Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Eski eşinin özel görüntülerini arkadaş grubunda paylaşan kocaya 2 yıl 6 ay hapis cezası

Mersin’de eski eşi Nida Nur Yıldız’ın cep telefonu kamerasıyla çektiği özel görüntülerini arkadaşlarına gönderdiği iddiasıyla yargılanan Burak E.’ye ‘Özel hayatın gizliliği ve kişisel verileri ihlal’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Davada tanık olarak dinlenen Etiler’in iş arkadaşları V.Ö., A.A. ve S.Ç. hakkında ise yalancı tanıklıktan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak.

‘BAŞINA BU TARZ ŞEYLER GELEN KADINLAR KORKMASIN’
Eski eşinin özel görüntülerini paylaştığı Yıldız mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada açıklamada, “İddialarımız mahkeme tarafından doğrulandı. Sanığın üzerine atılı suçu işlediği tespit edildi. İçim çok rahatladı. Tanıkları hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Halen korkuyorum ama kadınlara çağrım korkmasınlar, başına bu tarz şeyler gelen kadınlar kesinlikle sessiz kalmasın. Hak yerini buldu. Çok şükür ki anlımın akıyla çıktım” dedi.

Yıldız’ın avukat Sahra Düzgün Tucel da “Kadına yönelik şiddetle mücadelenin her yönüyle devam ettiği şu günlerde biz müvekkilimizin iddialarını kanıtladık. Mahkeme sanığı üzerine atılı suçlardan cezalandırdı ve tanıklar hakkında yalancı tanıklıktan suç duyurusunda bulunuldu. Süreç devam ediyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Avukatların ve Nidanur Yıldız’ın adliye önünde beklemesi
-Nidanur Yıldız ile röp
– Sahra Düzgün Tucel ile röp
—————————————–
-Arşiv görüntüleri

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

Reklam Alanı

================================

Stajının son gününde kazada ölen Hakan Altun son yolculuğuna uğurlandı

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde dün stajının son gününde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Hakan Altun (22), son yolculuğuna gözyaşları içerisinde uğurlandı. Cenaze öncesi bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenilen anne Fatma Altun fenalaştı.

Serdivan ilçesine bağlı 32 Evler Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında iddialara göre freni patlayan ve sürücüsü Mehmet Cemal Sızmaz’ın kontrolünden çıkan 34 VE 7318 plakalı kamyonun refüjü aşarak karşı şeritten gelen Eray Demircan idaresindeki 34 ZTK 73 plakalı otomobil ile Hakan Altun idaresindeki 06 EMK 60 plakalı aracın üzerine devrilmesi sonucu aracın içinde sıkışan ve olay yerinde hayatını kaybeden Hakan Altun, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sinan Altun ve eşi Fatma Altun’un tek çocukları olan Hakan Altun’un stajını tamamladığı otomobil servisi yetkilileriyle aynı zamanda çalışmak için görüştüğü ve olumlu geçen görüşme sonrası işe alındığı ve daha sonra eve dönmek için yola çıktıktan kısa bir süre sonra meydana gelen kazada hayatını kaybettiği öğrenildi. Cenaze namazında acılı baba Sinan Altun’un ayakta durmakta güçlük çektiği görülürken bir süredir kanser tedavisi gören Anne Fatma Altun ise fenalaştı. Cenazeye katılan Hakan Altun’un arkadaşları ve ailenin yakınları ise büyük üzüntü yaşadı.
 Yaşamını yitiren Altun Kaynarca İlçesine bağlı Güven Balcılar Mahallesi’ndeki baba evinin önünde helallik alınmasının ardından Hacı Sare Demir Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında aile mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Evin önünden detay
Arkadaşlarının ve yakınlarının gözyaşı dökmesi
Evin önünde helallik alınması
Cenaze namazı kılınması

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR-Onur GÜDEN-Murat HAZER/KAYNARCA (Sakarya),(DHA)

=============================

111 yaşındaki Fatma Nine, Atatürk’ü görüşünü heyecanla anlattı

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde yaşayan 111 yaşındaki Fatma Tıraş, Mustafa Kemal Atatürk’ü tren ile ilçedeki Fevzipaşa Garı’na geldiğinde gördüğünü heyecanla anlattı.

Türkbahçe Mahallesi’nde 6 çocuk annesi ve 38 torunu bulunan Fatma Tıraş, Atatürk’ün Fevzipaşa Garına geldiği günü hatırladığını söyledi. Atatürk’ün gara geldiğini ve 2 saat mola verdiğini heyecanla analtan Fatma Tıraş, “10 yaşında vardım ve kalabalıkta boyum yetmeyince bir taş getirip üzerine çıkıp, Atatürk’ü vagonun penceresinde gördüm. Atatürk mavi gözleriyle etrafa bakıyordu, insanları selamlıyordu. Tren 2 saat kadar kaldıktan sonra hareket eti. Atatürk’ü çok seviyorumö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Fatma Tıraş’ın eve gelmesi
-Fatma Tıraş anlatımı
-Fevzipaşa Garı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

===========================

Yolda arızalanan otomobili iten polislere övgü 

Antalya’da yunus polisleri, yol ortasında bozulan otomobilin trafiği aksatmaması için aracı uygun bir yere kadar itti. Bu sırada bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülenen polisler, övgü aldı.

Kepez ilçesi Akdeniz Sanayi Sitesi’nde bir otomobilin arıza yapması, trafiğin sıkışmasına neden oldu. Bu sırada devriye görevi yapan Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Polis Timleri, duruma müdahale etti. Motosikletten inen yunus polisleri, arıza yapan otomobili uygun bir yere kadar iterek, tıkanan trafiğin açılmasını sağladı. Bölgedeki bir kişi, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Kısa sürede sosyal medya sitelerinde paylaşılıp beğenilen görüntüdeki polisler, vatandaştan tam not aldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Polislerin arıza yapan otomobili iterek götürmesi 
– Bir vatandaşın görüntülemesi
– Vatandaşın övgü dolu sözler sarfetmesi

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: ANTALYA ,(DHA)

=======================================

Kar altında bir peri diyarı: Kapadokya

Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden biri olan ‘Güzel Atlar Ülkesi’ Kapadokya, kar altındaki görüntüsüyle adeta bir peri masalı masalı diyarını andırıyor.   

Orta Anadolu’da Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Aksaray ve Niğde etrafında 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla oluşan ve  Pers dilinde ‘Güzel Atlar Ülkesi’ anlamına gelen Kapadokya, bembeyaz kar altındaki görüntüsüyle adeta büyülüyor.  
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki bölge, peri bacaları, kayalara oyulan evler, kiliseler, yer altı mağaraları ve ilginç coğrafyasıyla her yıl binlerce turisti ağırlayan bölge, kış mevsimindeki görüntüsüyle görenleri hayran bırakıyor. Karlar altındaki Kapadokya, tıpkı bir masal diyarını andırıyor. Türkiye’nin ve aynı zamanda dünyanın en değerli açık hava müzelerinden biri olan kayalara oyulmuş kiliselerin bulunduğu Göreme, Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Avanos bölgenin en çok turist çeken yerleri arasında bulunuyor.
Kış mevsiminde adeta bembeyaz bir örtüyle kaplanan Kapadokya, konuklarına eşsiz manzaralar sergiliyor. Antalyalı dağcı Cuma Gök, bölgeye yaptıkları gezide özellikle kış mevsiminde Kapadokya’nın güzelliğine tanık oldukları için mutlu olduklarını söyledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
(Dron görüntüler)
– Karlı Kapadokya’dan görüntüler
– Vadiden ve kayalara oyulu evlerden
– Evlerin karlı ve havadaki 2 balondan görüntü
– Kameraya el sallayan tatilci gruptan
– Peri bacalarından

HABER: Selma KUNAR-KAMERA: NEVŞEHİR, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!