Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BİYOKÜTLE ENERJİ TESİSİNDEKİ YANGINDA 30 BİN TON HAM MADDE KÜL OLDU

AFYONKARAHİSAR’ın Çay ilçesindeki biyokütle enerji tesisinde, ağaç köklerinin depolandığı alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangın, sabaha karşı kontrol altına alındı. Yaklaşık 4,5 milyon lira değerindeki 30 bin ton ham maddenin kül olduğu yangın sonrası soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Çay ilçesine bağlı İstasyon bölgesinde, firmaya ait biyokütle enerji tesisinde, dün saat 16.00 sıralarında, ağaç köklerinin depolandığı 80 bin metrekarelik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Tesisin bahçesinde bulunan açık hava deposundaki yangın, kısa sürede büyüyerek, enerji üretiminde kullanılacak tüm ağaç köklerini sardı. İlk müdahaleyi tesis çalışanlarının yaptığı yangın için itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi. Alevlere müdahale amacıyla çevre ilçe ve beldelerin yanı sıra Isparta ve Uşak’tan da takviye itfaiye ekipleri istendi. Gece boyu süren müdahalelerde yangının, diğer alanlara sıçramaması için yoğun mücadele verildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle bugün saat 05.00 sıralarında kontrol altına alındı.
Yangın nedeniyle tesis bahçesindeki 3 No’lu sahada yakılarak, enerjiye dönüştürülecek ham maddenin tamamı küle döndü. Halen dumanların yükseldiği yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Yaklaşık 4,5 milyon lira değerindeki 30 bin ton ham maddenin kül olduğu yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

Görüntü dökümü
—————————
– Çalışan itfaiye personeli detay
– Soğutma çalışması yapan iş makineleri
– Yükselen dumanların görüntüsü
– Mehmet Sönmez’in kısa konuşması (OGM personeli)
– Yanan alandan dron görüntüsü
HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

==================================

2) SÖNDÜRME HELİKOPTERİ MARMARİS VE MİLAS’TA GÖREVE BAŞLADI

Reklam Alanı

MUĞLA’da orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak 2 yangın söndürme helikopteri, Marmaris ve Milas’ta göreve başladı.

Orman yangınları açısından 1’nci derece hassas bölgede bulunan Muğla’da havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını riski de arttı. Bu anlamda Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman yangınlarıyla mücadelede hava gücünü oluşturan helikopterlerin 2’si, bölgeye gelerek göreve başladı. Yangın söndürme helikopterleri, Marmaris ve Milas’ta konuşlu olarak görev yapacak.
Marmaris Değirmenyanı’nda konuşlanan Rus yapımı MI-8 tipi helikopterin mürettebatı 2 pilot, 1 gözlemci pilot, 1 teknisyen ve 1 personel olmak üzere toplam 5 kişiden oluşuyor. Milas Denizcik Depo’da konuşlu Rus yapımı Kamov Ka-32 tipi helikopterin mürettebatı da 2 pilot, 1 gözlemci pilot, 1 teknisyen ve 1 personel olmak üzere toplam 5 kişiden oluşuyor.
Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, havaların ısınmasıyla bölgede orman yangını riskinin arttığını dikkat çekerek, “Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılan anlaşma kapsamında orman yangınlarıyla mücadelede hava gücümüzü oluşturan helikopterlerden 2’si bölgemize gelerek 1 Mayıs itibariyle göreve başladı. Belirlenen takvim çerçevesinde önümüzdeki günlerde 3 helikopter daha bölgemize gelerek Fethiye, Yatağan ve Nazilli’de konuşlu olarak göreve başlayacak” dedi.

Görüntü dökümü
————————–
-Yangın söndürme helikopterinden görüntü
-Yangın söndürme helikopterinde görev yapacak olan personelin helikopter önünde görüntüsü
-Yangın söndürme helikopterinde görev yapacak olan personelin helikopter içinde görüntüsü
Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

=============================================

3) SİTE BAHÇESİNDE BAŞLAYAN KAVGA ACİL SERVİSTE DEVAM ETTİ 

Antalya’nın Kemer ilçesinde iki aile arasında site bahçesinde başlayan tartışma, hastanenin acil servisine kadar uzandı. 

Kavgaya karışanların tamamına kısıtlamayı ihlalden ceza uygulanırken, olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi ifadelerinin ardından bırakıldı. Site bahçesindeki kavga cep telefonu kamerasına yansıdı. Kemer’e bağlı Arslanbucak Mahallesi’nde 1 Mayıs günü bir sitenin bahçesinde N.P. ve B.S.Ç. isimli kadınlar arasında tartışma çıktı. Tarafların birbirine hakaretler ettiği tartışma bir anda büyüdü. N.P.’nin babası İ.P. ve annesi E.P. ile B.S.Ç.’nin yaşı küçük olan oğlu E.E.Ç. de gelerek tartışmaya dahil oldu. Bir süre sonra ise B.S.Ç.’nin eşi V.Ç. ile akrabası C.O. da olaya karıştı. Taraflar birbirlerine ele geçirdikleri sert cisimlerle vurmaya kalkışıp, hakaret ederken, içlerinden biri eline aldığı büyük bıçakla bağırmaya başladı. Bu kişiyi bir kadın güçlükle zaptetmeye çalıştı. Tartışmayı gören çevredekiler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafları ayırdı.
Birbirinden şikayetçi olan taraflar sağlık kontrolleri için Kemer Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanenin acil servisinde muayene için bekleyen B.S.Ç., eşi V.Ç. ve çocukları E.E.Ç.; tartıştıkları İ.P.’nin oğulları İ.P. ile M.P. tarafından darbedildi. Olayların ardından İ.P. ve M.P. ile C.O. gözaltına alındı. 3 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Kavganın yaşandığı gün tam kapanma nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması bulunması dolayısıyla olaya karışanların tamamına İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 bin 150’şer lira ceza uygulandığı öğrenildi.
OLAY ANI KAMERADA
Site bahçesindeki tartışma anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Kadın erkek birden fazla kişinin birbirine girdiği görüntülerde bir kişinin eline geçirdiği sopayla bir kadına vurmaya çalıştığı, bir erkeğin ise elindeki büyük bıçakla çevreye bağırıp, hakaretler ettiği anlar yer aldı. 

Görüntü dökümü
————–
– Olay görüntüleri (cep telefonu)
HABER: Levent YENİGÜN- KAMERA: KEMER (Antalya), (DHA)

========================================

4) VAN’DA POLİSLER SOKAK HAYVANLARINI ELLERİYLE BESLEDİ
 
VAN’da polis ekipleri, Covid-19 nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarını unutmadı. Toplum Destekli Polislik Şubesi il Hayvan Durum İzleme ekipleri, kentte belirlenen noktalara sokak hayvanları için mama bıraktı.

İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüs salgının önlenmesi için uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları unutulmadı. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, vatandaşlar tarafından beslenen sokak hayvanları da yalnız kaldı. Aç kalan hayvanların yardımına,  Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri yetişti. Ekipler, polis aracına koydukları mamaları kentin belirli noktalarına götürüp, sokak hayvanlarına bıraktı. Polisler mamaları kendi elleriyle sokak hayvanlarına verdi.

Görüntü dökümü
—————————
-Araçla belirlenen noktalara giden polis ekipleri
-Araçtaki hayvan mamalarını sokak köpeklerine veren polis ekipleri
-Bayan polisler, sokak hayvanlarını severken
-Kendi illeriyle sokak hayvanlarını besleyen polisler
-Detaylar
Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- 

========================================

5) SİVAS’TA YAYA GEÇİTLERİNDE ‘MAKET POLİS’ UYGULAMASI

SİVAS’ta her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Günü kapsamında kentte yaya geçitlerinde maket polis uygulaması başlatıldı. 
Karayolu Trafik Güvenliği Günü kapsamında kentte trafik akışının düzenli olması, yayalara geçitlerde güvenli yol verme bilincini artırmak için maket polis uygulaması yapıldı. Kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen üzerinde ‘yayalar kırmızı çizgimizdir’ yazılı maketlerin tanıtımı için etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu katıldı. Vali Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, belirli yaya geçitlerinde konulacak olan maket trafik polisinin montajını yaptı. Vali Ayhan, trafik ekip aracıyla şehir turu da yaptı. Vali Ayhan, yaya geçitlerinde ise yayalara yol verdi. 
‘İNSANLARIN DİKKATİNİ ÇEKECEK’ 
Trafik ve yaya güvenliği ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını söyleyen Vali Salih Ayhan, “Bu yıl da farkındalık oluşturmak için güzel etkinlikler yapıldı. Şu anda kısıtlamanın olduğu bir zaman dilimindeyiz. Ama yine de farklı mecralarda bu farkındalık eğitimlerini vermeye devam ediyoruz. Sivas’ta da bu konuda çok güzel bir kültür oluştu. Trafik akışının düzenli olması, yaya güvenliğinin sağlanması, bir bilincin kültürün olması eğitimle olmalıdır. Bu kapsamda yaya önceliğini oluşturmak için bir aradayız. Tüm kurumlarımız buna ayak uydurmaktadır. Maket uygulaması da insanların dikkatini çekecek” dedi.  

Görüntü Dökümü
——————————
-Etkinlikten görüntü
-Yaya geçidine maket polis yerleştirilmesi
-Vali Ayhan’ın açıklaması
Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!