DHA YURT BÜLTENİ – 9 

dha-yurt-bulteni-9-4hCvWshX.jpg

1) ZEYTİNLİĞE YUVARLANAN ARACIN SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI
 
Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (DHA)- BURSA’nın Gemlik ilçesinde, kontrolden çıkıp zeytinliğe yuvarlanan hafif ticari aracın sürücüsü Polat Can Y., yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Gemlik-Armutlu çevre yolu üzerindeki mezarlık kavşağında meydana geldi.
Polat Can Y. idaresindeki 16 LCF 62 plakalı ticari araç, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu yol kenarındaki zeytinliğe yuvarlandı. Aracın camından fırlayan sürücü Polat Can Y. yaralandı. Hurdaya dönen aracın motoru da yola savruldu.
Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı Polat Can Y., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü
————————
-Olay yerinden detaylar
-Araçtan detaylar
-Aracın fırlayan motoru
Haber-Kamera: Kazım BULUT/GEMLİK,(Bursa),(DHA)

===================================

2) TAM KAPANMADA SON PAZAR ALIŞVERİŞİ HAREKETLİLİĞİ

Antalya’da 17 günlük tam kapanma sürecinde ikinci kez açılan semt pazarlarında yoğunluk yaşandı. Pazarların girişlerinde HES kodu kontrolü yapılırken, pazar esnafının ise eldivenlerle satış yaptığı görüldü.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge sonrasında tam kapanma sürecinde ikinci kez cumartesi günü açılan pazar yerlerine alışveriş için gelen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Antalya’da yerleşik yabancıların yoğun olarak yaşadığı Konyaaltı ilçesindeki Liman Mahallesi’nde kapalı pazar yeri de 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ikametgahı yakın olan vatandaşların alışveriş yapabilmesi için açıldı.
Pazar yeri girişinde bekçi ve zabıta ekipleri tarafından alışverişe gelen kişilerin tek tek HES kodları kontrol edilerek, girişlerine izin verildi. Pazar içerisinde ise polis, zabıta ve bekçiler sosyal mesafe ve maske konusuna uymayanları uyardı. Pazar içerisinde ise sık sık megafonlardan yapılan anonslarda fiziki mesafeye dikkat edilmesi  istendi. Çoğunlukla yerleşik yabancıların alışveriş için tercih ettiği pazarda yoğunluktan dolayı zaman zaman sosyal mesafe unutuldu. Pazar esnafının ise eldivenlerle satış yaptığı görüldü.

Görüntü dökümü
——————-
– Pazarda alışveriş yapanlardan görüntü
– Pazar girişinde HES kodu kontrolü
– Pazardaki kalabalıktan ve tezgahlarda
– Pazarcıların eldivenli satış yaparken
– Detay
HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER- Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)- 

===================================

3) KISITLAMAYI İHLAL EDİP, MERADA DRİFT YAPTI, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞINCA YAKALANDILAR

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip merada araçlarıyla drift yaparak, sosyal medyada paylaşan 3 kişiyi jandarma yakaladı. Toplam 9 bin 450 lira ceza uygulanan 3 kişi hakkında meraya zarar vermekten de işlem başlatıldı.

Olay, dün Gazipaşa’ya yaklaşık 55 kilometre mesafedeki Çamlıca Mahallesi’ne bağlı Günnercik Yaylası’nda meydana geldi. Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, tam kapanma kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek, yaylaya gezmeye giden ve merada araçlarıyla drift yapıp sosyal medyada paylaşanların yakalanması için harekete geçti. Yapılan araştırma sonucunda paylaşımı yapan O.G. (21) ile yanında bulunan M.D. (21) ve A.G. (21) yakalandı.
Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden kişi başı 3 bin 150 lira olmak üzere toplamda 9 bin 450 TL idari yaptırım uygulanan 3 kişi hakkında ayrıca mera arazisine araçlarıyla zarar vermekten de işlem başlatıldı.

Görüntü dökümü
————————-
– Drift görüntüsü
HABER: Yücel BULUT- KAMERA: GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

===================================

4) ELAZIĞ’DA KAYIP 190 HAYVAN, DRONLA 9 SAATTE BULUNDU

ELAZIĞ’da, kaybolan 190 küçükbaş, jandarma ekiplerinin 9 saatlik çalışması sonucu dron kullanılarak, 5 kilometre uzaklıkta bulundu. 

Merkeze bağlı Yurtbaşı beldesinde hayvancılıkla uğraşan M.E.K., gece 190 küçükbaşının kaybolduğunu fark etti. Belde sakinleriyle başlattığı arama çalışmalarından sonuç alamayan M.E.K., jandarmaya bildirdi. İhbarla bölgeye gelen jandarma ekipleri, dronla yaptıkları aramalar sonucu 190 küçükbaşı beldeye 5 kilometre uzaklıktaki kayalık alanda buldu.
9 saat süren aramaların ardından 190 küçükbaş, M.E.K.’ye teslim edildi.
Hayvanları bulunduğu için mutlu olduğunu belirten M.E.K., “Allah jandarmamızdan razı olsun. Geçim kaynağım olan hayvanlarımı bulup, bana teslim ettilerö dedi. 

Görüntü Dökümü
————————
Arama çalışmaları
Bulunan koyunlar
Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

====================================

5) 24 VAN KEDİSİ, 70’E YAKIN YAVRU DOĞURDU

VAN’ın bir gözü mavi, bir gözü kehribar rengi dünyaca ünlü Van kedilerinin doğumları devam ederken, 5 Nisan’dan beri 24 kedi, 70’e yakın yavru doğurdu. Yılın ilk kedileri ise sevimli halleriyle ilgi odağı oldu. 

Farklı göz renkleri, bembeyaz tüyleriyle ünü ülke sınırlarını aşan Van kedilerine, koruma altında oldukları Van Kedi Villası’nda özenle bakılıyor. Her mevsim ziyaretçisi bulunan Van kedileri, sevecenliğiyle gelen konukları etkiliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kedi villasında ise ziyaretçi sayısı azaldı. Villadaki kedilerin 5 Nisan itibarıyla başlayan birinci parti doğumları sona ererken, yılın ilk yavruları, sevimli halleriyle ilgi odağı oldu. 
Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, 24 anne kedinin doğum yaptığını ve 70’e yakın yavru dünyaya getirdiğini söyledi. Van Kedi Villası’nın önceki yıllarda her mevsim ziyaretçisi olduğunu belirten Kaya, “Her zaman ziyaretçiler gelip sevebiliyordu. Kısıtlamalar nedeniyle gelip sevme imkanları yok. İnsanlar fotoğraf ve görüntüleri aracılığıyla hayvanların şimdi bu sevimli hallerini görebiliyor” dedi.
Tatillerde ve bayramlarda da mesaiye ara vermediklerini belirten Prof. Dr. Kaya, “Yeni doğan kedileri sevmemek mümkün değil. Biz bir yandan görevimizi yapıyoruz ama bir yandan da kedileri sevme imkanı buluyoruz. Bizim için çok büyük nimet oluyor. Buradaki kedilerin doğduğu günü biliyoruz sonrasındaki hallerinde de bize karşı koyuşlarını, tavırlarını, itirazını görüyoruz. Bu da bizim için çok büyük keyif oluşturuyor. Bizim tüm yorgunluğumuzu alıyor. Şu anda yavru kedilerin en şeker zamanlarını yaşıyoruz. Birinci parti doğumlar sona erdi. İkinci parti çiftleştirmeye başladık” diye konuştu. 
Kazakistan’dan Van’a gelen çift ise Van Kedi Villası’ndaki yavruları çok sevdiklerini söyledi. 

Görüntü dökümü
——————————-
-Van Kedi Villası genel
-Tabeladan genel
-Van kedilerinden genel
-Kedilerden detaylar
-Yavru Van kedilerinden detaylar
-Annelerinin yanında olan yavru kediler 
-Prof. Dr. Abdullah Kaya ile röportaj
-Van Kedi Villası detaylar
-Yabancı turistlerin gezmesi
-Yabancı turistler ile röportaj
Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)

 

Exit mobile version