Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

En yakın arkadaşı anlattı: Gamze giyimini kıskanç kocası için değiştirdi

Antalya’da doktor eşi Yusuf Onur Kaan Bozkurt’un (58) tabancayla vurup öldürdüğü diyetisyen Gamze Kaçar Bozkurt’un (38) en yakın arkadaşı ve danışanı Tuğba Pekdiri Avcı, “Gamze, kocası kıskanmasın diye giyimini bile ona göre ayarlıyordu. Yaşarken melek gibiydi, şimdi melek oldu gitti” dedi.

Antalya’da, doktor Yusuf Onur Bozkurt’un diyetisyen eşi Gamze Kaçar Bozkurt’u tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar etmesinin yankıları sürüyor. Eşinin öldürdüğü diyetisten Gamze Kaçar Bozkurt’un cenazesi dün Uncalı Mezarlığı’na verilirken, ailesi ve yakınları da evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, evde bulunan doktora ait biri ruhsat tarihi geçmiş iki silahtan olayda 7.65 mm’lik tabancanın kullanıldığını belirledi. Çiftin daha önce İzmir’de yaşadığı, boşanma aşamasına gelmeleri üzerine 4 ay önce ilk olarak Gamze Kaçar Bozkurt’un bir ay sonra da eşi Yusuf Onur Kaan Bozkurt’un Antalya’ya taşındığı öğrenildi. Gamze Kaçar Bozkurt’un en yakın arkadaşı ve aynı zamanda danışanı Tuğba Pekdiri Avcı, çiftin yaşadıklarına en yakından tanık olan birisi olarak gördüklerini anlattı. Çift arasında ‘kıskançlık’ meselesi yüzünden sık sık tartışma yaşandığı belirten Avcı, “Gamze ile birlikte iş yapmak için tanıştık. Ancak, kısa süre içinde çok yakın arkadaş, adeta birbirimize sırdaş olduk. Bana olan biten her şeyi anlatırdı. Çok güzel yıllar geçirdik. Yaşarken melek gibiydi, şimdi melek oldu gitti” dedi.

‘FİZİKİ ŞİDDETE MARUZ KALDI’
Doktorun İzmir’de kadın doğum hastalıkları üzerine özel bir muayenehanesi bulunduğunu, Gamze’nin de aynı dairede diyetisyen olarak muayenehane kullandığını belirten Tuğba Pekdiri Avcı, “İzmir’de aynı ofisi paylaşıyorlardı. Ancak bu çok fazla uzun sürmedi. Eşi, ofise gelen danışanlarından Gamze’yi kıskanıyordu. Psikolojik ve fiziki şiddete maruz kaldığı için çok sevdiği işini bırakıp eve kapandı. Daha sonra ise yeniden Antalya’ya taşındı. Burada çalışmaya başladı. Kısa süren bir ayrılık süreci yaşadılar. Bir süre sonra eşi Yusuf Onur Kaan Bozkurt da Antalya’ya geldi ve barışmak için çok uğraş verdi. İntihara bile kalkıştı. Bu süre içinde Gamze, Kaan için çok uğraş verdi. İntihardan vazgeçirdi. Tedavi olmasını sağladı. Ancak, sonuç ortada” diye konuştu. Gamze Kaçar Bozkurt’un kocası Yusuf Onur Kaan Bozkurt’u çok sevdiğini söyleyen Tuğba Pekdiri Avcı, “Gamze, kocası kıskanmasın diye giyimini bile ona göre ayarlıyordu. Şubat ayı içinde bir kamera çalışmamız vardı. Sürekli el ele göz gözeydiler. Ben de çok mutlu olmuştum. Ancak, çok uzun sürmedi” dedi.

‘MEĞER CELLADINI KURTARMIŞ’
Gamze Kaçar Bozkurt’un emekli öğretmen olan babası Harun Kaçar ise dün yaptığı açıklamada, “Boşanacaklardı. Araya girdik, kızım boşanmaktan vazgeçti. Damadım, geçtiğimiz günlerde silahla intihara teşebbüs etti. Kızım intihardan vazgeçirdi. Meğer celladını kurtarmış. Olaydan bir gün önce, eşimin doğum günü için tüm aile bir araya gelmiştik. Çok mutluydular. Böyle bir şey yapacağı aklıma gelmezdi. Kızım uyurken başına iki el ateş etmiş. Sonra da intihar etmiş” dedi.
Kızı Gamze’nin öldürülmeden bir gün önce annesi Nurdan Kaçar için düzenlenen doğum günü etkinliğine eşi ve çocuğuyla katıldığını ve gayet mutlu bir aile tablosu çizdiklerini belirten baba Harun Kaçar, aynı gün Duraliler Mahallesi’nde yetim kalan iki çocuk için yardım topladığını da kaydetti.
Birbirini seven doktor- diyetisyen çiftin mutlu günlerinde isimlerini bileklerine dövme olarak yazdırdıkları ve sosyal medya hesaplarında bunu paylaştıkları ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Tuğba Pekdiri Avcı’nın masasında çalışırken
– Dergi kapağından görüntü
– RÖP: Tuğba Pekdiri Avcı ile röportaj
– Gamze’nin eşinin yanında diyetisyenlik yaparken fotosu
– Her ikisinin kollarındaki isim dövmesi
– Düğün fotoğraflarından görüntü
————
(arşiv)
– Moda ve kapak çekimlerinden görüntüler
– Cinayetin işlendiği evin, tabutların taşınması
– Ağlayanlar, morg dış plan
– Kız kardeşinin sözleri ve ağlaması
– Gamze’nin kızından görüntü ve cenaze naması

Reklam Alanı

HABER: Bülent TATAOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

==============================

Adana merkezli usulsüz reçete ile 12,5 milyon lira vurgun yapan şebekeye operasyon: 41 gözaltı 

ADANA merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastası ve organ nakli olan hastaların kullandığı ilaçları başka ülkelere satmaya çalışan, uyuşturucu özelliği olan ilaçların ticaretini yaptığı ve devleti 12 milyon 523 bin lira zarar uğrattığı belirlenen, aralarında İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli bir müdür yardımcısı, doktorlar, eczane ve ilaç firması çalışanlarının da bulunduğu 41 şüpheli gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan teknik ve fiziki çalışmalarla usulsüz reçetelerle kanser hastaları ve organ nakli olan hastaların kullandığı ilaçları alıp, başka ülkelere satmak isteyen, uyuşturucu özelliği taşıyan ilaçların ticaretini yapan şebekeyi deşifre etti. Savcılığın gözaltı kararı çıkartmasının ardından aralarında İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli müdür yardımcısı, 4 doktor, 2 sağlık merkezi çalışanı, 13 eczane ve ilaç firması çalışanının da bulunduğu 46 kişinin yakalanması için Adana merkezli İstanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak, Van’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 41 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 36 bin 240 Dolar, 230 Euro ve 17 bin 950 TL para, çok sayıda ilaç, Suriye uyruklu kişilere ait kimlik fotokopileri ele geçirildi. Diğer 5 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

12 MİLYON 523 BİN LİRALIK VURGUN
Şebekenin kanser hastalarının kullanması gereken ilaçları Azerbaycan, Suriye, İran, Irak’taki bağlantılarına satmayı hedefledikleri tespit edildi. Polisin 22 ara yakalamada ele geçirdiği 9 bin 177 kutu faturasız ve reçetesiz ilaçların piyasa değeri ve şüphelilerin kendi arasında yaptığı para transferinin toplam değerinin 12 milyon 523 bin 111 TL olduğu belirlendi.
Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülen şüphelilerin, işlemleri sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Ele geçirilen ilaç, para, silah ve dijital materyaller
-Suriye uyruklu kişilere ait kimliklerden görüntüeler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

===============================

Düşen buz parçası, otomobilin camını kırdı

AFYONKARAHİSAR’da yaya üst geçidi altından geçen otomobilin üzerine buz kütlesi düşünce aracın ön camı kırıldı. 

Afyonkarahisar’da Kadir A.’nın kullandığı 03 AAK 038 plakalı otomobil, Atatürk Bulvarı’ndan İstasyon Kavşağı istikametine giderken, Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin önünde bulunan yaya üst geçidinden aracına buz kütlesi düştü. Neye uğradığını şaşıran sürücü, aracı durdurunca, otomobilinin camının kırıldığını fark etti. Araçtan inerek kontrol eden Kadir A., üst geçitte biriken karlardan oluşan buz kütlesinin aracına düşerek camını kırdığını gördü. Kadir A.’nın haber verdiği polis ekipleri, tutanak tuttu ve belediye ekiplerine haber verdi. Belediye ekipleri, üst geçitte bulunan kar ve buz kütlelerini temizledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Buz kütlesi düşen araçtan detay
– Üst geçitten detay
– araç ve araçta bulunanlar detay

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

==============================

Sokaktaki kan izleri polisi harekete geçirdi

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde bir sokakta yaklaşık 100 metre boyunca yerde karların üzerindeki kan izleri polisi harekete geçirdi. Vahşi bir hayvanın, sokak köpeklerine saldırdığı tahmin edildi.
 
Başiskele Topal Sokak’ta yaklaşık 100 metre boyunca belirli aralıklarda yerde kan izlerini gören vatandaşlar şüphelenerek durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler kan izlerini takip ederek inceleme başlattı. Polisin yaptığı incelemede ilk belirlemelere göre kan izlerinin vahşi bir hayvan tarafından sokak köpeklerine saldırılması sonucu olduğu tahmin edildi.

Kan izlerini görünce korkuya kapılıp polisi aradığını söyleyen mahalle sakini Orhan Demirtürk, “Sabah sobanın küllerini dökmeye çıktığımda yerde kan izlerini gördüm. İlk önce çok korktum. Bir kişinin öldürdüğüün düşünerek hemen polisi aradım. Polis gelip inceleme yaptı. Sokak köpeklerinin vahşi bir hayvan tarafından saldırıya uğradığını tahmin ediyorlar” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kar üzerinde kan izleri
-Polisin incelemesi
-Mahalle sakini Orhan Demirtürk ile röp
-Anons ve kan izleri detayları

Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)(DHA)

===============================

Motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü

GAZİANTEP’te, motosikletin çarptığı İsmail Özdemir (83) hayatını kaybetti.

Kaza, dün akşam saatlerinde Bekirbey Mahallesi’nde meydana geldi. Evinin bulunduğu sokakta dolaşan İsmail Özdemir’e, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen motosiklet çarptı. Motosiklet sürücüsü kaçarken, yaralanan Özdemir ise olayı görenlerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırdı. Acil serviste tedaviye alınan Özdemir, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

İsmail Özdemir’in cenazesi, otopsisinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. 

Polis ekipleri, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Adli Tıp Kurumu
– Cenazenin aileye teslim edilişi
– Vefat edenin yakınları
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet Kılıç- Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

=================================

Niğde’de meslek edindirme atölyeleri açıldı

NİĞDE’de girişimcilik ve meslek edindirme atölyeleri açıldı. Toplamda 1 milyon 770 bin lira bütçeli projeden ilk etapta bin dezavantajlı genç, 300 dar gelirli kadın ve 100 engelli vatandaş faydalanacak. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Niğde Valiliği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu 6 atölye, Dumlupınar İlkokulu’nun  tarihi binasında hizmete girdi.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, açılan atölyelerde, toplumun farklı kesimlerinden insanların  bir araya geleceğini, inovasyon ve girişimciliğe yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi. Şimşek, “Buradan çok güzel neticelerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Çünkü insanlarımızda bu potansiyel ve heyecan var, yeter ki onlara imkan sunalım. Bu imkanı da bu şekilde sunmuş oluyoruzö dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da girişimci kadınlar için ürün tasarımları ve tekstil, CNC üretim süreçleri ve lazer işleme, 3 boyutlu yazıcı ve robotik kodlama, kaynakçılık, yenilenebilir enerji eğitim, yemek atölyelerinin açıldığını kaydetti.

Projenin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini belirten Yaşa, şunları söyledi:
“1 milyon 770 bin lira bütçeli bir projedir. Projemiz ilk etapta bin dezavantajlı genç, 300 dar gelirli kadın, 100 engelli vatandaşımıza hizmet verecek. Atölyemizi, öğrenci azlığından dolayı boşalan Dumlupınar İlkokulumuzun tarihi binasını proje kapsamında değerlendirdik. Ecdad yadigarı tarihi binamızı hem vatandaşlarımıza meslek edindirme de hem de ilimizdeki öğrencilerin ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına hazırlanmalarında kullanılmasıyla gelecek nesillerimizle buluşturuyoruzö dedi.
Konuşmaların ardından Vali Şimşek, atölyeler hakkında bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın konuşması
-Vali Yılmaz Şimşek’in konuşması
-Açılışın yapılması
-Atölyelerden görüntü
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!