Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) EŞİNİN BOĞARAK ARAZİYE GÖMDÜĞÜ ASLI’NIN CENAZESİ YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ
 
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde eşi Mesut Öztürk’ün (29) çıkan tartışma sonrası boğarak öldürdüğü, daha sonra halıya sarıp, götürdüğü araziye iş makinesiyle gömdüğü 2 çocuğunun annesi Aslı Öztürk’ün (36) cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan yakınları tarafından alındı. Cenaze, Konaklı Mahallesi’nde toprağa verilecek.
Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde 20 Nisan saat 04.30 sıralarında jandarmaya giden Mesut Öztürk, eşi Aslı Öztürk’e ulaşamadığını belirterek, kayıp başvurusunda bulundu. Hemen harekete geçen Konaklı Jandarma Karakolu ekipleri, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda Mesut Öztürk’ün, olay gecesi halıya sarılı bir şeyi aracına taşıdığı belirlendi. Bunun üzerine yakalanarak gözaltına alınan Mesut Öztürk ifadesinde olayı itiraf etti. Soğukkanlılıkla cinayeti anlatan Mesut Öztürk, olaydan önce evde bulunan eşinin arkadaşı gittikten sonra tartışmaya başladıklarını aktardı. Mesut Öztürk’ün ifadesinde, “Eşim bana ve aileme küfürler, hakaretler etmeye başladı. Daha sonra yatak odasına geçtik. Ben çıkacağımı söyledim. Bana tekrar hakaretler etmeye başladı. O sinirle saldırıp, yere yatırdıktan sonra boğdum. Yerdeki halıya sarıp, arabanın bagajına koydum ve gömeceğim ormanlık alana götürdüm. Daha sonra oraya bıraktım ve eve geri döndüm. Çocukları anneme bıraktım. ‘Eşim yürüyüşe çıktı’ dedim. Yürüyüşe çıkmış gibi göstermek için evden eşyalarını aldım. Yol üzerindeki çöplere attım. Hatta kayıt da olsun diye cep telefonuyla eşimi aradım. Daha sonra iş makinesiyle ormanlık alana tekrar döndüm. Ve orada eşimi gömdüm. Geri döndükten birkaç saat sonra karakola kayıp başvurusunda bulundum” dediği öğrenildi.
EVDEN 10 KİLOMETRE UZAKLIKTA ORMANDA GÖMMÜŞ
Mesut Öztürk’ün eşini gömdüğü  bölgenin, evden yaklaşık 10 kilometre uzaktaki ormanlık alanda ıssız bir nokta olduğu belirtildi. Mesut Öztürk’e savcılık talimatıyla yapılan yer gösterme sonrası jandarma tarafından gömüldüğü yerden çıkarılan Aslı Öztürk’ün cenazesi işlemleri için morga konuldu. İşlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen Mesut Öztürk ise çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
KUZENİ: SÜREKLİ ŞİDDET GÖRÜYORDU
Otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürülen Aslı Öztürk’ün cenazesi işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün yakınlarına teslim edildi. Aslı Öztürk’ün cenazesini teslim almaya kuzeni Fatma Gencer ve iki yakını geldi. Fatma Gencer çevresindekilere, kuzeni Aslı Öztürk’ün eşinden sürekli şiddet gördüğünü anlattı. Aslı Öztürk’ün cenazesi toprağa verilmek üzere Alanya Konaklı Mahallesi’ne gönderildi.
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKMIŞTI
Öte yandan olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıkmıştı. Görüntülerde eşini öldüren Mesut Öztürk’ün olaydan sonra evin önüne aracını getirdiği ve Aslı Öztürk’ün halıya sarılı cansız bedenini bagaja koyduğu anlar yer alıyor. Mesut Öztürk’ün daha sonra aracıyla olay yerinden ayrıldığı da görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Adli tıp morgu dış plan görüntü
– Cenaze yakınının morg önünde görüntüsü
– Cenazenin cenaze aracına taşınması
– Cenaze yakını kadının görüntüsü
– Cenaze aracının mezarlığa gidişi
– Öldürülen kadının resmi

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA,(DHA)

==================================================

SOMA DAVASI’NDA YENİDEN YARGILAMADA 2’NCİ DURUŞMA (2)
2) AVUKATTAN TERS OTURMA TEPKİSİ
Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014’te, 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciası davasında, yeniden yargılanan 4 kişiden tutuksuz sanık Can Gürkan, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Diğer sanıkların ise ifadeleri bulundukları yerde alındığı için celseye katılmalarına gerek görülmediğine karar verildi. Duruşma öncesi söz alan madenci ailelerin avukatlarından Melike Polat, sanık Can Gürkan’ın ekrana sırtı dönük şekilde oturmasına tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, teknik arıza nedeniyle Gürkan’ın sırtı dönük oturduğunu belirtti.
BİLİRKİŞİ RAPORU TALEP EDİLDİ
Avukat Polat, sanık Haluk Evinç’in beyanları ve tanıkların ifadelerinden havalandırmayı ters çevirdiğini kabul ettiğine dikkati çekip, bu şekilde kaç kişinin ölümüne neden olduğuna yönelik bilirkişi raporu istediklerini söyledi.
AVUKATLARIN TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Madencilerin avukatlarından Can Atalay ise bir gazetecinin köşe yazısında bazı bürokratların bu dava için araya girdiğini yazdığını belirtip, “Bu yazı yokmuş gibi mi yapacağız? Bu dava, Türkiye işçi sınıfının hak davasıdır” dedi.
Mahkeme heyeti, avukatların Evinç için bilirkişi raporu alınması ve gazetede çıkan iddiaların araştırılması konusundaki kovuşturmanın genişletilmesi talebini reddetti.
MADENCİ AİLELERİNİN AVUKATLARINDAN ‘REDDİ HAKİM’ TALEBİ
Bunun üzerine söz alan Avukat Nergis Tuğba Aslan, reddi hakim talebinde bulundu. Aslan, “Mahkeme başkanı ve 2 üyeyi reddediyoruz. Savcının mütalaası da evlere şenlik. Zaten bozma kararını bire bir kopyalamış. 2 üye sadece sayıyı tamamlamak için orada oturuyor. Haluk Evinç, daha fazla insanın ölümünden ve yaralanmasından sorumludur. Havalandırmanın ters çevrilmesi sebebiyle 23 kişi ölmüş, 100’den fazla işçi de yaralanmıştır. Bunların faillerini araştırmayacak mıyız? Bir gazeteci, Soma davasında araya bürokratların girdiğini iddia ediyor. Eğer bunu değerlendirmiyorsanız bu sizi adaletli olmadığınızı gösterir. Verdiğiniz kararlarla dosyayı hızla ve haziran ayındaki atamalardan önce karara çıkarmaya çalıştığınızın farkındayız. Herkes burada ancak sanıklar yok. Sanıksız yargılama yapıyorsunuz” diye konuştu.

Tolga TAHÇI – Ersan ERDOĞAN / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

Reklam Alanı

==================================================

3) YENİ MOTOSİKLETİYLE ŞEHİR DIŞI GEZİSİNDE KAZA YAPTI
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesine, yeni aldığı motosiklet ile İstanbul’dan gezmeye gelen Harun Zengin (26), midibüsle çarpıştığı kazada yaralandı.
Kaza, saat 11.00 sıralarında, Müftü Mahallesi 27 Mayıs Caddesi’nde meydana geldi. Harun Zengin, 34 DZP 907 plakalı motosikletle önündeki aracı geçmek isterken, karşı yönden gelen Hasan M.’nin kullandığı 67 UE 211 plakalı midibüs ile çarpıştı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Zengin, ihbarla gelen sağlık ekibince ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Harun Zengin’in, motosikletini yeni aldığı ve İstanbul’dan kente gezmeye geldiği öğrenildi. Midibüs sürücüsü Hasan M. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yeri
– Yerde yatan yaralı
– Sağlık ekiplerinin müdahalesi
– Yaralı Harun Zengin’in acı içinde bağırması
– Yaralının ambulansa alınması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

==================================================

4) EDİRNE’DE KUMARHANEYE ÇEVRİLEN EVE BASKIN

EDİRNE’de kumar oynandığı yönündeki ihbar üzerine eve yapılan baskında polisi gören 2 kişi pencereden atlayıp kaçmak isterken yakalandı. Evde bulunan 9 kişi hakkında koronavirüs tedbirlerini ihlal etmekten tutanak tutuldu.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne kumar oynatıldığı yönündeki ihbar üzerine polis, 1’inci Murat Mahallesi Bülent Alamut Caddesi üzerindeki  eve baskın yaptı. Kağıt oynamak için masalar kurulan eve polisin geldiğini görenlerden 2’si pencereden atlayıp kaçmak isterken yakalandı. Evde yapılan aramada iskambil desteleri ele geçirildi, kumar oynamak için masa kurulduğu, pencerelerin koyu renkteki perdelerle kapatıldığı belirlendi. İçeride kumar oynandığına dair tespitte bulunulmayan evdeki 9 kişi hakkında, koronavirüs tedbirleri ihlal etmekten haklarında tutanak tutuldu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Evde bulunanlar
-Masa etrafında oturanlar
-Evden detaylar
-Polisin araması
-Oyun mamasından detaylar
-Ele geçirilen oyun kağıtları
-Polisin arama yapması

Haber: Ali Can ZERAY/ EDİRNE,(DHA)

==================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!