre kazıldı. Talan edilen alanın köye uzak olması nedeniyle definecilerin işinin kolaylaştığı belirtildi.
‘KORUMA ALTINA ALINMASINI İSTİYORUZ’
Kaya mezarının sayısız kez defineciler tarafından talan edildiğini söyleyen Hikmet Erdemir, “Buranın koruma altına alınması için müze müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Biz onlara resim de verdik, henüz bir sonuç çıkmadı. Burası tarihi bir alan mezarın üzerindeki kapak bile yan tarafa atılmış. Sürekli defineciler kazı yapmaya çalışıyorlar. Buraya yetkililer görsün, turizme kazandırılsın. Sürekli kayanın altı defineciler tarafından yok ediliyor. Bu konuda yardım bekliyoruz” diye konuştu. 

Görüntü dökümü 
———————————
-Kaya mezarından detay 
-Muhtarın kaza mezarı hakkında konuşması 
-Köylülerin kaza mezarını incelemesi 
-Definecilerin kazdığı bölümden detay 
-Kayaya oyulan merdivenlerden detay 
-Muhtar Hikmet Erdemir ile röp. 
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

======================================================

2) BUCA’DA 60 YILLIK ÇAM AĞAÇLARININ KESİLMESİNE TEPKİ
 
İZMİR’in Buca ilçesi Kaynaklar bölgesinde 16 bin dönüm alana 32 yıl önce bir bağ evi yapan Cahit Akgündüz (72), yeni yapılan kadastro çalışmasının ardından sınırları tartışmalı hale geldiğini öne sürüp, alanda parseli bulunan bir müteahhidin 3’ü 60 yıllık 12 çam ağacı ile 16 zeytin ağacını kestiğini ileri sürdü. Akgündüz, bölgede bir doğa katliamının yaşandığını söylerken, Avukat Suat Çelebi savcılığa konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
İzmir’de yaşayan emekli banka müfettişi Cahit Akgündüz, bağcılık yapmak üzere 1984 yılında Buca ilçesi Kaynaklar bölgesinde 16 bin 300 metrekarelik bir arazi satın aldı. Akgündüz, 32 yıl önce araziye bir ev inşa edip, hafta sonları gelerek tarla işleriyle uğraşmaya başladı. Akgündüz, söz konusu arazinin başlangıçta kamunun hüküm ve tasarrufunda iken 1995’teki kadastro çalışması ile Hazine’ye intikal ettiğini söyledi. O dönemde kendisi ile aynı durumda olan köylülerin tapularını aldığını belirten Akgündüz, kendisinin konuyla yeterince ilgilenemediğini ve kullanım hakkı kendisine ait taşınmazın 600 metrekarelik kısmının yan parselde gösterildiğini belirtti. Akgündüz, son olarak traktörü ve testeresiyle gelen alanın yeni sahibinin çok sayıda ağacı kestiğini ileri sürdü.
’28 AĞAÇ KESİLDİ’
İş hayatına devam ederken söz konusu alanda bağcılık yapmaya başladığını anlatan Akgündüz, “Millet yazlık yaparken ben burayla ilgilendim. Sinüzitim, romatizmam ve ülser rahatsızlıklarım vardı. Çalıştığım dönemde bu araziyi satın aldım. 2001’de emekli oldum. Temelli yerleştim. Çam ağaçları arasında temiz havası olan bir yer. Burada, hiçbir sağlık sorunum kalmadı” dedi. Arazinin ormanlık alanla ortak sınırı olduğunu ve bir bölümünün Hazine’ye ait olduğunu ifade eden Cahit Akgündüz şunları söyledi:
“1995 yılında kadastro çalışması yapıldı. Benim yaptığım evin bir kısmı Hazine arazisinin içinde kaldı. Sorunun giderilmesi için ya satılması ya da kiraya verilmesi gerekiyordu. Ancak benden boşaltmamı istediler. Boşaltamam çünkü arazimde çam ağaçları var, sulama havuzum var. Hırsızlık olaylarını önlemek için bir sınır olması amacıyla çit çektim. Amacım güvenliği sağlamaktı. Geçen 18 Mart’ta buradan yer satın alan bir müteahhit çıktı geldi. ‘Burası benim” diyor. Ağaç keseceğini söylüyordu. ‘Paldır küldür ağaç kesemezsin’ dedim. En azından ihtarname çekmesi lazım. İtiraz edeceğimi ve bize süre vermesini istedim. Birkaç gün sonra gelip, ağaçları kesti. Jandarmayı, Buca İlçe Tarım Müdürlüğü’nü, Çiftçi Malları Koruma Kurulu’nu aradım. Son olarak ormancılardan biri geldi. Kadim sınırdaki ağaçların kesilebileceğini ama diğerlerinin tartışmalıysa kesilemeyeceğini söyledi. Kesim işlemi durduruldu ancak o ana kadar 12 çam ağacı kesildi. Kesilen ağaçlardan 3’ü en az 60 yıllıktı. 9’u da en az 40 yıllıktı. 16 zeytin ağacı vardı, onları da kesip götürdüler.”
‘DELİLLERİ YOK ETMEK İÇİN AĞAÇLARI SÖKTÜ, İDDİASI’
Avukat Suat Çelebi, tapu tescil davasının, yaşlı çam ağaçları nedeniyle ‘özel mülke konu olamaz’ denilerek reddedildiğini söyledi.  Bölgede yapılan kadastro çalışması ile sınırların değiştirildiğini savunan Çelebi, “Sınırın iki parseli arasındaki 600 metrekaredeki ağaçların olduğu alan diğer vatandaşın yerinde görünmüş. Biz dava açtık. Vatandaş kadim sınırı yok etmek için kesim işlemine başvurdu. Kesim durduruldu. Ancak orada halen çok sayıda ağaç var. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Buca Kaymakamlığı’na 3091 sayılı Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında açık kapı üzerinden başvurumuzu yaptık. Bu vatandaş bir müteaahit ve delilleri yok etmek için ağaçları söktü. Burası belediyenin imar planında tarım arazisi görünüyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ağaçların kesildiği alandan görüntü
-Ağaçlar kesilirken cep telefonu görüntüsü
-Bağ evinden ve sulama havuzundan görüntü
-Cahit Akgündüz ile röp.
Haber: Nevra UÇKAÇ – Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA) 

====================================

Reklam Alanı

3) NİĞDE’DE LİMON YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ, SÜRÜCÜ ÖLDÜ

NİĞDE’de limon yüklü TIR’ın kontrolden çıkıp devrilmesi sonucu sürücü Ersin Ateş hayatını kaybetti.

Adana-Aksaray karayolu Beştepeler mevkisinde meydana gelen kazada Ersin Ateş yönetimindeki 73 SK 415 plakalı limon yüklü TIR, kontrolden çıkıp seyir halindeyken devrildi. Devrilmenin etkisiyle sürücü Ersin Ateş, TIR içerisinde sıkışarak hayatını kaybetti. Olay yerine çağrılan ambulansla ve Niğde AFAD ekipleri sıkışan sürücüyü bulunduğu yerden çıkarttı. Hayatını kaybeden sürücünün cansız bedeni Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü
-Devrilen tırdan görüntü
-Ekiplerden görüntü
-Ekipler sıkışan sürücü çıkarmaya çalışırken görüntü
-Detay görüntü
Haber: Ali KADI Kamera: NİĞDE- DHA 

====================================

4) ÇALILARIN  ARASINA SIKIŞAN YAVRU KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

BOLU’da, çalıların arasında sıkışan yavru köpek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 
Olay, dün Karaköy Mahallesi’nde bulunan boş arazide meydana geldi. Araziden sesler geldiğini duyanlar, çalılık alanda yavru köpekler olduğunu fark etti. Mahalleli, köpekleri beslemeye başladı. Vatandaşlar bu sırada, yavru köpeklerden birinin çalılara sıkıştığını fark etti. Köpeği kurtarmaya çalışan vatandaşlar başarılı olamayınca, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çalılıkları temizleyerek yavru köpeğe ulaştı. Yavru köpek kısa sürede sıkıştığı yerden kurtarıldı.  Açlık ve susuzluktan bitkin düşen yavru köpeğin ölmek üzere olduğunu gören itfaiye eri Bekir Sınmaz, yavru köpeğin başını su ile yıkadı. Daha sonra yavru köpeğe elleriyle su içirdi. İtfaiye ekipleri, bir süre sonra kendine gelen yavru köpeği, sahiplenmek ve bakımını üstlenmek isteyen vatandaşlara teslim etti. 

Görüntü Dökümü
———————–
-İtfaiye erinin motorlu testere ile çalılıkları kesmesi 
-Yavru köpeğin çalılıklardan çıkarılması 
-Yavru köpeğe su içirilmesi 

Haber: Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

===================================

5) BÜFEYE GİREN HIRSIZ, GÜVENLİK KAMERASININ YÖNÜNÜN DEĞİŞTİRDİ; 30 BİN TL’LİK ÜRÜN ÇALDI

MERSİN’de kısıtlamada büfeye giren hırsız, fark ettiği güvenlik kamerasının yönünü değiştirip, 30 bin TL’lik ürün çaldı.
Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde, sabah işyerine gelen bir marketin sahipleri, ürünlerinin çalındığını fark edince güvenlik kamera görüntülerini inceledi. 30 bin TL’lik ürünü çalınan market sahibi, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Olay anı güvenli kamerasına yansırken, görüntülerde gece yarısı büfe önüne gelen şüphelinin kapıyı zorlaması üzerine alarm çalınca yaklaşık 3 saat beklediği görülüyor. Ortalık sakinleşince saat 03.00 sıralarında markete giren şüpheli, etrafı arıyor. O sırada güvenlik kamerasını fark edince kameranın yönünü değiştiriyor. Yaklaşık yarım saat markette kalan şüpheli, 2 çuval ürünle çıkarak uzaklaşıyor. Yaklaşık 30 bin TL zararı oluşan market sahibi şüpheli hakkında şikayetçi oldurken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelinin market önüne gelmesi
-Şüphelinin çevreyi kontrol etmesi
-Şüphelinin markete girmesi
-Şüphelinin marketin kamarasının yönünü değiştirmesi
-Şüphelinin çuvalla marketten çıkması

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

====================================

6) KUMRU, KURTARILMAYI BEKLEYEMEDİ

ANTALYA’da cam ile panjur arasına sıkışan kumruyu kurtarmak için iki polis, 2 itfaiye aracı ile birlikte 4 itfaiye eri seferber oldu. Ekipler kuşu bulunduğu yerden kurtarmak isterken, kumru uçup gitti. 

Konyaaltı ilçesi Sarısu Mahallesi 132 Sokak üzerindeki sitede bulunan apartmanın ikinci kat balkonunda bir kumrunun mahsur kaldığı ihbarını alan polis ve itfaiye ekipleri, belirtilen adrese geldi. Panjur ile cam arasına sıkıştığı görülen kuşu kurtarmak isteyen itfaiye ekibinin merdiveni kısa kalınca, başka bir istasyondan uzun merdivenli itfaiye aracı istendi.
Belirtilen adrese gelen ikinci itfaiye ekibi, ilk gelen ekiple birlikte koordineli çalışmanın ardından kuşun bulunduğu pencereye merdiven uzattı. Bir itfaiye eri merdivene tırmanarak kumrunun bulunduğu yere gitti. İtfaiyeci kumruyu bulunduğu yerden çıkarmak için elini uzattığı sırada kuş cam ile duvar arasındaki boşluktan uçup gitti. 
Kumru için ihbarda bulunan site sakinleri, kuşun iki gündür bulunduğu yerden çıkamadığını, başka bir kumrunun ise sürekli cam balkona konarak kurtarılmayı bekleyen kuşun yanından ayrılmadığını gözlemlediklerini söyledi. 

Görüntü dökümü
—————————
Polis ve itfaiye araçlarının görüntüsü
Kumrunun panjur arasında görüntüsü
Diğer kumrunun mahsur kalan kumrunun yanına gelmesi
İtfaiye ekibinin merdivenle balkona müdahale etmeleri
İtfaiye erinin panjur arasına eğilip kumruyu almak isterken kumrunun kaçması 
HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!