Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KAYIP DOKTOR ÖLÜ BULUNDU
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, 13 Ocak günü kamyoneti ile gezmeye çıkan Doktor Uğur Tolun ölü bulundu. Uğur Tolun’a ait aracın, Derbent Mahallesi’nde bulunan kanala düştüğü, kazada doktorun öldüğü tespit edildi. Arama çalışmalarına katılan ekipler ise Kartepe bölgesinden koordinasyon merkezine geri çağırılmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK 

KOCAELİ – DHA 

==========================

GEMİNİN BATTIĞI BÖLGE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bartın’da kayıp 5 mürettebat için çalışmalar sürüyor(3)
Bartın’da, kuru yük gemisinin battığı bölge havadan görüntülendi. Yoğun kar yağışının devam ettiği bölgede, öğle saatlerinde güneş yüzünü gösterdi. Yaklaşık yarım saat sonra tekrar kar yağışı etkili oldu. Denizdeki görüş açısının düzeldiği kısa sürede bölge dron ile havadan görüntülendi. Arama çalışmalarının sürdüğü Mugada sahil ve bölgesinde kıyı şeridi boyunca ekiplerin kayıp 5 mürettabatı arama çalışmaları sürüyor.

Reklam Alanı

DÜN BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Bartın Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Palau bandıralı Arvin isimli kuru yük gemisinin batmasının ardından dün karaya çıkarılan cesedin gemi kaptanı Galenko Witaly’a(36) ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü
-Drone ile arama kurtarma çalışmasının yapıldığı bölgeden görüntüler
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

============================

Su altında kalacak Yusufeli’nin yeni yerleşim yeri için ağaçlandırma seferberliği
 
ARTVİN’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı nedeniyle ilçe merkezi su altında kalacak. 7’nci kez taşınacak ilçe için yeni yerleşim yerindeki çalışmalar da sürüyor. Yeni yerleşkeyi yeşillendirmek için 20 hektarlık alana yaklaşık 30 bin meyve ağacı ve fidan dikildi.

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu’nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde yapımına devam edilen Yusufeli Barajı ve HES projesi inşaatı sürüyor. 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise ‘çift eğrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda, 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2,5 milyon insanın elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Yerin altında 110 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 50 metre derinliğinde yapılan santral binasının beton imalatında sona gelindi. Türkiye’nin öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisler tarafından inşa edilen baraj projesinde çalışmalar devam ediyor.

MEYVE AĞAÇLARI İŞ MAKİNELERİYLE TAŞINDI
Tarihinde 6 kez yerleşim yeri değiştirilen ve 7’nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli, Yansıtıcılar bölgesindeki 150 hektarlık alanda, 3 noktada yeniden inşa ediliyor. İlçe sakinlerinin 71 yıllık yerleşim yerlerine veda etmeye hazırlandığı Yusufeli’nde, kayıtlı mezarların ardından ağaçlar da taşındı. İş makineleri ile toprağıyla alınan ağaçların taşınıp, dikildiği yeni ilçede fidan dikimi de yapılıyor. 

‘20 HEKTARLIK ALANDA DİKİM YAPILDI’
Yeni ilçedeki çalışmaların devam ettiğini belirten Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya, bu zamana kadar yeni ilçeye yaklaşık 30 bin meyve ağacı ve fidan dikimi yapıldığını ifade etti. Göl manzaralı yeşil bir Yusufeli için çalıştıklarını ifade eden Özkaya, “Orman Bölge Müdürlüğü olarak sahadayız, çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2019 yılında Yusufeli ziyaretinde halka hitap ederken, ‘ağaçlandırma çalışmalarına hemen başlanılıp, yemyeşil bir ilçe yapacağız’ talimatlarından sonra Orman Bölge Müdürlüğü olarak hemen çalışmalara başladık. Yusufeli Belediyesi ve 26’ncı DSİ Bölge Müdürlüğü ile istişareye geçerek, ilk etapta ağaçlandırma çalışmalarını yapabileceğimiz yeri belirledik. Şu an itibariyle bize ağaçlandırılması için teslim edilen 3 kısımda yaklaşık 20 hektarlık alanda 10 Aralık 2019-21 Aralık 2020 tarihleri arasında boylu meyve ağaçları ile tüplü ve çıplak köklü fidanlarımızın dikimini tamamladıkö diye konuştu.

‘MEYVE AĞAÇLARINI VATANDAŞLAR VERDİ’
Çalışmaların devam ettiğini belirten Özkaya, “Toplamda 3 kısma, 5 bin 144 adet Yusufeli barajı altında kalacak olan boylu meyve ağaçları ile 25 bin 600 adet tüplü ve çıplak köklü fidan dikildi. Baraj altında kalıp yok olacak meyve ağaçlarını, yeni yerleşkeye dikmemiz için bizlere veren ve bu türleri geleceğe taşımamıza sebep olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruzö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Dikilen meyve ağaçlarından detaylar
-Detaylar
-Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya’nın röportajı
-Detaylar
-Drone detayları
Haber-Kamera: Nusret DURUR/YUSUFELİ, (Artvin), (DHA)-

=====================

Melek İpek’in tutukluluğuna itiraz reddedildi
 
ANTALYA’da, işkence görüp, kendisini ölümle tehdit eden 12 yıllık eşi Ramazan İpek’i (36) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Melek İpek’in (31) avukatlarının tutukluluğuna yaptıkları itiraz, Antalya 1.Sulh Ceza Hakimliği’nce reddedildi.

Servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında, 7 Ocak gecesi Döşemealtı ilçesinde yaşadıkları müstakil evde tartışma çıktı. Tartışma sonrasında Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak çıplak şekilde saatlerce dövdü. İşkence ve dayaktan gözleri şişen ve morluk oluşan Melek İpek halsiz kalırken, eşi Ramazan İpek kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrıldı. Birkaç saat sonra eve dönen Ramazan İpek, karşısında elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek’i buldu. İkili arasında çıkan arbede sırasında Melek İpek, tüfekle eşini vurup öldürdü, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri, Melek İpek’i çıplak vaziyette elleri kelepçeli buldu. Kelepçeleri açılan Melek İpek’e ambulansta müdahale edildi. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Melek İpek’in avukatları, geçen cuma günü Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdikleri dilekçe ile tutukluluğa itiraz etti. Dilekçeyi değerlendiren Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği, tutukluluğa itirazı reddetti.

(ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE)

=====================

Zonguldak’ta kar yağışı ulaşımı durdurdu

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle Zonguldak-İstanbul yolu ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri araçları geri çevirirken, karla kaplanan yolda kar küreme çalışması yapılmaya başlandı. Kar yağışı nedeniyle Zonguldak’ta 255 köy yolu ulaşıma kapandı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Saat 11.00 sıralarında Zonguldak-Ereğli karayolunun Ereğli kesiminde yol ulaşıma kapandı. Yolda kalan araçlar ilçe merkezinde beklerken, trafik ekipleri ise ilçeye giden yol üzerinde kavşaklarda araçları geri çevirdi. Karla kaplanan yolda kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı. Ereğli ilçe merkezinde belediye ekipleri karla kaplanan yollarda kar küreme çalışması yaptı. Erdemir fabrikasına yük getiren TIR’ların uzun kuyruğu sonrası Gülüç bölgesinde yol kilitlendi. Trafik ekiplerinin çalışmasının ardından yol yaklaşık 45 dakika sonra trafiğe açılabildi.

Müftü Mahallesi Erdemir Caddesi üzerinde iş yerinin sundurmasının çökmesi sonucu bir kişi yaralandı. Yaralanan vatandaş sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Uzunçayır Mahallesi’nde ise sokağa giren kamyon nedeniyle hasta almaya gelen ambulans yolda kaldı. Hasta ambulansa yürüyerek binmek zorunda kaldı. Kar yağışı nedeniyle bazı iş yerlerinin çatısı çöktü.

255 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Zonguldak Valiliğince yapılan açıklamada il genelinde toplam 255 köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde bulunan köylerde ekiplerce açılan yolların yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle tekrar kapandığı bildirilirken, 22 ekip ve 80 personel ile köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Bayırdan inmeye çalışan araçlar
-Ekiplerin tuzlama çalışması
-Yolda kalan araçlar
-Araçların kurtarılması
-TIR’lar nedeniyle yolun kapanması, oluşan kuyruk
-Üzerine sundurmanın düştüğü vatandaşın ambulansa alınması
-Trafik ekiplerinin kapanan Zonguldak yolundaki çalışması
-Detaylar
HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

=======================

İlk seslendirme dekan yardımcısından, devamı oyunculardan

İlk şiirlerini 8 yaşında Rusça, 13 yaşında ana dilinde, 4 yıldır da Türkçe şiirler yazan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencisi Azerbaycanlı Bircan Nağıyeva’nın ilk şiir klibini dekan yardımcısı seslendirirken, tiyatro oyuncularından genç şaire destek geldi. Çekimlerini ve montajını da Bircan’ın yaptığı şiirlerin kliplerinde, oyuncular Alican Yücesoy, Mert Can Sevimli, Murat Kılıç ve Murat Ercanlı da seslendirme yaptı.

Yaklaşık 8 yaşından bu yana şiir yazdığını, ilk şiirlerinin Rusça olduğunu belirten AÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Bircan Nağıyeva, 13 yaşında ise ana dilinde şiir yazmaya başladığını kaydetti. Son 4 yıldır eğitim için geldiği Türkiye’de Türkçe şiirler yazmaya başladığını söyleyen Bircan, bugüne kadar 250 şiire imza attığını ifade etti.

İLK SESLENDİRME DEKAN YARDIMCISINDAN
Şiir klipleri projesini Öğretim Görevlisi Rıza Eren Bozkurt’a anlattığında büyük destek gördüğünü belirten Bircan Nağıyeva, ilk seslendirmeyi ise İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli’nin yapmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Nağıyeva, “Ayşad hocam ilk seslendirmemi yaptı sonra da tiyatro oyuncuları Murat Ercanlı, Alican Yücesoy, Mert Can Sevimli ve Murat Kılıç birer şiirimi seslendirdi. Şiirlerimi onlardan dinlemek çok güzel bir duygu” dedi. Başkaları tarafından seslendirildiğinde şiirlerini daha iyi görebildiğini, anlayabildiğini söyleyen Nağıyeva, “Şiirlerimi seslendirenlerin farklı yorum katmaları çok güzel” diye konuştu.

‘NE KADAR İNSANA ULAŞTIĞIM DEĞİL NASIL ULAŞTIĞIM ÖNEMLİ’
Youtube kanalında, çekimini, yönetmenliği ve montajını da yaptığı şiir kliplerini yayınladığını anlatan Bircan Nağıyeva, “Yaklaşık 3 bin izlenme sayısı var. Şu anda çok fazla olmasa da bir kitlem var. Ama benim amacım insanlara ulaşmak. Ben yazarken kalbimi açıyorum ve okuyanların da benimle aynı duyguları hissettiğini düşünüyorum. Ne kadar fazla izleyici olduğundan çok, şiirlerimle insanlara nasıl ulaştığım, nasıl etkiler bıraktığı benim için daha önemli” şeklinde konuştu. Nağıyeva, en büyük hayalinin ise şiirlerinden birinin ünlü oyuncu Haluk Bilginer tarafından seslendirilmesi olduğunu söyledi.

‘ÖĞRENCİMİZLE GURUR DUYUYORUM’
AÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli ise Bircan’ın çok aktif bir öğrenci olduğunu, fakültenin radyosunda da program yaptığını belirtti. Bircan’ın şiir projesini kendisiyle paylaştığında tüm desteğini vereceğini söylediğini anlatan Doç. Dr. Güdekli, öğrencisiyle gurur duyduğunu aktardı. Bircan’ın klibi okul içerisinde çektiğini belirten Doç. Dr. Güdekli, “Klibi okul içerisinde çekeceğini söylediğinde açıkçası merak ettim nasıl bir çekim yapacağını. Benim çalışma odamda pencereden dışarı baktığım birkaç enstanteneyi birleştirip klip haline getirdi. Sonra da seslendirmesini yaptık. Ortaya çok güzel bir klip çıktı. Çok mutlu oldum. Öğrencimizle çok gurur duydum. Çünkü teknik anlamda da ortaya çok güzel bir iş çıkardı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Doç.Dr. Ayşad Güdekli’nin yer aldığı şiir klibi
– Alican Yücesoy’un yer aldığı şiir klibi
– Mert Can Sevimli’nin yer aldığı şiir klipleri (2 ayrı şiir)
– Murat Ercanlı’nın yer aldığı şiir klibi
– Murat Kılıç’ın yer aldığı şiir klibi
– Bircan Nağıyeva ile okul içerisinde röportaj
– Bircan Nağıyeva ile muhabirin detay görüntüsü
– Bircan Nağıyeva detay görüntüler 
– Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Ayşad Güdekli ile okul bahçesinde röportaj
– Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Ayşad Güdekli ve Bircan Nağıyeva’nın birlikte görüntüsü
– Detay görüntüler
HABER: Selma KUNAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!