Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TADİLAT YAPIMI SIRASINDA İŞÇİNİN ÜSTÜNE DUVAR GÖÇTÜ 

Antalya’da 4 katlı bir binanın 2’nci katındaki dairede tadilat yapıldığı sırada Suriye vatandaşı Selami Muhammet (50) isimli işçinin üzerine duvar göçtü. 

Olay sırasında duvar ile balkon demiri arasına sıkışan Muhammet, çevreden yardıma koşanlar tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. 
Olay, saat 10.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi, İsmet Gökşen Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın 2’nci katında meydana geldi. Tadilat yapıldığı sırada kırılan duvar, büyük bir gürültü ile Suriye vatandaşı Selami Muhammet’in üzerine göçtü. Olay sırasında balkon demirleri ile duvar arasında sıkışan Muhammet’in yardımına apartmanda bulunan işyeri sahipleri koştu. Sıkıştığı yerden itfaiye ve vatandaşların yardımıyla güçlükle çıkartılan Selami Muhammet, sedye ile aşağıya indirildikten sonra ambulansa alınarak, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.
Kırma işleminin büyük bir gürültü ile yapıldığı binanın sallandığını söyleyen apartman sakini Funda Karakoç, “Bina oldukça eski. Sabah erken saatlerden itibaren çalışma sürüyor. Öyle vuruyorlar ki anlatamam. Bina komple sallanıyor. Bir şey olmasa bari dedim. Ancak, sonuç ortada” dedi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Sağlık ekiplerinin yaralıya olay yerinde müdahale etmeleri
– Dairenin yıkılan duvarın görüntüsü
– Yaralının binadan çıkartılması
– Ambulansa taşınması
– Bina dış plan görüntüsü
– Dairenin görüntüsü
– RÖP1: Serdar Küçükdağ
– RÖP2: Funda Karakoç

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

===========================

Reklam Alanı

2) PROF. DR. DOĞAN YAŞAR’DAN AYARI: TÜRKİYE’YE SAHRA ÇÖLÜ’NDEN TOZ TAŞINIMI VAR
 
İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, hafta sonu Sahra Çölü’nden Türkiye’ye gelen toz taşınımının olduğunu belirtti. Vatandaşlara maske uyarısı yapan Prof. Yaşar, haftasonu beklenen yağmurla araçlarında çamura bürünebileceğini kaydetti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, meteoroloji verilerine göre hafta sonu Türkiye’ye Sahra Çölü’nden toz taşınımının olacağını belirtti. Uyarılarda bulunan Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Cumartesi- pazar çok yoğun miktarda gelecek. Biz onları toz olarak görmüyoruz. Tabakalı silikat dediğimiz, içinde her türlü elementin bulunduğu, Dünyanın ana gübreleri olarak görüyoruz. Toz taşınımı dediğiniz zaman bereket geliyor aslında. Lodosla beraber gelen bu toz taşınımları insanlarda genelde baş ağrısına neden oluyor. Bunun nedeni ise toz dediğimiz kil minarelleri içindeki her türlü elementin bulunması. Bu elementlerinin fazlalığı vücutta baş ve mide ağrısına neden olabiliyor. Bu dönemlerde özellikle bahar alerjisi olanlar partükül tutucu maske takmalı, mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı. Biz o tozu gözle görmüyoruz, soluyoruz. O tozun içindeki minicik partiküllerle magnezyumdan kalsiyuma kadar birçok elementin fazlalığı sağlık sorunlarına yol açabiliyor” dedi.
ARAÇLAR ÇAMURA BÜRÜNEBİLİR
Hafta sonu yağmur yağışının da bulunduğunu belirten Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Mutlaka çamura bürünecektir araçlarımız. Umarım önümüzdeki hafta yağmur daha çok yağar. Çünkü bu tozlar yağmurla birlikte aşağıya iniyor. İnsin ki biz de rahatlayalım. Kapıyı pencereyi açabilelim. Toprağa indikten sonra bize bereket olarak dönüyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Prof. Dr. Doğan Yaşar röp.
– Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

==========================

3) KALEDE ALKOL ALIP, TARİHİ SÜTUNU MASA YAPTILAR 

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde geçen yıl restorasyonu tamamlanan Hereke Kalesi’ne giren kişiler, alkol alıp, tarihi sütunu masaya çevirerek içeride ateş yaktı. İzmit Körfezi manzaralı kalede etrafa atılan alkol kutuları ve şişeleri, belediye ekiplerince temizlendi.

Bizans döneminde 640’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen, yaklaşık 40 milyon TL harcanarak 5 yıl süren çalışmayla geçen yıl restorasyonu tamamlanan Hereke Kalesi’ne gece kimliği belirsiz kişiler girdi. Bu kişiler, tarihi bir sütunu masa şeklinde kullanıp içki içti, içeride ateş yaktı. Kalenin içerisinde çok sayıda bira kutuları, cam şişeler ve sigara izmaritleri bulunurken, duvarlar ise isle kaplandı.
Körfez Belediyesi kalenin içerisinde etrafa atılan çöpleri temizledi.

Görüntü Dökümü
-Kale içersinde ateş yakılan yer
-Alkol kutuları
-Anons ve kaleden detaylar
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Nabi YAZICI-Dinçer AKBİR/KÖRFEZ(Kocaeli)(DHA)

==========================

4) BU FIRINDA EKMEK ALANA KİTAP HEDİYE

TUNCELİ’nin Pertek ilçesinde fırın işleten Jeoloji Mühendisi Barış Palancı (29), ‘Midenin ekmeğe, zihnin ise kitaba ihtiyacı var’ fikriyle ‘Askıda kitap’ kampanyası başlattı. Fırına gelen müşteriler önce ekmeğini daha sonra vitrinde bulunan kitapları alabiliyor. Palancı, “Kendime ait kitaplarımla başladım. Daha sonra kitap toplanması için sosyal medyadan kampanya başattım. Projemize ilgi oldukça iyi” dedi.

Pertek ilçesinde fırın işleten Jeoloji Mühendisi Barış Palancı, kitap okumayı teşvik etmek amacıyla ‘askıda kitap’ uygulaması başlattı. Fırına gelen bazı müşterilerin vitrindeki kitapları aldıklarını bazılarının da ekmek pişirilmesini beklerken okuduklarını anlatan Palancı, sosyal medyada paylaştığı kampanyayla 2 bin 500 kitap topladıklarını söyledi. Bu kitaplardan şu ana kadar bin tanesinin dağıtıldığı ifade eden Palancı, “Kendime ait kitaplarla kampanyaya başladım, Sosyal medyadan da kampanyaya destek istediğimde yoğun bir ilgi gösterildi. Kitapları ödünç veriyoruz. Projemiz şu an çok iyi gidiyor. Diğer esnaf arkadaşlarımız da iş yerlerinde böyle bir uygulama başlatacaklarını söyledi. Müşteri potansiyeline göre kitaplar veriyor. Öğrencilere, çocuklara ve çocuklu aileler kitap alıyor, almayanlara da ısrarla veriyoruz. Ekmek almadan da insanlar gelip kitap alıyorlar. Amacımız ilçedeki insanları okumaya teşvik etmek. Bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Pertek’ten diğer ilçelere Tunceli merkeze oradan da Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Bu uygulamayı çok beğendiklerini söyleyen üniversite öğrencisi Sidar Yılmaz, “Bir öğrenci olarak çok mutlu oldum bu kampanyadan. Pandemi süreci vaktimiz var ve bu boş zamanları da kitap okumakla geçiriyoruz. Kitap okudukça da insan daha çok geliştiriyor kendini. Bu uygulamayı çok sevdik. Tunceli’ye de bu yakışırdı. İnsanlar nasıl ekmeksiz ve susuz yaşayamıyorsa kitapsız da yaşayamamalı. Kitaplar insanı hayata bağlar” dedi.

10 yaşındaki Naz Sula ise fırına ekmek almaya gelirken kitapları görünce şaşırdığını belirterek, şunları söyledi:

“Fırına ekmek almaya geldiğimde kitap alabilirsin deyince çok şaşırdım. Annem ekmeği eve götürecek yiyecek ben de kitap okuyacağım. Ekmek nasıl önemliyse kitap da öyle önemlidir”

Görüntü Dökümü
——–
Muhabir Serhat Ozan Yıldırım’ın anonsu
Fırının uzaktan görüntüsü
Kitaplar ve ekmekler
Ekmek yapan ustalar
Kolilerden kitap çıkartılması
Kitapların reyonlarda bulunması
Ekmek almaya gelen müşterinin kitapları görmesi
Kitap seçen kız 
Müşterilerin kitap ve ekmek alması
Sidar Yılmaz’ın konuşması
Naz Sula’nın konuşması
Barış Palancı’nın konuşması
Fırından çıkan vatandaşlar
Pertek’in genel görüntüsü
Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ,(DHA)

============

5) TFMD’DEN DHA’YA 2 ÖDÜL

TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) düzenlediği ‘Yılın Basın Fotoğrafları 2021 Ödülleri’ yarışmasında Demirören Haber Ajansı’na (DHA) 2 ödül verildi.

TFMD tarafından 36 yıldır düzenlenen ve medyanın en prestijli fotoğraf ödüllerinin belirlendiği ‘Yılın Basın Fotoğrafları Ödülleri 2021’ yarışmasının sonucu açıklandı. Bu yıl 5 bin 188 kare fotoğrafın değerlendirildiği ‘Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda jüri, 7 kategoride 28 fotoğraf ve 7 fotoğraf serisini ödüle layık görüldü. Yarışmada, filyasyon ekiplerinin zorlu mücadelesini fotoğraflayan DHA Tunceli Muhabiri Serhat Ozan Yıldırım ile DHA Foto Muhabiri Can Erok’un ‘Pandemi Fotoğraf Seri’ pandemi sürecini anlatan fotoğrafları ödüllendirildi. Ödüller haziran ayında düzenlenecek programla sahiplerine verilecek. 

Görüntü Dökümü
———–
-Juriden görüntü
-Ödül alan fotoğraflar
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!