Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÇATAK’TA PKK’NIN ANTİTANK ROKETATAR VE MAKİNELİ TÜFEK MÜHİMMATI ELE GEÇİRİLDİ
 
VAN’ın Çatak ilçesi kırsalında, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK’ya ait M79 antitank roketatar ve makineli tüfek mühimmatı ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Çatak ilçesi kırsalına operasyon düzenlendi. Operasyonda, yapılan arazi arama-tarama faaliyetinde teröristlere ait 2 PK 90mm M79 antitank roketatar mühimmatı,  840 PK makinalı tüfek ve 130 AK-47 Kalaşnikof  tüfek mühimmatı ele geçirildi. Bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

HABER: Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- 

============================================================

2) VAN’DA KADINI DARBEDİP, ÇANTASINA ÇALAN SALDIRGAN YAKALANDI
 
VAN’ın İpekyolu ilçesinde, kızı ile pazara giden E.D.’yi 3 kilometre takip edip, apartmanın girişinde asansör beklediği sırada darbeden saldırgan, çantasını çalıp, kaçtı. Polis ekiplerince yakalanan saldırgan, tutuklandı.
İpekyolu ilçesinde kızı ile birlikte pazara giden E.D., alışveriş sonrası evine dönmek için yola çıktı. Bu sırada bir kişi, E.D. ve kızını yaklaşık 3 kilometre takip etti. E.D. oturduğu apartmana girdiğinde arkasından gelen şüpheli, kadına saldırdı. Saldırgan, E.D.’nin kolundaki bilezikleri almaya çalıştı. Kendisine direnen E.D.’nin başını duvara vurup, darbeden saldırgan, kadının çantasını alıp, kaçtı. Saldırgan apartmanın merdivenlerinden düşerek hafif yaralandı, sonra da kaçtı.
E.D.’nin ihbarı üzerine olay yerine Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Tedavisi olay yerinde yapılan E.D.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. 
ÇALDIĞI ÇANTAYI SU KANALINA ATTI
Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini polis, şüphelinin hırsızlık sonrası çaldığı el çantasına içindeki eşyaları alıp, çantayı su kanalına attığını tespit etti. Polis, şüphelinin saklandığı yeri belirleyip, operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Gasp edilen kadının pazardan dönüşü
-Gaspçının kadın ve kızını takip etme anı
-Gaspçının bisiklet ile olay yerinden kaçması
-Gaspçının kaçış anı
-Kaçan gaspçının güvenlik kameralarına yansıması
-Gaspçının gözaltına alınması ve adliyeye sevk edilmesi

HABER: Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- 

Reklam Alanı

============================================================

3) MOTOSİKLET KAZASINDA ÖLEN İKİ GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ

ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde kontrolden çıkan motosikletle bariyerlere çarptıktan sonra yaşamını yitiren Şemsi Akarca ile arkadaşı Hakan Sert toprağa verildi.
Kaza, dün Korkuteli-Antalya karayolunun Cehennem Deresi mevkiinde meydana geldi. Antalya’da paça çorbası ile ünlü Paçacı Şemsi’nin sahibi Cumhur Akarca’nın oğlu Şemsi Akarca’nın kullandığı 48 AAH 993 plakalı motosiklet, kontrolden çıkıp bariyerlere çarptı. Kazada, Şemsi Akarca ile arkasındaki arkadaşı Hakan Sert yaşamını yitirdi. İki gencin cenazesi Korkuteli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 
Aileleri tarafından bugün alınan cenazeler, Antalya’ya getirildi. Şemsi Akarca’nın cenazesi Yukarı Kocayatak Mahallesi’ndeki Koducak Mezarlığı’nda, Hakan Sert’in cenazesi ise Kırcami Çetingözler Mezarlığı’nda toprağa verildi. 
İki gencin motosiklet tutkusu, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlara da yansıdı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Ölen kişilerinin sosyal medyalarındaki ölmeden önce son görüntüleri 
– Sosyal medyadan alınan motosikletli görüntüler
– Şemsi Akarca’nın mezarından detay
– Ölen Şemsi Akarca ve arkadaşı Hakan Sert’in fotoğrafları

HABER: Süleyman Ekin – KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=========================================================

4) GAZİANTEP’TE, ‘ZİMEM DEFTERİ’ GELENEĞİYLE 29 BİN 500 AİLENİN BORCU ÖDENDİ
 
GAZİANTEP Valisi Davut Gül, ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması ve koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik sıkıntı yaşayanlara destek amacıyla düzenledikleri ‘zimem defteri’ projesi kapsamında 29 bin 500 vatandaşın 5 milyon 200 bin TL borcunun kapatıldığını söyledi.
Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ‘zimem defteri’ projesi kapsamında merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki 81 mahalledeki 400 bakkal ve 120 fırın, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi. Ekipler tarafından, vatandaşların borçlarının yazıldığı 735 veresiye defteri tutanakla alınarak, ödemesi yapıldı. Ödeme yapılan esnaf ise iş yeri camlarına borçların ödendiğine dair afişler asarak defterlerini yetkililere teslim etti.
Proje ile ilgili  toplantı düzenleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, kent merkezindeki bakkal ve fırınlardan toplanan 735 veresiye defteri karşılığında esnafa 5 milyon 200 bin TL ödendiğini söyledi. Vali Gül, bu vesile ile 29 bin 500 vatandaşın borçlarının ödenmiş olduğunu belirterek  şöyle dedi:
“Ekiplerimiz eş zamanlı olarak dün bakkallara ve fırınlara giderek borç defterlerini satın aldı. Ekiplerimiz giderek esnaflardan defterleri aldılar. Hayırseverlerimizin bazıları da bu defterlerin alım sürecine şahitlik ettiler. Toplamda 400 bakkal 120 de pide fırını olmak üzere toplamda 520 işletmedeki defterler satın alındı. Bu işletmelerdeki defterlerin sayısı ise 735 tane. Bir işletmede birden fazla da defter olduğu için daha fazla da defter satın aldık. Yaklaşık olarak 29 bin 500 ailenin borcu ödendi. Toplamda da 5 milyon 200 bin lira bütçe ile bu borçlar kapanmış oldu. Tüm hayırseverlerimize bu geleneği yaşattıkları ve ihtiyaç sahiplerinin dertleriyle dertlendikleri için teşekkür ediyoruz.  Biz bütün bakkalların bütün defterlerini satın almadık. Satın aldığımız defterler burada eğer bakkalın camında bizim afişimiz varsa buradaki borç ödenmiştir. Afişimiz yoksa ödenmemiştir. İlerleyen dönemde hayırseverlerimizin talebi ile bu çalışmalar devam ettirilebilir. Bayrama kadar bu işletmelerde afişlerimiz asılı kalacak.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Zimem defterlerinin Gaziantep Valiliğinde toplanması
-Zimem defterleri hakkında Vali Davut Gül’ün açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ-Kamera:Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA

=========================================================

5) ÇORLU’DAKİ TREN KAZASINDA OĞLU ARDA’YI KAYBEDEN MISRA ÖZ’ÜN SAĞLIK DURUMU İYİ

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında eşi Hakan Sel ve 9 yaşındaki oğlu Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, Covid-19 nedeniyle kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinden normal servise alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek üzere hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018’de  Çorlu’nun  Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kazada 7’si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı.
Kazada eşi Hakan Sel ve oğlu Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz’ün Covid-19 testi pozitif çıktı. İstanbul’da hastaneye kaldırılan Mısra Öz, 12 Nisan’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dün solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye yatırıldım. Oksijen desteği olmadan nefes alamıyorumö dedi.
İstanbul’da hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi tamamlanan Mısra Öz, normal servise alındı. Mısra Öz’ün babası Mehmet Öz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kızının durumunun iyi olduğunu belirterek, “Şu an kızım Mısra Öz yoğun bakımdan çıktı ,normal odasında. Kızıma duaları ile destek olan sesine ses olan tüm sevenlerine gönül dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Sonsuz teşekkürler” dedi.

HABER: Mehmet YİRUN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

=========================================================

6) KAZADA ÖLEN 8 YAŞINDAKİ DERİN, MERSİN’DE TOPRAĞA VERİLECEK

KONYA’nın Kulu ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin takla attığı kazada yaşamını yitiren Derin Yılmaz’ın (8) cenazesi defnedilmek üzere Mersin’e gönderildi. Yaralı 3 kişi ise yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.  
Kaza, dün öğle saatlerinde Konya- Ankara karayolu Karahamzalı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Ankara’dan Mersin’e giden Ferit Yasa (33) yönetimindeki 06 CDT 986 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla attı. Kazada sürücü Ferit Yasa ile otomobildeki Demirkan Yılmaz (15), Derin Yılmaz  (8) ve Melek Yılmaz (38) yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kulu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Derin Yılmaz, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Derin Yılmaz’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere Mersin’e gönderildi. Yaralı 3 kişi ise yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldu. 

HABER: Mehmet YILMAZ/KULU,(Konya)(DHA)- 

=========================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!