Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SOMA’DA FACİANIN YIL DÖNÜMÜNDE BAYRAM SABAHI HÜZÜN
 
MANİSA’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın 7’nci yıl dönümünde, acı bir kez daha yaşandı. Bayramın ilk gününde aileler, faciada ölen yakınlarının mezarlarına koştu.

Soma’da 13 Mayıs 2014’teki faciada, 301 madenci yaşamını yitirdi. Türkiye’nin en büyük maden faciasında ülke yasa boğuldu. Faciada yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin ve yakınlarının bayramın ilk gününde buluşma alanı, ‘Madenci Şehitliği’ oldu. Acının merkezi haline gelen Soma’da, facianın 7’nci yıl dönümünde gözyaşı ve kaybedilenlere özlem vardı. Soma’daki ‘Madenciler Şehitliği’ne sabahtan itibaren ölen madencilerin aileleri, yakınlarının mezarları başına gelmeye başladı. Mezarlıkları sulayarak çiçek bırakan, dualar eden aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Maden sendikaları temsilcileri de şehitliğe karanfil bırakarak dua etti.

‘İKİ KARDEŞİNİ KAYBETTİ’
Maden ocağındaki faciada 8 aylıkken iki dayısını kaybeden Enes Karakaya (8), ailesiyle birlikte şehitliğe ziyarete geldi. İki dayısını tanıyamadan kaybetmenin acısını yaşadığını ifade eden Karakaya, “Bazen geldiğimde ağlıyorum. Onların şu an yaşamasını isterdim. Onlarla oyunlar oynamak, bir yerlere gitmek isterdim. Onları çok özlüyorum” dedi.
İki kardeşini birden maden faciasında kaybettiğini söyleyen Enbiye Karakaya (31) ise, “Bu çok zor. Biz 5 kardeştik, 3 kardeş kaldık. Annem için de bizler için de kolay olmadı. Şehitliğe bayramlarını kutlamak için geldik. Olay zamanı çok büyük izdiham oldu, toparlanmak da çok zor oldu. Kolay değil. Üzerinden 7 yıldır geçti. Unutmadık, unutmayacağız. Ceza almayı hak edenlerin cezalarını çekmesini istiyorum. 301 canı kaybetmek kolay değil. Aileler yıkıldı. İki kardeşim de 3-4 yıldır orada çalışıyorlardı. Evlerinin geçimini sağlamak için çalışıyorlardı. Ali Çiftçi 28 yaşında vefat etti. Sağ olsaydı 35 yaşında olacaktı. Yılmaz Çiftçi vefat ettiğinde 24 yaşındaydı. Şu an sağ olsaydı 31 yaşında olacaktı. Evliydiler, bir kardeşim çocuğunu göremedi bile. Vefat ettikten 40 gün sonra çocuğu doğdu” dedi.
Faciada ölen madencilerden Ahmet Gülcü’nün, eşi Havva Gülcü de “İki çocuğum var. 7 senedir aynı acıyı yaşıyorum.  Acımız hiçbir zaman dinmeyecek. Adalet yerini bulur diye bekliyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————–
– Şehit yakını Enbiye Karakaya, Enes Karakaya, Havva Gülcü röp.
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Eda Ebru NANECİ- Serkan ÖZDEMİR – Kamera: Ersan ERDOĞAN-  /MANİSA, (DHA)- 

====================================

ESKİŞEHİR’DE KUMAR OYNAYAN 44 KİŞİYE 232 BİN 100 LİRA CEZA

Reklam Alanı

ESKİŞEHİR’de kumar oynarken yakalanan 44 kişiye koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle 232 bin 100 lira ceza uygulanırken, polisin baskını sırasında işyerinin 2’nci katındaki pencereden atlayan 1 kişi yaralandı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Odunpazarı ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi’ndeki bir işyerinde kumar oynatıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. İşyerine dün baskın yapan polis ekipleri kurulan masalarda kumar oynayan 44 kişi yakaladı. Kimlikleri tespit edilen 44 kişiye koronavirüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle 232 bin 100 lira idari para cezası uygulandı. Polisin baskını sırasında işyerinin 2’nci kattaki penceresinden atlayan Cemalettin B. (52) ise düşerek yaralandı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Cemalettin B., ambulans Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Mühürlenen işyeri sorumlusu hakkında da kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak ile bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma suçlarından adli soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
-İşyerindeki yakalananlar
-İşyeri odaları
-Kurulan masalar
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,(DHA)-

===================================

İFTAR SONRASI KALP KRİZİ GEÇİREN ÖĞRETMEN ÖLDÜ

BURDUR’da görev yapan beden eğitimi öğretmeni Hilmi Karasoy (35) iftar sonrası geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Burdur’un Çeltikçi ilçesi 75’inci Yıl Ortaokulu’nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan aynı zamanda Futbol İl Hakem Atama Sorumlusu Hilmi Karasoy, dün akşam iftar yemeğinden sonra evinde fenalaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülen Karasoy, doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlenen Karasoy için Burdur Ulu Camii’nde bu sabah cenaze töreni yapıldı. Namaza AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya ile Karasoy’un ailesi, öğretmen arkadaşları ve hakem camiasından arkadaşları katıldı.
Evli ve 1 çocuk babası Karasoy’un cenazesi kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere Tefenni ilçesine gönderildi.

Görüntü dökümü
——————–
– Hilmi Karasoy’un cenazesinin getirilmesi
– Cenaze namazının kılınması
– Cenaze arabasının gidişi
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

===================================

ANTALYA’DA TURİSTLER SAHİLİ DOLDURDU

ANTALYA’da Ramazan Bayramı’nın birinci günü turistler plaja akın etti. 

Antalya’da, koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında uygulanan tam kapanma dönemine denk gelen Ramazan Bayramının ilk gününde vatandaşlar evlerinde, turistler ise sahilde zaman geçirdi. Kısıtlamadan muaf turistler çocuklarıyla birlikte sahilin tadını çıkardı. Hava sıcaklığının 29, deniz suyu sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü Antalya’da turistler, Konyaaltı Plajı’nı doldurdu. Çocuklar anne ve babalarıyla yüzerken, kimi turistler de kitap okudu. 
Sıcaktan bunalan köpekler de denize girip serinledi.

Görüntü dökümü
—————————
– Sahildeki turistlerden
– Köpeklerden görüntü
Haber-Kamera: İbrahim LALELİ- Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)
===================================

DENETİM YAPAN POLİSE, VATANDAŞTAN BAYRAM ÇİKOLATASI

ANTALYA’da Ramazan Bayramının birinci günü denetim yapan polise, durdurdukları aracın sürücüsü, çikolata ikram edip, bayramını kutladı.

Antalya’da Ramazan Bayramının birinci gününde polis, kentin farklı noktalarında oluşturulan kontrol noktalarında denetim gerçekleştirdi. Ekipler, kontrol noktalarında durdurdukları araçlardaki kişilerin görev ve izin belgelerini kontrol etti. Kontrol noktasından geçen sürücülerin bayramını kutlayan polisler, kendilerine ikram edilen çikolatadan yedi.
Görev yapan polisleri görünce aracı durdurup çikolata ve kolonya ikram ettiklerini belirten Ahmet Tekin, “Gece gündüz bizim için görev yapıyorlar. Biz de görünce durup, bayramlarını kutladıktan sonra çikolata ikram ettik” dedi. 

Görüntü dökümü 
– Denetim noktasından genel görüntü
– Polisin araçları durdurması 
– Sürücülerin belgesinin kontrol edilmesi 
– Polise çikolata ikram edilmesi 
– Sürücü Ahmet Tekin ile röp
Haber- Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

===================================

1190 ÇOCUĞA AKRAN KARTPOSTALI
 
TUNCELİ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı evlerde kalan çocuklar, teknolojinin gelişmesiyle unutulan bayram kartpostalı geleneğini gün yüzüne çıkardı. Çocuklar, hazırladıkları bayram kartpostallarını Türkiye’deki çocuk evlerinde kalan 1190 akranına gönderdi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki evlerde kalan çocuklar, bayram kartpostal geleneğini hatırlattı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, unutulan bayram kartpostalı geleneğini yaşatmak için Tunceli’deki bir grup çocuk, kentin doğal güzelliklerinin yer aldığı ve duygu düşüncelerini yazdıkları kartpostalları Türkiye’deki çocuk evlerinde kalan 1190 akranına posta yoluyla gönderdi.

Hazırladıkları kartpostalları, ülke genelinde çocuk evlerinde kalan 1190 çocuğa gönderdiklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Songül Acar, bu sayede Tunceli’yi de tanıtma imkanına sahip olduklarını vurguladı. Songül Acar, “Çocuklarımızla, yaşlılarımızla ve engellilerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Çocuk evlerimizi ziyaret ederken, çocuklarımız çok sıkıldığından bahsettiler. Dışarıya çıkıp gezemediklerinden yakındılar. ‘O zaman evinizin içinde güzelce vakit geçirmek için, alan yaratın kendinize’ dedim. Ne yapabiliriz diye sorarlarken, arkadaşlarına bayram kartpostalı atmalarını söyledim. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birindeyiz ve doğamız çok güzel. Hem ilimizi tanıtmak, hem çocuklarımızı mutlu etmek düşüncesi oluştu. İlimizin çok değerli fotoğrafçıları ve gazetecilerden, fotoğraf desteği aldık. İlimizde bulunan Munzur Vadisi Milli Parkının fotoğrafı, yaban hayatı ve tarihi mekanların fotoğraflarını hazırladık. İnşallah pandemi süreci bittiğinde çocuklarımızı ilimizde de ağırlamak istiyoruz. Hem ilimizi tanıttık, hem de geleneklerimizi yaşattık. Toplamda 80 ilin tamamında bulunan 1190 çocuk evine kartpostal yolladık” dedi.
Çocuklar ise, akranlarının hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmemesi gerektiğini belirterek, “Pandemiden dolayı, onları buraya davet edemiyoruz. Biz de ilimizdeki güzellikleri bir nebze de olsa yaşamaları için fotoğraflarını yolladık, arkalarına da bayram mesajı yazdıkö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——————-
Kartpostallar
Manzara ve tarihi mekanların fotoğrafları
Çocukların kartposttaları doldurması
Çocukların yazı yazması
Masanın üstündeki zarflar
Kartposttaları postanaye götürülmesi
Çocukların konuşması
Songül Acar’ın konuşması
Genel ve detay görüntüleri
Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ TUNCELİ,(DHA)

===================================

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜN AĞIR YARALANDIĞI KAZA KAMERADA

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde kamyonun motosikletle çarpıştığı kazada, motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Kaza anları güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Kaza, saat 09.30 sıralarında Alanya D-400 Karayolu üzerinde meydana geldi. M.K.’nin (53) kullandığı 45 TD 771 plakalı kamyonla aynı istikamette ilerleyen Uğur Süzel’in (21) kullandığı 07 NLM 59 motosiklet çarpıştı. Kazanın şiddetiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Uğur Süzel ağır yaralandı. Kazayı fark edenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Yaralı ilk müdahalenin ardından ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye götürüldü. Motosiklet sürücüsü Uğur Süzel’in durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, kamyon sürücüsü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. İfadesi alınan kamyon sürücüsü M.K. daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan kazanın yaşandığı anlar güvenlik kamerasına da yansıdı. Kasksız motosiklet sürücüsünün iki kamyon arasına girerek geçmeye çalıştığı ve bu sırada kamyonla çarpışarak, kısa süreli sürüklendiği görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü
————————-
-Kaza anından güvenlik kamerası görüntüsü
-Kazanın olduğu yerden görüntüler
-Kaza sonrası motosikletin sürüklenmesiyle yerde oluşan derin çiziklerin görüntüsü

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

===========================

YARALANAN SOKAK KÖPEĞİNİN BACAĞI İÇİN OPERASYON

OSMANİYE’de araç çarpması sonucu kırılan bacağı, 2 ay boyunca tedavi edilmeyince eğri şekilde kaynayan sokak köpeği, yapılan işlem sonrası sağlığına kavuştu. Veteriner hekim Ali Laçinbala, “Lütfen bu tip yaralı bir can gördüğünüzde duyarsız kalmayıp yardımına koşun” dedi.

Düziçi ilçesinde sağ arka bacağında açık yarası bulunan melez sokak köpeği, hayvanseverler tarafından bulunduğu yerden alınarak Osmaniye’deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tedavi Merkezi’ne getirildi. Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından muayene edilen köpeğin bacağındaki kırığın yaklaşık 2 ay önce şekillenmeye başladığı ve eğri olarak kaynadığı belirlendi. Ameliyata alınan köpeğin bacağının dışarıda kalan kemiği törpülendi, deri bütünlüğü için 25 dikiş atıldı. Kısa sürede sağlığına kavuşan köpek, artık rahat bir şekilde yürüyüp, koşmaya başladı.

‘YARALI BİR CAN GÖRDÜĞÜNÜZDE YARDIMINA KOŞUN’
Üniversite öğrencisi hayvansever Elif Çelikdal, ilçede ‘Düziçi Canları’ adında gönüllü topluluklarının olduğunu ve sokak hayvanları için çalıştıklarını belirterek, “Köpeğimizi bulan ‘Osman’ isimli vatandaş, sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizimle iletişime geçti. Tedavisini Düziçi’nde karşılayamadığımız için Osmaniye’deki HAYTAP Tedavi Merkezi’ne getirdik. Köpeğimizin çekilen röntgeninde kırılan kemiğin eğri kaynadığını gördük. Lütfen bu tip yaralı bir can gördüğünüzde duyarsız kalmayıp, yardımına koşun. Geciken tedaviler ölümcül veya geri dönülemez bir hal alabiliyor” dedi.

‘TEDAVİ EDİLMEDİĞİ İÇİN KIRIK KEMİK EĞRİ KAYNAMIŞ’
HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala da, şöyle konuştu:
“Sağ arka bacağında ‘tibia’ yani kaval kemiğinde bir kırık şekillenmiş. Muhtemelen üzerinden 2 ay gibi bir süre geçmiş. Tedavi edilmediğinden kemik eğri bir şekilde kaynamış ve dışarıda açık yara olacak şekilde yaşamaya çalışıyor. Kemiğin dışarıda kalan kısmını törpüledik ve deri bütünlüğü 25 dikişle sağladık. Sağlık durumu iyi stabil durumda. İlçelerimizde de hayvansever gençleri görmek bizleri mutlu ediyor, umutlandırıyor.”

Görüntü Dökümü
—————————–
– Köpeğin tedavi öncesi bahçede oynaması 
– Kırık ayağındaki tüyün temizlenmesi
– Ayağa operasyon yapılması
– Operasyon sonrası yaraya dikiş atılması
– Köpeğe iğne vurulması
– Köpeğin baygın hali, ameliyat masasında sevilmesi
– Üniversite öğrencisi hayvansever Elif Çelikdal konuşması
– Veteriner Hekim Ali Laçinbala röportaj
– Köpeğin tedavi sonrası koşup oynamasından detaylar

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!