Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TARTIŞTIĞI EŞİNİ 15 YERİNDEN BIÇAKLADI

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde yaşayan Burhan Emrah Ş.(30), evde tartıştığı eşi Rabia Buse Ş.’yi(28) 15 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Rabia Buse Ş. ameliyata alındı. 
Olay öğle saatlerinde Körfez Hacıosman Mahallesi Uygun Sokak’taki bir apartmanda meydana geldi. Binanın üçüncü katında oturan Burhan Emrah Ş. ve eşi Rabia Buse Ş. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Burhan Emrah Ş. mutfaktan aldığı bıçakla eşi Rabia Buse Ş.’yi bıçakladı. Bir şekilde öfkeli kocanın elinden kurtulan kanlar içerisindeki kadın, apartman boşluğuna çıkarak alt kat komşusundan yardım istedi. Seslerin duyulması üzerine binada yaşayan diğer komşular da geldi. Burhan Emrah Ş.’nin elindeki bıçağı alan komşular, öfkeli kocayı etkisiz hale getirerek durumu polis ve acil sağlık ekiplerine bildirdi. Bu sırada çok fazla kanaması olan Rabia Buse Ş., komşularından birinin aracı ile Körfez Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 15 yerinden bıçaklanan Rabia Buse Ş. kanamasının durdurulmasının ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyata alındı. Olay yerine gelen polis ekipleri Burhan Emrah Ş.’yi gözaltına aldı. 7 yıllık evli olan çiftin 2 çocukları olduğu öğrenilirken, genç kadının hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü 
————————–
-Yaralı kadının hastaneye getirilmesi 
-Olay yerinden görüntüler 
-Polisin çalışmaları 
-Bina içinden görüntüler 
-Detay 

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

=====================================================

2) 17 BIÇAK DARBESİNE ‘AZ CEZA’ TEPKİSİ
 
MERSİN’de, iş yerinde kayınbiraderleri Hasan Keser (31), Mustafa Keser’in (23) saldırısına uğrayan ve 17 yerinden bıçakla yaralanan Cumali Topal’ın (40) şikayeti üzerine yargılanan sanıklar hakkında karar verildi. Hasar Keser 13 ay 3 gün, Mustafa Keser 15 ay hapis cezasına çarptırıldı, hükmün açıklanması da geriye bırakıldı. Karara tepki gösteren Topal, “Vücudumun birçok yerinde bıçak izi var. Burnum, dişlerim kırık. Geceleri uyku uyuyamıyorum. Bana saldıranlar bir gün bile içeride yatmadı. Verilen ceza yetersiz. Karara itiraz edeceğiz” dedi.
Olay, 13 Eylül 2019 akşamı merkez Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan iş yerinde meydana geldi. İşi biten 4 çocuk babası Cumali Topal, dükkana gelen ve daha önce tartıştığı kayınbiraderleri Mustafa Keser, Hasan Keser’in saldırısına uğradı. Aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içinde kalan Topal, yan tarafta bulunan markete sığınarak kurtuldu. Vücuduna 17 bıçak darbesi alan Topal, ihbar üzerine bölgeye gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Olaydan sonra gözaltına alınan Hasan Keser ve Mustafa Keser, Topal’ın hayati tehlikesini atlatmasının ardından savcılık kararıyla ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Topal’a saldıran Hasan Keser ve Mustafa Keser hakkında ‘silahla tehdit’ ve ‘yaralama’ suçlarından dava açıldı. Davanın karar duruşması Mersin Adliyesi 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
SANIKLAR BOĞUŞMA SIRASINDA YARALANDIĞINI İDDİA ETTİ
Duruşmada söz verilen sanık Mustafa Keser, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben olay yerinde değildim. Evdeyken polisler gelip beni aldı. Olayı da görmedim. Suçsuzum” dedi.
Sanık Hasan Keser de, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Müşteki eniştemiz olur. Ablamla sürekli kavgaları oluyordu. Olay günü yanına gittim bana ‘Sen kimsin lan niye geldin’ dedi. Elindeki bıçakla beni keseceğini söyledi ve saldırdı. Bu sırada kardeşim Y.K., araya girdi. Müştekinin üzerinde kan gördüm. Nasıl yaralandığını bilmiyorum. Suçsuzum” diye konuştu.
Duruşmada tanık olarak dinlenen küçük kardeş Y.K. de, Topal’ın boğuşma sırasında yaralandığını, ağabeylerinin suçsuz olduğunu savundu.

Reklam Alanı

‘ELLERİNDEN ZOR KURTULDUM’

Cumali Topal ise, “Sanıklar iş yerime gelerek bıçaklı saldırıda bulundu. Sonrasında diğer aile bireyleri de gelerek saldırmaya çalıştı. Ellerinden kaçıp yan taraftaki markete sığındım. Şikayetçiyim en ağır cezayı almalarını istiyorum” dedi.
Tarafları dinleyen mahkemeye heyeti, Hasan Keser’e 13 ay 3 gün, Mustafa Keser’e ise 15 ay hapis cezası verdi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.
‘DOĞUM GÜNÜMDE SALDIRIYA UĞRADIM’
Sanıkların yeterli cezayı almadığını savunan Topal, “Doğum günümde saldırıya uğradım. Ölümden döndüm. Vücudumun birçok yerinde bıçak izi var. Burnum, dişlerim kırık. Geceleri uyku uyuyamıyorum. Bana saldıranlar bir gün bile içeride yatmadı. Verilen ceza yetersiz. Burada cinayete teşebbüs, haneye tecavüz var. Karara itiraz edeceğiz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————-
-Cumali Topal işyerinde çalışırken
-Cumali Topal yaralarını gösterirken
-Cumali Topal detay görüntü
-Cumali Topal röp

Haber-Kamera: Soner AYDIN/ MERSİN, (DHA)

=================================================

3) KAPANMADA KUMAR OYNAYANLARA 166 BİN TL PARA CEZASI

İZMİR’in Bornova ilçesindeki bir depoya yapılan operasyonda, maske takmayıp, sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek kumar oynadığı tespit edilen 44 kişiye, 166 bin 839 bin TL para cezası kesildi. Suçüstü yakalanan kişilerden bazıları yüzlerini gizleyerek kameraya görünmemeye çalışırken, bir kişinin de jandarmaya aldırmayıp çayını içmeye devam ettiği görüldü. 
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen 4 Mayıs’ta, Beşyol Mahallesi’ndeki bir depoda kumar oynandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Adrese operasyon düzenleyen ekipler, maske takmayıp sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek kumar oynayan 44 kişiyi suçüstü yakaladı. Bu kişilere, kumar oynadıkları gerekçesiyle 45 bin 424, pandemi kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle 121 bin 415 TL olmak üzere, toplamda 166 bin 839 TL para cezası kesildi. Suçüstü yakalanan kişilerden bazıları yüzlerini gizleyerek kameraya görünmemeye çalışırken, bir kişinin de jandarmaya aldırmayıp çayını içmeye devam ettiği görüldü.

Görüntü Dökümü
————————–
– Jandarmanın operasyonundan görüntü
– Suçüstü yakalanan kişilerden görüntü

Haber: Davut CAN-Kamera: İZMİR,(DHA)

===================================

4) MAKET ARABA KOLEKSİYONUNA 50 BİN TL HARCADI

KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde kaporta ustası Aytekin Selanikli’nin 20 yıl önce tamir ettiği maket araba kendisinde tutkuya dönüştü. Selanikli, aradan geçen 20 yıl içinde 50 bin TL harcayarak satın aldığı 500 maket arabayla koleksiyon oluşturdu.
Andırın’da, kaporta tamiri ve araç boyama ustası olan Aytekin Selanikli, 20 yıl önce arkadaşının ricası üzerine oğlunun maket arabasını tamir etti. Maket arabayı seven Selanikli’ye bir süre sonra arkadaşı tamir ettiği arabayı hediye etti. Aldığı hediyenin ardından Selanikli’de maket araba hobisi başladı. Gördüğü yerlerde satın aldığı maket arabaları ilk önce evinin vitrininde biriktirmeye başlayan Selanikli, araç sayısı artınca özel raf yaptırdı. Aradan geçen 20 yıl içinde Selanikli, 500 araçtan oluşan maket araba koleksiyonu yaptı. Evinin duvarına yaptırdığı raflarda sergilediği maket arabalara bugüne kadar 50 bin TL harcayan Aytekin Selanikli, her hafta arabalarının tozunu aldığını söyledi. Koleksiyonunu satmayı hiç düşünmediğini, kızı aracılığıyla torunlarına bırakmak istediğini ifade eden Selanikli, araç sayısını 1000’e çıkarmayı hedefliyor.
‘ÇOK KEYİF ALIYORUM, TORUNLARIMA BIRAKACAĞIM’
Özellikle klasik araçların maketlerinin çok ilgisini çektiğini kaydeden Aytekin Selanikli, “Merakım hala devam ediyor, evimin bir köşesine dolap ve raf yaptırdım. Haftada 1 arabaları çıkartıp temizliyorum, bana büyük zevk veriyor. Bu koleksiyonu yapabilmek için 50 bin TL civarında para harcadım. 20 yıldır biriktirdiğim bu koleksiyonu satmayı kesinlikle düşünmüyorum. Koleksiyonumu torunlarıma bırakacağım ve bu da onlara bırakabileceğim en güzel miraslardan birisi olacak. Koleksiyonumda her marka ve model araç var. Sürekli olarak oyuncak satan yerlerde araştırma yapıyorum ve bende olmayan araçları bulup koleksiyonuma katıyorum. Bu zamana kadar satmam için teklifte bulunanlar oldu ama ben satmayı düşünmediğim gibi koleksiyondaki araç sayısını 1000’e yükseltmeyi arzuluyorum.”

Görüntü Dökümü
—————-
– Maket arabalar
– Aytekin Selanikli’nin 20 yıl önce tamir ettiği araba
– Maket arabalardan detay
– Selanikli ile röp.
– Selanikli’nin arabaları tanıtması
– Selanikli’nin arabaların tozunu alması

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==================================================

5)YÜKSEKOVA’DA BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER ARTTI

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde, polis ekipleri Ramazan Bayramı arifesinde denetimlerini aralıksız sürdürdü, durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolcuların izin belgelerini tek tek kontrol etti. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi, Yüksekova ilçesinde de polis ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, bayram öncesi yoğunluğun artması nedeniyle ilçe girişindeki kontrol noktasnıda durdurulan araçlarda sürücü ve yolcuların izin belgeleri kontrol etti. Polis ekipleri ayrıca, araçlarıyla sokak sokak dolaşıp, devriye yaparak halkı evde kalmaları yönünde anonslar yaparak uyardı.  

Görüntü Dökümü
—————-
-Karayolu üzerinde polislerin araç denetimi
-Polis ekiplerin uygulamlarından detaylar
-Çarşı merkeizneki uygulama 
-Yaya geçişlerine izin belgelerin denetilmesi
-Çevreden detaylar

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

=====================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!