Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ŞEHİT POLİS SIDKI KARA’NIN ANNESİ: ‘HER KİŞİYE NASİP OLMAZ’ DERDİ, ALLAH ONA GÖRE YAZMIŞ

*- Diyarbakır’da 2014 yılında şehit olan Burdurlu polis memuru Sıdkı Kara’nın annesi Dudu Kara oğlunun kendisine ‘şehit olacağım’ dediği zaman ona kızdığını belirtirken, “‘Anne sen şehitliğin ne demek olduğunu, ne anlama geldiğini biliyor musun, her kişiye nasip olmaz’ derdi. Dediği gibi, Allah ona göre yazmış. Diyarbakır’a gitmeden önce de söylemişti. Sanki içine işlemiş. Hissetmiş herhalde. Hem onur hem çok acı” dedi.

Diyarbakır- Mardin karayolunda Mardin istikameti Ovabağ kavşağı 3’üncü kilometresinde, 16 Ağustos 2014 günü meydana gelen trafik kazasında, ters yöne giren 34 UK 9785 plakalı otomobil, güvenlik görevi yapan 21 FU 214 plakalı polis otosuyla çarpıştı. Kazada, Sıdkı Kara ve iki arkadaşı şehit oldu.
‘HEM ONUR HEM ÇOK ACI’
10 Nisan Polis Günü dolayısıyla oğlunun mezarını ziyaret eden anne Dudu Kara, “Bu duygunun tarifi yok. Hem onurlusun, gururlusun ama anlatılacak gibi değil. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Onurluyuz ama acısı da çok büyük. Buradaki polisleri gördüğüm zaman her birinde çocuğumun yüzünü görüyor gibi oluyorum. Çok zor, Allah kimseye vermesin. Ölüm zaten var. Şehitliği herkese de tattırsın ama ben bilmiyormuşum, çocuğum bana ‘Anne ben şehit olacağım’ derdi. Kızardım ‘Saçmalama Sıdkı’ derdim. ‘Anne sen şehitliğin ne demek olduğunu, ne anlama geldiğini biliyor musun, her kişiye nasip olmaz’ derdi. Dediği gibi, Allah ona göre yazmış. Diyarbakır’a gitmeden önce de söylemişti. Sanki içine işlemiş. Hissetmiş herhalde. Hem onur hem çok acı” dedi.
‘ANLATILACAK GİBİ DEĞİL’
Baba Sıdkı Kara da “Diyarbakır’a tayini çıktığında izne geldi. Oturuyorken ‘Şehit olsam’ dedi. Annesi kızdı. Bana döndü ‘Baba, annem şehitlikten ne anlar, şehitlik farklı bir şey’ dedi. Nitekim Diyarbakır’a gitti. 45 gün sonra şehit oldu. Anlatılacak gibi değil. Eşi ölen dul, annesi babası ölen öksüz, yetim kalıyor ama bunun ifadesi yok. Her an her dakika içinde. Anlatılamayacak bir duygu” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Anne babanın mezara karanfil bırakması
– RÖP 1: Dudu Kara (anne)
– RÖP 2: Sıdkı Kara (baba)

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA

==========================

Reklam Alanı

İNŞAATIN ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞEN İŞÇİ AĞIR YARALANDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde çalıştığı inşaatın 3’ncü katından asansör boşluğuna düşen Osman Mutlu (21) ağır yaralandı.

Olay, saat 12.00 sıralarında İnegöl ilçesi, Süleymaniye Mahallesi, İstikbal Caddesi’nde meydana geldi. Osman Mutlu, inşaatın 3’üncü katında çalışırken dengesini kaybederek asansör boşluğuna düştü. Yaklaşık 7 metre yükseklikten düşen Mutlu, ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldıran Mutlu’nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Görüntü dökümü;
-İşçinin hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

========

DİYARBAKIR’DA, POLİS HAFTASI KUTLANDI

DİYARBAKIR’da, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ncı yıl dönümü ve Polis Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik binası karşısındaki Anıt Park’ta düzenlenen törene, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Ali Gaffar Okan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akif Akdere ve polis memurları katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla son buldu. Ardından İl Emniyet Müdürü Yaman, beraberindeki polis memurlarıyla Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Görüntü Dökümü
——————-
Anıt Park
Polisler
Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın selam vermesi
Çelenk konulması
Saygı duruşu
İstiklal Marşı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması
Valilik ziyareti
Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

=====================

RİZE’DE ÇIĞ DÜŞEN YOL, 4 SAATTE AÇILDI

RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde düşen çığ nedeniyle 5 köyün yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, 4 saat süren çalışmayla yolu yeniden ulaşıma açtı.

Çamlıhemşin ilçesi Çat Vadisi grup yolunun Sudüşen mevkisinde dün akşam saatlerinde çığ düştü. Çığ nedeniyle 5 köyün yolu ulaşıma kapandı. İhbar üzerine bölgeye gelen Çamlıhemşin İlçe Özel İdaresi ekipleri, yaklaşık 3 metreye ulaşan kar kütlelerini iş makineleriyle temizledi. Ekipler, 4 saat süren çalışma ile yolu yeniden ulaşıma açtı.

Kale Köyü Muhtarı Mehmet Ali Yanmışoğlu, “Her yıl bu bölgede çığ düşüyor. Ekiplerin mücadelesi ile yol ulaşım açılıyor. 5 köye hizmet veren bu yola mutlaka çığ tüneli yapılması gerekir. Yoksa bu her yıl devam edecekö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Çığ düşen alandan detay
-Çığ temizleme çalışması
-Yol açıldığındaki son hali

Haber-Kamera: Abdullah UZUN / RİZE-DHA

======================

ELAZIĞ’DA KISITLAMA SESSİZLİĞİ

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında, hafta sonu kısıtlaması uygulanan kentler arasında yer alan Elazığ’da, cadde ve sokaklar boş kaldı. 

Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen koronavirüs risk haritasında, ‘çok yüksek riskli’ 58 kent arasında yer alan Elazığ’da, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Cuma günü saat 21.00’de başlayıp, pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Elazığ’da sessizlik hakim oldu. Kısıtlamadan muaf olanlar dışında, cadde ve sokaklara çıkan olmadığı gözlenirken, ekipler ise denetimlerini sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:
Kent geneli
Cadde ve sokaklardan detay
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

=====================

ŞEHİT OLAN SIRA ARKADAŞININ ADINI YAŞATMAK İÇİN KÜTÜPHANE YAPTIRDI

BİTLİS Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Doğan, 6 yıl önce Bitlis’te görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında şehit olan arkadaşı polis memuru Cüneyt Bankur’un ismini yaşatmak için köy okuluna kütüphane yaptırdı. Tamamlanan kütüphane, şehit Bankur’un kardeşi Çağrı Bankur da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Arkadaşının şehit olmasından bir yıl sonra Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne atanan Dr. Oğuz Doğan sıra arkadaşının ismini yaşatmak için Mutki ilçesine bağlı Çitliyol köyündeki İmam Hatip Ortaokulu’na şehidin ismini taşıyan bir kütüphane yaptırmaya karar verdi. Bunun için çalışmalara başlayan Doğan, başlattığı kampanya ve imkanlarıyla kısa zamanda yüzlerce kitap toplamayı başardı. Topladığı kitaplarla da kütüphanesi olmayan okulu bu sıkıntıdan kurtardı. Bitlis’te görev yaptığı sırada 17 Eylül 2015 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Cüneyt Bankur ile sıra arkadaşı olduklarını anlatan Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Doğan, arkadaşının şahadetinden 1 yıl sonra Bitlis’e atandığını, o günden beri de adının yaşatılması için çalışma yaptığını söyledi.

Arkadaşını rahmetle ve özlemle andığını belirten Doğan, “Şehit arkadaşımla aynı mahallede büyüdük. Hatta aynı sırada birlikte oturuyorduk. Kendisi Bitlis’e atandıktan sonra 2015 yılında da şehit oldu. Şehit olduktan 1 yıl sonra ben Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne Araştırma Görevlisi olarak atandım. Buraya geldiğimde şehidimizin ismi bir zırhlı aracın üstüne yazılmıştı. Zırhlı aracı her gördüğümde farklı duygular yaşıyordum. Çocukluk arkadaşımdı. Biz beraber büyümüştük. Kendisi ile üniversite yıllarında ayrıldık. Daha sonra da adına bir kütüphane açmayı düşündüm. Yaptığım araştırma neticesinde Mutki’ye bağlı Çitliyol köyündeki okulda kütüphane olmadığını öğrendim. Bu sebeple çalışmalara başlayarak sıfırdan bir kütüphane kurduk. Kütüphanemizi kurarken Bitlis Valisi Oktay Çağatay’dan bütük destek aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kütüphanemizi bu hafta 10 Nisan Polis Haftası olması nedeniyle de açtık. Bu çalışmada katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AÇILIŞA ŞEHİDİN KARDEŞİ DE KATILDI
Mutki ilçesine bağlı Çitliyol köyündeki İmam Hatip Ortaokulu’na yaptırılan kütüphanenin açılışına şehidin kardeşi Çağrı Bankur da katıldı. Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, şehidin kardeşine üzerinde fotoğrafının yer aldığı bir tablo hediye etti. Açılış sonunda şehit için Mevlid okutuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Köydeki açılış programına katılanlaran detay
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması
-İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz’ın açılış konuşması
-Kurdela kesilmesi ve Kütüphanenin gezilmesi
-Şehit Cüneyt Bankur’un kardeşi Çağrı Bankur’a tablo hediye edilmesi
-Öğretim Görevlisi Dr. Oğuz Doğan’ın odasında çalışmasından görüntüler
-Oğuz Doğan ile röportaj
-Özel ve genel detaylar

HABER: Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS, (DHA)-
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!