Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ANTALYA’DA ÇIKAN KAVGADA 3 KİŞİ, YERE YATIRDIKLARI GENCİ SOPAYLA DÖVDÜ

Olay, Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan kavgada 3 kişi, çelme takarak yere düşürdükleri kişiye sopalarla vurdu. Elinde sopa olan siyah kazaklı kişi, yerde yatan gence yumruk atarken, bir diğeri ise sopa ile sırtına vurdu. Siyah pantolon ve kazaklı bir başka kişi ise yerde yatan gencin sırtına tekme attı. Bir süre sonra ayağa kalkan gence yine siyah kazaklı kişi sopayla vurmaya devam etti. 
Kavgayı görenler duruma müdahale etmek istese de ellerinde sopa olan 3 kişi buna izin vermedi. 3 kişinin bir genci darbetme anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüleri çeken vatandaş, “Kırbaçla mı dövüyor. Vuruyor” diyerek tepki gösterdi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————-
– Parkta grup arasında sopalı kavga anı
– Yerdeki kişiye sopayla vurmaları
– Öldürürüm diye bağırmaları
– Yerde yatan kişinin kalkma çabası 
– Görüntüyü çekenin ‘kırbaçmı’ demesi
– Kavganın olduğu yerde diğerlerinin izlemesi
– Detay

HABER -KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)  

========================

2) GELİNLİKÇİYİ SAHTE ÇEKLE DOLANDIRDILAR

Reklam Alanı

DİYARBAKIR’da, gelinlik mağazası ve kuaför salonu işleten Şükriye Güneş (49), işleri bozulunca dükkanındaki gelinlik ve yöresel kıyafetleri internet üzerinden satışa çıkardı. İnternet üzerinden kendisine ulaşan 3 kişi ile 114 bin TL üzerinden anlaşan, 19 bin TL’sini peşin alan Güneş’e verilen 95 bin TL’lik çek sahte çıktı. Dolandırıldığını anlayınca şikayetçi olup suç duyurusunda bulunan Güneş, “Dünyam başıma yıkıldı ve çok kötü oldum” dedi.

Diyarbakır’da gelinlik mağazası ve kuaför salonu işleten Şükriye Güneş, koronavirüs nedeniyle düğünlere getirilen kısıtlamalar nedeniyle iş yapamayınca kirasını ödeyemedi. Güneş, kiraların daha düşük olduğu Bismil ilçesine taşınarak mesleğine burada devam etmeye başladı. 6 ay burada devam eden Güneş, işleri düzelmeyince dükkanındaki gelinlik, yöresel kıyafet ve kuaför malzemelerini internet üzerinden satışa çıkardı. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden 3 kişi, Güneş ile iletişime geçerek, malzemeleri satın almak istediklerini söyledi. Bismil’e gelen 3 kişi, Güneş ile 114 bin TL karşılığında anlaştı. Bu kişiler, paranın bir miktarını nakit vereceklerini, geri kalanı da çekle ödeyeceklerini söyleyince Güneş, malzemeleri satmaktan vazgeçti. Güneş, çekin fotoğrafını sosyal medya hesabından bankacı arkadaşına gönderdi. Arkadaşında çekin sahibinin sağlam ve güvenilir olduğunu öğrenen Şükriye Güneş, malzemeleri satmaya karar verdi. 19 bin TL peşin alan Güneş’e 3 ay sonra ödenmek üzere 95 bin TL de çek yazıldı. 3 aylık sürede de hiçbir iş yapmayan Güneş, borçlarını kapatıp, geri kalan parayla sıfırdan başlamayı hayal ederken, çekin günü geldiğinde bankaya gitti. Çekin arkasına ismini yazıp, vezneye veren Güneş’e bankacı, çekin sahte olduğunu ve polisi çağırmak zorunda olduğunu söyledi. Bir anda neye uğradığını şaşıran Güneş, gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan Güneş, çekin sahte olduğunu bilmediğini belirterek, şikayetçi oldu. Serbest bırakılan Güneş, daha sonra da savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

‘DOLANDIRILMAYI KENDİME YEDİREMİYORUM’
18 yıldır bu meslekle uğraştığını söyleyen Şükriye Güneş, “Diyarbakır’da kiralar yükseldiği için orada artık yapamadım. Bismil’e geldim. 6 ay boyunca bu dükkanı işlettim. Burada da işlerim olmadı. Kredi kartı borçlarım vardı ve aileme bakmak zorunda olduğum için internet üzerinden devren satılığa çıkardım. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden 3 kişi ulaştı bana. Çekle ödeme yapacaklarını söylediler. Başta kabul etmedim. Paramız yok dediler. Malzemelerimi kaleme vursan 300 bin TL ediyordu. Gelinlikler, nişan katım, kuaför bölümü, abiye, yöresel kıyafetler gibi fazlasıyla mal vardı. Bu insanların dolandırıcı çıkacağını bilmiyordum. Çeki ilk başlarda kabul etmedim. Peşin para istiyorum dedim. 95 bin TL’yi 3 aylık bir çekle vereceklerini söylediler. Ben en sonunda mecburiyetten kabul ettim. 19 bin TL verdiler, 95 bin TL’ye de çek yazdılar. Bu arada da ben bu çeki de sorgulattım. Bankadan birkaç arkadaş vardı. Onlara sosyal medyadan attım. Çekin sağlam olduğunu, çekin sahibi için bir sıkıntı görünmediğini söylediler. ‘Sağlamdır, sıkıntı olmaz’ dediler. Ben de kabul ettim. Çekin tarihine kadar bekledim. Çekin günü geldiğinde bankaya gittim. Adımı soyadımı çekin arkasına yazdım. Paramı beklerken bankacı, çekin sahte olduğunu ve polis çağıracağını söyledi. Dünyam başıma yıkıldı ve çok kötü oldum. Polisler geldi, beni karakola götürdüler. Gözaltına alındığımı söylediler. Hayatım boyunca o günü unutmam. Sonra şikayetçi oldum. Karakola ifademi verdim. Savcılığa dilekçe yazdım. O insanlardan paramı nasıl alacağımı bilmiyorum. Onlara ulaşmaya çalıştım telefonlarıma cevap vermiyorlar. Şimdi 3 ortak da topu birbirlerine atıyor. Benim sağa sola borcum var. Kredi kartı borcum var. Bir şekilde bir yerden başlamam için elimde ufak da bir şey olsa hayatımı sürdürürüm. Yıllardır bu işi yapıyordum, esnaftım ama dolandırılmayı kendime yediremiyorum. Beni dolandıran insanlar Siverek’teler, benim eşyalarımı aldılar Siverek’e götürdüler. Siverek’teki sözü geçen insanlardan alacağımı almam için bana yardım etmelerini istiyorum. Emeğimin heba olmasını kendime yediremiyorum” diye konuştu. 

KOMŞULARINDAN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN ÇAĞRISI
Dükkanın sahibi Mahmut Ay, Güneş’in yaklaşık 6 ay önce gelip dükkanını kiraladığını dile getirerek, “Kirasını da her ay düzenli bir şekilde ödüyordu. Son bir ay içerisinde biraz borçlarının olduğunu ve çıkacağını söyledi. Dükkanı devrederken ona sorduk, sattığın kişiler güvenilir mi değil mi? Yardımcı olalım dedik. O da mecburiyetten sattığını söyledi. Allah hakkını bırakmasın. Çünkü gerçekten mağdur durumda. İşini layıkıyla yapan bir esnaftı” ifadelerini kullandı. 

Güneş’in komşularından manav Zeynep Akış da, “Şükriye Abla buraya ilk geldiği zaman daha yeni tanışıyorduk. İşleri düzgün gitmedi. Daha sonra satacağını söyledi. Satarken içinde biraz şüpheler vardı. İnsan başına ne geleceğini bilmiyor. Rabbim yardımcısı olsun. Hiçbir kadının hakkını kimseye bırakmasın” şeklinde konuştu.
Bir diğer komşu ve kuaför Nimet Ala ise şunları söyledi:
“Bu olaya biz de tanık olduk. Gerçekten çok mağdur durumda olduğu için en kısa zamanda yetkililerden özellikle Siverek’teki yetkililerin bu konuya el atmalarını, bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.”

Görüntü Dökümü
——-
Boş dükkan dışarıdan detay
Muhabir Emrah Kızıl’ın anonsu
Mağdur kadının dükkanın içerisini anlatmasından detaylar
Dolandırılan Şükriye Güneş ile Röportaj
Dükkan sahibi Mahmut Ay ile röportaj
Başka esnaf Zeynep Akış ile röportaj
Yanında bulunan esnaf Nimet Ala ile röportaj
Boş dükkan içersinden detaylar
Genel ve detay
Haber-Kamera: Emrah KIZIL – Serhat ÖZDEMİR /DİYARBAKIR,(DHA)

==================

3) TEKİRDAĞ SEMALARINDAKİ PELİKANLARDAN GÖRSEL ŞÖLEN

TEKİRDAĞ semalarında sürüler halinde geçiş yapan pelikanlar, görsel şölen oluşturdu.

Her yıl çeşitli mevsimlerde Avrupa’dan Afrika’ya ve Afrika’dan Avrupa göç eden pelikan sürüsü için Türkiye önemli kilit noktası konumunda bulunuyor. Bu noktada Trakya Bölgesi her yıl binlerce pelikan sürüsüne ev sahipliği yapıyor. Trakya’ya gelen binlerce pelikanın geçişi  Tekirdağ’ın semalarında muhteşem gösterilere sahne oldu. Trakya’nın sulak alanlarda mola verip, bir süre karınlarını doyuran pelikanlar dinledikten sonra kuzeye doğru ilerliyor. Pelikanlar gökyüzünde geçiş yaptıkları sırada zaman zaman zikzaklar çizerek bazen de tek sıra halinde ilerledi. Güzel bir uyum içerisinde muhteşem görüntülere sahne olan pelikanların o anlar bir vatandaşın kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Tekirdağ semalarındaki pelikanlar
-Pelikanların uçuşu
-Pelikanlardan detaylar

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)-

========================

(ÖZEL) 

4) 26 YILDIR ÇEKTİĞİ AĞRIDAN KURTULUNCA MUTLULUKTAN AĞLADI
 
ANTALYA’da iç mimar Ayşe Beliz Benmutlu (36), 10 yaşından bu yana çektiği şiddetli karın ağrıları nedeniyle çok sayıda doktor ve hastaneye başvurdu. Yaklaşık 1 ay önce özel bir hastaneye check-up için başvuran Benmutlu’ya yapılan laparoskobik inceleme sonunda göbek deliğinden karaciğer ve pelvise doğru bağlar oluştuğu belirlenince hemen ameliyat edildi. 26 yıldır çektiği ağrılarından kurtulan Benmutlu, gözyaşlarını tutamadı

Antalya’da yaşayan iç mimar Ayşe Beliz Benmutlu, çocukluğundan bu yana çektiği şiddetli karın ağrıları nedeniyle pek çok doktor ve hastaneye başvurdu. Özellikle 10 yaşından sonra karın ağrısı artan Benmutlu’nun yapılan MR ve ultrasonografilerinde hiçbir olumsuzluğa rastlanmadı. Ağrılarının şiddeti her geçen gün artınca Benmutlu’ya uyuşturucu bazlı ağrı kesiciler verildi. Hastalığının ne olduğunu bilmeyen Benmutlu’nun hayatı ağrı nedeniyle alt üst olurken, yıllar içinde kullandığı ağrı kesicilerin dozu da ağrının şiddetlenmesiyle artmaya başladı.

Yaklaşık 1 ay önce özel bir hastaneye check-up için başvuran Benmutlu, Genel Cerrahi Bölümü’nden Opr. Dr. Gökhan Ateş ile tanıştı. Yaşadığı sıkıntıları anlatan Benmutlu’ya doktoru, karın içinde yapışıklık ya da boşluk olabileceğini, laparoskopik incelenmesi gerektiğini söyledi. Yıllardır çektiği sıkıntılara tanı konulamadığı için zorlu bir süreç yaşayan Benmutlu, ameliyat gününü iple çekmeye başladı. İki hafta önce gerçekleştirilen laparoskopik incelemede, kadının göbek deliğinden karaciğer ve pelvise doğru bağlar oluştuğu belirlenince hemen ameliyat edildi. Sağlığına kavuşan Benmutlu, ameliyatın ardından hayatının kendisine geri verildiğini söyledi.

YAŞADIKLARINI ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
4 yıl önce Burak Benmutlu (36) ile yaşamını birleştiren Ayşe Beliz Benmutlu, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Kendini bildiğinden bu yana karın ağrısı çektiğini aktaran Benmutlu, “Çocukluğumda en çok çektiğim şey karın ağrısıydı. Tabi ki ailem doktora götürdü ama ne olduğu bilinmedi. Özellikle 12 yaşımdan itibaren göbek deliğimden aşağı kısma kadar batmalar ve ağrılar yoğunlaştı. O süreçte pek çok doktora gittim ancak sonuç elde edilemedi. Hatta aile büyüklerimiz göbek düşmesi mi diye düşündü. Hani göbek çekilir, çevrilir denir ya, o tarz şeyleri de yaşadım. Ama sonuç alamadım” dedi.

‘HAYATIM ALT ÜST OLMUŞTU’
Yaş ilerledikçe ağrıların da şiddetlendiğini söyleyen Benmutlu, çektiği ağrıyı tarif etmekte zorlandığını belirtti. Benmutlu, “Bir örnek verecek olursam, diş kanal tedavisinde sinire rastladığında çekilen acıyı az çok herkes bilir. İşte benim de göbek deliğimden bir çizgi olarak aşağıya doğru o acıyı çekiyordum” diye konuştu. Bir poşet bile taşıyamadığını kaydeden Benmutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm hayatımı alt üst edip tamamen kısıtlayan bir döngüydü bu rahatsızlık. Çölyaktan fıtığa pek çok hastalık düşünüldü ama MR ve ultrasonografilerde hiçbir şey gözükmedi. Hatta en son karın ultrasonografisinde karaciğer damarında büyüme olduğu söylendi. Op. Dr. Gökhan Ateş’e başvurduğumda bir tanı konulduğu için mutluydum. Ailemdeki herkes benim gibi mutluluktan ağlamıştı. Biliyordum ki artık bu ağrılardan kurtulacağım. Bir an önce ameliyat gününü beklemeye başladım.”

‘GÖKHAN HOCA MUCİZE DOKTOR’
Ameliyattan sonra 10 yaşından bu yana 26 yıldır çektiği ağrılardan kurtulduğunu söyleyen Benmutlu, “Çok şükür ameliyatım çok güzel geçti. Her şey yolunda” dedi. Yıllar boyu çok isteyip yapamadığı şeyin sabah uyandığında yatakta gerinmek olduğunu anlatan Benmutlu, “Şu anda sabahları bunu yapabiliyor olmak, derin nefes alabilmek çok güzel bir duygu. Çok mutluyum. Hayat bana geri verildi. Bu da Gökhan Ateş hocam sayesinde oldu. O benim için mucize doktor” diye konuştu.

‘HASTAMIZ ARTIK RAHAT’
Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Gökhan Ateş, hastanın farklı bir şikayetle kendisine geldiğini belirterek, kullandığı ilaç sorgulaması yaptığını söyledi. Opr. Dr. Ateş, “İlaçları uyuşturucu bazlı ağrı kesicilerdi. Sebebini sordum. Yaklaşık 26 yıldır karın ağrısı çektiğini söyledi. Hasta, tüm görüntüleme yöntemleri ve tahlillerin yapıldığını, ancak sebebinin bulunamadığını anlattı. Bu şikayetleri açıklayabilmek için laparoskopik olarak karın içini görmem gerektiğini söyledim” dedi. Hastanın laparoskopik görüntüleme sırasında, göbeğinden bağlar oluştuğunun belirlendiğini kaydeden Opr. Dr. Ateş, şunları söyledi:

“Bu bağların pelvis, yani karın alt tabanına ve karaciğere uzanan bağlar olduğunu, hareket etmekle, solunumla bu bağların gerildiğini ve ağrıya neden olduğunu fark ettik. Bu bağları açtığımızda hastamız rahatladı. Şu an ağrı için aldığı ilaçları bıraktı. Kendisi çok mutlu. Hayata yeniden başlamış gibi.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Evlilik resimlerinden görüntü
– Ayşe Beliz Benmutlu DHA muhabirine bilgi verirken görüntüsü 
– RÖP 1: Ayşe Beliz Benmutlu 
– Operasyon görüntüleri
– RÖP 2: Opr.  Dr. Gökhan Ateş 
– Detaylar
HABER: Selma KUNAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA, (DHA)

=============================

5) EMEKLİ MADENCİ, ORMANCILAR İÇİN MAKİNE YAPTI 

ZONGULDAK’ın Gökçebey ilçesinde ilkokul mezunu emekli madenci Hüseyin Eroğlu (57), orman işçilerinin yaşadığı zorluğu görünce traktörün arkasına monte edilen odun kırıcı makine yaptı. Atık malzemelerden yapılan makine, ormancıların ağaçları kesme ve istiflemesinde üretimi yarı oranda arttırdı.

Gökçebey’e bağlı Muharremler köyünde yaşayan emekli maden işçisi Hüseyin Eroğlu, orman işçilerinin ağaçları budama ve kesme işlerinde yaşadıkları zorlukları görünce makine yapmaya karar verdi. Evinin altını atölyeye çeviren Eroğlu, traktörüne otomobil şaftı ekleyerek atık malzemelerden makine yaptı. Makineyi traktörün arkasına monte eden Eroğlu, ormanda çalışan 10 kişinin işini makinesiyle yapmaya başladı. Ağaçları traktörün arkasındaki makine yardımıyla kesen Eroğlu, işçilerin hem zamandan kazanmasını sağladı hem de üretimi arttırdı. Orman işçilerine ücretsiz yardımına koşan Eroğlu, destek verilmesi halinde seri üretime geçmeyi hedeflediğini söyledi.

Hüseyin Eroğlu, makinenin Türkiye’deki tüm orman işçilerinin yararına olduğunu belirterek, “Mekanizmasını torna atölyesinde yaptırdım. Büyük küçük ağaçları burada parçalayabilirsiniz. Ormanda gücünüz yetmediği ağaçları bunda kesebilirsiniz. İnsanlar yorulmuyor, randıman artıyor. Dünyanın en sert ağacını parçalar. Atık malzemelerden yaptım. Şimdi çamaşır makinesinden elektriklisini yapacağım. Genelde Rusya’da yaygın kullanılıyor. Normalde 3 bin liraya mal olur. Ben bin liraya mal ettim. Komşularımıza da yardım ediyorum. Yaşlıların odunlarını bununla kesiyorum” dedi.

Görüntü Dökümü
-Traktörden ve makineden görüntü 
-Çalışma sistemini göstermesi
-Hüseyin Eroğlu ile röp.
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!