Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kaçırılan gemicinin ailesi gelecek güzel haberi bekliyor

NİJERYA açıklarında kaçırılan M/VMozart adlı konteyner gemisinde korsanlar tarafından rehin alınan Mersinli gemici Halil Gülçür’ün (40) ağabeyi Akay Gülçür (64), “Cumhurbaşkanımız devreye girdi, hayırlı haberleri bekliyoruz” dedi.

Türk kaptan Mustafa Kaya yönetimindeki, 19 mürettabat bulunan 222 metre boyundaki Liberya bayraklı M/V Mozart, Nijerya’nın Lagos limanından aldığı konteynerleri Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town Limanı’na götürürken Batı Afrika kıyılarındaki Gine Körfezi’nde korsan saldırısına uğradı. Saldırıda, Azerbaycanlı bir mürettabat arbede sırasında öldürülürken, 15 gemici korsanlar tarafından kaçırıldı. Geminin idaresi için ise 3 kişi gemide bırakıldı.
‘GÜZEL BİR HABER BEKLİYORUZ’
Mürettebatta gemici olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Halil Gülçür’ün Tarsus ilçesinde yaşayan ağabeyi Akay Gülçür, kardeşinin diğer personellerle birlikte kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü kaydedildi. Kardeşinin 10 yıllık gemici olduğunu kaydeden Gülçür, “İkiz kardeşi de gemici. O burada. Halil orada çalışıyor. Olayı televizyondan öğrendik. Cumhurbaşkanımız ve devletimiz harekete geçti. Gelecek güzel bir haber bekliyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Akay Gülçür röportaj
Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS/(Mersin), (DHA)

======================

Ahşap ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

Reklam Alanı

KAHRAMANMARAŞ’ta ahşap ev, elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
Yangın, dün gece Kızılseki Mahallesi’nde çıktı. Mustafa Arıkmert’e ait ahşap evden birden dumanlar yükselmeye başladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, evin ahşap olması nedeniyle alevler kısa sürede tüm evi sardı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale edip söndürdü ancak ev kullanılamaz hale geldi. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın sırasında Mustafa Arıkmert’in kızının evinde olduğu ve yangının da elektrik kontağından çıktığı belirtildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Yanan ev
– Evden yükselen alevler
– İtfaiyenin müdahalesi
– Evin son durumu
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

======================

Yangında ağır yaralanan anne, yaşam savaşını kaybetti
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, 4 gün önce sobanın parlaması sonucu çıkan yangında ağır yaralanan Nurhan Karayel (48), yaşam savaşını kaybetti.Ereğli’de, 20 Ocak günü Müftü Mahallesi Devrek yolu Caddesi’nde bulunan 4 katlı binanın 3’üncü katında Nurhan Karayel’in yaktığı sobanın bir anda parlaması sonucu yangın çıktı. Yangında, Nurhan Karayel ağır yaralandı, oğlu Kerem Karayel (16) ise kendini balkona atarak son anda kurtuldu. Nurhan Karayel, ilk müdahalesinin ardından vücudundaki yanıklar nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Evli ve iki çocuk annesi Nurhan Karayel’den bugün ise acı haber geldi. Karayel, tedavi gördüğü hastanede 4 günlük yaşam savaşını kaybetti. Sobaya atılan yanıcı bir maddeden çıktığı tahmin edilen yangının kesin çıkış sebebinin tespiti için başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
-Yangın anı cep telefonu görüntüsü
-Yanan ev(arşiv)
-Gündüz görüntüsü yanan ev(arşiv)
– Nurhan Karayel’in ağabeyi Ersan Şentürk ile röp.(arşiv)
-Yangında yaralanan oğlu Kerem Karayel’in olayı anlatması(arşiv)
-Ölen Nurhan Karayel’in fotoğrafı
Haber-Kamera:  Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

======================

Gaziantep’te cadde ve meydanlar boş kaldı

GAZİANTEP’te araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklar, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş kaldı. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında kentin işlek cadde, meydan ve sıklıkla kullanılan tramvay ve otobüs duraklarında sessizlik hakim oldu. Kısıtlama kapsamında denetim yapan polis ekipleri vatandaşların izin belgelerini kontrol etti.

Kentte dün yapılan denetimlerde kısıtlamayı ihlal eden, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayan 185 kişiye idari para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Boş sokak ve caddeler
– Polislerin trafik denetimleri
– Boş Meydanlar
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Kadir GÜNEŞ -Kamera:Ahmet ATMACA GAZİANTEP-DHA)

==========================

Antalya’da silahlı, sopalı, muştalı kavga: 3 yaralı

ANTALYA’da alacak anlaşmazlığından dolayı iki grup arasında çıkan silahlı, sopalı, muştalı kavgada, üç kişi yaralandı.
Olay saat 14.00 sıralarında Kepez ilçesi Sütçüler Mahalle Muhtarlığı arkasında meydana geldi. İddiaya göre, alacak anlaşmazlığını konuşmak için muhtarlık arkasında buluşan iki grup, sözlü sataşmanın ardından kavgaya tutuştu. Tabanca, sopa ve muştanın kullanıldığı kavgada Mustafa A. karnından ve bacağından, Necmettin P. ayağından tabancayla yaralandı. Mehmet A. ise başından sopayla yaralandı. Kavgaya karışanlardan Aydın P. ise 07 ANS 620 plakalı otomobille olay yerinden kaçtı. Haber verilmesi üzerine olay yerine ambulanslar ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 
Otomobil olay yerinden 1,5 kilometre üzerinde Mehmet Atay Caddesi üzerinde durdurulurken, Aydın P. gözaltına alındı. Yaralananlar ise olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Mustafa A.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Görgü tanıkları, kavgaya karışanlardan birinin yakınlardaki çalılıklar içine tabancayı attığını söylemesi üzerine çok sayıda polis çalılar arasında silah aradı. Bunda başarılı olamayınca yoldan geçen bir kepçe durdurularak çalıların sökülmesi sağlandı. Ancak tüm aramalara rağmen tabanca bulunamadı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-Olay yeri detay
-Yaralılar detay
-Yaralının ambulansa alınması detay
-Polis ekipleri ve sağlık çalışanları detay 
-Mermi kovanı detay
-Muşta detay
-Sopalar detay
-Kalabalık detay
-Şüpheli araçlarda arama yapılması detay
-Olay yeri ekipleri detay
-Ağaçlık alanda polis ekiplerinin silah araması
-Ağaçlık alanda kepçe ile silah araması detay
Haber :Süleyman EKİN – Kamera:Burak YALMAN,Antalya (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!