Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) RİZE’DE 15 YAYLA EVİ YAKILDI
 
RİZE’nin Ardeşen ilçesine bağlı Küçükyayla Yaylası’nda içinde kimsenin bulunmadığı 15 yayla evi, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi.  Yangında 9 ev hasar görürken, 6 ev kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Fındıklı ilçesine bağlı Arılı ve Gürsu köyü halkının kullandığı, Ardeşen ilçesi sınırlarındaki Küçükyayla Yaylası’ndaki bazı evler, 2 Mayıs’ta kimliği belirsiz kişilerce ateşe verilerek yakıldı. Yayla evlerinin yakıldığı yönünde ihbar üzerine itfaiye ekipleri, bölgeye sevk edildi. Ancak ekipler, kar nedeniyle yol kapanınca evlere ulaşamadı. Ekiplerin çıkamadığı kimsenin yaşamadığı belirlenen evlerdeki yangın kar ve yağmurun etkisiyle kendiliğinden söndü. Ev sahiplerinin yeni haberdar olduğu yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 15 evin ateşe verildiği tespit edilen yangında 9 ev hasar görürken, 6 ev kullanılamaz duruma geldi.
Jandarma ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, yaylada bazı kişiler arasında, arazi kullanımı kaynaklı husumet bulunduğu öğrenildi.
‘GEÇMİŞİMİZİ, EMEKLERİMİZİ YAKTILAR’
Yaylada evi olanlardan Hikmet Terzi, “Yaylamızı yaktılar, ben çocukluğumdan beri her yaz oraya giderim. Dedelerimin yeri, çok emeklerimiz var orada. Nasıl kıydılar bu emeklere. Fotoğraflardan yanan evlerimizi gördük. Bizim de içimiz yandı” dedi.
‘HABER ALINCA ÇOK ÜZÜLDÜM’
50 yıldır her yazı yaylada geçirdiğini söyleyen Emine Terzi, “50 yıldır bu yaylaya çıkıyorum. Önceden hayvancılık ederdik. Alıştım şimdi ben yaylasız duramıyorum. Her yaz çıkıyordum. Evlerimizin yandığı haberini aldım, çok üzüldüm. Bizim geçmişimizle beraber dedelerimizin kemiklerini de yaktılar” diye konuştu.
‘NASIL KIYDILAR O KADAR EMEĞE’
Fatma Terzi  de “Bizim hayatımız yazları hep yaylada geçiyor. Dedelerimizden öğrendik yaylacılığı, biz de devam ettiriyoruz. Yanan evlerimizin fotoğraflarını gördüm, çok üzüldüm. Gerçekten diyecek bir şey yok. Nasıl kıydılar o kadar emeğe” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan yayladan detaylar
-Evlerin içindeki durum
-Tahrip olan evler
-Vatandaş röportajları
-Yaylanın yanmadan önceki hali

HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:DOĞANCAN İLEK/ RİZE-DHA

========================================== 

2) ELAZIĞ’DA KANALİZASYON ÇALIŞMASINDA GÖÇÜK: 1 İŞÇİ YARALI
 
ELAZIĞ’da, kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük nedeniyle 1 işçi yaralandı. 
Olay, öğle saatlerinde, Çaydaçıra Mahallesi’nde meydana geldi. Elazığ Belediyesi’nce yapılan kanalizasyon çalışması sırasında göçük oluşurken, 1 işçi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekibince kurtarılan işçi, sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-İşçinin göçükten çıkarılması

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

========================================== 

3) TOKAT’TA MÜFTÜLÜK YEMEKHANESİ RAMAZANDA AŞEVİNE DÖNÜŞTÜ

TOKAT İl Müftülüğü ramazan ayında yemekhanesini aşevine dönüştürdü. Bağışlarla pişirilen yemekler, din görevlileri tarafından 300 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılıyor.
Tokat Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi işbirliğiyle ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik “Kap’tan Kalbe” ve “Ekmeğin Tadı Paylaşmakta” projeleri hayata geçirildi. Pandemi nedeniyle faaliyet göstermeyen Kuran kurslarındaki aralarında din görevlilerinin de olduğu personel, İl Müftülüğünün alt katında bulunan yemekhaneyi aşevine çevirdi. Vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfı’na yaptığı bağışlarla büyük kazanlarda pişirilen 3 çeşit yemek, yine din görevlileri tarafından kapı kapı gezilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Ramazan ayının ilk günlerinde 100 haneye yapılması planlanan sıcak yemek ve ekmek desteği, vatandaşların gösterdiği yoğun bağış ile 300’e çıktı. Aynı şekilde bin 200 sıcak pide de, proje ile eş zamanlı olarak kent genelinde ihtiyacı olanlara dağıtılıyor.
Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu,  “Şu anda 40’ın üzerinde Kuran kursu hocamız burada günlük olarak hazırlanışından dağıtımına kadar görev yapmaktalar. Daha önceki senelerde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 81 ilimizde uygulanan bir yemek dağıtımımız vardı, ‘İyilik Sofrası’ adı altında. Şu anda pandemi sürecinde iyilik sofrasını kuramadığımız için başka bir çalışma yaptık. Pandemiden dolayı kurslarımız da kapanınca, aşçılarımız vardı. O aşçılarımızı biz müftülüğümüzün yemekhanesinde toparlayıp, din görevlilerimizin de desteğiyle bu şekilde bir çalışma yaptık” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yemekhaneden görüntüler
-Yemeklerin hazırlanıp paketlenmesi
-Müftü Abdullah Pamuklu’nun açıklaması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) 

================================================

4) ŞAVŞAT’TA MAYISTA KAR GÜZELLİĞİ
 
ARTVİN’in Şavşat ilçesinin yüksek kesimleri, mayıs ayında etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünürken, çiçek açan ağaçların karla buluşmasıyla seyirlik manzara oluştu.
Artvin’de hava sıcaklıklarının ani düşüşü sonrası yüksek kesimlere mayıs ayında kar yağdı. Şavşat ilçesinin yüksek kesimlerinde gece başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti. Yağan karla birlikte dağların zirvesi ve bazı köylerde yeşil örtünün üzeri beyaza büründü. Çiçek açan ağaçların da karla kaplanmasıyla seyirlik manzara oluştu.
Bölgede yaşayan Mustafa Faruk Altın, “İlçemiz ve köylerinde mayıs ayında çiçekler tamamen açmıştı. Aslında mayıs ayında kar yağışına pek alışkın değiliz. Oldukça ilginç bir durum oldu. İnşallah bu yağan kar tarımı etkilemez” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kar yağışından detaylar
-Karla kaplanan dağlardan detaylar
-Detaylar

Haber-Kamera: Nurbay USTA /ŞAVŞAT, (Artvin), (DHA) –

======================================================

5) EVİNİN YOLUNU KAYBEDEN YAŞLI KADINI, POLİS AİLESİNE KAVUŞTURDU

BOLU’da, polis ekipleri evinin nerede olduğunu hatırlamayan alzheimer hastası Havva Koçak’ın (80) hastane kayıtlarından oğluna ulaştı. Ekiplerin ulaştığı Sönmez Koçak, annesini alarak evine götürdü. 
Olay, sabah saatlerinde Sağlık Mahallesi Yelki Sokak’ta meydana geldi. Alzheimer hastası Havva Koçak evinden ayrıldıktan sonra tekrar geri dönemedi. Yaşlı kadının bir süre yürüdükten sonra yol kenarına oturarak ağladığını gören vatandaşlar durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri üzerinde kimliği bulunmayan ve hastalığı nedeniyle adresini hatırlamayan yaşlı kadının yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Yalnızca oğlunun ve kızının adını hatırlayan Havva Koçak’ın ailesine ulaşamayan ekipler, uzun uğraşlar sonucu hastane kayıtlarından oğlu Sönmez Koçak’ın iletişim bilgisini buldu. Sönmez Koçak’a annesinin kaybolduğu ve yanlarında olduğu bilgisi verildi. Olay yerine gelen Sönmez Koçak, annesini alarak evine götürdü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaşlı kadınla konuşmalar
-Oğluna ulaşılması
-Kadına yardımcı olunması
-Oğlunun gelmesi ve kadının eve götürülmesi

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK /BOLU,(DHA)

======================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!