Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Geri dönüşüm fabrikasında patlama: 1 ölü

NİĞDE’de bir geri dönüşüm fabrikasında çalışan Oktay Polat (50), hurda otomobil parçalarken meydana gelen patlamada hayatını kaybetti.

Olay, Bor ilçesi Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde geri dönüşüm fabrikasında meydana geldi. Oktay Polat, çalıştığı iş yerinde hurda otomobili parçalarken patlama oldu. Patlamada Oktay Polat, hayatını kaybetti. Polat’ın cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, olay yerine gelerek incelemede bulundu.

Patlamanın nedeni, uzman ekiplerin incelemesi sonrası belli olacak.

Görüntü Dökümü
-Jandarma ekiplerinden görüntü
-Fabrika önünden görüntü
-Fabrika önünde bekleyen insanlardan görüntü
-Detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ali KADI -DHA 

===========================================

Kayıtlara ‘kaza’ geçen olayda ‘bacanak’ cinayet iddiasıyla tutuklandı (2)- Yeniden

TRABZON’un Tonya ilçesinde 1,5 yıl önce şarampole devrilip evin duvarına çarpan cipte hayatını kaybeden, yapılan otopside başına mermi isabet ettiği tespit edilen Osman Öztürk’ün (37) olay sırasında araçta bulunan bacanağı Bayram Altuntaş (46), soruşturma kapsamında tutuklandı. 

Olay, 15 Ağustos 2019’da, Tonya ilçesi Büyük Mahalle Lazu mezrasında meydana geldi. Bayram ziyareti için Tonya’ya gelen evli ve 3 çocuk babası Osman Öztürk yönetimindeki 61 KU 759 plakalı cip, 10 metre yükseklikten şarampole devrilip, yamaçtaki evin duvarına çarptı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Osman Öztürk’ün hayatını kaybettiği tespit edildi. Yaralanan cipteki Öztürk’ün bacanağı Bayram ile akrabaları Firgane (55) ve Muhammet Altuntaş (49) ise kentteki hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

BAŞINDA MERMİ GİRİŞİ TESPİT EDİLDİ
Hayatını kaybeden Osman Öztürk’ün yapılan otopside başında mermi girişi tespit edildi. Araçtaki 3 kişi, ifadelerinde Osman Öztürk’ün iddiaya göre araç kullanırken tabancayla havaya ateş ettiği, bu sırada ise kendini vurduğu öne sürdü.

JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU
Öztürk’ün cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerine soruşturma genişletildi. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde olayla ilgili özel ekip kuruldu. Savcılık çok yönlü soruşturma yürütürken, Adli Tıp Kurumu raporları da detaylıca incelendi.

Jandarmanın özel ekibinin teknik ve fiziki takibi sonucu elde edilen delillere göre, Öztürk’ün cinayete kurban gittiği, kaza gibi gösterildiği belirlendi. Adli Tıp Kurumu raporlarına göre, Osman Öztürk’ün araç kullanırken kendisini mermi girişi bulunan yerden kazara vurmasının mümkün olmayacağı, bir başkası tarafından vurulduğu değerlendirildi.

BACANAK TUTUKLANDI
Olayla ilgili cinayet şüphesi üzerine önceki gün gözaltına alınan Öztürk’ün bacanağı Bayram Altuntaş, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Savcılık serbest bırakılma kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, Altuntaş’ın tutuklanması yönünde karar verdi. Gözaltına alınan ve hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Altuntaş, tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kaza yeri detayları Arşiv
Detaylar Arşiv

Haber-Kamera:TRABZON-DHA

======================================

Kümesine giren tilkiye ‘Ciğerine ateş düşmesin senin’ diye seslendi

AMASYA’da bir tilgi, girdiği kümeste sıkıştı. Kümes sahibi Seyfi İkzek’in uzaklaştırmak istediği tilkiye, “Ne yapıyorsun sen. Vay ciğerine ateş düşmesin senin” diye seslendiği anların videosu, sosyal medyada ilgi gördü.

Amasya’da bir tilki, girdiği kümeste sıkıştı. Tavukların sahibi Seyfi İkzek tilkiyi uzaklaştırmaya çalıştı. O anları kayda alan İkzek tilkiye, “Ne yapıyorsun oğlum. Ne yapıyorsun sen. Vay ciğerine ateş düşmesin senin, vay vay vay tavuklara bir şey yapmamış. Allah’tan yeni girmiş demek ki. Tilki kardeş lütfen. Oğlum kendine bir şey yapacaksın ya çık. Tamam haydi, haydi, haydi” diye seslendi. Bir süre sonra sıkıştığı yerden kurtulan tilki, kümesten çıkıp uzaklaştı.

Seyfi İkzek’in sosyal medyadan paylaştığı görüntüler, yoğun ilgi gördü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kümseteki tilki görüntüleri

Haber: Sinan HARMANCI AMASYA-DHA 

====================================

Barakada yaşayan Emine teyze, huzurevine yerleştirildi

MERSİN’in Çamlıyayla ilçesinde 10 yıl önce eşi öldükten sonra derme çatma barakada yalnız yaşamaya başlayan, çocuklarının da kendisiyle  ilgilenmediği söyleyip yardım isteyen Emine Tek (76)  Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından kentteki bir huzurevine yerleştirildi.

İlçeye balı Sarıkavak Mahallesi’nde bir araziye sac levhalarla kurduğu derme çatma barakada elektrik, su ve kış günü ısınacağı bir soba olmadan hayatta kalmaya çalışan Emine Tek, yardım istedi. Komşularının desteği ile yaşamını sürdürebildiği ve çocuklarının kendisini terk ettiğini belirten yaşlı kadına ise güzel haber Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çamlıyayla Kaymakamı Ferhat Altay’dan geldi. Belediye yetkilileri ilk olarak Tek’in evine giderek kendisinin sorunlarını dinledi. Daha sonra doktor kontrolünden geçirilen Tek, yaşadığı barınaktan alınarak kentteki bir huzurevine yerleştirildi. Yaşlı kadını ziyaret eden ilçe Kaymakamı Ferhat Altay ise Emine Tek’e ev temin edileceği sözünü verdi.

‘İHTİYACI OLANLARA SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ GÖTÜRÜYORUZ’
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ‘Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Birimi’ görevlisi Dr. Ufuk Batmaz, Emine Tek’in durumunu görünce anında harekete geçtiklerini ve mağduriyetlerinin giderilmeye başlandığını söyledi. Tek’in sağlık kontrolünden geçirildiğini ve sağlık açısından alınması gereken önlemleri planladıklarını ifade eden Batmaz, “Emine teyzede olduğu gibi herkes için buradayız. Biz sadece Mersin merkezde değil, tüm ilçelerimizde, köylerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyacı olan ve bize başvuran her hastamıza sağlık ve bakım hizmeti götürüyoruzö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Emine Tek’in yaşadığı baraka
-Ekiplerin Emine Tek’i ziyareti
-Ekiplerin Emine Tek’i muayene etmesi
– Ufuk Bakmaz açıklama

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

====================================

Trafikte ölümlü kavgaya karışan baba ve oğlu adliyede

AFYONKARAHİSAR’ın Çay ilçesinde trafikte çıkan tartışmada TIR şoförlerine atış açıp Sinan Sarıkaya’yı (34) öldüren, A.K.’yi (52) de yaralayan B.E. (20) ile yanındaki babası S.E. (49) adliyeye sevk edildi.

Olay, dün öğle saatlerinde Çay ilçesi eski hal kavşağında meydana geldi. Afyonkarahisar’dan Konya yönüne giden aynı firmaya ait iki TIR şoförü ile otomobil sürücüsü S.E. arasında, ‘hatalı sollama’ nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma devam ederken S.E.’nin oğlu B.E., otomobilin torpido gözünden aldığı tabancayla, TIR şoförlerine art arda ateş etti.

ŞOFÖRLERDEN BİRİ ÖLDÜ
S.E. ile oğlu otomobile binip uzaklaşırken, ihbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri, TIR şoförü Sinan Sarıkaya ve A.K.’yi hastaneye götürdü. Çay Devlet Hastanesi’nde müdahale edilen Sinan Sarıkaya kurtarılamadı. A.K. ise ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sinan Sarıkaya’nın cenazesi, morga kaldırıldı.

KAVŞAKTA JANDARMA YAKALADI
Polis ekipleri, kaçan S.E. ile oğlu B.E.’yi yakalamak için çalışma başlattı. S.E. ile B.E’nin kullandıkları otomobili bırakıp, başka bir otomobile bindiği belirlendi. Baba oğulun bulunduğu otomobil, Çay’ın Akkonak mevkiinde otomobilde saklanırken jandarma tarafından yakalandı. Gözaltına alınan S.E. ile oğlu B.E., polis ekiplerine teslim edildi. Suç aleti tabancanın bulunmasına ilişkin aramaların sürdüğü belirtildi.

Olayın ardından gözaltına alınan S.E. ve oğlu B.E. bugün polis merkezindeki işlemlerinin ardından Çay Adliyesi’ne sevk edildi.

Öte yandan dünkü olayda yaralanan şoförlerden A.K.’nin hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
– Ölen Sinan Sarıkaya’nın fotoğrafı

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!